Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Dywanik wędruje po całym boksie i przybiera najróżniejsze pozy :razz:
Całusek lubi natomiast ogólnie załatwiać się na miękkim :p Czy to jest sianko wysypane z budy czy dywanik... Ale jak się beton trafi to też ujdzie.
On między spacerami produkuje 3-5 kupek... Mam nadzieję, że z tego "wyrośnie", bo obecnie to nikomu nie poleciłabym go do mieszkania... a w budce będzie mu ziiimno...
Kochany z niego słodziak - sprężynka :loveu:
Bryka sobie z Pajcią, para dobrana jak w korcu maku :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Co taka cisza u Całusiątka?...

Z koopkaniem i siusianiem w boksie wciąż były problemy, choć częstotliwość zmniejszyła się troszkę. Więc zmniejszyliśmy co nieco metraż Całuskowi i... trzeci dzień a tylko jedną koopkę sprzątnełam, a siuśków zero :razz: Więc potrafi nasz czarnuszek, tylko jak ma za dużo przestrzeni to mu wygodnie. Zobaczymy czy mu to w nawyk wejdzie :cool3:

A energii ma że olaboga.

• 3 weeks later...
Posted

Cioteczki, nie zapominajcie o Całusku :mad:

Z czystością lepiej, choć idealnie nie jest.
Poza tym waryjat z niego że łoj, a najgorsze, że nie można się na niego gniewać, bo jak popatrzy tymi czarnymi niewinnymi błyszczącymi oczkami to cała złość przechodzi ;)

Ma manię wylewania wody z konewki (bierze w pysk rączkę, pociąga, konewka się przewraca i woda luuuuu). Chciałam mu dzisiaj postawić wodę w wiadrze, ale oczywiście musiał mi we wszystkim asystować i tak: przy nalewaniu z wiadra ze studni połowę wylałam na łeb Całuska, bo musiał koniecznie napić się tej świeżo nalewanej i podszedł mi w trakcie nalewania; potem częśc wody przelałam do wiadra z mopem (miałam zmywać jego boks), a czystą wodę w wiadrze postawiłam obok, Całusek oczywiście wsadził łeb do... wiadra z mopem... i oczywiście w trakcie kiedy wlewałam tam płyn, więc nie tylko napił się pachnącej wody, ale też łebek został wypachniony (łącznie z ziemią dookoła wiaderka).
Pojechały dziś psy na zabiegi do lecznicy, więc zrobiłam generalne sprzątanie ich boksu, zostawiłam otwarty, aby wysychało, miski, zabawki, koce ustawiłam na budach, aby takie psy jak Całusek :eviltong: się do nich nie dostały... Całusek oczywiście się dostał, wypił świeżo nalaną wodę z garnka, która stała na budzie!!! (Nie wiem co on ma z tą wodą, bo w boks ma otwarty i tam też miska w wodą stoi, poza tym zawsze jakiś pojemnik z wodą jest na wybiegu) i podkradł wszystkie zabawki :mad:

To tyle opowiadania z dnia dzisiejszego wieczornego spacerku ;)
Codziennie jest z nim wesoło. I po każdym spotkaniu z nim trzeba się przebierać ;)
A jak potrafi zmobilizować do pracy! Nie ma odpoczynku i siedzenia, bo Całusek od razu wykorzystuje sytuację, że ma twarz ludzką na wysokości swojego pyska i... języka :p

No kto chce takiego słodziaka???? :loveu:

Posted

Czeka, czeka, ale przynajmniej dobrze się przy tym bawi ;)

[video=youtube;ijR0RtaENgs]http://www.youtube.com/watch?v=ijR0RtaENgs[/video]

Przepraszam za kiepską jakość fotek, ale słońce zachodziło i chociaż wcale nie było ciemno, to mój aparat stwierdził, że trzeba używać lampy :shake:
A na filmiku nie udało mi złapać tylko końcówkę zabawy.