mestudio Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Ja bym nie powiedziala, że to wielomocz, on uparcie znaczy wszystko i to bardzo zawzięcie. Potrafi wyjść z kojca jak wracam do domu i wbiec na werandę zamiast się wysiusiać i na werandzie za chwilę sprawa załatwiona. Weranda wygląda masakrycznie obecnie, jak ktokolwiek przychodzi to mówię, że niedawno się wprowadziliśmy i jeszcze nie robiliśmy na niej remontu. Ściany rozdrapane i czarne, napuchnięte na wysokości Lisia tynki, widok straszny. W przyszłym roku chciałabym to wyremontować ponownie:-). może Lisio sie ogarnie do tego czasu. Quote
danka4u1 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Czytam to z przerażeniem..a Ty spokojnie, że[B] może[/B] Lisio ogarnie się..jestem pełna podziwu, ale jakis sposób na to musi być... Quote
mestudio Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Tu nie ma się czym przerażać, to kwestia przyzwyczajenia. Na początku się złościsz (najczęściej na siebie samą), a potem już ci wszystko jedno. Trochę dużo tylko tego sprzątania bywa, bez takich niespodzianek byłoby nam łatwiej i więcej czasu mielibyśmy na normalność. Nauczyłam się rozkładać na werandzie kartony, wtedy tylko zgarniam do ogniska w ogrodzie, a podłogę zamywam. Quote
mestudio Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Bardzo proszę o wyznaczenie nowej osoby do wykonywania przelewów oraz nowej daty wykonywania przelewów. Aquifere nie bywa na wątku, nie odzywa się i nie wywiązuje z umowy, mimo to iż sama prosiła o ustalenie terminu. Myślę, że czas to zmienić. Pozdrowienia od parki gamoni, które drzemią w koszyczku wtulone w siebie. Quote
danka4u1 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Dziękujemy za pozdrowienia:loveu: i przesyłamy też buziaki:loveu: Co do reszty...:shake: :shake: Quote
ranias Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Lisiowie, dzień dobry.Czy jeszcze drzemiecie grzecznie w koszyczku, czy już dreptacie? Quote
mestudio Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Dreptamy od piątej rano.....szczególnie pan Lisio. Quote
danka4u1 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='mestudio']Dreptamy od piątej rano.....szczególnie pan Lisio.[/QUOTE] Bo starutek musi miec czas na " rozruch", ato wymaga czasu, więc zaczyna wcześnie.. Odpocznijcie od dreptania, szczególnie Ty Ewo. Miłego dnia. Quote
mestudio Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Kilka zdjęć zabawnej parki. [img]http://img716.imageshack.us/img716/2945/img0956b.jpg[/img] [img]http://img703.imageshack.us/img703/2879/img0957.jpg[/img] [img]http://img521.imageshack.us/img521/7100/img0962bz.jpg[/img] Quote
danka4u1 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 A Lisiaczek-dziadeczek czeka na jedzonko...obżartuch!!! Ale niech cieszy się na stare lata. Quote
_Goldenek2 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [INDENT][URL="http://www.dogomania.pl/threads/196042-Kaukaz-Borys-z-Zamościa-prosimy-o-pomoc-brakuje-pieniędzy-zeby-mu-pomóc!!!!!!!!!?p=15697683#post15697683"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1960...3#post15697683[/COLOR][/URL] Cioteczki, proszę chociaż o 5 zł dla tej biedy.[/INDENT] Quote
wojtuś Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='mestudio']Witam wszystkich. Czy mogłabym prosić aby Aquifere dotrzymywała słowa i przelewała pieniądze wg umowy? Do tej pory zdarzyło się to tylko raz po moim oficjalnym wpisie. Dziś jest 7 i te pieniądze powinny być na moim koncie od kilku dni. Dziś muszą być, a jak nie to ja muszę jechać kawał drogi do miasta 60 km i wypłacić z innego konta aby wpłacić natychmiast na to bo pod ten przelew ustawiłam sobie spłatę w banku. Jeśli ona nie może ustawić w swoim banku automatycznego przelewu co jest dziwne nieco to może ktoś inny??? Nic to, czeka mnie bezsensowna podróż bo czekać nie mogę kolejnych kilka dni chociażby na informację.[/QUOTE] [quote name='Tola^^']To jest podstawa żeby wpłata była dokonywana tak jak było ustalone, raz taka sytuacja mogła się zdążyć każdemu ale znowu po miesiącu to coś nie tak. Wysłałam Aquifere PW około 13 była na dogo o 19, więc pewnie odczytała PW i mam nadzieje że prześle pieniądze na psiaki oraz napisze kto wpłacał.[/QUOTE] [quote name='mestudio']Witam, widać Aquifere podczytuje nas i pieniążki dotarły w piątek za co bardzo dziękuję. Prosiłabym aby mnie uprzedzać jeśli pieniądze będą wpływały później bo zrobię sobie wtedy zawczasu przelew zamiast latania po bankach. [/QUOTE] [quote name='mestudio']Bardzo proszę o wyznaczenie nowej osoby do wykonywania przelewów oraz nowej daty wykonywania przelewów. Aquifere nie bywa na wątku, nie odzywa się i nie wywiązuje z umowy, mimo to iż sama prosiła o ustalenie terminu. Myślę, że czas to zmienić. Pozdrowienia od parki gamoni, które drzemią w koszyczku wtulone w siebie.[/QUOTE] Zasmuciłem sie całą tą sytuacją. Ze względu na wielkie serce Mestudio dla Psiaków, jej opowieści o Lisiach ze zdjęciami, a przede wszystkim ze względu na szacunek jaki Wszyscy powinniśmy mieć dla Mestudio, proszę [B]Was Kochani[/B] o rozwiązanie tej sytuacji. Już dwa miesiące nie ma Aguifere na wątku, tym samym Angel nie może uzupełnić pierwszej strony o Nasze wpłaty, nie znamy stanu ogólnego ile mamy teraz kasy, kto wpłacił deklaracje, ja się boję że niektóre osoby sie wycofały a my nawet o tym nie wiemy. Dzisiaj sprawdziłem moje wpłaty i są odnotowane wpłaty dwóch dekl. za czerwiec i lipiec, nie ma odnotowanych wpłat z 6 września 20 zł (2 dekl) i 2 listopada 10 zł (dekl). [B]Aguifere proszę traktuj darczyńców i Mestudio poważnie i z szacunkiem[/B] Wydaje mi sie że powinniśmy wybrać inną osobę na Księgową wątku. A do tego czasu, prosze Was zdecydujmy co robić, czy dalej wpłacać do Aguifere, czy już nie. Poprosić Aguifere o końcowe rozliczenie z Naszych wpłat i przelewów do Mestudio, byśmy mieli jasność. Po rozliczeniu przez Aguifere i sprawdzeniu przez każdego swoich wpłat, myslę że całą kasę pozostałą z deklaracji Aguifere powinna przelać do Mestudio. [B]Po znalezieniu nowej ksiegowej wątku rozpoczynamy zbieranie od nowa.[/B] Idealnym wyjściem byłoby kierowanie deklaracji do Mestudio, ale czy można ją jeszcze dodatkowo zajmować finansami, [B]Mestudio[/B] co myślisz? Wątek Lisiów jest naprawde cudownym wątkiem, dwa uratowane Psiaki - i bez sensu taki kłopot z prowadzeniem finansów. Quote
mestudio Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Jeżeli nie ma rozliczeń to ludzie przestają ufać i po jakimś czasie kończą się wpłaty. Solidne rozliczenia na wątku to podstawa i jest potrzebna odpowiedzialna i kontaktowa osoba. Myślę, że jeśli ktoś bierze na siebie odpowiedzialność za najważniejszą sprawę na wątku (pieniądze należą do wielu osób) to należy znaleźć czas na prowadzenie tej księgowości. Ja wzięłam odpowiedzialność za tę parkę i staram się wszystkim udostępnić chociaż kawałek ich życia bo jestem Wam to winna. Pamiętajcie też, że od marca Lisiowie będą mieli tylko jedną deklarację wspólną - 250 zł. Nie mam pojęcia czy dobrym pomysłem jest wpłacanie pieniędzy do mnie. Porozmawiam z TŻ na ten temat wieczorkiem. W każdym razie mimo ustaleń majowych Aquifere wcale się nie odzywa i wpłata jeszcze nie wpłynęła. Quote
mestudio Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Wstawię jeszcze wątek dziadeczka, którego zgarnęlam z ulicy niedawno, ten to nie ma żadnych szans na dom - podejrzewam. [url]http://www.dogomania.pl/threads/195319-Stary-zwyczajny-samotny-zabra%C5%82am-go-spod-marketu-w-Kozienicach-ale-co-dalej[/url] Quote
wojtuś Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='mestudio']Jeżeli nie ma rozliczeń to ludzie przestają ufać i po jakimś czasie kończą się wpłaty. Solidne rozliczenia na wątku to podstawa i jest potrzebna odpowiedzialna i kontaktowa osoba. Myślę, że jeśli ktoś bierze na siebie odpowiedzialność za najważniejszą sprawę na wątku (pieniądze należą do wielu osób) to należy znaleźć czas na prowadzenie tej księgowości. Ja wzięłam odpowiedzialność za tę parkę i staram się wszystkim udostępnić chociaż kawałek ich życia bo jestem Wam to winna. Pamiętajcie też, że od marca Lisiowie będą mieli tylko jedną deklarację wspólną - 250 zł. Nie mam pojęcia czy dobrym pomysłem jest wpłacanie pieniędzy do mnie. Porozmawiam z TŻ na ten temat wieczorkiem. W każdym razie mimo ustaleń majowych Aquifere wcale się nie odzywa i wpłata jeszcze nie wpłynęła.[/QUOTE] Wpłacanie wprost do Ciebie byłoby dodatkowym, absorbującym czas zajęciem, przy tylu Zwierzakach - byłem właśnie na wątku przygarniętego przez Ciebie staruszka Mufiego - to jak mówisz razem 8 Psiaków i kociaki - powinniśmy zatem my zbierać. [B]Kochani co myślicie [/B], jestem z natury łagodny i spokojny a takie reakcje na rzeczywistość to u mnie rzadkość... Pozdrawiam Lisiowych i Was Wszystkich na tym wspaniałym wątku:) Quote
Havanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [quote name='wojtuś']Wpłacanie wprost do Ciebie byłoby dodatkowym, absorbującym czas zajęciem, przy tylu Zwierzakach - byłem właśnie na wątku przygarniętego przez Ciebie staruszka Mufiego - to jak mówisz razem 8 Psiaków i kociaki - powinniśmy zatem my zbierać. [B]Kochani co myślicie [/B], jestem z natury łagodny i spokojny a takie reakcje na rzeczywistość to u mnie rzadkość... Pozdrawiam Lisiowych i Was Wszystkich na tym wspaniałym wątku:)[/QUOTE Masz rację Wojtuś. Brak rozliczenia za październik i listopad. Żadnych informacji o dokonanych wpłatach i wypłatach. Nie podoba mi się to. Może ktoś zechciałby przejąć rolę księgowego i prowadzić rachunki bardziej rzetelnie? Mestudio powinna otrzymywać kasę na czas i nie upominać się o nią ! Wpłaciłam już za listopad, a jeszcze październik nie jest rozliczony !!! Quote
jostel5 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 W takim razie w tej chwili nie przeleję jeszcze mojej deklaracji za listopad,ale zrobię to na pewno,kiedy sytuacja się unormuje... Quote
ranias Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Temat pieniędzy jest zawsze drażliwy, ale taka prawda że tutaj pieniądze są bardzo istotne i porządek w tym temacie musi być Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"][B][CENTER][COLOR="#000080"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest![/COLOR][/CENTER][/B][/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!!"]http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!![/URL] [SIZE="2"][B]Wspomóż nas podpisując petycję [URL="http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html"]http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html[/URL][/B][/SIZE] Quote
Asia_Rawicz Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Ja mam dwa miesiące zaległości w deklaracjach chciałam wpłacić pieniążki, ale w związku z obecną sytuacją poczekam aż nie będzie nowej osoby, która się tym zajmie. Moim zdaniem mestudio ma dosyć obowiązków więc nie powinniśmy jeszcze jej obciążać. Wybrana powinna być osoba, która zagląda dość często na dogo. Dziewczyny a wy nie macie swojego konta?? Quote
mestudio Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Rozmawiałam z TZ i on zaoferował swoje konto i swój czas na robienie rozliczeń. Prosiłby tylko o kompletną listę deklarowiczów, o rozliczenie wpłat zaległych (te dwa miesiące) i koniecznie wpisywanie w tytule wpłaty nicku z dogo. Będzie prowadził księgowość oficjalnie i na bieżąco. Quote
danka4u1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Masz cudownego TZ-a, ale niesmak pozostaje, zwłaszcza że dotyczy to spraw finansowych i odpowiedzialności. Szkoda. Wątek terapeutyczny, a Twoje relacje, Ewo wspaniałe, barwne i sumienne- czasami myslę, czy nie jest to dla Ciebie za bardzo obciążające, tak często zdawać nam sprawozdanie z życia Romea i Julii Quote
mestudio Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Danusiu, powiem tak - gdyby mi to nie sprawiało przyjemności wcale bym tych relacji nie zdawała. Lubię to robić i przy tym najlepiej się relaksuję, nie traktuję tego jak obowiązek, to samo robię na wątkach psiaków, które sa u nas w bezpłatnym DT, a takich przewija sie rocznie kilkanaście czasami, szczególnie kiedy trafią się szczeniaki. Nie wszystkie co prawda maja wątki, ale w tym roku robię przynajmniej oficjalną ewidencję na dogo. TZ ma oddzielne konto, a ja swoje i ja nie miałabym czasu na tą zabawę bo oprócz piesków mam na głowie trochę innych obowiązków rozliczeniowych, których muszę sumiennie pilnować no i pracę. Quote
Recommended Posts