Nano Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ciekawe... rodowodowy i nie kastrowany? bo widziałam ze nie uśmiecha im się zbytnio kastracja... hmm a nie wiesz może skąd ?? czy od jakiejś fundacji czy coś ?? przecież w umowie powinno być o kastracji :/ miałaś może jakieś inne, lepsze zapytania ?? Quote
nika28 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Facet powiedział, że z forum e-beagle... Miałam jeszcze zapytanie o Maję, ale Pani napisała "[...]chcę ją kupić, czy jest jeszcze do sprzedania?[...]" Nienawidzę jak ktoś tak pisze, bo w każdym ogłoszeniu wyraźnie jest napisane, że psy nie są na sprzedaż, tylko do adopcji, i napisane na jakich warunkach... Czkam na więcej zapytań... ;) Quote
Andzike Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 nika28 napisał(a):Zdjęcia Gucia i Mai (Maja jest jaśniejsza troszkę) : http://imageshack.us/g/703/gucimaja.jpg/ No to chodźcie do Maji i Gucia :) http://www.dogomania.pl/threads/209201-Maja-i-Gucio-kto-kce-s%C5%82ita%C5%9Bnego-sceniacka-* Quote
olivetshka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Nika, co z Onkiem? Wiadomo może coś więcej? Odebrałaś tego priva ode mnie o ewentualnym DT? Quote
nika28 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Odebrałam pw, i zapomniałam odpisać... gapa ze mnie. Wiesz już coś na temat tej Pani ? Jakby go chciała wziąć, to transport by się pewnie skombinowało. Quote
olivetshka Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 nika28 napisał(a):Odebrałam pw, i zapomniałam odpisać... gapa ze mnie. Wiesz już coś na temat tej Pani ? Jakby go chciała wziąć, to transport by się pewnie skombinowało. Podałam jej swój nr tel - chciala zadzwonic i pogadac, ale na razie jest cisza. Mam również jej nr i moglabym przekrecic, ale nie chce sie narzucać. Rozumiem, że Gildo nadal na ulicy? Odebrałam priva z dogo przed chwilą - komuś bardzo pies zapadł w serce. Podałam namiary na ten wątek do podczytania. I myślę, że będziemy w kontakcie - może coś się w koncu ruszy u Onka. A moze mu watek założyć? Quote
nika28 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Tak, Gildo nadal na ulicy... Mam nadzieję, że ta Pani się odezwie. Jeśli nie Gildo, to może mogłaby wziąć jakiegoś innego psiaka... ? :oops: Wątek można założyć, jasne. Ale ja na razie nie dam rady, chyba dopiero w weekend :( Quote
sacred PIRANHA Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 myślę, że osobo chętnym na dt wypadałoby powiedzieć, że w przytulisku psy kaszlą a kociate małe padają... Quote
mshume Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 O tym, że koty padają jest pisane nie od dziś... Quote
sacred PIRANHA Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Ja mówie o informowaniu dt, które biorą zwierzaki...nie każdy dt włazi tutaj na wątek i przegląda w celu wyszukania takich info, boriąc psa/kota z jakiegos schroniska z pomocą wolontariuszki zresztą oczekujemy jako dt takich info jak padanie kociąt, czy kaszel psów... Quote
nika28 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):myślę, że osobo chętnym na dt wypadałoby powiedzieć, że w przytulisku psy kaszlą Niestety u nas DT jak na lekarstwo... :( Ostatnio nikt nie brał psów na DT, więc nikogo nie informowałam. Jak byłam w przytulisku, 29.05, kasłała tylko Pestka, ale ona już wcześniej pokasływała. Dzisiaj Andzike z Madalleną jechały po dwa maluchy, ale rano p. Zosia pojechała z nimi do weta, i się okazało że są chore i nie zostały wydane... :( Wcześniej pisałam Andzike, że mamy jakiegoś wirusa... Ehh... :( Teraz się połowa psów rozłożyła... :( Quote
Korciaczki Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 nika28 napisał(a):Miałam jeszcze zapytanie o Maję, ale Pani napisała "[...]chcę ją kupić, czy jest jeszcze do sprzedania?[...]" Nienawidzę jak ktoś tak pisze, bo w każdym ogłoszeniu wyraźnie jest napisane, że psy nie są na sprzedaż, tylko do adopcji, i napisane na jakich warunkach... Noo.... coś o tym wiemy, też przychodzą nam na skrzynkę takie zapytania o koty ze schroniska. Jeszcze, żeby coś więcej było napisane, a nie tylko pytanie o cenę..... Są też i tacy, którzy chyba czytają tylko sam początek, a potem pytają choćby o wiek futrzaka, choć w ogłoszeniu jest podany. :roll: Nieustające kciuki za Głowno i Waszą działaność. I - pisałaś na miau, niko, o Tulinku - przykro bardzo ['] :( Quote
kinia098 Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 http://www.morusek.pl/ogloszenie/60412/Szukam-szczeniazka-/ może tu jakiegoś szczeniora ? Quote
nika28 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Korciaczki, załamać się można :( Niektórzy to tylko patrzą na zdjęcia, a nawet nie czytają tekstu... Do przytuliska trafiły dzisiaj 4, 2-tygodniowe kociaki. Nie jedzą jeszcze same. Nie wiem, co zrobić. Trzeba je jak najszybciej zabrać, w przytulisku są karmione przez pracownicę, ale jeśli nie znajdzie się DT, na pewno nie przeżyją... Są dwa buraski, trikolorka i szylkretka... Kinia, teraz wszystkie maluchy się pochorowały, nie nadają się do wydania... :( Quote
nika28 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Maluchy ogłaszane przez olivetshkę poszły dzisiaj do jednego domu, adopcja ze schroniska. Quote
olivetshka Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 nika28 napisał(a):Maluchy ogłaszane przez olivetshkę poszły dzisiaj do jednego domu, adopcja ze schroniska. Znaczy się Hugo i Boss? Quote
nika28 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 olivetshka napisał(a):Znaczy się Hugo i Boss? Tak, w przytulisku zwani Łatek Mały i Cygan Murzynek ;) Quote
olivetshka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 nika28 napisał(a):Tak, w przytulisku zwani Łatek Mały i Cygan Murzynek ;) Eeeee, moje imiona oryginalniejsze ;) No to powodzenia, maluchy - zdejmuję ogłoszenia. Quote
malagos Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 To Andzike i Madallena pojechały na darmo? nic nie wzięły? Quote
Andzike Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 malagos napisał(a):To Andzike i Madallena pojechały na darmo? nic nie wzięły? Na szczęscie Madallena jak zawsze;) marudziła z godziną wyjazdu i nie wyruszyłyśmy bladym świtem. Nie wyjechałyśmy nawet z Warszawy jak Nika zadzwoniła, więc zawróciłyśmy :( Olivetshka - cuuudny dom sprzedajesz! :) Quote
Borówka16 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Andzike napisał(a): Olivetshka - cuuudny dom sprzedajesz! :) Przeboski, marzę o takim...ale niestety :( Quote
Andzike Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Borówka16 napisał(a):Przeboski, marzę o takim...ale niestety :( Schody mi się średnio podobają ze względu na psiaki ;) Ale poza tym jestem zachwycona! :) Quote
nika28 Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 [quote name='Andzike']Na szczęscie Madallena jak zawsze;) marudziła z godziną wyjazdu i nie wyruszyłyśmy bladym świtem. Nie wyjechałyśmy nawet z Warszawy jak Nika zadzwoniła, więc zawróciłyśmy :( Całe szczęście, ja już myślałam, że jesteście w połowie drogi... :( Do przytuliska trafiły wczoraj 4 malutkie, 2-tygodniowe kociaki. Pilnie potrzebny DT który je odkarmi, albo DT z karmiącą kotką... W przytulisku nie mają szans... ' Ktoś wczoraj też przewiesił na bramie przytuliska worek z pobitym kotem. Też pilnie szuka DT. I jest taki nowy, 5-miesięczny kocurek : Quote
Nano Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 nika a moze założyc wątek na dogo w innych zwierzakach - koty ?? :) Quote
olivetshka Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Jezu, nika... :( Ten kot pobity... :( Serce mi stanęło na moment... Jak tak można?? Qurrrrrrrrrrrrrrwa! :placz: Tak strasznie chciałabym pomóc tym maluchom i temu bidzie pobitemu - może na miau by watek załozył? Ja będę pytac o DT, zaraz idę bębnić. Boże, patrzysz i nie grzmisz :shake: Quote
Recommended Posts