Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli zajęcia potrzebuje :razz: pilnuje młodszego "brata"

Telma napisał(a):

Btw. wetka stwierdziła że ona ma chyba więcej lat niż osiem i prawdopodobnie ledwo juz widzi,. babunia.

Ona żyła tyle lat w kiepskich warunkach :shake: że pewnie jest bardziej wyniszczona niż ośmiolatki, o które człowiek dba. Z tym wiekiem to ciężko jednoznacznie ocenić. Sporo zależy od warunków, diety itd. oraz od samego psa. mam nadzieję, że lalunia będzie z Wami jak najdłużej :kciuki:

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

noo z wiekiem to zawsze jest loteria... ja cały czas się zastanawiam ile lat ma Drops - z zachowania i poziomu rozwoju emocjonalnego to ze 2, a zęby i oczy ma jak moja 8 letnia Luna :niewiem:

Posted

malawaszka napisał(a):
noo z wiekiem to zawsze jest loteria... ja cały czas się zastanawiam ile lat ma Drops - z zachowania i poziomu rozwoju emocjonalnego to ze 2, a zęby i oczy ma jak moja 8 letnia Luna :niewiem:

Moja Kluska lat 5 ma taki kamień, jak Gabryś wyceniony na 10-12 mies. (znaczy brak). A nigdy nie miała czyszczonych czy mytych ;) Psy po schronisku w jej wieku i młodsze miały już całkiem przyzwoity osad :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
ale ja nie tyle na osad patrzę co na wytarcie zębów, chociaż to też guzik warte bo psy które żrą kamienie czy gumowe zabawki to bardziej niszczą zęby :niewiem: i bądź tu mądry

Tak się powinno patrzeć, ale w schroniskach to wszyscy wyceniają psy po kolorze. A i niejeden wet..

A jak już pies je kości, to w ogóle zęby ścierają się w mig. W Rybniku dostają. Ciekawe jak sobie staruszki z zapaleniami czy chorymi zębami radzą :( Pewnie kolejne cudowne adopcje, jak w przypadku tej malutkiej....

Posted

[quote name='Telma']Dzisiaj moja dzidza ma zabieg, denerwuję sie w pracy. A dodatkowo ktos mi wysłał to: http://www.ptroa.co.il/petition/index.php
I rozsypałam się totalnie, to najgorsza rzecz jaka w zyciu widziałam i napewno nie zapomne długo tego widoku, nie wem czy to juz było na dogo czy nie. Odechciewa sie żyć...
Trzymam kciuki za malutką - oby wszystko poszło ok i szybko doszła do siebie.

A "to" - koszmar po prostu :(

Posted

I juz po zabiegu. Okazało sie że to był tylko tłuszczak! Juz jest wyciety, przepuklina naprawiona, sterylka zrobiona, Tosia jescze śpi, do godziny ma sie wybudzic całkiem.No to kamień z serca.

Posted

Brzuszek się ładnie goi, za tydzień idziemy na zdjęcie szwów. Tosieńka ma masę energii, nawet za bardzo szaleje po schodach:P Juz się nie mogę doczekać keidy będę jej mogła ściągnąć kołnierz.
Niestety wyrosło jej jeszcze cos innego na brzuchu w okolicy żeberek,, jakas buła, pewnie tez tłuszczak, ale cos za szybko rosnie jak na moje oko, za jakis czas się za to zabiore, moze da się to zrobić w zmieczuleniu miejscowym żeby jej serduszka nie nadwyrezac,(bo ma słabe),a jesli nie bedzie rosło to moze bedzie to mozna zostawic (po wykluczeniu przez punkcje jakichs groznych zmian)

• 3 months later...
Posted

[quote name='Telma']Brzuszek się ładnie goi, za tydzień idziemy na zdjęcie szwów. Tosieńka ma masę energii, nawet za bardzo szaleje po schodach:P Juz się nie mogę doczekać keidy będę jej mogła ściągnąć kołnierz.
Niestety wyrosło jej jeszcze cos innego na brzuchu w okolicy żeberek,, jakas buła, pewnie tez tłuszczak, ale cos za szybko rosnie jak na moje oko, za jakis czas się za to zabiore, moze da się to zrobić w zmieczuleniu miejscowym żeby jej serduszka nie nadwyrezac,(bo ma słabe),a jesli nie bedzie rosło to moze bedzie to mozna zostawic (po wykluczeniu przez punkcje jakichs groznych zmian)[/QUOTE]
Jak zdrówko Tusi? :)

• 1 month later...
Posted

:D Jestem. Moja kochana dziewczyneczka ma powiększone serduszko i szmery,musi dostawac do konca życia leki nasercowe. Ale czuje się dobrze, jest wesoła, aktywna i bardzo grzeczna, poprostu mały kochany aniołek. (wiecznie rozczochrany)

• 1 year later...