panbazyl Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 no niedługo, myslalam, że za tydzień,a le się chyba ciut przeciągnie. Choc z drugiej strony - mniej gooowienek do sprzatania :p bo szczyle są jak sama nazwa wskazuje - szczylowate. Dlatego lubię dorosłe psy. Quote
panbazyl Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 [quote name='magdabroy']Mi zniknęło jedno ważne PW, ale jakoś tak przezornie zapisałam sobie nr. tel. z wiadomości zaledwie dzień wcześniej ;) No i "zjadło" nowo utworzony wątek, w którym miałam pomóc. Naszczęście znałam nick osoby, która go założyła i już wszystko jest na dobrej drodze ;)[/QUOTE] no a ja w nocy odpisałam na tamto pv, że zrobię przelew rano, bo byłam tak padnięta, że moglam narobić pomyłek. a rano co? ano nico - z resztą też na maila mi powiadomienia nie przychodzą z dogo, ze coś jest nowego tak jak wcześniej. Quote
*Magda* Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 [quote name='panbazyl']no a ja w nocy odpisałam na tamto pv, że zrobię przelew rano, bo byłam tak padnięta, że moglam narobić pomyłek. a rano co? ano nico - [B]z resztą też na maila mi powiadomienia nie przychodzą z dogo, ze coś jest nowego tak jak wcześniej.[/B][/QUOTE] Mam tak samo i nie tylko ja i Ty ;) Kolejne "udoskonalenie" dogo :mad: Quote
panbazyl Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 no żeby nam nudno nie było :eviltong: Quote
filodendron Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Super, że z Młodym wszystko dobrze :) Chowamy poduszki :) Quote
panbazyl Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 zwłaszcza te ze sztucznym wypelnieniem, bo te piórowe to nasze psy sa w stanie strawić ;) zniknely wszystkie podlinkowania banerków z odnośnikami do wątkow na dogo.... Quote
Vectra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 już Ci banerek działa :) poprawiłam , znaczy dopisałam jeden wyraz do linku ;) Quote
filodendron Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [quote name='Vectra']już Ci banerek działa :) poprawiłam , znaczy dopisałam jeden wyraz do linku ;)[/QUOTE] A co trzeba dopisać, bo mi też nie działa? Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [quote name='filodendron']A co trzeba dopisać, bo mi też nie działa?[/QUOTE] Musisz dodać [B]forum [/B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie?p=13913011#post13913011[/URL] stary [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie?p=13913011#post13913011"]http://www.dogomania.pl/[B]forum[/B]/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie?p=13913011#post13913011[/URL] nowy Quote
Vectra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [quote name='filodendron']A co trzeba dopisać, bo mi też nie działa?[/QUOTE] jak masz link który wygląda tak: [url]www.dogomania.pl/threads/[/url]...... taki masz teraz prawda ? to między dogomania.pl , a threads , należy dopisać forum oczywiście między ukośnikami ma być www. dogomania.pl / forum / threads ...... w razie problemów proszę pisać , czy na pw czy na wątku .. nie dochodzą mi powiadomienia , więc czasem ciężko mi od razu odkopać kto jaki ma problem. Quote
filodendron Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Mi trzeba bardziej jak krowie na miedzy :( Jak się dostać do linku? Wchodzę w edytuj sygnaturę a tam tylko obrazki... Ktoś mi kiedyś podlinkował ten pudlowy banerek, a ja, niewdzięcznica, nawet nie pamiętam kto. Quote
*Magda* Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Agata, wejdż w edytuj sygnaturę, zaznacz obrazek, naciśnij ikonkę "globusa" i tam wklej ten link: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/177924-Pudelki-i-pudelkowate-w-potrzebie?p=13913011#post13913011[/URL] Zapisz zmiany i powinno działać ;) Quote
panbazyl Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 [quote name='Vectra']już Ci banerek działa :) poprawiłam , znaczy dopisałam jeden wyraz do linku ;)[/QUOTE] dzięki :) tak się domyslałam, że to Twoja robota :) Dzieki bardzo bo ja to z tej seri co filodendron - moja histiria inedntyczna, tyle, ze ja pamiętam kto mi podlinkował,a le teraz się wypięla cos na dogo dziewczyna i tylko na FB siedzi i psom szuka domów. [quote name='filodendron']Mi trzeba bardziej jak krowie na miedzy :( Jak się dostać do linku? Wchodzę w edytuj sygnaturę a tam tylko obrazki... Ktoś mi kiedyś podlinkował ten pudlowy banerek, a ja, niewdzięcznica, nawet nie pamiętam kto.[/QUOTE] to jak u mnie :) Fajnie, ze nie tylko ja taka niekumata ;) Ja nawet jak foty robię to muszą być juz z aparatu takie na fest super, bo nie mam czasu na zapoznanie się z programami do obróbki zdjęć (starczy mi tylko Irfan View do zmiejszania i to wszystko, ale obiecuje sie zabrać za Corela - mam w biurze i wypadało by go oswoić, w koncu to prawda, szewc bez butow chodzi..... kurza morda - technik plastyk ale z przed reformy szkolnictwa :diabloti: ) Quote
dagg Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Ja się trochę znam na Corelu, także jak się wreszcie kiedyś zgadamy, to mogę dać Ci korki :) Quote
panbazyl Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 super :) bo ja blondi i to ciemne ;) Quote
filodendron Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Dziś oprogramowanie, czy - głębiej - język programowania, to jak przepisy kulinarne ;) Można być otrzaskanym w jednym, a w innym słabo sobie radzić. Specjalizacja - jak wszędzie :) W dodatku wszystko z powrotem zmierza w kierunku pisma obrazkowego :D A co do programów do grafiki wektorowej, to - jeśli tylko jest możliwość - moim zdaniem lepszy Illustrator niż Corel. Ale jeśli chodzi o zdjęcia, czyli grafikę rastrową, to żaden z nich nie zastąpi Photoshopa ;) To jest potężna maszyna do obróbki fotek. Quote
panbazyl Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 [quote name='filodendron']Dziś oprogramowanie, czy - głębiej - język programowania, to jak przepisy kulinarne ;) Można być otrzaskanym w jednym, a w innym słabo sobie radzić. Specjalizacja - jak wszędzie :) W dodatku wszystko z powrotem zmierza w kierunku pisma obrazkowego :D A co do programów do grafiki wektorowej, to - jeśli tylko jest możliwość - moim zdaniem lepszy Illustrator niż Corel. Ale jeśli chodzi o zdjęcia, czyli grafikę rastrową, to żaden z nich nie zastąpi Photoshopa ;) To jest potężna maszyna do obróbki fotek.[/QUOTE] hahaha ;) no tak, pora się zabrać za naukę .... Szopa to musimy kupić, ale tylko oryginały - przeszłam juz dawno na jasna strone mocy, więc potrwa troche zanim kupię. Na razie Corel mnie czeka i zatyczki do uszu bo kląć będe jak szewc przy tym (zawsze rozmawiam z komputerem jak mam coś zrobić) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [B]Filodendron[/B], proszę..... jak to wszystko zrozumieć... bo ja tak jak Panbazyl... taka bardziej blondi i to ciemne, chociaż nie całkiem blondi :evil_lol:. I tak nie przebijemy tęgich mózgów z dogo, żadna z nas przecież nie zgubiła w kosmosie 10 dni :shake:, to jest dopiero wyczyn stulecia :diabloti:. A wpadłam, żeby zapytać o zdrowie chorego maluszka Panbazylka (mój też jest malutki i ładuje się na kolana a waży 45 kg ;)). Mam nadzieję, że już wszystko o.k. :lol:. Quote
panbazyl Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 [quote name='dana'][B]Filodendron[/B], proszę..... jak to wszystko zrozumieć... bo ja tak jak Panbazyl... taka bardziej blondi i to ciemne, chociaż nie całkiem blondi :evil_lol:. I tak nie przebijemy tęgich mózgów z dogo, żadna z nas przecież nie zgubiła w kosmosie 10 dni :shake:, to jest dopiero wyczyn stulecia :diabloti:. A wpadłam, żeby zapytać o zdrowie chorego maluszka Panbazylka (mój też jest malutki i ładuje się na kolana a waży 45 kg ;)). Mam nadzieję, że już wszystko o.k. :lol:.[/QUOTE] tak, już ok, ale to nalezy zaliczyć do codów ozdrowienia, bo na rtg NIC nie było a pies w domu zwracał jak kot po rambambarze ;) a w klinice ani razu - ech. Gdybym to wiedziała to teraz bym tylko pojechala z nim do kliniki na recepcje, posiedziała bym tak ze 3-4 godziny i do domu. A ile kasy by zostało w kieszeni :) tak, te 10 dni wyrwane z życiorysu to ja nawet za czasów plastyka tak nie potrafiłam balować ;) ani na studiach jak mieszkałam we Lwowie.... To tzreba mieć zdrowie aby tak 10 dni wyrwać z życiorysu Quote
filodendron Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [quote name='panbazyl']hahaha ;) no tak, pora się zabrać za naukę .... Szopa to musimy kupić, ale tylko oryginały - przeszłam juz dawno na jasna strone mocy, więc potrwa troche zanim kupię. Na razie Corel mnie czeka i zatyczki do uszu bo kląć będe jak szewc przy tym (zawsze rozmawiam z komputerem jak mam coś zrobić)[/QUOTE] Mam fotosklepa na legalu, więc moja opinia jest oczywiście wynikiem korzystania z wersji "prof", ale były jakieś darmowe wersje do ściągnięcia - przynajmniej kiedyś. Nie chcę wprowadzać w błąd, ale rozejrzyj się za shopem w wersji darmowej. Wydaje mi się (dopytam jutro męża), że była darmowa wersja do obróbki obrazu w przestrzeni RGB (czyli tylko do sieci, na monitory - nie do drukarni). Quote
Vectra Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 photoshopa , można ściągnąć w wersji testowej na 30 dni , więc do wypróbowania zanim się wyda - NIE MAŁĄ kasę , wystarczy :) Corela jakoś się nie miałam kiedy pouczyć , a gdzieś nawet mam na płycie ... dużo do tego zawsze było śmiesznych dodatków - clipartów , dobrze pamiętam ? Quote
dagg Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 Wydaje mi się, że w tej chwili za darmo są tylko 30-dniowe triale. Ucieszyłabym się bardzo z darmowej wersji do RGB, to by mi w zupełności wystarczyło ;) Quote
panbazyl Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 ja do drukarni zawsze daję "gołe" zdjęcia, niech się potem martwią graficy ;) I tak dostają taką jakość, ze niewiele zmian - największym problemem jestem ja, bo na większość zmian się nie godzę - tak juz mam. Będę pisać jakiś wniosek to spróbuję szopa tam wrzucić w koszta. Próbowac mozna, najwyżej się uda - wtedy będę myśleć co dalej z tym fantem zrobić. Quote
filodendron Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 [quote name='Vectra'] Corela jakoś się nie miałam kiedy pouczyć , a gdzieś nawet mam na płycie ... dużo do tego zawsze było śmiesznych dodatków - clipartów , dobrze pamiętam ?[/QUOTE] Dobrze :) Było całkiem grube tomiszcze w komplecie do płyt, tak zwyczajnie drukowane, z całym tym clipartem, dodatkami, fontami, gadżetami - kopalnia obrazeczków na każdą okazję, ramek, "kornerów" itp. Wszystko podzielone na kategorie, wśród których całkiem spasiona była "półeczka" z obrazkowymi portretami sławnych osób i ówczesnych celebrytów - to akurat było bardziej zabawne niż praktyczne :D Ale "papeterie" byly super. I kolorowanki dla dzieci. Quote
Recommended Posts