Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mshume']A jamnisio?Albo Sabinka?[/QUOTE]

Jamnisia ostatnio nie widziałam, on chyba miał jechać do Niemiec, muszę się zapytać czy jeszcze jest w przytulisku.
Jak jest, to jak najbardziej się nadaje :) Tyle że on jest dosyć strachliwy, tj. na terenie przytuliska ok, ale jak już wychodzi poza teren, to jest przestraszony, i chce wracać. Ma ok. 4 lata.

Sabinka też się nadaje, tylko to oczko chyba jednak wymaga operacji. Ja bym je usunęła, bo bardzo brzydko wygląda. Ma ok. 4 latka.

Posted

Bibi vel Sabrina była ostatnio na spacerku.

BARDZO źle znosi boks, wyciąga łapki, skacze, i bardzo piszczy :(

Relacja od Kasi :

[I]na początku nie bardzo jej smycz pasowała, chciała się uwolnić, stawiała opór, ale stopniowo mozna ją było przekonać i zachęcić do spaceru. trzeba ja poduczyć chodzenia na smyczy, ale jak na pierwszy raz to poszło jej bardzo dobrze. Gdy trzyma się ją krótko koło nogi, to stara się pilnować. potem, gdy zobaczyła Szarusię, zaczęła wariować, wyrwała mi się i biegały jak szalone, goniły się, zaczepiały, wskakiwały do bajorka.[/I] :)

[B]Czy ktoś pomoże ogłaszać Sabrinkę ?[/B]
Ona jest jeszcze młodziutka, ma ok. 10-12 miesięcy.
Jeśli tak, to później napiszę tekst. Sama nie dam rady jej teraz ogłosić, bo cały czas siedzę nad ogłoszeniami Tiny...

[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/7245/sabrina3d.jpg[/IMG]

[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/659/sabrina4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img189.imageshack.us/img189/7969/sabrina7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img864.imageshack.us/img864/9439/sabrina11.jpg[/IMG]

[IMG]http://img263.imageshack.us/img263/9360/sabrina12.jpg[/IMG]

[IMG]http://img816.imageshack.us/img816/9446/sabrina14.jpg[/IMG]

[IMG]http://img34.imageshack.us/img34/3742/sabrina15.jpg[/IMG]

Posted

[B]Tekst dla Sabriny :[/B]

[I]Sabrinka to młoda, ok. 10 miesięczna suczka. Nie wiemy kto ją porzucił i dlaczego... Suczka z ulicy trafiła do schroniska. Bardzo źle znosi siedzenie w małym boksie, piszczy, wyciąga łapki i z całych sił próbuje zwrócić na siebie uwagę... Tak bardzo chciałaby mieć domek, w którym będzie kochana... Sabrinka uczy się chodzenia na smyczy, idzie jej już bardzo dobrze. To młoda i mądra suczka, szybko się uczy. Uwielbia biegać i chodzić na spacerki. Jest energiczna, i potrzebuje dużo ruchu. Będzie świetną towarzyszką do spacerów. Jest kochana i bardzo towarzyska. W boksie jednak bardzo smutna i zrozpaczona... Sabrinka toleruje inne psy. Jest średniej wielkości, trochę mniejsza od Owczarka Niemieckiego. Przebywa w okolicach Łodzi, ale zapewniamy transport na terenie całej Polski. Suczka jest po sterylizacji, zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona i zachipowana. Posiada książeczkę zdrowia.

Warunkiem adopcji jest krótka wizyta przed adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt : [email][email protected][/email] lub 502-540-078 (po godz. 16)[/I]

[B]Proszę też o ogłoszenia dla Koli.[/B] Kola została wysterylizowana, nadaje się do adopcji NA JUŻ. Jest zagubiona i nie odnajduje się w schronisku. Napisałam jej tekst :

[I]Kola to niewielka (waży ok. 5-6 kg), niespełna roczna suczka. Niestety miała bardzo nieodpowiedzialnego właściciela, który porzucił ją w zimę, a sam pojechał na ferie, nie przejmując się suczką. Kola siedziała kilka dni w tym samym miejscu na ulicy, i czekała na Pana, przemarznięta i głodna. Trafiła do schroniska. W schronisku się nie odnajduje, boi się większych psów, które nad nią dominują. Bardzo pilnie potrzebny jej dom. Kola jest bardzo delikatna, spokojna i kochana. Może zamieszkać w mieszkaniu w bloku, w domu z dziećmi, toleruje też inne psy i koty. Jest po sterylizacji, zaszczepiona, odrobaczona, zachipowana i odpchlona. Posiada książeczkę zdrowia.
Przebywa w okolicach Łodzi, ale zapewniamy transport na terenie całej Polski.

Warunkiem adopcji jest krótka wizyta przed adopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt : [email][email protected][/email] lub 502-540-078 (po godz. 16)[/I]

Zdjęcia Koli : [url]http://img690.imageshack.us/g/81400020.jpg/[/url]

Posted

allegro Sabrinki [URL]http://allegro.pl/sunia-dla-aktywnych-lubiacych-psie-sporty-i1549767134.html[/URL] :)
uwagi i poprawki mile widziane xD

Posted

[quote name='Nano']allegro Sabrinki [URL]http://allegro.pl/sunia-dla-aktywnych-lubiacych-psie-sporty-i1549767134.html[/URL] :)
uwagi i poprawki mile widziane xD[/QUOTE]

Jest super, piękne :loveu:

Oby teraz domek się znalazł.

Posted

[quote name='Nano']powiedz mi nika jaki psiak w głownie potrzebuje teraz najbardziej wsparcia finansowego ?? :)[/QUOTE]

W Głownie nie wiem... W hoteliku tragedia finansowa jest z Nordi, bo tam nie ma prawie w ogóle stałych deklaracji i trzeba się martwić o każdy miesiąc.
Jeśli wpłacałabyś na konto Głowna na konkretnego psiaka, to kasa i tak nie pójdzie na tego psiaka, tylko na bieżące potrzeby.

Można kupić coś w internecie, fundacja Medor ostatnio zakupiła nam szczepionki i chipy (BARDZO DZIĘKUJEMY!!!) :) Taka pomoc jest najbardziej potrzebna.
Aktualnie najbardziej potrzebne są środki na kleszcze, bo już kilka psów choruje na babeszjozę :(
Jak zabierałam Tinę przed wejściem do samochodu przeszłam się z nią na pole obok przytuliska, i przez 5 minut zdążyła załapać 10 kleszczy, i nawet po mnie chodziły... :(

Posted

[quote name='Nano']bo bedę robić bazarek i stwierdziałam, że mogę go podzielić pomiędzy Mishke i jakiegoś psiaka z Głowna :)[/QUOTE]

Mogłoby iść na karmę, jakąś lepszej jakości, te chipy albo sterylki :)
Byłoby super :)

A tymczasem - Muszka wraca z adopcji, ale więcej napiszę jak już ją odzyskam. Jestem mega wkur...... :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='nika28']Mogłoby iść na karmę, jakąś lepszej jakości, te chipy albo sterylki :)
Byłoby super :)

A tymczasem - Muszka wraca z adopcji, ale więcej napiszę jak już ją odzyskam. Jestem mega wkur...... :angryy: :angryy: :angryy:[/QUOTE]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Muszka to ta, która miałaś na DT? :oops:
U mnie prawie podobna sytuacja..... Wysłałam osobę na wizytę po adopcyjną kota. Okazało się, że kota nie ma....... PORAŻKA !

Posted

[quote name='kinia098']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Muszka to ta, która miałaś na DT? :oops:[/QUOTE]

Tak... :(

Ten dom to też PORAŻKA... Ale więcej napiszę jutro :angryy:

Posted

Spisałam sobie wszystkie ogłoszone psy, imię i data ogłoszenia. Jest tego bardzo mało :( Tym bardziej, że większość ogłoszeń jest sprzed kilku miesięcy. Pogrubiłam te, które trzeba odnowić.

Sabrina – 7.04
[B]Wasyl – 15.01[/B]
[B]Melba – daty nie znam[/B]
Kola – 7.04
[B]Słomka – 20 01[/B]
[B]Misio (z padaczką)– 25.01[/B]
Krysia – 21.03
[B]Mati – 16.01[/B]
[B]Vega – daty nie znam[/B]
Sonia – ogłoszona
Blondi - ogłoszenia od kini

[SIZE="5"]Tylko 5 psów ma aktualnie ogłoszenia[/SIZE] :(
Proszę o pomoc w tym ogłaszaniu, bo to jedyna szansa dla tych psów...

Dzisiaj napiszę trochę tekstów, i wstawię na pierwszą stronę.

Posted

[quote name='kinia098']A mi usunęli FB................................. <wsciekły> I nie mam jak udostępniać psiaków ! :([/QUOTE]

Ehhh... :( Szkoda :(

Kinia, z twoich ogłoszeń chyba :) zgłosił się domek tymczasowy dla 6-miesięcznego Maksia. Pani może go mieć tylko do czerwca, ale to jest chyba jedyny ratunek dla niego, bo bez DT nie znajdzie domku... Rozmawiam z nią na razie, czy da radę go socializować. On nie potrafi załatwiać się na dworze, na smyczy też nie, jest nieufny do ludzi. Ale zobaczymy,. jak nie on, to może innego szczeniaka Pani weźmie.

Posted

[quote name='nika28']Ehhh... :( Szkoda :(

Kinia, z twoich ogłoszeń chyba :) zgłosił się domek tymczasowy dla 6-miesięcznego Maksia. Pani może go mieć tylko do czerwca, ale to jest chyba jedyny ratunek dla niego, bo bez DT nie znajdzie domku... Rozmawiam z nią na razie, czy da radę go socializować. On nie potrafi załatwiać się na dworze, na smyczy też nie, jest nieufny do ludzi. Ale zobaczymy,. jak nie on, to może innego szczeniaka Pani weźmie.[/QUOTE]
Ooooo ! Byłoby extra ! :D
Możliwe, że z mojego FB albo od dziewczyny co robiła allegro ;)
Odświeżyłam tamte dawneee ogłoszenia na OLX :)

Posted

Muszka już u mnie.

Pani razem z córkami nawet się z nią nie pożegnały, przeglądały coś w internecie. A Muszka na mój widok dostała szału i wskoczyła mi na ręce. W samochodzie zwymiotowała ryżem z marchewką, czyli odżywiana też należycie nie była. Na widok Diny też była prze szczęśliwa, skakała, biegała, poznała nas :( Mi się wydaje że dzieci się znudziły pieskiem, nie wiem na razie co z tym sikaniem, ale zobaczymy. Mi się wydaje, że ona po prostfu jeszcze nie jest nauczona do końca, i czasami zrobi coś w domu.

Smutne to wszystko :( Pani ląduje na CZK. Uważajcie na nią, bo pewnie znowu będzie chciała zabawkę dla dzieci w postaci pieska, tylko że nowszą, bo ta jest już za duża.

Posted

Panie szukają już psiaka w schronisku w Zgierzu, właśnie weszłam na stronę i skojarzyłam że przeglądali psy do adopcji !!!! :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

[quote name='nika28']Panie szukają już psiaka w schronisku w Zgierzu, właśnie weszłam na stronę i skojarzyłam że przeglądali psy do adopcji !!!! :angryy: :angryy: :angryy:[/QUOTE]
Dałaś im już cynka, że to nieodpowiedzialni ludzie ?
Cholera :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='kinia098']Dałaś im już cynka, że to nieodpowiedzialni ludzie ?
Cholera :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

Tak... Ale jak nie dostaną psa z Medoru, to będą szukali gdzie indziej... :angryy: :shake: