Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My też ale co zrobić...? chociaż pańcia Shangi ma się wybrać do Prezydenta Krosna w sprawie zakazu strzelania.Nie wiem czy ma jakieś szanse ale zniesienie podatku za pieski ze schronisk wywalczyła:) Bo faktycznie głupia była ta ustawa,że przez dwa lata się nie płaci za psa a potem tak.Przecież większość tych piesków znowu po dwóch latach wylądowałaby w schronisku albo jeszcze gorzej

• 3 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Moja Gapka ma chore oczko:( Biegała po ogrodzie z Shangą i nikt nie wie co się stało.Weterynarz stwierdził,że musiała mocno uderzyć o coś głową.Ma bardzo napuchnięty cały oczodół a oka prawie wcale nie otwiera:(((Dostaje antybiotyk w maści i jakiś żel na gojenie.Dzisiaj wetka nie była w stanie wiele oglądnąć ze względu na dużą opuchlizne.Do jutra jak nie będzie poprawy to trzeba będzie podać narkoze i oglądnąć na spokojnie to oczko.Ma założony kołnierz i cierpi.Bardzo się martwimy :placz:

Posted

Byłam dzisiaj znowu u weta.Gapa miała robiony jakiś test na oku i nie dość,że ma mocne zapalenie spojówki to jeszcze ma dość duże uszkodzenie rogówki! Dostała zastrzyk i nadal ma podawany antybiotyk w maści oraz żel na gojenie.Mam nadzieję,że jakoś się to zagoi bo jak zrobi się powikłanie to wtedy interwencja chirurgiczna zostaje:(

• 1 month later...
Posted

Mam "problem"z Gapką.Od 3 miesięcy zostawiam ją na czas mojej pracy ok 11 godzin dziennie u pań,które adoptowały Shangę.Jak wiecie jest tam duży ogród i dobre warunki.Gapa bardzo lubi Shangę i wszystko jest ok ale jest jeden problem.Zaczęła rzucać się na Shangę i gryzie go:shake: jak tylko wrócę z pracy i Shanga podejdzie do mnie.To samo jest jak w pobliżu Shangi jest pani Halina(ta młodsza opiekunka Shangi) albo nawet jak Shanga stanie koło pomidorów albo ogórków w ogródku..Ciężko ich rozdzielić.Shanga we własnym domku zestresowany itd...Pani Renata(ta starsza) mówi,że przy niej nie ma takiego problemu.Ojj Gapce się coś w główce poprzestawiało :mad: