Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olivetshka napisał(a):
Jak to dwa różne psy??
Wiesz może z którego portalu było zapytanie?
Wszędzie ogłaszałam Sonię z tymi samymi fotkami - najpierw dawałam to, na którym była maleńka (ze swoją siostrą bodajże, taką czarną), a później już Sonia w całej okazałości w wieku obecnym.
Nie kumam, jak można się nie połapać...

Z szerloka... No własnie, ona myślała że ten szczeniaczek i ten podrośnięty pies to dwa różne... Jak napisałam że nie, to się już nie odezwała... :roll:

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nika28 napisał(a):
Z szerloka... No własnie, ona myślała że ten szczeniaczek i ten podrośnięty pies to dwa różne... Jak napisałam że nie, to się już nie odezwała... :roll:

Toż to jak byk w ogłoszeniu jest, że sunia ma ok. 6-7 mcy...
Ale nieważne - ważne, by Sonieczka znalazła domek.

Posted

nika28 napisał(a):
Andzike dzwoniła :)

Obie wizyty, i dla Misia i dla Pestki wypadły świetnie :)
Teraz szukamy transportu... Łódź/Głowno/Łowicz - Warszawa

SUPER :) oby się udało ;) a ktoś miał jechać chyba coś było mówione ...

Posted

Pestka musi jeszcze chwilę poczekać - Pani ma totalną ropird... ;) remontową i nie chce wprowadzać Pestki w to zamieszanie - umówiłyśmy się, że ona pokryje koszt transportu, jak już będzie wiedziala, kiedy Pesteczka może do niej przyjechać (najwyżej ja skoczę w jakiś w weekend ;) )
Pani Misia czeka na niego w każdym momencie i martwi się, że marznie... :( Więc dla niego szukamy transportu jak najszybciej.
Aha. Od nowej Pani Misia dostalam 5kg karmy PUFF i 3kg jakiejś karmy dla kotów, tylko nie bardzo teraz wiem, jak to przekazać - chyba dopiero jak będę po Pestkę jechać...

Posted

Nano napisał(a):
a ktoś miał jechać chyba coś było mówione ...

Ale to jest transport płatny... :( Szukamy bezpłatnego najlepiej, to nie jest aż tak daleko przecież... Na pewno ktoś się znajdzie.

Dziękuję Nano za kurtki i materiały dla psiaków z Głowna :) :loveu: Jeden kubrak już prawie uszyłam, ale zawiozę dopiero po Nowym roku.

Posted

Andzike napisał(a):
Pestka musi jeszcze chwilę poczekać - Pani ma totalną ropird... ;) remontową i nie chce wprowadzać Pestki w to zamieszanie - umówiłyśmy się, że ona pokryje koszt transportu, jak już będzie wiedziala, kiedy Pesteczka może do niej przyjechać (najwyżej ja skoczę w jakiś w weekend ;) )
Pani Misia czeka na niego w każdym momencie i martwi się, że marznie... :( Więc dla niego szukamy transportu jak najszybciej.
Aha. Od nowej Pani Misia dostalam 5kg karmy PUFF i 3kg jakiejś karmy dla kotów, tylko nie bardzo teraz wiem, jak to przekazać - chyba dopiero jak będę po Pestkę jechać...

Czyli transport Pestki załatwiony. Zostaje Misio. Napiszę do kilku osób, może będą jechały...
Andzike, szkoda wydawać kasę na przesyłki, jak już będziecie po Pestkę jechały, to podrzućcie :) Ale fajnie :)

Pestka ma jutro zdejmowane szwy po sterylce.

Bolek jednak nie ma domu :(

Posted

nika28 napisał(a):

Andzike, szkoda wydawać kasę na przesyłki, jak już będziecie po Pestkę jechały, to podrzućcie :) Ale fajnie :)

Dobra, to podrzucę coś od siebie też, bo Łowicz póki co chyba obstawiony ;)

Posted

Andzike napisał(a):
Dobra, to podrzucę coś od siebie też, bo Łowicz póki co chyba obstawiony ;)

Dzięki bardzo :loveu:
W Głownie wszystko się przyda, wszystkiego brakuje... Jak wiozłyśmy Rafiego do hoteliku to wymiotował chlebem :(

Posted

nika28- mogę zrobić zbiorowe gumtree, cafeanimal i koty dla kolorek i Pomarańczówki.
Ja zrobiłam tylko na tych portalach, bo na więcej nie miałam czasu, i już było kilka zapytań !
Biedny mały krówek
[*]

Posted

kinia098 napisał(a):
nika28- mogę zrobić zbiorowe gumtree, cafeanimal i koty dla kolorek i Pomarańczówki.
Ja zrobiłam tylko na tych portalach, bo na więcej nie miałam czasu, i już było kilka zapytań !
Biedny mały krówek

• Ok. Porób może na razie ogłoszenie dla tych mniejszych psiaków, może być takie zbiorowe, z małymi psiakami. Dałam na pierwszej stronie dłuższe opisy.

:loveu:

Co do kotów to się wstrzymamy, po nowym roku je zabiorę do siebie. One są chore, nie wysterylizowane i nie nadają się do adopcji. Nie lubię tak ogłaszać kotów, od czasu jak wydałam Plamkę (jej adopcja bardzo się przeciągała, bo zanim załatwiłam testy na FIV/FeLV minęły 2 miesiące, później się jeszcze w DS okazała że kicia robi poza kuwetą, były badania, wszystko i wyszło że ma takie zapalenie pęcherza, że jakby jeszcze trochę pobyła w przytulisku, to by już jej nie było :(), to nie chcę wydawać kotów bezpośrednio ze schroniska. To takie wydawanie trochę na wariata.

Posted

nika28 napisał(a):
    Ok. Porób może na razie ogłoszenie dla tych mniejszych psiaków, może być takie zbiorowe, z małymi psiakami. Dałam na pierwszej stronie dłuższe opisy.

:loveu:

Co do kotów to się wstrzymamy, po nowym roku je zabiorę do siebie. One są chore, nie wysterylizowane i nie nadają się do adopcji. Nie lubię tak ogłaszać kotów, od czasu jak wydałam Plamkę (jej adopcja bardzo się przeciągała, bo zanim załatwiłam testy na FIV/FeLV minęły 2 miesiące, później się jeszcze w DS okazała że kicia robi poza kuwetą, były badania, wszystko i wyszło że ma takie zapalenie pęcherza, że jakby jeszcze trochę pobyła w przytulisku, to by już jej nie było :(), to nie chcę wydawać kotów bezpośrednio ze schroniska. To takie wydawanie trochę na wariata.

Oki :) To jak już będziesz miała je u siebie, daj znać :) Dla kolorek mogę zrobić :)
    To na pewno do ogłoszenia wrzucę Lorda :)
    Będę podawać Łódź, ok?
    I może jakiś numer i mail do Ciebie mogę prosić ? :)

Posted

Kiniu, w Głownie sterylizuję psy tylko jak znajdzie się dom chętny :shake: Wcześniej nie.
    Nie właśnie, Melisę chciałam zabrać do siebie na DT, ale nam jej nie wydano, bo nie jest po sterylce...i kółko się zamyka... :shake:

Mam transport do Warszawy dla psiaków :multi: Tylko muszę dodzwonić się do Andzike ;)

Posted

nika28 napisał(a):
    Kiniu, w Głownie sterylizuję psy tylko jak znajdzie się dom chętny :shake: Wcześniej nie.
    Nie właśnie, Melisę chciałam zabrać do siebie na DT, ale nam jej nie wydano, bo nie jest po sterylce...i kółko się zamyka... :shake:

Mam transport do Warszawy dla psiaków :multi: Tylko muszę dodzwonić się do Andzike ;)

o.O Odwiedzasz to schronisko, pomagasz w adopcjach.. nie rozumiem jak mogli Ci jej nie wydać na DT :/

Posted

kinia098 napisał(a):
    o.O Odwiedzasz to schronisko, pomagasz w adopcjach.. nie rozumiem jak mogli Ci jej nie wydać na DT :/

No, szkoda. Do tej pory na pewno znalazłaby już domek :( A tak to siedzi w schronisku :(

Posted

nika28 napisał(a):

Aaaa !!! Super, zadzwonie jutro - nie mogłam odebrać, a potem było już za późno, żeby oddzwaniac ;)

Posted

Andzike napisał(a):
    Aaaa !!! Super, zadzwonie jutro - nie mogłam odebrać, a potem było już za późno, żeby oddzwaniac ;)

Ok, czekam :)
    TŻ Agnieszki z Głowna jeździ codziennie do Warszawy na targi, tylko ktoś musi psiaka odebrać na miejscu z tych targów :)

Posted

kinia098 napisał(a):
    Jak tam u Was po pokazie fajerwerków ??
    Ja zgarnęłam psa :l :roll: ..................

ja szukałam domu zaginionemu kotu, na szczęscie właściciel się znalazł :)