Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wnioskuje,żeby usunąć Mysię z mikropsów do adopcji, ta lista jest rozsyłana wszystkim zainteresowanym. Zainteresowany wybiera psa, spełnia kryteria z opisu a potem okazuje się,że pani nie, tylko pan.Za chwilę jeszcze okaże się,że tylko do domu,gdzie karmią sushi :roll:To wasze działanie jest sprzeczne z zasadami panującymi na dogomanii.Szukajcie domu na własną rękę.Ja jeszcze wyjaśnię ostatecznie te kwestię ze schroniskiem z ktorego jest Mysia.Pytanie: czy z domem tymczasowym jest podpisana umowa? kto jest prawnym właścicielem psa?

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mshume']Wnioskuje,żeby usunąć Mysię z mikropsów do adopcji, ta lista jest rozsyłana wszystkim zainteresowanym. Zainteresowany wybiera psa, spełnia kryteria z opisu a potem okazuje się,że pani nie, tylko pan.Za chwilę jeszcze okaże się,że tylko do domu,gdzie karmią sushi :roll:To wasze działanie jest sprzeczne z zasadami panującymi na dogomanii.Szukajcie domu na własną rękę.Ja jeszcze wyjaśnię ostatecznie te kwestię ze schroniskiem z ktorego jest Mysia.Pytanie: czy z domem tymczasowym jest podpisana umowa? kto jest prawnym właścicielem psa?
Wybacz , ale nie będe odpowiadac na twoje zaczepki , nie mam na to ani czasu ani ochoty

Posted

Jakie zaczepki? Albo działacie na dogo według ogólnie przyjętych zasad, albo nie.A wniosek nie był skierowany do Ciebie, tylko Maddaleny odpowiedzialnej za wątek mikropsów.

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']

A co do potencjalnego domku to uwazam że jeszcze czas jest na to , DT w najblizszym czasie nie jedzie do córki i nie mamy pospiechu :)
I jedno jest wazne , suńka nie nadaje sie do dzieci co juz wiecie , do innych zwierząt , nawet kotów bo ja tam chodze z moim Mikim a sunka az sie trzęsie i jest tez coś co mnie bardzo i to bardzo dziwi , bo nigdy sie nie spatkałam z takim przypadkiem bo sunia stroni od kobiet a uwielbia mężczyzn . Wczoraj jeden z wnuków P Marysi pojechal do mamy a drugi wnuk był w pacy to sunka az popiskiwała za nimi , ale problem sie rozwązał jak P Marysia poszła do kolejnego wnuka tym razem juz zonatego to wtedy suńka była przeszczęsliwa i sadze że DS powinien być z facetem a może ta Pani z Wawy by wzieła innego mikrusa , przeciez takich bied nie brakuje , prawda ....

Trzeba koniecznie zmienić tytuł:

4 kg pinczerkowata sunia kiedyś będzie szukać domu !!! TYLKO ŚLĄSK - SAMOTNY MĘŻCZYZNA, ZDROWY, z aktualnymi badaniami na markery nowotoworowe i AIDS, bez kochanki, bez żony, bez matki, siostry, bezdzietny, najlepiej gej albo wykastrowany ok. 40 lat !!!

W umowie niech gostek się zobowiąże, że nie zmieni orientacji seksualnej i babeczek nie będzie na chatę sprowadzać i się nigdy nie rozmnoży.

W domkach będzie można przebierać, będą się o nią zabijać miliony osieroconych, bezdzietnych gejów bez rodzeństwa :) Kastratów :) Innych wzorów cnót :)
Wspaniale !

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Zaznaczę sobie:crazyeye:
Zaczynam myśleć, że niedługo umrę ...

No co Ty, Abrakadabra, jakie umrę, mobilizuj się i wysyłaj link do wątku gejom ze Śląska bez dzieci i żadnych bab w rodzinie oraz bez zwierząt. Ewentualnie znanym eunuchom i mnichom ale ze stanem rodzinnym jak w przypadku gejów. Nie mogą być starsi niż 40 lat - bo starsi mogą szybko umrzeć i osierocić Mysię. Aaa, jeszcze aktualne badania, krwi, próby wątrobowe, AIDS, markery nowotworowe, wiesz, żeby była gwarancja, że nie wezmą Mysi i zaraz nie zejdą. Dużo pracy, nie umieraj. Pomóc trza! Milionom chętnych gejowskich domków przedadopcyjną zrobić, nie wygłupiaj się, musisz żyć !

Posted

E-S..
Problem w tym, ze mam 42 lata.... Pozwól więc, że zrobię rachunek sumienia, zmienię testament, zasiądę na balkonie, spojrzę w dal... przeanalizuję swoje życie...
Acha.. A czy mogę najpierw wziąć prysznic, bo wróciłam z siłowni i pot kapie po moim starym, zużytym, schorowanym ciele?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
E-S..
Problem w tym, ze mam 42 lata.... Pozwól więc, że zrobię rachunek sumienia, zmienię testament, zasiądę na balkonie, spojrzę w dal... przeanalizuję swoje życie...
Acha.. A czy mogę najpierw wziąć prysznic, bo wróciłam z siłowni i pot kapie po moim starym, zużytym, schorowanym ciele?

Ło, to nie wiem co taka wiekowa staruszka z jedną nogą już w trumnie robi na tym wątku ???
Ja co prawda też już nad trumną i na panią Mysi z powodu podeszłego wieku bym się nie nadawała, ale póki co ...
Wiesz co? idę też napiszę testament. My tu w zasadzie niepotrzebne całkiem - baby, zapsione, stare ... nie dla Mysi, oj nie, nie. Dyskwalifikacja na dzień dobry.

Posted

8. V. 2010 r.
[quote name='Justa&Zwierzaki']Musze tu zabrac głos :
Maleńka jest na DT u mojej sasiadki i nie możecie jej znac poniewaz nie siedzi na dogo , a DT jest bez płatne , a ja karmie malenka a ma apetet z czego sie bardzo ciesze :)
Jesli ktoś z Was chce sprawdzić ten DT to prosze sie ze mna skontaktowac a ja zaprowadze do P Marysi a tak na marginesie to znam pania Marysie kilkanascie lat i ma jej córka ode mnie psa z powaznymi problemami behawiaralnymi ....

A co do potencjalnego domku to uwazam że jeszcze czas jest na to , DT w najblizszym czasie nie jedzie do córki i nie mamy pospiechu
:)

7.V.2010 r.:
[quote name='jusstyna85']
[SIZE=3][COLOR=Red]Zgodziłam się na ten dom pod warunkiem,[B]że jeśli znajdzie sie dom tutaj bliżej przed 24.05 i będzie super,to wydamy ją tutaj.

Chyba nikt przy zdrowym umyśle nie wysyła psa w taką podróż,jeśli tutaj znajdzie sie dom,gdzie jest sens? Chce tylko przypomnieć,że to JA jestem tutaj jedyną osobą,która opłacała jej DT, opłacała leczenie i w dalszym ciągu będzie opłacała to.Justa&zwierzaki poszła mi nawet na ręke i bierze na siebie jedzenie.Dlatego pozwól,że to ja nie będę IDIOTKĄ i nie będę czekała z wydaniem psa do 24.05 narażając siebie i Justę na koszty.

Sprzeczne wzajemnie te zeznania, to co, spieszy się, czy się nie śpieszy z tym domkiem ? Trzeba ją wydać przed 24 maja w związku z czym nie można czekać na warszawski dom, czy luz? są koszty problemem, czy nie są ? DT mocno tymczasowe, czy nie ma pośpiechu ? DT płatny czy bezpłatny? Uzgodnijcie wreszcie jednolitą wersję do sprzedania na wątku, przyda się Wam takie ćwiczenie w przyszłej sprawie o rozwód, czy co tam będziecie mieć.

Z postu Justy&zwierzaki wynika, że Mysia nie szuka pilnie domu i generalnie z niczym się nie pali, jest dobrze :) Jak wybiorą powolutku kiedyś w przyszłości najlepszy z gejowskich śląskich domków to będzie jeszcze lepiej :) Warszawski domek byłby za 13 dni. Rozumiem jednak, że pani po 40-tce jest za stara na 2-letniego pieska ... :( Poza tym jest kobietą, co też ją dyskwalifikuje. Nie trzeba zmienić DT na stricte męski? dla dobra psychiki Mysi oczywiście.

Posted

moja dziewczyna uwielbia tylko facetow i tak bylo od szczeniaka.wyglada na to ,ze powinnam ja oddac bo musi byc strasznie nieszczesliwa ze mna i moja obecnosc wplywa jej zle na psychike...no i nie wspomne ,ze jestem single
no ,ale zarty ,zartami trzeba sie otwierac na rozne mozliwosci w zyciu.
sunia nie okazuje zainteresowania kobietami,poniewaz byla pewnie przyzwyczajona do jakiegos mezszczyzny.wydaje mi sie ,ze eliminowanie kobiet jako kogos zdolnego do adopcji jest kompletnie niepowaznym podejsciem do sprawy i brakiem znajomsci psiej psychiki .
pies jest tam szczesliwy gdzie jest kochany i rozumiany wiec plec nowego wlasciciela nie ma z tym nic wspolnego.

Posted

Chciałoby się rzec, E-S : profesjonalny wywód z tekstu. Ale nic nie mówię ;) Mnie tylko Mysi bardzo żal, w ciągu miesiąca bezdomność, schron,choroba, 2 DT, biedna kruszyna :( Mogła mieć już zaraz kochającą, dbającą o nią Pańcię.Pani już powiedziałam,że to pies dla samotnego pana, o tym ze moze umrzec to juz jej nie mówiłam... I tak było jej bardzo przykro. Wyraziła nadzieję,że znajdzie sie dla niej w 10 dni super DS, tak jak ona, gotowy opłacić sterylkę, zwrócić koszt leczenia i dać pełen miłości domek.

E-S napisał(a):
8. V. 2010 r.

7.V.2010 r.:

Sprzeczne wzajemnie te zeznania, to co, spieszy się, czy się nie śpieszy z tym domkiem ? Trzeba ją wydać przed 24 maja w związku z czym nie można czekać na warszawski dom, czy luz? są koszty problemem, czy nie są ? DT mocno tymczasowe, czy nie ma pośpiechu ? DT płatny czy bezpłatny? Uzgodnijcie wreszcie jednolitą wersję do sprzedania na wątku, przyda się Wam takie ćwiczenie w przyszłej sprawie o rozwód, czy co tam będziecie mieć.

Z postu Justy&zwierzaki wynika, że Mysia nie szuka pilnie domu i generalnie z niczym się nie pali, jest dobrze :) Jak wybiorą powolutku kiedyś w przyszłości najlepszy z gejowskich śląskich domków to będzie jeszcze lepiej :) Warszawski domek byłby za 13 dni. Rozumiem jednak, że pani po 40-tce jest za stara na 2-letniego pieska ... :( Poza tym jest kobietą, co też ją dyskwalifikuje. Nie trzeba zmienić DT na stricte męski? dla dobra psychiki Mysi oczywiście.

Posted

:mdleje::mdleje::mdleje: .... czeski film....:flaming:
Nie wiem dlaczego, ale przypomniała mi się sytuacja z wynikami badań mojej Zuzi...:roll:

mshune, czy ta pani nadal jest chętna na adopcję? Mam nadzieję, że nie zraziła się :roll: Jeżeli się nie poddała to przenieśmy się gdzie indziej i tam szukajmy.

Posted

Moze Pani chciałaby szorsciaczka ze sosnowieckiego schroniska? Wielkosciowo podobny, tylko nóżki ma dłuzsze i sliczne pocieszne stojace uszy. Niestety, nie mam zdjęć. Musiałabym podjechać spróbowac zrobić, tylko nie zawsze sie da.
18.05 kończy sie kwarantanna malutkiej kudłaczce, którą chciałam zabrać. Jej też dom przydałby się.

Posted

Jaaga, Pani chce sunie ratlerkowatą. Proponowałam jej maltankę Tasię, ale to nie to. Czekam na zdjęcia Latki i małej kudłaczki (na mejla) :)

Posted

Suńka dziś tez dostała antybiotyk z zastrzyku a od jutra to dostanie przez 4 dni doustnie .
Dług za leczenie sunki to koszt 50 zł , ( mój dług dobiega do 1000 zł ) leczenie było na kreske i prosze o pomoc w spłacie tego długu .

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Suńka dziś tez dostała antybiotyk z zastrzyku a od jutra to dostanie przez 4 dni doustnie .
Dług za leczenie sunki to koszt 50 zł , ( mój dług dobiega do 1000 zł ) leczenie było na kreske i prosze o pomoc w spłacie tego długu .

Ja to zapłace...

Po sunie po ostatnim zastrzyku przyjadą super ludzi i w tym temacie tyle...

Nie będę komentowała,bo szkoda słów...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Ja to zapłace...

Po sunie po ostatnim zastrzyku przyjadą super ludzi i w tym temacie tyle...

Nie będę komentowała,bo szkoda słów...

I niewysterylizowana po ostatnim zastrzyku pojedzie do tych super ludzi ?