Kamila28 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 W legnickim schronisku przebywa skye terier, Chester. Psiak ma 3 lata, jest strasznie zaniedbany, ma problemy ze skórą. Psiak jest bardzo grzeczny, nie szczeka, bardzo się cieszy gdy wychodzi na spacer. Jednak jego oczka są bardzo smutne "czy już nigdy nikt mnie nie pokocha????" :(:(:( [IMG]http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/1/normal/46895.jpg[/IMG] [SIZE=4][B]więcej zdjęć tutaj:[/B][/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/184136-Chester-skye-terier-skazany-na-schron-pom%C3%B3%C5%BCcie?p=14559642&viewfull=1#post14559642"]http://www.dogomania.pl/threads/1841...1#post14559642[/URL] Quote
Kapsel Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ojej, jak zarośnięty,:shake: trzeba koniecznie go obciąć. Kudłacze mają dużo adopcji. Trzeba go tylko odpowiednio wylansować i domek się znajdzie na pewno! Quote
Kamila28 Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 No już rozmawiałam ze znajomą, porozsyłała wiesci o Chesterku, no i fryzjerek na pewno go czeka :) Quote
carolinascotties Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 rany julek!!!! dobrze, ze zajrzalam dzis na szkockie forum.... to nie kudlacz - to terier - i wygladac ma tak- [URL="http://img293.imageshack.us/i/scotie.jpg/"][IMG]http://img293.imageshack.us/img293/7829/scotie.jpg[/IMG][/URL] sama mam cztery takie ;) nasze wizyty u fryzjera to 3 godziny na jedna sztuke...trymowanie, obcinanie, golenie... :evil_lol: [B]czy piesek ma tatuaż???[/B] Quote
Kamila28 Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 tatuaż bedziemy sprawdzać jutro, dam znać Quote
carolinascotties Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 dziekuje - mam nadzieje, ze chlopak szybko znajdzie dom... jest jedno ale - trzeba uwazac, zeby nie trafil do rozmnazaczy... :( czy macie dobry kontakt ze schroniskiem? Quote
Kamila28 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 psiak nie ma tatuażu, szukamy domku dla Chesterka :) myślę, że kontakt ze schroniskiem mamy dobry, jestem tam wolontariuszką Quote
Kapsel Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [quote name='Kamila28']psiak nie ma tatuażu, szukamy domku dla Chesterka :) myślę, że kontakt ze schroniskiem mamy dobry, jestem tam wolontariuszką[/QUOTE] Dokładnie szukamy domku dla Chesterka, kto pokocha niunię??? :loveu: Quote
Kamila28 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 znajoma, która ma hodowlę terierów szkockich, oceniała, że to raczej sky terier Ale i tak szukamy domku!!!! psiak to psiak :) Quote
carolinascotties Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 czytalam na forum szkockim - ze to Skye - czy mozecie prosze zmienic tytul watku - ja wrzuce chlopaka jutro na terierkowo..a moze juz tam jest... Quote
Maruda666 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jakie piękne kudłate cudo!! W schronisku jest możliwość kastracji? Quote
Kamila28 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 No niestety nie ma mozliwości kastracji w schronisku, ale możemy pomóc jesli ktoś się zdecyduje :) Super psiak, domku odezwij się , Chesterek czeka ;) Quote
Kapsel Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='Kamila28']No niestety nie ma mozliwości kastracji w schronisku, ale możemy pomóc jesli ktoś się zdecyduje :) Super psiak, domku odezwij się , Chesterek czeka ;)[/QUOTE] Kto da psiaczkowi domek, kto da? Quote
carolinascotties Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 pytanie dotyczace kastracji - co to znaczyy, pomoc, jesli ktos sie zdecyduje? kochani - radze uwazac na pseudohodowcow...czy ewentualnie mozna chlopakowi ufundowac kastracje - tak, zeby do domu nowego poszedl juz "ciachniety"? Quote
Kamila28 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 co do kastracji - mamy weterynarza który zabieg wykona, możemy w części pokryć zabieg, ale w schronisku nie miałby się kto takim psiakiem świeżo po zabiegu zająć,sama mam kastrata i całą pierwszą noc nie spałam, bo czuwałam czy wszystko ok, a potem też trzeba pilnować, żeby do szwów się nie dobrał, pies musi mieć opiekę, weterynarz jest w schronisku tylko ok 2 godz, więc dlatego najpierw musimy znaleźć domek :( Quote
Onaa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Psiaka trzeba koniecznie wykastrować przed adopcją ! To śliczny kudłacz :). Tylko więcej zdjęć by się przydało. I jakiej on jest wielkości ? Tak do 10 kg czy więcej ? Bo skyteriery to takie malutkie nie są :). Quote
Kamila28 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 No taki malutki on nie jest, niski, myslę, że ok 10 kg, a co kastracji to możemy pomóc, tylko musimy najpierw znaleźć domek, bo w schronisku nie miałby się kto opiekować psiakiem po zabiegu Quote
Onaa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='Kamila28']No taki malutki on nie jest, niski, myslę, że ok 10 kg, a co kastracji to możemy pomóc, tylko musimy najpierw znaleźć domek, bo w schronisku nie miałby się kto opiekować psiakiem po zabiegu[/QUOTE] Już widziałam zdjęcia psiaczka na stronie schroniska, faktycznie taki długi jest ale wydawał mi się postury yorka, a tymczasem skoro on ma z 10 kg to więcej niż jamnik. Faktycznie taki mały sky terier. A jak on się zachowuje do psiaków ? Quote
Onaa Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Jeszcze takiego czarnego kudłaczka wypatrzyłam: [url]http://legnica.schronisko.net/adopcja-id-45516.html[/url]. Czy ktoś coś o nim może wie ? Quote
Kamila28 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Znajoma, która ma teriery szkockie była z nim na spacerze, to jej wrażenia : Nie szalał nie łasił się ( czemu wcale nie ma się co dziwić) ale dał się wziąć na smycz i poszliśmy na spacer . Wyraźnie zaciekawiony tym co się dzieje ,szedł spokojnie (troszkę ciągnął ) Daje się głaskać ,widać ,że sprawia mu to radość . Jak mówił pracownik schroniska był w klatce z innymi psami ,ale musieli go zabrać do pojedynczej bo się awanturowa Psiak ma też wątek na "terierkowo" i scottiedog forum Quote
Kamila28 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Ten drugi to "Kudłaty", bardzo przyjaźnie nastawiony, uwielbia pieszczoty, jak podchodzi się do klatki to aż piszczy tak bardzo chce wyjść, teraz jest w boksie sam, bo pogryzły go inne psiaki i ma chorą łapkę W sobotę była kobieta, która chciałaby go adoptować, wzięła go na spacer, zobaczymy, ma się zastanowić, piesek bardzo jej się spodobał :) Quote
carolinascotties Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 i wlasnie na scottiedog.fora. pl jest relacja ze spaceru i zdjecia chlopaka :) Quote
Kamila28 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 relacja jest ze spaceru z Chesterem, skye terierem, chyba , że o czymś nie wiem??? Quote
Onaa Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [quote name='Kamila28']Ten drugi to "Kudłaty", bardzo przyjaźnie nastawiony, uwielbia pieszczoty, jak podchodzi się do klatki to aż piszczy tak bardzo chce wyjść, teraz jest w boksie sam, bo pogryzły go inne psiaki i ma chorą łapkę W sobotę była kobieta, która chciałaby go adoptować, wzięła go na spacer, zobaczymy, ma się zastanowić, piesek bardzo jej się spodobał :)[/QUOTE] A on duży jest ? Na spacerki wychodzi ? Quote
carolinascotties Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [quote name='Kamila28']relacja jest ze spaceru z Chesterem, skye terierem, chyba , że o czymś nie wiem???[/QUOTE] przepraszam za zamieszanie :) nie zacytowalam postu, do ktorego sie odnioslam - naturalnie chodzilo o Chestera :) Kamila - nie dziala Twoj banerek... Quote
Recommended Posts