Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Was wszystkich, a co do reszty.......:shake: :angryy: :shake: :mad: :angryy: :mad:
Przykro mi i wstyd za nieodpowiedzialnych ludzi....co robimy z wpłatami, które niewatpliwie wpłynęły na stare konto?

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś była piękna pogoda więc cały dzień byliśmy w ogrodzie. Lisiowie jednak już nie są tak chętni do całodniowych wybiegów jak latem. Większość czasu spędzają na otwartej werandzie, a jak ją sprzątałam to poszły do kojca gamonie zamiast się wylegiwać na słoneczku. Lisio nam ślepnie chłopaczek, trzeba sie liczyć z tym, że może stracić wzrok. Oba oczka są chore i ma zaćmę. W tej chwili jest na etapie zderzania się z różnymi przedmiotami jak jest zmierzch i zauważania mnie i psów dopiero z pewnej niewielkiej odległości. Króweczka robi się odważna, siedziałam dziś na górze schodów ze staruszkiem Mufim, a ona spokojnie sobie obok mnie przeszła bo bardzo chciała wejść do domu, nawet dała się dotknąć bez szalonego pisku i odskakiwania. Kupiłam Lisiom legowisko, takie nieprzemakalne bo pan Lisio obsikuje wszelkie rogi koszyczków, pudeł itp. Mam nadzieję, że parka to doceni i Lisio skończy te obsikiwania, jak legowisko dotrze zrobimy zdjęcie przytulaków.
Dziś jedno zdjęcie bo rozładowały się baterie w ciągu dnia.

[img]http://img222.imageshack.us/img222/2145/img1024j.jpg[/img]

Posted

Aquifere mi napisała tak:

Odp: PILNEEE !!!
Okej, napisze wszystko jutro na wątku. Nie mam dostępu do komputera prawie w ogóle i ciężko mi to zrobić. Jutro będzie gotowa rozpiska

Posted

[quote name='mestudio']Dziś była piękna pogoda więc cały dzień byliśmy w ogrodzie. Lisiowie jednak już nie są tak chętni do całodniowych wybiegów jak latem. Większość czasu spędzają na otwartej werandzie, a jak ją sprzątałam to poszły do kojca gamonie zamiast się wylegiwać na słoneczku. Lisio nam ślepnie chłopaczek, trzeba sie liczyć z tym, że może stracić wzrok. Oba oczka są chore i ma zaćmę. W tej chwili jest na etapie zderzania się z różnymi przedmiotami jak jest zmierzch i zauważania mnie i psów dopiero z pewnej niewielkiej odległości. Króweczka robi się odważna, siedziałam dziś na górze schodów ze staruszkiem Mufim, a ona spokojnie sobie obok mnie przeszła bo bardzo chciała wejść do domu, nawet dała się dotknąć bez szalonego pisku i odskakiwania. Kupiłam Lisiom legowisko, takie nieprzemakalne bo pan Lisio obsikuje wszelkie rogi koszyczków, pudeł itp. Mam nadzieję, że parka to doceni i Lisio skończy te obsikiwania, jak legowisko dotrze zrobimy zdjęcie przytulaków.
Dziś jedno zdjęcie bo rozładowały się baterie w ciągu dnia.

[img]http://img222.imageshack.us/img222/2145/img1024j.jpg[/img][/QUOTE]

A może państwo Lisiowie powinni się nazywać Lejkowie ;)

Posted

[quote name='WIGA']Oj,dostępu do kompa może nie mieć,ale do konta i banku chyba ma,to czemu nie przelewa kasy do mestudio?[/QUOTE]
Sądzę, że dom Lisiów- taka szczęśliwa przystań na ostatnie lata dla biednego, starutkiego Lisiaczka- powinien otrzymać pieniądze darczyńców, a nie rozpiskę, która nota bene też powinna miec miejsce.
Szkoda, że na tak szczęśliwym i sielankowym- dla nas i psiaków, bo mestudio ma " urwanie głowy" z tymi nicponiami- watku pojawił się tak przykry dysonns.
Ewo, Twój opis Lisiaczka tracącego wzrok, jest smutny, ale pocieszające jest, że psiak jest u Ciebie, bo Ty masz serce.

Posted

Co do wzroku Lisia to od samego początku wiedziałam, że traci wzrok i pan doktor to potwierdził. Jakoś tak wyszło, że ostatnio zrobił się niestety negatywny postęp z jego oczkami. Ale on tu zna wszystkie ścieżki i nie sądzę aby był potem jakiś problem. Po schodach nosiłam już staruszka o większych gabarytach niż moja onkowata sunia i jakoś nic mi się nie stało. A Lisio to okruszek. Dziarski muszkieter Lisio. On tak specyficznie kroczy po ogródku, zabawnie. Krówka ostatnio wypuszcza się na łączkę wzdłuż ogrodzenia i zamiast wejść na skróty do ogrodu, to zawraca i kawał drogi idzie wzdłuż siatki do drugiego wejścia.

Posted

[quote name='mestudio']Co do wzroku Lisia to od samego początku wiedziałam, że traci wzrok i pan doktor to potwierdził. Jakoś tak wyszło, że ostatnio zrobił się niestety negatywny postęp z jego oczkami. Ale on tu zna wszystkie ścieżki i nie sądzę aby był potem jakiś problem. Po schodach nosiłam już staruszka o większych gabarytach niż moja onkowata sunia i jakoś nic mi się nie stało. A Lisio to okruszek. Dziarski muszkieter Lisio. On tak specyficznie kroczy po ogródku, zabawnie. Krówka ostatnio wypuszcza się na łączkę wzdłuż ogrodzenia i zamiast wejść na skróty do ogrodu, to zawraca i kawał drogi idzie wzdłuż siatki do drugiego wejścia.[/QUOTE]
Pani Lisiowa dba po prostu o kondycję fizyczną.
Przykro slyszeć o utracie wzroku Lisia. Zastanawiam się, czy można jakoś opóźnić ten proces. Może są jakieś preparaty, witaminy, czy może leki...

Posted

[quote name='danka4u1']Sądzę, że dom Lisiów- taka szczęśliwa przystań na ostatnie lata dla biednego, starutkiego Lisiaczka- [B]powinien otrzymać pieniądze darczyńców[/B], a nie rozpiskę, która nota bene też powinna miec miejsce.
Szkoda, że na tak szczęśliwym i sielankowym- dla nas i psiaków, bo mestudio ma " urwanie głowy" z tymi nicponiami- watku pojawił się tak przykry dysonns.
Ewo, Twój opis Lisiaczka tracącego wzrok, jest smutny, ale pocieszające jest, że psiak jest u Ciebie, bo Ty masz serce.[/QUOTE]
Myślę Danusia że tak powinno być, zobaczymy tą rozpiskę - i czy została kasa na listopad.

Napisałem właśnie do gonia66 z prośbą o podanie adresu osoby "Karolina B." - napisze do niej list z wyjasnieniem i podaniem nowego nr konta.

A dla Naszej pary jest to wspaniałe że maja swoje miejsce na bajkowym zakątku u Mestudio:)

Posted

Dzięki wojtuś za pomoc w "zidentyfikowaniu" Karoliny. Nie mogę się doliczyć, kogo jeszcze trzeba zawiadomić. I wiem o co najmniej dwóch listopadowych wpłatach na stare konto. Odpowiedzialnośc i sumiennośc jest pożądaną cechą, a w sprawach finansowych- konieczną.

Posted

Zrobiłam przed chwilą przelew i -z przyzwyczajenia-machnęłam od kogo i dla którego psiaka ,a nie napisałam za który miesiąc...To wpłata za listopad oczywiście...

Posted

[B]jostel5 [/B]dzieki za wpłatę deklaracji :loveu:

[B]Danusia [/B]już mam adres do "Karolina B." to osoba z Radomia,
wydaje mi sie że że w deklaracjach stałych, "Karolina B." i "Pani Karolina"
to ta sama osoba, bo odnotowane są wpłaty dla "Karoliny B." a nie ma żadnej dla "Pani Karoliny".
Wezme też pełny kontakt, z Naszej strony powinny być co jakis czas informacje ze zdjęciami dla darczyńców spoza Dogo.

Posted

[quote name='wojtuś'][B]jostel5 [/B][B]Danusia [/B]już mam adres do "Karolina B." to osoba z Radomia,
wydaje mi sie że że w deklaracjach stałych, "Karolina B." i "Pani Karolina"
to ta sama osoba, bo odnotowane są wpłaty dla "Karoliny B." a nie ma żadnej dla "Pani Karoliny".
Wezme też pełny kontakt, z Naszej strony powinny być co jakis czas informacje ze zdjęciami dla darczyńców spoza Dogo.[/QUOTE]
No to z naszej strony zaczyna się sytuacja wyjaśniać. Poczekajmy teraz na stronę drugą- winną tego całego zmiesznia i nieprzyjemności na tak sympatycznym wątku.
Jesli chodzi o informowanie darczyńców spoza Dogo, [B]to ja cały czas wysyłam informacje i zdjęcia Lisiaczków " mojej" osobie spoza[/B] [B]dogo,[/B] która z różnych względów nie wchodzi tutaj nawet, by poczytać..

Posted

Pani Małgorzata G. (sponsorka Lisiów spoza dogo) nie jest tu zarejestrowana,ale -z tego co się orientuję-na bieżąco obserwuje dokonania "'zakochańców" i jest nimi zachwycona...;)

Posted

Witam.
Na początek przepraszam za wszystkie problemy związane z finansami psiaków. Pieniądze zostały kilka dni temu wysłane z konta mojego chłopaka do Mestudio, myślałam, że już dotarły, jeśli nie to na pewno będą dziś. Może to kwestia długiego weekendu, nie wiem. Ja od kilku tygodni jestem bez komputera bo mój pies wymyślił, że laptop to świetna zabawka, a niestety nie mam jak teraz kupić nowego. Wpłaty nie wychodzą do Mestudio na samym początku miesiąca to prawda, ale zwróćcie proszę w rozliczeniu uwagę na terminy wpłat darczyńców. Ja nie zawsze jestem w stanie założyć kilkaset zł.
Rozliczenie jest od 01.10. Jeśli jest potrzebne wcześniejsze to proszę o prywatną wiadomość.

mój chłopak - 01.10 - 20zł
Ranias - 05.10 - 15zł
Małgorzata G. - 06.10 - 25zł
Plicha - 06.10. - 20zł
Goldenek - 06.10 - 40zł
Havanka - 07.10 - 15zł
Ja - 50zł
[B]Mestudio - wysłane 500zł[/B]
Viola005 - 11.10 - 50zł (to za październik jeszcze jak sądzę?)
Angel - 15.10 - 10zł
Margi - 15.10 - 10zł
Jadwiga G. - 20.10 - 10zł
Jostel5 - 21.10 - 10zł
Maruda666 - 21.10 - 20zł
Wiga - 26.10 - 50zł
Teresa W. - 27.10 - 20zł
Ranias - 02.11 - 15zł
Viola005 - 02.11 - 50zł
moj chlopak - 02.11 - 20zł
Wojtus - 04.11 - 10zł
Goldenek - 05.11 - 40zł
Malgorzata G. - 08.11 - 25zł
Havanka - 08.11 - 15zł
Karolina B. - 09.11 - 10zł
Plicha - 10.11 - 20zł
Ja - 50zł
[B]Mestudia - wysłane 500zł[/B]

Teraz widzicie ile wpłat za listopad otrzymałam między 02.11 a 10.11? W każdym razie przepraszam raz jeszcze za wszystkie opóźnienia

Posted

Jeżeli pieniążki byłyby wysłane w piątek, dziś zostałyby zaksięgowane. O każdej wpłacie natychmiast jestem powiadamiana sms-em. Będzie wieczorem jeszcze jedno księgowanie więc zobaczymy.
Ja sama nie wyznaczałam terminu wpłat, odpowiedziałam tylko na pytanie zadane przez Aquifere i termin można było zmienić w każdej chwili, sygnalizowałam to między wierszami.
Mam do czynienia z wieloma bankami, przelewami itp i naprawdę wiem jak działają przelewy bankowe. Proszę zamieścić na forum potwierdzenie przelewu bo może pieniądze poszły na złe konto - pomyłka w cyfrach itp, jest to możliwe w dzisiejszych czasach, a problem z dostępem do netu to można mieć jak się mieszka w takiej dziurze jak ja:diabloti:

W każdym razie wygląda na to, że trochę źle to zostało rozegrane. Ze swojej strony myślałam, że pieniądze są wpłacane wcześniej skoro zapytano mnie kiedy życzę sobie wpłatę.

Jak dotrą napiszę.

Posted

Angel, ja jeszcze bym prosiła o zmianę informacji w pierwszym poście, że psiaki są w DT, a nie że niedługo pojadą:-).

Aquifere.
Myślałam, że troszkę inaczej działają wpłaty, a tu wychodzi na to, że ktoś wykłada ze swoich, a potem sam czeka na zwrot. Ja też bym takich sum nie dała rady wyłożyć. Zaszło nieporozumienie, które można było wcześniej wyjaśnić, ale jak mnie ktoś pyta kiedy przelewać pieniądze to wychodzę z założenia, że wszystko jest ustalone tak aby nikt nie był poszkodowany.
Jeżeli Aquifere wysłała za listopad 500 zł, a jeszcze do niej wszystkie wpłaty nie dotarły, to będziemy musieli z nią się rozliczyć i zwrócić różnicę i tak zrobimy.

Posted

[quote name='mestudio']Angel, ja jeszcze bym prosiła o zmianę informacji w pierwszym poście, że psiaki są w DT, a nie że niedługo pojadą:-).

Aquifere.
Myślałam, że troszkę inaczej działają wpłaty, a tu wychodzi na to, że ktoś wykłada ze swoich, a potem sam czeka na zwrot. Ja też bym takich sum nie dała rady wyłożyć. Zaszło nieporozumienie, które można było wcześniej wyjaśnić, ale jak mnie ktoś pyta kiedy przelewać pieniądze to wychodzę z założenia, że wszystko jest ustalone tak aby nikt nie był poszkodowany.
[B]Jeżeli Aquifere wysłała za listopad 500 zł, a jeszcze do niej wszystkie wpłaty nie dotarły, to będziemy musieli z nią się rozliczyć i zwrócić różnicę i tak zrobimy[/B].[/QUOTE]

[U]Wpłaty odnotowane na koncie Aquifere za listopad:[/U]
[I]Ranias - 02.11 - 15zł
Viola005 - 02.11 - 50zł
Wojtus - 04.11 - 10zł
Goldenek - 05.11 - 40zł
Havanka - 08.11 - 15zł
Plicha - 10.11 - 20zł
Ja - 50zł
[B]Mestudia - wysłane 500zł[/B]
[/I]
Te wpłaty i przelew do mestudio powinny być umieszczone w [B]2 poście przez Angel[/B], Angel proszę zamknij rozliczenie z Aquifere na dzień 10.11.2010:)

Do zamknięcia rozliczenia brakuje nam jeszcze odnotowanych wpłat za wrzesień (tu największe są dziury we wpłatach) -
[B]Aquifere[/B] prosimy o rozliczenie i sprawdzenie poprzednich miesięcy - [B]szczególnie wrzesień.[/B]

Mestudio:loveu: bez tego nie będziemy nigdy wiedzieć jaki jest stan konta Lisiowych na dzień 10.11.2010 (po przelaniu juz kasy do Ciebie za listopad)

[B]Ja już nie wiem jak tłumaczyć Aquifere - rozliczamy całe konto do dnia 10.11.2010[/B]

od dnia 12.11.2010 zbieramy na nowe konto - post nr 3.

Może równie się okazać że wcale nie jesteśmy obecnie na minusie, ale musza byc odnotowane wszystkie wpłaty.

Pozdrawiam:)

Posted

Viola005 - 11.10 - 50zł (to za październik jeszcze jak sądzę?)
Angel - 15.10 - 10zł
Margi - 15.10 - 10zł
[SIZE="4"]Jadwiga G. - 20.10 - 10zł[/SIZE]
Jostel5 - 21.10 - 10zł
Maruda666 - 21.10 - 20zł
Wiga - 26.10 - 50zł
Teresa W. - 27.10 - 20zł
Ranias - 02.11 - 15zł
Viola005 - 02.11 - 50zł
Wojtus - 04.11 - 10zł
Goldenek - 05.11 - 40zł
Havanka - 08.11 - 15zł
Plicha - 10.11 - 20zł
Ja - 50zł

Chciałabym się dowiedzieć,czy wpłata z 20 X od Jadwigi G. nie jest przypadkiem Jadwigi Ż. G ,to moje panieńskie nazwisko i zapewne wyczytane z Nk. Wszystko by się zgadzało. Wysłałam 18 -go, za dwa miesiące pazdziernik ,listopad. 20-go powinny być,ale nie ma odnotowane z nicku.Na kopii blankietu jak byk pisze Javena. To już nie pierwszy raz się zdarza,że nie piszą na poczcie wszystkiego co jest w tytule. PROSZE O SPRAWDZENIE.

Posted

Ja tylko chciałam wtrącić, że pieniędzy na koncie nie mam. Dziś będą jeszcze dwa księgowania, ale jeśli były wysłane niby kilka dni temu to chyba lecą przez Tokio.
Wpłatę dla mnie prosze uwzględnic jak napiszę, że jest na koncie. A napiszę jak tylko się pojawi.