Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyjemność przyjemnością, a realia życiowe wołają swoje. Zdajesz relacje, bo jesteś wiarygodna, odpowiedzialna i traktujesz darczyńców i sympatyków szacunkiem. [B]Taka jest prawda.[/B]
Rozliczenia i finanse powinny Ci być niewątpliwie oszczędzone. To tez jest prawda.
Ewo, nr konta podaj odpowiednio wcześnie, bo " moi" darczyńcy mają zlecenie stałe i też sa odpowiedzialni. Nie chciałabym [B]ich i[/B] [B]Ciebie[/B] narażać na kolejne przykrości.

Posted

To może jutro już po pracy podeślę Tobie Danusiu to konto i dobrze by było aby ktoś to konto porozsyłał dalej z krótką informacją o sytuacji, bo jak ja sama będę rozsyłała to tak dziwnie trochę to będzie wyglądało.

Posted

Dzięki Ewo za nr konta. Jutro przekażę moim w Rybniku. Nie wiem, czy za październik juz nie poszło na stary nr, ale dam znac, jak sprawa wygląda.
Porozsyłac nr mogę, ale dopiero jutro raczej późno wieczorem. Problem, ze niektóre osoby sa chyba spoza dogo, a ja nie znam ich..
Dajcie do jutra znać, jak zostało załatwione z rozsyłaniem.

Posted

Ja tez wysłałam na stary nr. W prawdzie nie jest to wielka suma,ale mam takich wiecej i chciałabym wiedzieć ,czy dotarły ,czy nie a tu rozliczeń nie ma. Dajcie znac jak zmieni się w tej kwestji cokolwiek. Pozdrawiam Mestudio i kochane psiaczki.

Posted

Mestudio jest bardzo cierpliwa i na samym końcu upomni się o cokolwiek. Dla niej przede wszystki dobro zwierząt. Dlatego też ja tu podpadnę.

Poprawcie mnie jeśli się mylę:
Nie ma dotychczas wpłaty za listopad (mamy dziś 10 listopada). Nie ma kontaktu z osobą dotychczas zbierającą wpłaty. Nie ma rozliczenia.

Jak mam umieszczać przyszłe wpłaty? Przyjąć jako początek rozliczenia stan zero i "zapomnieć" o wpłatach dokonanych na inne konto?

Jeśli jest prawdą, że część darczyńców pochodzi z poza Dogo to rozumiem, że ich wpłaty będą realizowane na stare konto.
Dotychczasowych darczyńców rozumiem że ktoś już poinformował o zaistniałej sytuacji?

Trochę się czuję zagubiony w tej całej sytuacji.
Wydaje mi się że zmiana konta to dopiero początek.

TZmestudio

Posted

Nie bardzo rozumiem. Pieniądze zbiera Aquifere.Wczoraj o 23 była na dogo. Czemu nic nie pisze.? Pewnie będzie to samo co na innym wątku na którym jestem.Zdarzają sie rózne sytuacje życiowe,ale myślę ,ze zasługujemy na szczerosć.Jesli coś sie stało,trzeba jasno napisać a nie chowac się jak struś. Jesli była wczoraj,napewno wszystko czyta.

Posted

napisałam do Aquifere z prośbą o przesłanie mi lub na wątku od września do listopada wszystkich wpłat ! Oby to dotarło.. później bedziemy pisać do wszystkich, którzy maja deklaracje na psiaki.. reszte delk. mozna przekazać innym psiaką z naszego schronu..

Posted

[quote name='mestudio']Rozmawiałam z TZ i on zaoferował swoje konto i swój czas na robienie rozliczeń.
Prosiłby tylko o kompletną listę deklarowiczów, o rozliczenie wpłat zaległych (te dwa miesiące) i koniecznie wpisywanie w tytule wpłaty nicku z dogo. Będzie prowadził księgowość oficjalnie i na bieżąco.[/QUOTE]

Kochani to deklarowicze z pierwszego postu:loveu:

[B][COLOR=#ff0000]DEKLARACJE STAŁE:[/COLOR][/B]
1. [COLOR=blue]Javena[/COLOR] - 5 zł
2. [COLOR=blue]Angel -[/COLOR] 5 zł
3. [COLOR=blue]Mersi1 -[/COLOR] 5 zł
4. [COLOR=blue]elmira -[/COLOR] 5 zł
5. [COLOR=blue]Paja -[/COLOR] 5 zł
6. [COLOR=blue]Margi -[/COLOR] 10zł
7. [COLOR=blue]Tia -[/COLOR] 10 zł
8. [COLOR=blue]Pani Karolina -[/COLOR] 10 zł
9. [COLOR=blue]wojtuś -[/COLOR] 10 zł
10. [COLOR=blue]Karolina B- [/COLOR]10 zł
11. [COLOR=blue]jostel5 -[/COLOR] 10 zł
12. [COLOR=blue]aanka -[/COLOR] 10 zł
13. [COLOR=blue]ranias -[/COLOR] 15 zł
14. [COLOR=blue]Maruda666 -[/COLOR] 15 zł
15. [COLOR=blue]Asia_Rawicz -[/COLOR] 20 zł
16. [COLOR=blue]Teresa -[/COLOR] 20 zł
17. [COLOR=blue]chłopak Aquifere -[/COLOR] 20 zł
18. [COLOR=blue]Plicha -[/COLOR] 20 zł
19. [COLOR=blue]Czerda -[/COLOR] 20zł
20. [COLOR=blue]Małgorzata G -[/COLOR] 25 zł
21. [COLOR=blue]Wirtualna opiekunka Pieguski -[/COLOR] 25 zł
22. [COLOR=blue]_Goldenek2 -[/COLOR] 40 zł
23. [COLOR=blue]viola005 -[/COLOR] 50 zł
23. [COLOR=blue]Aquifere -[/COLOR] 70 zł
[B]_______________[/B]
[B]Razem 435zł[/B]

[B][COLOR=red]DEKLARACJE OKRESOWE[/COLOR][/B][B][COLOR=red]:[/COLOR][/B]
01. [COLOR=blue]WIGA -[/COLOR] 50 zł [do grudnia]
02. [COLOR=blue]Havanka -[/COLOR] 15 zł [do grudnia]
[B]_______________[/B]
[B]Razem 65zł[/B]

[B]Razem: 500zł[/B]

[quote name='danka4u1']Dzięki Ewo za nr konta. Jutro przekażę moim w Rybniku. Nie wiem, czy za październik juz nie poszło na stary nr, ale dam znac, jak sprawa wygląda.
Porozsyłac nr mogę, ale dopiero jutro raczej późno wieczorem. Problem, ze niektóre osoby sa chyba spoza dogo, a ja nie znam ich..
Dajcie do jutra znać, jak zostało załatwione z rozsyłaniem.[/QUOTE]

[B]Danusia[/B], Angel w pierszej kolejności [B]Prosze[/B] Was o rozesłanie PW do deklarowiczów z 1 postu o zmianie Księgowego i [B]podanie od razu nowego nr konta:)[/B]
Kto jeszcze nie wpłacił dekl to na pewno już wpłaci na nowe konto.

[quote name='Angel']napisałam do Aquifere z prośbą o przesłanie mi lub na wątku od września do listopada wszystkich wpłat ! Oby to dotarło.. później bedziemy pisać do wszystkich, którzy maja deklaracje na psiaki.. reszte delk. mozna przekazać innym psiaką z naszego schronu..[/QUOTE]

Myśle że przydałoby się całościowe rozliczenie wpłat i wydatków od Aguifere do dnia np 15 listopada 2010, czyli dnia gdzie bedą odnotowane wszystkie wysłane deklaracje - jak to będzie wyglądało i czy będziemy na plusie- zobaczymy, wtedy zdecydujemy gdzie nadwyżkę powinna przekazać Aguifere - ja myślę że do Mestudio

[quote name='mestudio']Mestudio jest bardzo cierpliwa i na samym końcu upomni się o cokolwiek. Dla niej przede wszystki dobro zwierząt. Dlatego też ja tu podpadnę.

Poprawcie mnie jeśli się mylę:
Nie ma dotychczas wpłaty za listopad (mamy dziś 10 listopada). Nie ma kontaktu z osobą dotychczas zbierającą wpłaty. Nie ma rozliczenia.

[B]Jak mam umieszczać przyszłe wpłaty? Przyjąć jako początek rozliczenia stan zero i "zapomnieć" o wpłatach dokonanych na inne konto?[/B]

Jeśli jest prawdą, że część darczyńców pochodzi z poza Dogo to rozumiem, że ich wpłaty będą realizowane na stare konto.
Dotychczasowych darczyńców rozumiem że ktoś już poinformował o zaistniałej sytuacji?

Trochę się czuję zagubiony w tej całej sytuacji.
Wydaje mi się że zmiana konta to dopiero początek.

TZmestudio[/QUOTE]

[B]TZmestudio[/B] bardzo dziękuję za ten dodatkowy kłopot:loveu:
Myślę że od teraz po przesłaniu Twojego nr konta, deklaracje wpływające będziemy traktować jakby od zera,

Opłata za hotelik za listopad i rozliczenie Aguifere powinno iść na stare konto mestudio,

Jeśli będzie nadwyżka po zapłaceniu listopada - to przeniesiemy ją na nowe Twoje konto i będzie to zaliczka na kolejny miesiąc,

[B]jednym słowem od teraz zbieramy na Twoje konto:)[/B]

Jeszcze sprawa organizacyjna; drugi post byłby super na rozliczenia dla Ciebie,
można od razu uaktualniać wpłaty a potem Angel przenosi do 1 postu.

Można prosić moderatora o przydzielenie 2 postu dla:
mestudio lub ([U]dla Ciebie gdybyś był uprzejmy sie zalogować na Dogo i mieć swój nick)[/U]

2 post należy do Angel -Proszę Angel o napisanie do Moda o przydzielenie go Księgowemu:loveu: -

:loveu:Jeszcze raz dzięki TZmestudio:loveu:

Posted

O kurczę ale się porobiło, TZ mi tu za plecami wypisuje jakieś posty i ma rację, że podpadnie chłopak. Szkoda, że Aquifere się nie odzywa mimo to, że bywa na dogo, a z drugiej strony taka sytuacja jest od początku - nie licząc jednego miesiąca. A może Aquifere testuje moją cierpliwość?
Mam nadzieję, że TZ będzie sumiennie wszystko rozliczał.

Posted

Kurcze przed chwilą wysłałam deklaracje na stary numer i dopiero weszłam na wątek. No trudno, mam nadzieję że szybko zostanie przekazana. Buziaki dla Lisia i Krówki :)

Posted

[quote name='wojtuś']Można prosić moderatora o przydzielenie 2 postu dla:
mestudio lub ([U]dla Ciebie gdybyś był uprzejmy sie zalogować na Dogo i mieć swój nick)[/U]
[/QUOTE]

To Mestudio jest na Dogo i się tu "realizuje". Ja się tylko wtrącam i niech tak zostanie.:eviltong: Przynajmniej na razie.

TZmestudio

Posted

A ja skończyłam właśnie robić przelewy za dogowe bazarki i teraz dopiero zaglądam co tu ten TZ jeszcze wypisuje.
Lisiowie drzemią, jak w końcu wyremontuję ściany na werandzie to im pstryknę zdjęcie bo mi wstyd teraz. Już się nie zrywaja tak jak kiedyś przy każdym wejściu, przejściu itp tylko podnoszą leniwie główki i zerkają co tam pancia kombinuje. A może druga kolacyjka np:.)

Posted

Teraz dopiero jestem. Trochę jescze widzę, ale zaczynam podpierac się rzęsami na klawiatururze. Mam nadzieję, ze mi po północy przejdzie sennośc..
Do kogo mam wysyłac teraz po całym dniu nr konta i dane? Angel albo ktos juz wysyłał?

Posted

[quote name='danka4u1']Teraz dopiero jestem. Trochę jescze widzę, ale zaczynam podpierac się rzęsami na klawiatururze. Mam nadzieję, ze mi po północy przejdzie sennośc..
Do kogo mam wysyłac teraz po całym dniu nr konta i dane? Angel albo ktos juz wysyłał?[/QUOTE]
Danusia:loveu:
Właśnie rozesłałem nowy nr konta do wszystkich deklarowiczów, [B]oprócz:[/B]
[B]elmira -[/B] ma zapchaną skrzynkę,
osoby spoza Dogo:
[B]Pani Karolina[/B]
[B]Karolina B[/B]
[B]Małgorzata G[/B]
[B]Wirtualna opiekunka Pieguski[/B]
Może Ty Danusiu lub ktoś ma kontakt z tymi osobami:)

Nie wysyłałem nr konta do Aguifere

Posted

[quote name='mestudio']To Mestudio jest na Dogo i się tu "realizuje". Ja się tylko wtrącam i niech tak zostanie.:eviltong: Przynajmniej na razie.
TZmestudio[/QUOTE]

Dzięki TZmestudio, proszę wtrącaj się:)

Angel przygotowała dla Ciebie już drugi post:) tzn dla mestudio :loveu:

[quote name='mestudio']A ja skończyłam właśnie robić przelewy za dogowe bazarki i teraz dopiero zaglądam co tu ten TZ jeszcze wypisuje.
Lisiowie drzemią, jak w końcu wyremontuję ściany na werandzie to im pstryknę zdjęcie bo mi wstyd teraz. Już się nie zrywaja tak jak kiedyś przy każdym wejściu, przejściu itp tylko podnoszą leniwie główki i zerkają co tam pancia kombinuje. A może druga kolacyjka np:.)[/QUOTE]

A TZmestudio to bardzo tu pieknie wypisuje:loveu:

Pozdrowienia dla Lisiowych i Was Wszystkich;);)

Posted

Wojtuś, przeczytałam teraz Twój post. Zaraz wyślę resztę. A jak wysłałeś do osoby TERESA?
Powinnam spać snem sprawiedliwym i ciężko dziś zapracowanym:evil_lol::evil_lol:..doczytałam sie, że te osoby, do których nie wysłałeś, są spoza dogo.
To mamy klops:mad::mad:

Posted

[quote name='danka4u1']Wojtuś, przeczytałam teraz Twój post. Zaraz wyślę resztę. A jak wysłałeś do osoby TERESA?
Powinnam spać snem sprawiedliwym i ciężko dziś zapracowanym:evil_lol::evil_lol:..doczytałam sie, że te osoby, do których nie wysłałeś, są spoza dogo.
To mamy klops:mad::mad:[/QUOTE]
Wysłałem do [B]teresa - [/B]jest na Dogo, ale czy to ta osoba? - okaże się może

Pozdrawiam, już zmykam;);)

Posted

:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
[quote name='wojtuś']Właśnie rozesłałem nowy nr konta do wszystkich deklarowiczów, [B][B]oprócz[/B]:[/B]
[B][B]elmira -[/B] ma zapchaną skrzynkę,---[COLOR=red]zawiadomi jostel5[/COLOR][/B]
[B]osoby spoza Dogo:[/B]
[B][B]Pani Karolina[/B][/B]
[B][B]Karolina B[/B][/B]
[B][B]Małgorzata G------------------------[COLOR=red]zawiadomi jostel5[/COLOR][/B][/B]
[B][B]Wirtualna opiekunka Pieguski[/B][/B]
[B]Może Ty Danusiu lub ktoś ma kontakt z tymi osobami:)[/B]

[B]Nie wysyłałem nr konta do Aguifere[/B][/QUOTE]
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
[SIZE=3][COLOR=red][U]Kto ma kontakt z tymi osobami???[/U][/COLOR][/SIZE]

Posted

sluchajcie jesli to osoby spoza dogo ktos musiał o nich i ich deklaracjach tu napisać i je zna...
moze ktoś z was kto posiada nowy numer konta poda tu na watku swojego maila tak zeby te osoby mogły sie tak skontaktowac, bo moze nie sa zalogowane ale czytaja wątek...
bardzo przykra sytuacja wynikła z tymi finansami, mam nadzieje ze sie wszystko wyjaśni i unormuje...

Posted

Moze masz rację, ale " moja " osoba spoza dogo nie czyta wcale wątków, [B]nie bywa na dogo, nawet nie za bardzo wie, co to[/B]...Ja posyłam jej zdjęcia, informuję o zyciu psiaków.