zerduszko Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Czyli zajęcia potrzebuje :razz: pilnuje młodszego "brata" Telma napisał(a): Btw. wetka stwierdziła że ona ma chyba więcej lat niż osiem i prawdopodobnie ledwo juz widzi,. babunia. Ona żyła tyle lat w kiepskich warunkach :shake: że pewnie jest bardziej wyniszczona niż ośmiolatki, o które człowiek dba. Z tym wiekiem to ciężko jednoznacznie ocenić. Sporo zależy od warunków, diety itd. oraz od samego psa. mam nadzieję, że lalunia będzie z Wami jak najdłużej :kciuki: Quote
malawaszka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 noo z wiekiem to zawsze jest loteria... ja cały czas się zastanawiam ile lat ma Drops - z zachowania i poziomu rozwoju emocjonalnego to ze 2, a zęby i oczy ma jak moja 8 letnia Luna :niewiem: Quote
zerduszko Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 malawaszka napisał(a):noo z wiekiem to zawsze jest loteria... ja cały czas się zastanawiam ile lat ma Drops - z zachowania i poziomu rozwoju emocjonalnego to ze 2, a zęby i oczy ma jak moja 8 letnia Luna :niewiem: Moja Kluska lat 5 ma taki kamień, jak Gabryś wyceniony na 10-12 mies. (znaczy brak). A nigdy nie miała czyszczonych czy mytych ;) Psy po schronisku w jej wieku i młodsze miały już całkiem przyzwoity osad :shake: Quote
malawaszka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 ale ja nie tyle na osad patrzę co na wytarcie zębów, chociaż to też guzik warte bo psy które żrą kamienie czy gumowe zabawki to bardziej niszczą zęby :niewiem: i bądź tu mądry Quote
zerduszko Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 malawaszka napisał(a):ale ja nie tyle na osad patrzę co na wytarcie zębów, chociaż to też guzik warte bo psy które żrą kamienie czy gumowe zabawki to bardziej niszczą zęby :niewiem: i bądź tu mądry Tak się powinno patrzeć, ale w schroniskach to wszyscy wyceniają psy po kolorze. A i niejeden wet.. A jak już pies je kości, to w ogóle zęby ścierają się w mig. W Rybniku dostają. Ciekawe jak sobie staruszki z zapaleniami czy chorymi zębami radzą :( Pewnie kolejne cudowne adopcje, jak w przypadku tej malutkiej.... Quote
Telma Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Dzisiaj moja dzidza ma zabieg, denerwuję sie w pracy. A dodatkowo ktos mi wysłał to: http://www.ptroa.co.il/petition/index.php I rozsypałam się totalnie, to najgorsza rzecz jaka w zyciu widziałam i napewno nie zapomne długo tego widoku, nie wem czy to juz było na dogo czy nie. Odechciewa sie żyć... Quote
zerduszko Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 [quote name='Telma']Dzisiaj moja dzidza ma zabieg, denerwuję sie w pracy. A dodatkowo ktos mi wysłał to: http://www.ptroa.co.il/petition/index.php I rozsypałam się totalnie, to najgorsza rzecz jaka w zyciu widziałam i napewno nie zapomne długo tego widoku, nie wem czy to juz było na dogo czy nie. Odechciewa sie żyć... Trzymam kciuki za malutką - oby wszystko poszło ok i szybko doszła do siebie. A "to" - koszmar po prostu :( Quote
Telma Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 I juz po zabiegu. Okazało sie że to był tylko tłuszczak! Juz jest wyciety, przepuklina naprawiona, sterylka zrobiona, Tosia jescze śpi, do godziny ma sie wybudzic całkiem.No to kamień z serca. Quote
malawaszka Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 super super!!!! teraz niech maleńka szybko dochodzi do siebie :kciuki: Quote
zerduszko Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 No to wieści wspaniałe! Ciągle trzymam kciuki :) Dzięki za wieści na bieżąco - o takich domkach jak Wasz dla psów można marzyć :) Quote
Betta Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 ooj to juz ten poniedziałek ... ja jak zwykle śpie.... super że poszło wszystko ok.... teraz juz tylko lepiej : ) Quote
Agucha Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Wspaniale,że maleńka dzielnie wszystko zniosła :) Quote
Telma Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Brzuszek się ładnie goi, za tydzień idziemy na zdjęcie szwów. Tosieńka ma masę energii, nawet za bardzo szaleje po schodach:P Juz się nie mogę doczekać keidy będę jej mogła ściągnąć kołnierz. Niestety wyrosło jej jeszcze cos innego na brzuchu w okolicy żeberek,, jakas buła, pewnie tez tłuszczak, ale cos za szybko rosnie jak na moje oko, za jakis czas się za to zabiore, moze da się to zrobić w zmieczuleniu miejscowym żeby jej serduszka nie nadwyrezac,(bo ma słabe),a jesli nie bedzie rosło to moze bedzie to mozna zostawic (po wykluczeniu przez punkcje jakichs groznych zmian) Quote
zerduszko Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Ale biedulka z niej :( Wstrętne choróbska :mad: Quote
Agucha Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Telma']Brzuszek się ładnie goi, za tydzień idziemy na zdjęcie szwów. Tosieńka ma masę energii, nawet za bardzo szaleje po schodach:P Juz się nie mogę doczekać keidy będę jej mogła ściągnąć kołnierz. Niestety wyrosło jej jeszcze cos innego na brzuchu w okolicy żeberek,, jakas buła, pewnie tez tłuszczak, ale cos za szybko rosnie jak na moje oko, za jakis czas się za to zabiore, moze da się to zrobić w zmieczuleniu miejscowym żeby jej serduszka nie nadwyrezac,(bo ma słabe),a jesli nie bedzie rosło to moze bedzie to mozna zostawic (po wykluczeniu przez punkcje jakichs groznych zmian)[/QUOTE] Jak zdrówko Tusi? :) Quote
Betta Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 ja wiem tyle że zoperowane guzki nie odrosły...a te które tam zostały wypatrzone sie zmniejszyły...wiec odpukac Quote
zerduszko Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Telma się nie chwali, to ja ja pochwalę :) http://www.dogomania.pl/threads/197502-Stworek.-O-psie-kt%C3%B3ry-pozna%C5%82-g%C5%82%C3%B3d. Quote
Agucha Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='zerduszko']Telma się nie chwali, to ja ja pochwalę :) http://www.dogomania.pl/threads/197502-Stworek.-O-psie-kt%C3%B3ry-pozna%C5%82-g%C5%82%C3%B3d. O kurza stopa! No to Tusia będzie miała fajnego kompana :) Tylko dlaczego jej Pani się tu nie pokazuje i nie opowiada o kruszynce?:mad: Quote
Telma Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 :D Jestem. Moja kochana dziewczyneczka ma powiększone serduszko i szmery,musi dostawac do konca życia leki nasercowe. Ale czuje się dobrze, jest wesoła, aktywna i bardzo grzeczna, poprostu mały kochany aniołek. (wiecznie rozczochrany) Quote
Recommended Posts