nika28 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='nika28'] Burasek wydany, przyszły 2 nowe koty.[/QUOTE] Nie, burasek jest jednak nadal w schronisku. Quote
Edi100 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dostałam z Tesco na email:[URL]http://www.tesco.pl/schroniska/index.php[/URL] Jest głosowanie, żeby schroniska dostały karmę. Głosujmy Quote
Nano Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 niestety Głowna nie ma.. wkońcu, niestety to nie schronisko :( Quote
kinia098 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 U mnie tak jest; mieszkam na wsi i koty są wypuszczane na dwór :) Chociaż teraz to w domu więcej siedzą :P Ale ciągnie je na powietrze ! PS: u nas sarny leżą na drogach wyczerpane i głodne :( Jak jutro uda nam się coś dla nich zdobyć, to idziemy z siostrą wykładać :( Quote
Edi100 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='Nano']niestety Głowna nie ma.. wkońcu, niestety to nie schronisko :([/QUOTE] No szkoda:( Ale można chociaz inne biedy wesprzeć oddając głos. Quote
Edi100 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='kinia098']U mnie tak jest; mieszkam na wsi i koty są wypuszczane na dwór :) Chociaż teraz to w domu więcej siedzą :P Ale ciągnie je na powietrze ! PS: u nas sarny leżą na drogach wyczerpane i głodne :( Jak jutro uda nam się coś dla nich zdobyć, to idziemy z siostrą wykładać :([/QUOTE] Zgłoście do Nadlesnictwa najbliższego. Sianka by się przydało chyba:(Lesnicy powinni dbać o to by sarny w zime miały co jeść, kuchnia. To jest ich obowiązek. Biedne sarny, wstrętna zima. Nienawidzę jej Quote
nika28 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='kinia098']A z ogłoszeń ktoś dzwonił ?[/QUOTE] Nie, nikt. Dzwonił do mnie jakiś numer, ale nie mogłam odebrać. Może zadzwoni jeszcze raz. Szkoda że Głowna nie ma :( Napiszę tam, może w następnej edycji dodadzą... Quote
nika28 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Zabrałam dzisiaj z przytuliska 3 koty : [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=93126&start=705[/url] Jest jakiś nowy mały, rudy piesek. Quote
Fundacja Medor Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [B][COLOR=#FF0000]POMÓŻMY ZWIERZĘTOM PRZETRWAĆ ZIMĘ [/COLOR][/B] [COLOR=#0000CD][B]TESCO ORGANIZUJE AKCJĘ 5 SCHRONISK OTRZYMA POMOC WYSTARCZY RAZ ZAGŁOSOWAĆ[/B][/COLOR] [B][COLOR=#800080] MEDOR 61 POZYCJA ZGIERZ UL UROCZA 9 POMÓŻ ZAGŁOSUJ WPISUJESZ SWÓJ MEIL KLIKASZ W LINK AKTYWACYJNY I GŁOSUJESZ NA WYBRANE SCHRONISKO[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]PONIŻEJ STRONA DO GŁOSOWANIA [/COLOR][/B] [URL]http://www.tesco.pl/schroniska/ranking-schronisk.php[/URL] Quote
nika28 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Dzisiaj Roxi bardzo się do mnie przymilała. Ale do obcych jest nieufna. Ona jest taka malutka, kochana, jakby ktoś wziął ją na DT, to znalazłaby dom w kilka dni. Vega ją ganiała dzisiaj :( Quote
olivetshka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nika, szukam do adopcji młodego owczarka niemieckiego - lub mixa, najlepiej tak do 6 mcy. Szukam dla pewnego małżeństwa - mieszkają na wsi, ale takiej nowoczesnej, nie zabitej dechami i zacofanej (no, pod miastem). Mają dom z ogrodem, pies miałby być w budzie - kupili ocieploną, dużą budę, nową, mieli jakiegoś psiaka, ale niestety albo ktoś im ukradł, albo otruł... Psiak zaginął. Chcą samca, młodego jak wspomniałam. Pies mógłby wchodzić do domu. Państwa mają kury i chcieliby, aby piesek im tych kur nie zagryzał - pewnie dlatego młodego chcą, by ukształtować charakter wcześnie. Jeżeli macie takiego pieska, to dajcie mi znać. Obiecałam, że im coś znajdę. Quote
nika28 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 W przytulisku są 2 nowe szczeniaki, gdy urosną będą duże, ale nie wiem czy są w typie ONka. Dzisiaj dostanę zdjęcia :) Quote
olivetshka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='nika28']W przytulisku są 2 nowe szczeniaki, gdy urosną będą duże, ale nie wiem czy są w typie ONka. Dzisiaj dostanę zdjęcia :)[/QUOTE] Ok, to wstaw lub przeslij do mnie. Może chociaż tak bym Wam pomogła. Quote
Edi100 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='olivetshka']Nika, szukam do adopcji młodego owczarka niemieckiego - lub mixa, najlepiej tak do 6 mcy. Szukam dla pewnego małżeństwa - mieszkają na wsi, ale takiej nowoczesnej, nie zabitej dechami i zacofanej (no, pod miastem). Mają dom z ogrodem, pies miałby być w budzie - kupili ocieploną, dużą budę, nową, mieli jakiegoś psiaka, ale niestety albo ktoś im ukradł, albo otruł... Psiak zaginął. Chcą samca, młodego jak wspomniałam. Pies mógłby wchodzić do domu. Państwa mają kury i chcieliby, aby piesek im tych kur nie zagryzał - pewnie dlatego młodego chcą, by ukształtować charakter wcześnie. Jeżeli macie takiego pieska, to dajcie mi znać. Obiecałam, że im coś znajdę.[/QUOTE] A jak będzie ganiał kury to co oddadzą?... Albo jak znów ktoś otruje, ukradnie.... Wypowiedziałam się na innym wątku co sądzę o takich ludziach, tam gdzie też pytałaś Quote
olivetshka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='Edi100']A jak będzie ganiał kury to co oddadzą?... Albo jak znów ktoś otruje, ukradnie.... Wypowiedziałam się na innym wątku co sądzę o takich ludziach, tam gdzie też pytałaś[/QUOTE] Ja Ci również na tym innym wątku odpowiedziałam... Nie generalizujmy, ok? Nie wiemy, jak do tego doszło, to mógł byc przypadek i nie pora teraz wydawać tego typu osądy. Dom można zawsze sprawdzić, a nawet trzeba - nie zamykajmy jakiejś biedzie drzwi do lepszego życia. Quote
nika28 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='nika28'][SIZE="4"][B]Znalazły domy :[/B][/SIZE] psy : [URL="http://img63.imageshack.us/img63/2120/flafi.jpg"]AZOREK[/URL], [/QUOTE] Azor wrócił z adopcji... :( A miał dom aż w Krakowie :( Quote
malagos Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='nika28']Dzisiaj Roxi bardzo się do mnie przymilała. Ale do obcych jest nieufna. Ona jest taka malutka, kochana, jakby ktoś wziął ją na DT, to znalazłaby dom w kilka dni. Vega ją ganiała dzisiaj :([/QUOTE] Przeczytał pierwszą stronę i opis Roxi. Ja dysponuję tylko 1 miejscem tymczaswowym i teraz jest ono zajete przez Leosię (w bannerku). Nie mam obiecanego tego miejsca żadnemu psiakowi (choc chciałam wziąc na bdt sunię z Ostrowi Maz., bo to najbliższe ode mnie schronisko i pomóc dziewczynom, ale jedna z pań odpisała, ze jak tak koniecznie chcę to powinnam tam pojechac i sobie przywieźc......... ). To co , jak nie zajdzie sie inny dt szybciej, to brac pod uwagę Roxi? Quote
kinia098 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 To może być szansa dla Roxi !!! Trzymam mocno kciuki !! :) Quote
Nano Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='nika28']Azor wrócił z adopcji... :( A miał dom aż w Krakowie :([/QUOTE] jaki był powód jego oddania ? Quote
nika28 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 [quote name='Nano']jaki był powód jego oddania ?[/QUOTE] Podobno uciekał im, ok. 7 razy, jak był zamykany w kojcu to wył i niszczył. Nie wiem co to za dom, to była adopcja ze schroniska, tyle że schronisko go do nich dowoziło i teraz chyba też schronisko musi po niego pojechać. Szkoda psa, bo jest młodziutki :( Quote
Nano Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 z tego co widze na zdjęciu to był jeszcze szczeniak :( teraz pewnie już trochę większy jest, sądząc po rozmierze jego łap ;) miejmy nadzieje, że znajdzie się ktoś kto go przygarnie i nad nim popracuje :( Quote
Recommended Posts