Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

hehehehehehe sorry za to, ale musialam:)))

biedne, nieszczesliwe, WSPOLNIE zaklatkowane jak w schronisku. i naprawde, naprawde nieszczesliwe. kto im to zrobil...

[url]http://img140.imageshack.us/img140/4516/p1040724a.jpg[/url]

pies musi miec klatke.
nie wyobrazam sobie zycia bez klatek.
a juz na pewno nie jak np sie gdzies wyjezdza i dwa czarne slone od morskiej wody syfy probuja wbic do lozka nie baczac na to, ze jest tam czysciutka, bialutka posciel. albo juz nie mowiac o tym, ze mialabym te czuby zostawic bez klatek np. na wakacjach...nie sadze, zeby cos zniszczyly, ale wystarczy, zeby zaczely sie gonic po pokoju.

Posted

[quote name='a_niusia']ja nie jestem w ogole patologiczna. to one sa, wiec musza siedziec uwiezione:))))[/QUOTE]

Hahahaha, no tak :lol:

Wstawiam link do filmiku, wklejonego na innym forum w sieci: [url]http://www.youtube.com/watch?v=qPyP_7Xuqr0&feature=player_embedded#at=19[/url] Wszystko cacy, fajnie to wygląda, tylko bym psa odchudziła, bo bałabym się o jego sprawność - no i po co aż tak ekstremalnie?

Posted

jesu jaka bieda....jak moglas go tak zostawic?
co do dziewczynek to nie widac zeby jakas rozpacza emanowaly... :) bardziej sprawiaja wrazenie nieziemsko znudzonych.... :D

moja tez spi w klatce..sama tam wchodzi i jakos nie widze zeby to bylo karcace czy straszne dla niej..mloda jrt tez ma klatunie..i ja kocha..siedzi tam bawi sie i czasami nawet nie chce jej sie z niej wychodzic...nie przeszkadzaja jej tez zamkniete drzwiczki...ogolnie jak na razie jest grzecznym jrt ale zobaczymy co za diabel z niej wyrosnie...

Posted

oj :) ale wyciszaja ja...bawia sie, przerywaja..karza sie polozyc w klatce i uspokoic...jak na razie idzie im dobrze...mloda umie siad..ale szwagier jest raptus i chcialby zeby umiala juz wszystko lacznie z zostawaniem w siadze kiedy on odchodzi na odleglosc hehe...a malenka ma dopiero 8 tygodni

Posted

Ja należę do osób, które twierdzą, że spowodowane u psa trwałej nadwagi nie wywołanej np. chorobą powinno być karane jako znęcanie się nad zwierzęciem :diabloti: Zawistni pewnie stwierdza, że to dlatego, że sama jestem chuda :lol: A ja zwyczajnie uważam, że miarą miłości nie jest psia/kocia nadwaga i walczę w tym temacie np. z moim osobistym ojcem ;)

Posted

co do filmiku...idealne do spierdzielania z posesji :D

piesek faktycznie troche pulchniutki...ale do tego co widzialam w miedzyzdrojach to sie nie umywa..na wlasne oczy widzialam 4 psy ktore z wlasnej nadwagi nie potrafily chodzic po prostu nogi zarosly im bebnem...masakra przez duze m...a do tego uslyszalam na plazy tekst na widok mokrej saszy..patrz jaki wychudzony piesek...tu spojrzenie na mnie..bo pewnie pani jej zjada.. :mdleje: nawet nie zareagowalam bo co bede sie bultac..

Posted

[quote name='LadyS']Ja należę do osób, które twierdzą, że spowodowane u psa trwałej nadwagi nie wywołanej np. chorobą powinno być karane jako znęcanie się nad zwierzęciem :diabloti: Zawistni pewnie stwierdza, że to dlatego, że sama jestem chuda :lol: A ja zwyczajnie uważam, że miarą miłości nie jest psia/kocia nadwaga i walczę w tym temacie np. z moim osobistym ojcem ;)[/QUOTE]

A ja jestem gruba, więc nie ma podtekstów :diabloti: Ale bardzo jestem wyczulona na wagę swojego psa, bo uważam, że utrzymywanie otyłego zwierzęcia jest robieniem mu krzywdy. Tak po prostu.

Posted

[quote name='dorka1403']a do tego uslyszalam na plazy tekst na widok mokrej saszy..patrz jaki wychudzony piesek...tu spojrzenie na mnie..bo pewnie pani jej zjada.. :mdleje: nawet nie zareagowalam bo co bede sie bultac..[/QUOTE]

Nie warto chyba zwracać uwagi na takie chamidła :roll: Szczupły pies to szczęśliwy pies, a co ważniejsze - zdrowy pies, co zawsze będę powtarzać.

Posted

Ale w sumie jakby taki Tret postanowił sobie na kogoś zapolować, to nie ma bata - nie uciekniesz :lol:

dorka, ja to bym się pewnie śmiała z takiego tekstu, bo z debilami się nie dyskutuje :lol: Za to powstrzymać się nie mogę jeśli chodzi o komentarze na temat Iwana.. Większość na szczęście jest normalna, ale są tacy, którzy widzą w nim mordercę i psa debila, który tylko czeka, by się dorwać do gardła wszystkim łącznie ze mną. Nawet jak czasem komuś mówię, że mamy rottka, to większość stwierdza, że to psy fajne do czasu :roll: Przecież wiadomo, że każdemu mordercy w końcu odbija, tylko wiecie, Iwan jest trochę opóźniony i tylko dlatego jeszcze nikogo nie zagryzł przez dwanaście lat swojego życia :evil_lol:

Posted

wiesz z jednej strony olalam bo co mam takiemu komus na taki glupi komentarz odpowiadac? nie bede sie znizac do jego poziomu...ale z drugiej strony wiem jak wygladam....nikt nie musi mi tego w jakis specjalny sposob uzmyslawiac....i nie ukrywam troche przykro mi sie zrobilo...ale co tam nie zamierzalam przezywac zeby przez jaki debilow sobie urlop psuc...cieszylam sie morzemm mezem i saszka :)

Posted

[quote name='omry']Ale w sumie jakby taki Tret postanowił sobie na kogoś zapolować, to nie ma bata - nie uciekniesz :lol:

dorka, ja to bym się pewnie śmiała z takiego tekstu, bo z debilami się nie dyskutuje :lol: Za to powstrzymać się nie mogę jeśli chodzi o komentarze na temat Iwana.. Większość na szczęście jest normalna, ale są tacy, którzy widzą w nim mordercę i psa debila, który tylko czeka, by się dorwać do gardła wszystkim łącznie ze mną. Nawet jak czasem komuś mówię, że mamy rottka, to większość stwierdza, że to psy fajne do czasu :roll: Przecież wiadomo, że każdemu mordercy w końcu odbija, tylko wiecie, Iwan jest trochę opóźniony i tylko dlatego jeszcze nikogo nie zagryzł przez dwanaście lat swojego życia :evil_lol:[/QUOTE]

jeszcze wszystko przed nim w takim razie.

do dziewczyn mojej siory na deptaku w chorwacji regularnie podchodzily grupy nazelowanych wlochow z zapytaniem, czy to pit bulle. ale slyszac, ze nie, mowili z rozczarowaniem "tylko bullteriery..." jednak i tak se cykali foty z groznymi psami i mieli tym straszna zajarke. w sumie chcialam zostac ich menedzerem, to bym sporo zarobila, ale za pozno wpadlam na ten pomysl:)))

Posted

Od jakiegoś czasu czytam sobie o zawodach Rally-o i myślę, czy to nie byłby dobry wstęp do obi takiego normalnego, szczególnie, że Jax większość ćwiczeń robi bez problemu... Ktoś się wypowie? Yamayka? :lol: