Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mshume']Jezeli zaden psiak z Głowna nie spodoba sie, to przekaz kontakt, moze my cos znajdziemy.[/QUOTE]

Ok, nie ma sprawy :)
Postaram się wydać kilka psiaków z Głowna bo tam o adopcja na prawdę BARDZO ciężko. Teraz w zimę to nie wiem jak te psiaki przetrwają :(

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='nika28']Ok, nie ma sprawy :)
Postaram się wydać kilka psiaków z Głowna bo tam o adopcja na prawdę BARDZO ciężko. Teraz w zimę to nie wiem jak te psiaki przetrwają :([/QUOTE]
Gdyby się nie udało ,to dawaj mój telefon.

Posted

[quote name='Nano']ile kosztuje ogłoszenie w metrze? może zrobimy jakąś zrzutkę i poogłaszamy parę psiaków ? ;)[/QUOTE]

Ogłoszenia do metra losują na cafeanimal.pl - pies po prostu musi mieć szczęście żeby go wylosowali...
Inaczej z tego co wiem nie da się tam dodać ogłoszenia...

Borówka, psy z Medoru też będę polecać, jak nic z Głowna by się nie nadawało.

Posted

[quote name='mshume']Nie wiem,czemu piszesz ,ze bywa różnie? Ja i moje znajome mamy zawsze ogromny odzew z tych ogłoszeń. To ogłoszenie wylosowane z cafe animal.[/QUOTE]
Bo bywa różnie. Spośród kilkudziesięciu psów, które ogłosiłam na cafeanimal.pl i trafiły do Metra, tylko kilkanaście znalazło domy z tego ogłoszenia. Między innymi Debra była dwa razy w Metrze i nic z tego nie wyszło. Wszystko zależy od szczęścia. Zresztą nie będę się spierać. Najważniejsze, że wyłoniła się jakaś szansa na dom dla Pestki, a może nawet dla innych psów. :)

Posted

[quote name='Nano']:D:D super ;) a ogłoszenia do echa miasta też losuje cafeanimal ?[/QUOTE]

Tego to nie wiem...

Kolejny domek też wydaje się fajny, dom z ogrodem, Państwo bez dzieci, mają kotkę, w zeszłym roku zmarł w wieku 15 lat ich piesek.
[B]Potrzebna będzie wizyta pod Czosnowem k. Warszawy, Państwo się zgodzili.[/B]
Do pozostałych Państwa zadzwonię jutro z propozycjami (a raczej do Pana, bo do domu z kotem musimy sprawdzić parę psów).

Posted

Poszukam kogoś do Czosnowa[quote name='nika28']Tego to nie wiem...

Kolejny domek też wydaje się fajny, dom z ogrodem, Państwo bez dzieci, mają kotkę, w zeszłym roku zmarł w wieku 15 lat ich piesek.
[B]Potrzebna będzie wizyta pod Czosnowem k. Warszawy, Państwo się zgodzili.[/B]
Do pozostałych Państwa zadzwonię jutro z propozycjami (a raczej do Pana, bo do domu z kotem musimy sprawdzić parę psów).[/QUOTE]

Posted

Wczoraj dzwoniła jeszcze jedna Pani, ale odrzuciłam ten domek...
Dzisiaj miałam jeszcze jakieś 2 telefony, ale nie mogę się dodzwonić.

Labradorka z Głowna po sterylizacji zrobiła się agresywna :( Ledwo można do niej dojść... Nie mam niestety jeszcze jej zdjęć.

Posted

Rozumiem,ze ten domek w Czosnowie dokładnie prześwietliłaś telefonicznie? Pies będzie w domu, nie w budzie, będzie leczony itd. Jesli tak, to wybiorę się te 25 km z koleżanką Kago na tą wizytę. A co z resztą domków z którymi rozmawiałaś?
Moja rada: jak komuś zalezy, to zadzwoni drugi raz, TY nie oddzwaniaj na nieodebrane połączenia.

Posted

[quote name='nika28']
Pierwsza Pani na 100 % zdecydowana na Pestkę i tylko na nią, zgadza się na wizyty i umowę adopcyjną. Jest z Warszawy. Dom bez innych zwierząt i dzieci, poprzedni psiak został uśpiony (lub zmarł, już zapomniałam z tego wszystkiego) na nowotwór.
W tym że Pani będzie mogła zaadoptować Pestkę dopiero w grudniu, bo teraz ma remont i długo pracuje, wizytę też zrobilibyśmy w grudniu.
Pasuje mi ten domek, więc będę prosiła kogoś o sprawdzenie (ul. Anielewicza). [/QUOTE]

Aż się wróciłam o parę stron wątku, żeby sprawdzić czy o dobrej Pestce myśle ;) Niesamowite, że taki odzew na nią jest!!! Nika, zapisuj wszystkie sensowne domki!!!
Jakby co to tą wizytę na Anielewicza mogę ogarnąć.
I też uważam, że nie ma co oddzwaniać. Jak im zależy na psie to oddzwonią ;)

Posted

A wizyte można robić w grudniu, czyli już od jutra ;) Nika, może porozumcie się z Andzike i Panią i ustalcie termin. Ja do Czosnowa jechałąbym w sobote, to może dobrze by było wiedzieć czy ta Pani w Wwie jest OK.

Posted

[quote name='mshume']Rozumiem,ze ten domek w Czosnowie dokładnie prześwietliłaś telefonicznie? Pies będzie w domu, nie w budzie, będzie leczony itd. Jesli tak, to wybiorę się te 25 km z koleżanką Kago na tą wizytę. A co z resztą domków z którymi rozmawiałaś?
Moja rada: jak komuś zalezy, to zadzwoni drugi raz, TY nie oddzwaniaj na nieodebrane połączenia.[/QUOTE]

Domkowi z Czosnowa podesłałam ankietę przed adopcyjną i wydaje mi się że to fajny domek, bo jakoś do niczego się nie mogę przyczepić.
Podesłałam im jeszcze kilka psów i poprosiłam o nr. tel., ale na razie milczą.

Pani z Anielewicza dzisiaj będzie do mnie dzwoniła to zapytam się kiedy ktoś będzie mógł przyjść na wizytę.
Pani cały czas dopytuje się jak ma się Pestka... Chyba jej zależy na małej.

Miałam jeszcze 3 telefony, w tym 2 o Pestkę, ale je odrzuciłam, 1 od babki która chciała oddać szczeniaki :roll:. Ktoś jej doradził że suka musi raz mieć małe i rozmnożyła :roll: No i ma problem, bo nikt ich nie chce :roll:. Próbowałam wytłumaczyć jej żeby wysterylizowała później sunie, ale się nie dało :shake:.

Posted

Wysłałam pw do Andzike :)

___

Mam zdjęcia tej agresywnej labradorki... Bardzo pilnie DT potrzebny. Ja myślę że ona jest przestraszona po prostu, dlatego tak szczerzy zęby. Albo ją coś boli...
Wrzuciłam ją na forum labradorów.

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/7476/labyh.jpg[/IMG]

[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/8881/lab10.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mshume']Z Czosnowem coś wiadomo? A ta labradorka ile ma lat?
Jakies wiesci o Balbince? Ona juz po sterylce?[/QUOTE]

Państwo się nie odzywają :( Niestety nie podali swojego telefonu w meilu, więc chyba nic z tego.
Labradorka młodziutka, myślę że ma ok. 2 lat.
Balbinka nie jest po sterylce jeszcze. Tam sterylizują psy jak jest na nie ktoś chętny. Ja ją miałam zabrać, ale nie dam rady teraz pojechać do Głowna, jestem chora i siedzę w domu. Z resztą po sterylizacji musiałaby trafić znowu do schroniska, bo na tą chwilę nie miałabym jak jej odizolować od moich zwierzaków.
Trafiła ostatnio ponoć jakaś malutka czarna suńka, bardzo wystraszona.

Posted

Założyłam wątek mojej Indze z Głowna - bo coś nie mogę znaleźć dla niej domku : [url]http://www.dogomania.pl/threads/197592-Inga-kotka-%E2%80%9Ema%C5%BAni%C4%99ta-farb%C4%85%E2%80%9D-szuka-domu[/url]...

Posted

Po Pestce żaden domek dla psiaka nie został. Panu od Jamniczki zmieniły się plany, i nie może adoptować psiaka. Ale ma pytać wśród znajomych.
Pani która ma kotkę, zdecydowała się na kociaka. W Głownie nie ma kociaków, a jeśli już trafiają, to szansa na przeżycie jest prawie żadna... Spróbuję przekonać ją na moją Igę, bo z tego co opisuje, do jej domu bardziej pasował by dorosły kot, niż mały, rozbrykany kociak. Był jeszcze domek ze Szczecina, ale po wysłaniu ankiety zamilkł. Dom z Czosnowa też milczy.

Ruda sunia bez imienia (jest pierwsza na pierwszej stronie) będzie miała prawdopodobnie bardzo fajny domek w Łodzi :)