kora78 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 [quote name='Katarzyna Starkiewicz']Droga KORA 78 Nie jest to moja sprawa, ale muszę zabrać głos. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłaś i z możliwych konsekwencji, posłałaś obca osobę do dt, bez uzgodnienia z właścicielem, która FOTOGRAFOWAŁA JEGO DOM. Od początku podejrzewałam Ciebie, ale Ty milczałaś na forum i domagałaś się zdjęć. Dopiero ujawniłaś się, kiedy jest ds dla psa. Moim zdaniem trzeba napiętnować takie postępowanie. Trzeba było ruszyć d...ę i samemu po uzgodnieniu z dt sprawdzić warunki. Dzisiaj mamy 28 lipca, nie wiem jak się rozliczacie, do końca miesiąca zostały trzy dni. Jeżeli dt kupił karmę wcześniej, to pewnie będzie Ci musiał oddać nadwyżkę w przeliczeniu na "ilość kulek pokarmowych". Ja po prostu uważam, że jesteś bezczelna. Co do domu dla psa, to ja bym się tak nie cieszyła. Są wakacje i potencjalni właściciele są bardzo młodzi. Oby za ich chwilę słabości nie musiał płacić pies. nie jest to Twoja, sprawa, wiec dlaczego MUSISZ zabrac glos?? wg mnie nie musisz i nie powinnas. sprawa wizyty jest w tym momencie po ptakach, bo pies jedzie na ds, sprawa podzialu naleznosci za karme tez nie jest Twoja sprawa, nie wiesz jak jest on karmiony, z tego co piszesz. a jakie sa konsekwencje, ze poslalabym oboca osobe na kontrole? to osoba obca jest zla, a znajoma dobra? bo znajoma powie to, co chcemy, by zostalo uslyszane? hmmm fotografowanie domu... fotografowany byl pies, a nie dom, za zgoda matki, ktora jest wlascicielem domu, jak mi wiadomo. Blood wlascicielem posesji nie moze byc, a jej rodzice. Osoba z wizyta byla wpuszczona dobrowolnie, nie przeskoczyla w nocy przez plot, MIALA ZGODE WLASCIIELA POSESJI NA WEJSCIE zdjec domagalam sie dlugo, nigdy zdjecia kojca suki nie dostalam, a upominalam sie kilkakrotnie, podkreslam ujawnilam sie, gdy zaczelam pisac cos na watku po dlugiej nieobecnosci, spojrz na daty. pisanie o wizycie nie bylo dla mnie istotne i nie mialam do tego glowy, bylam na urlopie takze. nie rozliczamy sie z karmy z koncem miesiaca, a od 23 do 22go kazdego miesiaca. wystarczyloby choc pierwsza strone doczytac, a bys wiedziala. ale lepiej przeczytac ostatnia strone i wyskakiwac z awanturowaniem sie. dla mnie to pomoc na wezwanie, a nie nagle zainetersowanie losem biednej suni ze schronu! mialam sama sie ruszyc? prosze bardzo, moge jezdzic co tydzien, znajdz mi tylko na to pieniazki, bo ja nie mam. wole dawac na psy w potrzebie, a tam, gdzie sie da to koszty trzeba ciac. bo taka wyprawa 500km w obie strony to nie wypad w przerwie na lunch. sama gdzie indziej sie peniedzy domagasz, wiec wiesz, jak z tym trudno bywa :) wizyta nieplanowana jest wlasnie najlepsza, kazdy nawet na chlopski rozum to zrozumie. nic wtedy nie mozna ukryc, zataic. wizyty planowane sens wiec traca zupelnie.. moj post dedykowany jest Katarrzyna Starkiewicz, tylko i wylacznie ludzie z ds sa za mlodzi, powiadasz? a jakie wiek jest odpowiednim na posiadanie psa? czesto 10ciolatkowie sa bardziej odpowiedzialni, niz ludzie po 40stce... 21 i 24 lata to nie tak malo, to wiek uznany w naszym kraju za pelnoletni i odpowiadajacy za siebie swiadomie. a Blood to taka powazna wiekiem juz i moze miec psy na ds i dt? Quote
kora78 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 chcecie wycagac to, co zostalo zauwazone na slawnej wizycie poadopcyjnej, ktora zwiecie szpiegowaniem... prosze bardzo.. ja pokazac moge slowa tej dogomanki, i zdjecia kojca takze. ale tego chyba nie chcecie wiec cieszmy sie, ze sunia wyjezdza, transport ciagle mam na patencie, wczoraj cos sie zaczelo klarowac, ale dzis sie posypalo. Blood tel do ludzi z ds dostaniesz, wysle ci kizimizi, bo ona go ma. czy mozesz Belle do Katowic dowiezc za free? to raptem pare km chyba? i jeszcze kwestia umowy, przepisania na nowych wlascicieli, czy mozesz wydrukowac taka umowe, wypisac i przekazac potem osobie, jaka na transport znajde?? nie ma tam innych zwierzat, odpowiadam Blood Quote
Perełka1 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Pies został powierzony Blood, umowa podpisana z Blood. Blood jest pełnoletnia.Wszystko omówione z Blood. Przecież to nie rodzice prowadzą dt. Więc chyba wypadałoby poinformować o planowanej wizycie Blood. Oczywiście, że wizyty nie planowane są lepsze. Ale dobry obserwator również po kilku zapowiedzianych wizytach zauważy co potrzeba. Sytuacja jest taka, że dt brakuje i trudno jest znaleźć odpowiednie osoby do ich prowadzenia. Co do wieku przyszłych właścicieli - ja nadal uważam, że trzeba dobrze przemyśleć tę adopcję. Z tego co zrozumiałam to przyszli właściciele mieszkają w akademiku. Przyjdzie październik zaczną się zajęcia; pies będzie sam w pokoju, pewnie będzie szczekał, może coś zdemoluje. Przecież dotychczas mieszkał na dworze z innymi psami. Po miesiącu pewnie oddadzą psa, bo będą skargi i pani kierownik akademika nie zgodzi się już na psa. Ale będą zapewniać, że bardzo żałują. Trochę wyobraźni. Ja życzę Belli jak najlepiej, ale tych psów wracających ze "wspaniałych domków" jest coraz więcej. Quote
Blood Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 I tu kora sie mylisz nie wiesz a gadasz zdjecia sa od bardzo dawna a akurat ja jestem wlascicielem mam 18 lat dawno skaczone wiec nie wiem z kad takie odmniemania ze nie moge byc wlascicielem moi rodzice sa wlascicielami swojego mieszkania ale to moja sprawa ....a moja mama zostala swiadomie oklamana zostalo jej powiedziane ze ja wiem o wszystkim itd !!!!!!!! Ale tu jest niestety wiele fałszywych ludzi wiec sie nie dziwie i nie wiem czy bede mogla te raptem kilka kilometrow bo zalezy to od tego kiedy bedzie to mialo miejsce ....jak mowilam przynajmniej dzien wczesniej musze wiedziec umowe jesli wyslesz to moge wydrukowac jak bede w pracy Dla mnie zalatwienie domu stalego ktory nie wie nic o psie jest zalosne ale ok oby sie udalo a nie pies trafi do łudzkiego schronu czemu nie mogli sie zalogowac na dogo ??ale oczywiscie ktos kto nie widzial psa na oczy czy mial z nim chwilowy kontakt wie lepiej;/ Co do moich warunkow sa na zdjeciach i kazdy pies był w super stanie mial sucho czysto jedzenie wode spacery ale wybaczcie ze nie trzymam wszystkich w pościeli bo to zbrodnia ale szczeze mam gdzies co mowia ludze ktozy mnie nie znaja i nie byli u mnie(niestety ci sa najmadrzejsi;/)(osoby majace w mieskaniu po 10 psow maja leprze warunki dla nich bo takich na dogo widze i sa chwaleni)ps jak to powiedzial pan ktory tu u mnie byl .. ze czemu pies nie jest na słoncu-podkresle ze byl to okres upałów ispecjalnie kojec byl zakrywany płutnem przed słoncem bo temperatura w cieniu=ok 35 stopni. radze temu panu samemu zostac na sloncu takim choc godzinie i zobaczymy-ale tak inteligentny byl pan sprawdzajacy moj DT powodzenia mam nadzieje ze sprawdzajacy DS byli madrzejsi..... Ps sprawa Kasi Moja i jeszcze innych oszukanych zostanie wyjasniona w innych organach bo nikt tu nikogo nie pozwoli oczerniac ale sprawa "pseudofundacji"jak sama mowiłas nie na ten watek. Nie ma co sie kłucic kazdy kto mnie zna psa mi w "ciemno"odda to wiem i na zdaniu ludzi takich mi zalezy takich ktozy byli zobaczyli porozmawiali i wtedy ocenili. Koniec dyskusji podajcie terminy a ja powiem gdzie i czy moge psa dowiesc tylko tak sie dogadamy. Quote
kizimizi Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Transport załatwia Kora i ona z pewnoscia Cie poinformuje kiedy mialoby to nastapic. Quote
Blood Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Dzieki to czekam;) Najepiej jesli jak juz bedzie ustalone prosiłabym o sms ze jest juz info bo moge akurat nie wejsc na dogo... Oby sie udało i adopcja bedzie na zawsze udana;) Quote
kora78 Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 jutro jest darmowy transport do kepna. ale to sie kolo zatacza lekki i trzeba z kepna do lowicza znalezc, a to ponad 100km. bylo tez na jutro z pszczyny do konina i tak juz pikus do lodzi, ale to nie wypalilo, bo sie plany pozmienialy czekamy nadal Quote
Blood Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 I jak ?? Cos oprocz dokumentów smyczy i obroży dac belli na trase?? Quote
kora78 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 czekaj,bo nie wiem,czy t wyjdzie. wlasnie zalatwiam dam znac na komore Quote
kizimizi Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Blood napisał(a):I jak ?? Cos oprocz dokumentów smyczy i obroży dac belli na trase?? raczej to wszytsko. Koniecznie kartoteke ze schronu i jesli mi ksiazeczke zdrowia zeby bylo wiadomo co psu było, co bral a co nie. Quote
kora78 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 sluchajcie nie dalo sie tego zgrac pan z tramsportu jadacy z wroclawia byl e kepnie kolo 20stej, a sunia do kepna dojechalaby o 15stej i powinna byc od razu zabierana. nie dalo rady trego zgrac czasowo :( pojechal za to inny psiak. a jeszcze z tego wrocka bylo opoznienie 3 godz to juz calkiem byblby klops, jakby bylo, ze nby zdaza na 15sta, a 3 godz iopozneinie by bylo. to bella by pod churka czekala na drugi transport... blood dzieki, za szybka reakcje wczoraj w nocy :) szukamy dalej umowe miala wyslac kizimizi Tobie na maila. kizi poszukasz i wyslesz do blood?? Quote
Blood Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [email protected] jak cos to to moj mail;) Jasne jak cos to u mnie czesto nie ma zasiegu wiec jak cos to es szybciej dojdzie albo trzeba prubowac bo dostaje potem esy ze ktos sie chcial skontaktowac...-uroki mieszkania zdala od centrum;p;p To trzymamy kciuki dalej;) Quote
kizimizi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 kora78 napisał(a): umowe miala wyslac kizimizi Tobie na maila. kizi poszukasz i wyslesz do blood?? Ciotki ja wysle umowe tylko powiedzcie mi o jak chodzi. To ma byc normalna umowa o ds miedzy Blood a tymi ludzmi, tak? Czyli Blood by sie podpisywala jako pzrekazujaca psa (bedziesz musiala tylko sprawdzic dane i sie podpisac) apozniej Ci ludzie z swoim podpisem pzresla jedną sztukę Blood. No i koniecznie jedna dla nas. Czyli ogolnie 3 sztuyki Quote
kora78 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 tak, o taka chodzi kizi tylko danych tych ludzi nie bedzie, bo oni tego w reku nie maja. blood napisze, przekaze z transprtem, potem nowy ds wypelni i kopie odesle do blood poczta a do mnie blood tez wysle poczta, bo moj podpis jest na papierach psa i ja tez powinnam miec kopie jedna tego. albo blood da 2 kpie tym ludziom i oni mi wysla, jak juz tez podpisza osobiscie Quote
Blood Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 no sopko moge wydrukowac odrazu 2 kopie i tak bvedzie najwygodniej;) Quote
kora78 Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 mam rans na okolice 8 rano moze ciut wczesniej. z chorzowa lub katowic do tomaszowa, tam przesiadka. dogrywam wszystko dam znac Quote
kora78 Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 no to kolo 8-9 rano przyjedzie pod dom do belli Szczepon z dogo wozacy psiaki. odezwala sie do nas dawna znajoma, ktora brala psiaka od nas ze schronu i teraz bieze drugiego z dogomanii i jemu ona trans oplacila, a my przy okazji na przyczepke. bo Szczepon jedzie na pusto w 1 strone i zabierze belle za free trzeba mu tylko wyrownac za trase jaworzno- chorzow. i potm tomaszow mazowiecki- lodz bo reszta trasy jest oplacona, przez tamta dogomanke :) Blood ma wyslac do Szczepona swoje namiary, ja zaraz wysle jemu adres docelowy i nr tel Quote
marta0731 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 WOW:) Czyli jedzie do tych młodych ludzi? Quote
Blood Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Pojechała o 8.38 odjechała odemnie...Oby była szczesliwa smutno sie rozstawac z kazdym podopiecznym...trzymamy kciuki za bezpieczna podróz;) Quote
kora78 Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 no i dojechala sunia nasza :) relacje dostane pozniej Quote
Blood Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 kora78 napisał(a):no i dojechala sunia nasza :) relacje dostane pozniej No czekamy!!;) Jak sie Bella w nowym domku ma;) Quote
kora78 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 ma sie ok. wczoraj rozmawialam przez tel dzis skapa ciotki, jutro wiecej, bo na sekunde tu jestesm jutro napisze wszystko,ale jest fajnie :) nie ma sie co martwic Quote
marta0731 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 postaramy się jeszcze przez chwilę być cierpliwe... Quote
kora78 Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 dzis wysle blood wzor umowy o ds na maila. to blood wypelnij a od siebie i wyslij na dares, jaki dostaniesz w mailu. tamci ludzie juz sobie sami wypelnia i tobie odesla kopie, jesli chcesz?? u belli wszystko ok. je ladnie, na spacerki grzecznie chodzi na smyczy. w podrozy bardzo grzeczna byla. ludzi sie nie boi, grzecznie sama zostaje. jak wroce z urlpou- jade jutro- tp wkleje fotki z domku belli. bo dostane lada dzien. na jakas znajoma suczke warczala tylko, ale zaraz sie uspokoila, suczka jej wielkosci byla. bardzo sie ludziom belcia podoba ide poprawiac 2 post. blood wez w opcji- zaawansowana edycja zmien 1 post no i teraz sie musimy rozliczyc. dzis jest 8.08, sunia wyjechala w pt, czyli 6.08. placone mamy od 23ciego do 23ciego. wiec byla na dt za ten miesiac jeszcze.... czyli od 34ciego do 05.08, bo rano wyjechala i juz tego proponuje nie liczyc wychodzi 14 dni. niespelna polowa miesiaca czyli 50zl zwracamy za przelom lipca i sierpnia? tak blood?? zmienie w 2 poscie, ze ladymonia06 nie placi juz w ogole od czerwca, a deklarowala 30zl i biore jej deklaracje z jednorazowych do reszty ludzi, czyli Zofiji i bea2-4 wysylam pm z wiadomoscia o stanie konta suni koszta transprtu jeszcze nie znam. pan sie nie odzywa Quote
Recommended Posts