Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker postraszyła zaprzestaniem pisania, więc się w wolnej chwili odezwę.
Mam taką propozycję... może ciut z bazarku dać na Miłą? Przez te jej dolegliwości Poker nam zbankrutuje, albo ją "przymkną" za napad na bank i kto wdedy będzie pomagał?
Kasa miała być na stado i na Fuksa. A Miła ze stada!! Fuksiowi kupię obróżkę na krwiopijcze kleszcze i worek karmy. Trochę na pilne potrzeby stada zostawię (ewentualne leki lub transport).

Posted

Mam radosną nowinę :multi: dzięki Lucynce i Jej ogłoszeniu o Gwiazdeczce zgłosił się po Milutką rewelacyjny domek :multi:
Wczoraj pod moją nieobecność odwiedzili Miłą i bardzo im się spodobała.
Odbyłam z przyszłą pańcią 45.minutową rozmowę przez telefon i jestem bardzo dobrej myśli. W czwartek pani przyjedzie z 10.letnią córką pobyć z Miłą, a w przyszłym tygodniu ze 2 razy .Ustaliłyśmy ,że sunia leczenie uszek dokończy u nas, sterylizację też będzie miała jeszcze u nas, ale państwo pokryją jej koszty. Tak więc za 2 -3 tygodnie Lalunia pójdzie do DS.
ale głupi ( tzn.ja ) ma szczęście :evil_lol:

Posted

Gwiazdeczka ma nad nami pieczę - oprócz Miłej jeszcze Milka do domku pojechała.
Wykasowałam ogłoszenia o Gwiazdce, ale jedno gdzieś się zawieruszyło ... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
na szczęście dla Miłki :loveu:
Cieszę się niezmiernie Pokerku, że domek wypalił :bigcool::Cool!::Cool!::Cool!:
... i niech szczęście Cię nie opuści :iloveyou:

Posted

Ja zawsze chcę czytać takie dobre wiadomości!! pokerku ty masz jakąś magię w domu - co do Ciebie trafi, to przechodzi metamorfozę, a potem trafia do najbardziej udanych domków!! gratulacje i niech miła szybko uszy leczy, sterylkę szybko zaliczy i do nowego domku sio!!

Posted

A jak ja się cieszę:multi:
Wszystkie myszki komputerowe mi wysiadły i zanim trafię strzałką na właściwe miejsce , to parę sekund mija:mad:
A małż dał sobie radę świetnie.Miła go w pełni zaakceptowała, dała sobie uszy czyścić.
Wpakowała mu się do łóżka :evil_lol:, widocznie chciała pocieszyć słomianego wdowca .

Posted

Jak się pojawiłam w domu, to Miła znowu gorzej traktuje pańcia. We mnie patrzy jak w obrazek.
Byłam z nią dziś na kontroli uszu.Dostała "Jasia" i miała płukane. Poszło 50 zł.
Jest duża poprawa, nadal antybiotyk i czyszczenie uszu. Kontrola w poniedziałek. Doktor mówi ,że sterylka nie wcześniej niż za 2 tygodnie, a przyszły domek chciałby ją zabrać na ten tychmiast.
I co tu robić? Pańcia wygląda na bardzo odpowiedzialną i chce wysterylizować Miłą.
Jutro ma przyjechać z córą, by pobyć z sunią.
A laleczka wlazła dziś do mnie do łózia i koniecznie chciała mnie gwałcić, zaczęła podgryzać mi rękę :mad: ,kto by pomyślał ,że z niej taka ladacznica :roll:
A tak w ogóle to Milutka bardzo podoba się ludziom.
Sunia bardzo się drapie, wet powiedział ,że albo jest uczulona na karmę albo pyłki.Musimy poobserwować.

Posted

Faktycznie trochę podobna jest ta sunia tylko Miła jest masywniejsza.
A tu macie w nagrodę zdjęcia dziewczynki.

Jaka jestem słodka , gdy śpię , istny aniołeczek :loveu:
ale żebyście nie myślały ,że zawsze tak jest , to czasem jestem :diabloti:

Próbuję czasem dać buźki Dolarkowi

i lubię pouśmiechać się do pańci.

Na tym zdjęciu widać dość dobrze biedne ucho Miłej.

Posted

Kandydatek do DT mam pełno.Miła pójdzie do DS przypuszczalnie za ok. 10 dni. Na początku lipca wyjeżdżam na ok.6 tygodni i nie wiem co zrobić z tymczasowiczką podczas naszej nieobecności,
jaka duża ta sunia i gdzie jest? Nie może być większa niż 40 cm w kłębie.

Posted

Wydaje mi się, że w 40 cm się zmieści, ale mogę dopytać... Jest w Szydłowcu, pod Radomiem. Tutaj fotka: http://img411.imageshack.us/img411/4120/dsc04115q.jpg Tam ogólnie jest masa psów, więc pewnie zaraz będzie zaciążona - o ile już nie jest... Jest młodziutka, na jesieni była jeszcze szczeniakiem, więc ma ok. roku. Jest łagodna, ale inne psy nie... Już jedną czaszkę małego psiaka tam znaleźli... :-(

Posted

Fakt, to byłby problem... Ale proszę, miej ją na uwadze po powrocie - stamtąd nikt jej nie adoptuje ani nie zabierze do schronu (chociaż to wysypisko miało być miejscem przejściowym przed wywozem psów do Pabianic)... I mam nadzieję, że będzie sobie radzić.

Posted

Pokerku, trzebaby wziąć na DT jakąś 'mocno adopcyjną' sunieczkę, to szybko domek znajdzie. Widziałaś tę małą białaskę w Zamościu? Jej potrzeba tylko dobrych fotek i kąpieli. Białe psy znajdują szybko domki. Ja musiałam wycofać się narazie z DT, bo mam nawrót astmy. Inaczej już by u mnie była...