Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieśmiało skarbnik donosi, że wg. wszystkich śladów na niebie i ziemi w tym miesiącu wpłaty będą jeszcze mniejsze niż w zeszłym. Za zeszły miesiąc jest niedobór -75zł. A ja jestem tylko skarbnikiem. I obym się mylił.

TZmestudio

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mestudio']Na koniec stycznia jest niedobór w składkach -75zł (grudzień) i -150zł (styczeń).
Dla nas jest to mało komfortowa sytuacja.

TZmestudio[/QUOTE]

zrobie jakiś bazarek jak ogarne wszystko.. Aquifere ma nadal pełna skrzynke ! A powinna przelać nadliczone 185 zł + to co zostało do niej wpłacone.. wrrrrr.. ;/

Posted

jak bd nachwile w schronisku w sobote to poprosze kierownika by dał mi do wglądu papiery.. abym znalazła Cekina.. wtedy wezme nr tel i najwyzej ktos do niej zadzoni. Co wy na to ?

Posted

TZ, nie marudź za bardzo jak mnie nie ma. Będzie dobrze, oby Aquifere oddała zebrane przez dziewczyny pieniądze bo nie bardzo rozumiem jakim prawem je ciągle ma u siebie i nimi obraca. Dziewczyny bardzo się starały żeby je zebrać.

Posted

[quote name='Angel']zrobie jakiś bazarek jak ogarne wszystko.. Aquifere ma nadal pełna skrzynke ! A[B] powinna przelać nadliczone 185 zł + to co zostało do niej wpłacone[/B].. wrrrrr.. ;/[/QUOTE]

[quote name='Angel']jak bd nachwile w schronisku w sobote to poprosze kierownika by dał mi do wglądu papiery.. abym znalazła Cekina.. [B]wtedy wezme nr tel i najwyzej[/B] [B]ktos do niej zadzoni. Co wy na to[/B] ?[/QUOTE]

[quote name='mestudio']TZ, [B]nie marudź[/B] za bardzo jak mnie nie ma. Będzie dobrze, [B]oby Aquifere oddała zebrane przez dziewczyny pieniądze [/B]bo nie bardzo rozumiem jakim prawem je ciągle ma u siebie i nimi obraca. Dziewczyny bardzo się starały żeby je zebrać.[/QUOTE]
Do Aquifere trzeba będzie chyba podejść- osoby z Krakowa, bo to nie jest sprawa błaha i dziewczyna powinna sobie zdawać z tego sprawę, a jak nie, to trzeba jej to uswiadomić.
Mestudio, masz wielkie prawo marudzić, a nam jest wstyd, chociaż to nie my jesteśmy winne nieuczciwości.

Posted

Na tym wątku sytuacja była podobna. [url]http://www.dogomania.pl/threads/196795-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-Pszczyniaki-i-mojego-tymczaska-!!-Do-19.12-do-godz.-24-00/page11[/url] Sprawą zajęła sie Czarodziejka. Proponuję, aby poprosić ją o interwencję.

Posted

[quote name='Havanka']Na tym wątku sytuacja była podobna. [url]http://www.dogomania.pl/threads/196795-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-Pszczyniaki-i-mojego-tymczaska-!!-Do-19.12-do-godz.-24-00/page11[/url] Sprawą zajęła sie Czarodziejka. Proponuję, aby poprosić ją o interwencję.[/QUOTE]

pisze do moda :D

Posted

Lisio był dziś na szczepieniu przeciwko wściekliźnie, przycięto mu też pięknie pazurki, za bardzo mu to nie odpowiadało:-). Króweczka pojedzie inną turą, musimy się nastroić na to wydarzenie:-).
Zwierzaki ukradły mi kabelek od aparatu i nie mam jak zgrać zdjęć...

Posted

No jechać trzeba z panienką:-).

Pokażę dziś najładniejszą ścianę na naszej werandzie. Ona naprawdę jest najładniejsza, z tyłu widać ogromą dziurę wyżeraną przez szczeniaki. Lisiowie dziś wyczuły cieplejszą temperaturę, a ponieważ my się włóczyliśmy po ogrodzie i porządkowaliśmy trochę to Lisiaki zajęły stanowiska spacerowe - wyjściowe aby absolutnie nie ominęło ich żadne wyjście.
Jak otworzyłam Lisiowi drzwi do domu to nawet nie chciał w dzień wejść, tylko pilnował werandy i spacerów.

[img]http://img135.imageshack.us/img135/8771/img1980o.jpg[/img]

[img]http://img833.imageshack.us/img833/3932/img1979t.jpg[/img]

Posted

Ewo!!! Weranda śliczna:shake::shake: a Lisiaki jak zwykle na swoich pozycjach- Lisio sobie, a Pieguska - na pierwszym zdjęciu- pilnuje " rodziny" i czuwa. Powiem Ci, ze postawa i spojrzenie Krówki budzi respekt, a na pewno nie zachęca do ...głsakania...i tak Królewna nie pozwoliłaby na takie spoufalanie:angryy:

Posted

Danusiu, ale ta ściana jest naprawdę ładna w porównaniu z pozostałymi. Ściany robiliśmy 5 lat temu, ociepliliśmy w środku styropianem i położyliśmy tynk, ale szczeniaki dobrały się jak widać i wgryzły z 7 cm wgłąb aż do muru.
Lisiowa zabawna jest, dla mnie jest najważniejsze, że już załapuje trochę normalności i do domu czy do kojca wchodzi bez problemu nawet jak ma mnie ominąć w odległości kilku centymetrów. Jeszcze 3 miesiące temu był to dla niej problem.
Dziś pojechaliśmy z Lisiem i Króweczka dzielnie zniosła rozłąkę. Została w domu z Fizią i Kropką i nawet nie szczekała.

Posted

Czyli Lisiowa powoli wychodzi na prostą. Co ten psiak musiał przejść, ze tak boi sie ludzi i jest nieufny, ale to juz wielki postęp, ze [I]toleruje [/I]Ciebie i dobrze, ze rozstanie z Lisiem na troche nie stanowi dla niej problemu.
Wniosek z tego dla nas, dotyczacy dwupaku i ich rzekomej nierozdzielności...Tylko trzeba czasu, delikatnosci, spokoju i opanowania, i ...Ciebie.

Posted

w tych dniach siostra zrobi przelew za luty, maja deklaracje stala 50zl

widze w 1.poscie, ze niektorzy zdeklarowani przestali wplacac juz latem, inni wykruszyli sie pozniej i w tej chwili wplaca polowa ludzi Lisiowych!nic dziwnego,ze powstal deficyt
czy nie powinnismy wyslac do nich pw?
(pomijam niemila sytuacje z aquifere)

Posted

Te gamonie dwa nie chcą być w domu! Zrobiły się niespokojne i jak są w domu to ciągle piszczą i łażą nasłuchując co tam za oknem ciekawego słychać. Krówka jest oczywiście prowokatorką. Musiałam diabły wypuścić na werandę i tam się uspokoiły. Czy to wpływ wyższej temperatury na zewnątrz?

Posted

[quote name='viola005']
widze w 1.poscie, ze niektorzy zdeklarowani przestali wplacac juz latem, inni wykruszyli sie pozniej i w tej chwili wplaca polowa ludzi Lisiowych!nic dziwnego,ze powstal deficyt
czy nie powinnismy wyslac do nich pw?
(pomijam niemila sytuacje z aquifere)[/QUOTE]
Właśnie może warto by rozpisać wpłaty te na koncie nowego skarbnika tak jak wcześniej rozpisywała Angel??
wtedy widoczne by było, kto nie wpłaca. Czasem się zapomina i warto przypomnieć niektórym osobą.

Posted

[quote name='Asia_Rawicz']Właśnie może warto by rozpisać wpłaty te na koncie nowego skarbnika tak jak wcześniej rozpisywała Angel??
wtedy widoczne by było, kto nie wpłaca. Czasem się zapomina i warto przypomnieć niektórym osobą.[/QUOTE]

To tylko po części moja sprawa, ale niech będzie że podpadnę jeszcze bardziej. W deklaracjach pierwszych było zgłoszonych 410zł i 65zł dodatkowych do grudnia. Biorąc to pod uwagę i to że odpadła[COLOR=blue][COLOR=black] A[/COLOR][COLOR=black]quifere i jej chłopak - niedobór powiększył się o 70zł. Wszystko to daje kwotę 340zł stałych OBECNYCH deklaracji.
Ja jestem tylko skarbnik.
[COLOR=gray][I]
[COLOR=gray]Teraz podpadnę jeszcze bardziej: przy tym poziomie wpłat nie mamy żadnego bufora na wypadek niespodziewanego zdarzenia. Mam nadzieję, że nic się nie stanie, ale co będzie jak trzeba będzie pojechać nagle do lecznicy??
O innych aspektach nie wspomnę.[/COLOR][/I]
[/COLOR]
TZmestudio
[/COLOR] [/COLOR]

Posted

spokojnie wrazie potzreby zawsze zrobie jakis bazarek i jakis grosz wpadnie.. a tel do aquifere bd miała, jeśli nadal bd aktualny to sie wyjasni wszystko.