Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

Instant, to pewnie bliżej wystawy jakoś się umówimy, co by się poznać ;)

Dziś w końcu sprzedałam klatkę - panu, który ma szczeniaka foksa niszczącego wszystko na swojej drodze :diabloti: Jax natomiast zaliczył dwa długie, miejskie spacery pomiędzy tłumami, był stokrotnie miziany i przytulany i znów odradziłam kilku osobom zakup JRT :evil_lol: Teraz kundliszcze w końcu śpi :lol:

Posted

[quote name='anorektyczna.nerka']LadyS, widzę, że jesteś uzdolniona, potrafiłabyś zrobić naszyjnik typu łapacz snów?[/QUOTE]

Hihi, już druga osoba się mnie pyta o łapacz snów, tylko poprzednia o taki wiszący ;) Pewnie mogłabym - wyślij mi na PW jakiś przykład albo opisz, jak to widzisz, a ja sprawdze, czy mogę to zrobić :)

Posted

[quote name='anorektyczna.nerka']To zapytam się znajomej, bo to dla niej, ja nawet nie wiem co to dokładniej jest, ot moja koleżanka sobie taki umyśliła, bo taki hipis z niej jest. Ja tylko sercem jestem hipisem, z zewnątrz już nie ;D[/QUOTE]

Okej, jak będzie wygodniej, to niech koleżanka pisze do mnie maila: [email][email protected][/email]

Posted

Z racji na to, ze przez cały dzień nagrzewa nam się mieszkanie - słonce świeci od kiedy wzejdzie aż do ok. 14-15 - wieczorem jest bardzo gorąco. Dlatego Jax śpi tak:
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-6BLSmhBhp8c/T97WvC-i7vI/AAAAAAAADI8/JZOMeSH8rVg/s640/P6170024.JPG[/IMG]

Rano za to widać potrzebuje znów słońca, bo leży tak:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-mH0rrabtTvI/T97WxbI-pxI/AAAAAAAADJE/t0ERGdKIt8g/s512/P6180027.JPG[/IMG]

i jest zdziwiony, co mi też chodzi :roll:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/--rK5g8d6_Ss/T97WyagKKNI/AAAAAAAADJI/mf-iBHH6Tco/s512/P6180028.JPG[/IMG]

Posted

Jax ma ostatnio również jakąś ogromną potrzebę kontaktu ze Stefanem....

[video=youtube;w26AcGmcY5w]http://www.youtube.com/watch?v=w26AcGmcY5w[/video]

Posted

aaaaaaaaaaaa haha :evil_lol: balkon powala mnie swoją powierzchnią - padłam

co do filmiku....jaki on ma stan wibracyjny ogona :D zafascynowało mnie to...i te dźwięki do tego :lol:

Posted

[quote name='dorka1403']aaaaaaaaaaaa haha :evil_lol: balkon powala mnie swoją powierzchnią - padłam

co do filmiku....jaki on ma stan wibracyjny ogona :D zafascynowało mnie to...i te dźwięki do tego :lol:[/QUOTE]

No balkonu nie mamy w zasadzie :diabloti: Ale na potrzeby wietrzenia zabezpieczyliśmy barierke za oknami, bo mamy jedyne trzy balkonowe, więc Jax korzysta, a potem wychodzi umorusany :roll:

Ogon zawsze wszystkich fascynuje i zachwyca - on tak ma non stop :lol: A dźwięki to już insza inszość, kiedyś nagram te z piekła rodem ;)

Posted

[quote name='anorektyczna.nerka']Boże on wyje jak porzucone szczenię ;D
Ogon to świetny ma, tylko dlaczego Stefek w wannie?[/QUOTE]

On piszczy, nie wyje - wyje znacznie gorzej :lol:
Stefek nie w wannie, a w brodziku :diabloti: Niestety Stefan jest już staruszkiem i bardzo źle znosi upały, a my mamy po 30 stopni w mieszkaniu w takie dni, jak dziś - w łazience panuje przyjemny chłodek, więc Stefek sobie tak siedzi i czuje się lepiej :)

Posted

Bo to wyjątkowy balkon :diabloti:

Idę za półtorej godziny do optyka po - mam nadzieję - soczewki, trzymajcie kciuki, żebym nie wyjęła sobie oka :diabloti:

Posted

[quote name='LadyS']Krew też sobie muszę utoczyć, ale nie wszystko naraz- zresztą chyba wolę grzebać w oku, bo panicznie boje się igieł :lol:[/QUOTE]
To tak, jak ja ;) Przed wizytą u stomatologa biorę dwie tabletki przeciwbólowe, żeby tylko nie mieć znieczulenia :D
A soczewki są spoko, włożyć je to pikuś, gorzej z wyjęciem ;)

Posted

Już byłam, ale muszę poczekac do przyszłego tygodnia, bo nie ma soczewki o takim promieniu, jaki jest mi potrzebny :lol: Pomijam, że w jednym oku wada mi się zmniejszyła, a w drugim wzrosła łącznie z promieniem, który z 10% skoczył na 120 :lol: