Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ka-ka napisał(a):
ja chcę więcej szczurzych fot :cool3:

P.S. z ciekawości-nie posikują w czasie tych spacerów?bo to jedyna cecha, która mnie drażniła u moich milusińskich (chociaż, jak łatwo się domyśleć-najbardziej zauważalna i wyczuwalna :p była u Artura-niekastrowanego wielmożnego samca :loveu: )

Ni mam więcej na razie ;)

Dziewczynki nie sikają, na początku im się zdarzało, ale sie szybko nauczyły, bo jak sikały to wracały do klatki, więc sobie chyba skojarzyły; czasem im się zdarzy, jak są za długo z daleka od kuwety ;) Chłopcy-tymczaski (też nie wykastrowani) sikają na twardą powierzchnię, na podłogę lub szafkę, jak są na łóżku, to spoko :lol:

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Paula

2320

• e.v.a

1068

• Alicja

1007

• dreamer

426

Top Posters In This Topic

Posted

paula_z napisał(a):

Dziewczynki nie sikają, na początku im się zdarzało, ale sie szybko nauczyły, bo jak sikały to wracały do klatki, więc sobie chyba skojarzyły; czasem im się zdarzy, jak są za długo z daleka od kuwety ;) Chłopcy-tymczaski (też nie wykastrowani) sikają na twardą powierzchnię, na podłogę lub szafkę, jak są na łóżku, to spoko :lol:

no co Ty????? nie pomyślałam, żeby tak uczyć :roll: KOCHAM szczury...tylko czasem mi przeszkadzało, że po przytuleniu sie takiego wynalazka, czułam je na ubraniu (zwykle moje szczury sporo latały same). zresztą teraz boję się, że szczurzątko mogłoby zejść na zawał serca, gdyby Zuzka za bardzo się nim zaczęła interesować...

jak to nie masz fot-to trzeba dorobić :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Ka-ka napisał(a):
no co Ty????? nie pomyślałam, żeby tak uczyć :roll: KOCHAM szczury...tylko czasem mi przeszkadzało, że po przytuleniu sie takiego wynalazka, czułam je na ubraniu (zwykle moje szczury sporo latały same). zresztą teraz boję się, że szczurzątko mogłoby zejść na zawał serca, gdyby Zuzka za bardzo się nim zaczęła interesować...

jak to nie masz fot-to trzeba dorobić :loveu: :loveu: :loveu:

Dziewczyny też na początku sikały, jak się je brało na ramię, a wtedy od razu lądowały w klatce i się dość szybko nauczyły; najdłużej sikała ZimZum (albinoska), ale ona miała już 4-5 miesięcy, jak siostra ją wzięła, a wcześniej miała sporadyczny kontakt z człowiekiem; pozostałe dosyć szybko się nauczyły; a te najmniejsze, Twiggy i Trencik, w ogóle nie sikały, jak się je brało na ręce. Ale z kotem to nie wiem, jak postępować przy szczurkach, to już chyba zależy od kota ;)

Powiem sis, żeby dorobiła szczurkowe foty ;)

Posted

paula_z napisał(a):
Dziewczyny też na początku sikały, jak się je brało na ramię, a wtedy od razu lądowały w klatce i się dość szybko nauczyły; najdłużej sikała ZimZum (albinoska), ale ona miała już 4-5 miesięcy, jak siostra ją wzięła, a wcześniej miała sporadyczny kontakt z człowiekiem; pozostałe dosyć szybko się nauczyły; a te najmniejsze, Twiggy i Trencik, w ogóle nie sikały, jak się je brało na ręce. Ale z kotem to nie wiem, jak postępować przy szczurkach, to już chyba zależy od kota ;)

Powiem sis, żeby dorobiła szczurkowe foty ;)

oj tak, TAAAAAAAK :multi: jestem ZA :multi:

co do szczurów-naprawdę, spadasz mi z tymi informacjami, jak z nieba. różnych rzeczy je uczyłam, ale żeby tak sobie poradzić z "mokrym problemem"-nie pomyślałam.
co do kota-hhmmm...no właśnie nie wiem :roll: zasadniczo Zuzka ma (takie przynajmniej odnoszę wrażenie) silny instynkt myśliwski, chociaż w Kuwejcie raczej nie miała go przecież, gdzie rozwijać :roll: ale ma..i już... jednak z drugiej strony-przez parę dni mieliśmy gołębia-kombinowała, jak podejść, ale nie z jakimś dzikim szałem-bardziej jej się włącza trybik na zwierzaki poza naszym domem-np. za oknem :lol: no i, przede wszystkim, obiektami szczególnie przez nią umiłowanymi są....owady... i na to poluje z wybitnym zaangażowaniem...ale to mądra kicia-myślę, że mogłaby się nauczyć, że szczur nie służy do jedzenia-bo to swój szczur (ponoć można tego kota nauczyć :roll: )

Posted

bonita napisał(a):
Dobry wieczór :)
Widziałam całe stadko małych stforków dreptających po łóżku :loveu:

Dobry Wieczór Bonitko :multi:

Ka-ka napisał(a):
oj tak, TAAAAAAAK :multi: jestem ZA :multi:

co do szczurów-naprawdę, spadasz mi z tymi informacjami, jak z nieba. różnych rzeczy je uczyłam, ale żeby tak sobie poradzić z "mokrym problemem"-nie pomyślałam.
co do kota-hhmmm...no właśnie nie wiem :roll: zasadniczo Zuzka ma (takie przynajmniej odnoszę wrażenie) silny instynkt myśliwski, chociaż w Kuwejcie raczej nie miała go przecież, gdzie rozwijać :roll: ale ma..i już... jednak z drugiej strony-przez parę dni mieliśmy gołębia-kombinowała, jak podejść, ale nie z jakimś dzikim szałem-bardziej jej się włącza trybik na zwierzaki poza naszym domem-np. za oknem :lol: no i, przede wszystkim, obiektami szczególnie przez nią umiłowanymi są....owady... i na to poluje z wybitnym zaangażowaniem...ale to mądra kicia-myślę, że mogłaby się nauczyć, że szczur nie służy do jedzenia-bo to swój szczur (ponoć można tego kota nauczyć :roll: )

Hehe :D Info nt szczurków mam z pierwszej ręki ;) ja z nimi nie mieszkam, Maksiu je ogląda tylko przez kraty ;) Sporo się od siostry na ich temat dowiedziałam, mają bardzo podobne zachowania stadne do psów :razz: sama bym wzięła dwa, ale niestety palę, a szczurki są podatne na nowotwory.
Axa też próbuje polować na dzikie szczury (u nas nad kanałkiem i w parku jest ich sporo) a w domu swoich nie rusza, może kicia też by się nauczyła; są przecież ludzie, którzy mają psy, koty i szczury. Poczytaj szczurkowe forum, tam Karola szukała na ich temat info: http://forum.szczury.org/index.php

Posted

dzięki, dzięki za info
ostatniego szczurka pożegnałam 3 lata temu (jeeejjj...jak ten czas leci :shake: ) i jakoś mi się zatęskniło :oops:

P.S. jaki masz ładny nowy tytuł galerii :razz:

Posted

witaj Paulino!!!
i sis też:diabloti:

ciumaki dla Maksia i jego przyjaciówlki Axy.................
szczurów nie będe lizać:cool3::cool3::cool3:

Posted

:multi::multi::multi:
witanko :loveu::loveu::loveu:...zameldowywuję się .
zamulona jestem ...jak ta durna pogoda:diabloti:
niewyspana...
bez humora...
czekam na lepsze czasy:razz:

Posted

emdziolek napisał(a):
Witanko:multi:
Wpadła na chwilkę się przewitać
ajajaj ale mam tego biegania
www.sercedlazwierzat.suwalki.pl
nad ta stroną pracuje:loveu:
Buziole! wróce tu niebawem!:evil_lol:

o masakra!!!!! ja też zaczynam walke z naszymi władzami o prawa psiaków w naszej dobijalni....

czy ja mogę dać linka na naszą stronkę www??? mam tam dział "POMÓZMY JE RATOWAĆ".... :modla::modla:

Posted

clockwork napisał(a):

o masakra!!!!! ja też zaczynam walke z naszymi władzami o prawa psiaków w naszej dobijalni....

czy ja mogę dać linka na naszą stronkę www??? mam tam dział "POMÓZMY JE RATOWAĆ".... :modla::modla:

Jasne;) ja poprosze o adres waszej stronki www wstawimy do polecanych;):lol:

Posted

emdziolek napisał(a):
Jasne;) ja poprosze o adres waszej stronki www wstawimy do polecanych;):lol:

nie wiem czy mogę podawac nasza stronke :roll: ..... ukryłam linka pod napisem www :diabloti: w poprzednim poście ;)

Posted

clockwork napisał(a):
nie wiem czy mogę podawac nasza stronke :roll: ..... ukryłam linka pod napisem www :diabloti: w poprzednim poście ;)

o Boziu nie zauwazyłam:P

Ok postaram sie wkleic ;-)
Buziak:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Mamy wojne z PGK:diabloti: Może uda nam się wywalczyć nowe schronisko:loveu:

Posted

emdziolek napisał(a):
o Boziu nie zauwazyłam:P

Ok postaram sie wkleic ;-)
Buziak:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Mamy wojne z PGK:diabloti: Może uda nam się wywalczyć nowe schronisko:loveu:

to trzymam kciuki, bo i mnie chyba czeka wojna... ale ja będę walczyć niestety:placz: sama...... :angryy::angryy:

PAULA!!! pozwól że sie napije zanim wrócisz na kompecka
300 stronka

:knajpa::popcorn::beerchug::drink1:

Posted

Ka-ka napisał(a):
dzięki, dzięki za info
ostatniego szczurka pożegnałam 3 lata temu (jeeejjj...jak ten czas leci :shake: ) i jakoś mi się zatęskniło :oops:

P.S. jaki masz ładny nowy tytuł galerii :razz:

Nie ma sprawy :lol:
Szczurki najlepiej od razu wziąć dwa, bo lubią towarzystwo, no chyba, że będzie z Tobą spędzał większość dnia :lol:

Dzięki :lol:

clockwork napisał(a):
o ja pierdziu!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: moja Axunia z MOIMI szczureczkami :loveu::loveu:
http://i142.photobucket.com/albums/r91/dgmm/galleries6/010818.jpg a czy to to czarno białe to ta moja ulubiona powsinoga??? co to jej wszędzie pełno???? :cool3::cool3: :loveu::loveu::loveu::loveu:

cześć siostry z inwentarzem :multi::multi:

Tak, to ta, Antonka :cool3:

Cześć Magda :multi:

evaxon napisał(a):
witaneczko z ranka :multi:

Witanko z wieczorka :multi:

BeaC napisał(a):
witaj Paulino!!!
i sis też:diabloti:

ciumaki dla Maksia i jego przyjaciówlki Axy.................
szczurów nie będe lizać:cool3::cool3::cool3:

Witaj Beato :multi:

Piesy wyciumkane :lol:
Szczurków dziś nie widziałam :p

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
:multi::multi::multi:
witanko :loveu::loveu::loveu:...zameldowywuję się .
zamulona jestem ...jak ta durna pogoda:diabloti:
niewyspana...
bez humora...
czekam na lepsze czasy:razz:

Witaj Alu :loveu:
Ja też miałam zamulony dzień :roll: Po pracy się zdrzemnęłam :cool1: Po spacerku się rozbudziłam, jak zwykle na wieczór :razz:

emdziolek napisał(a):
Witanko:multi:
Wpadła na chwilkę się przewitać
ajajaj ale mam tego biegania
www.sercedlazwierzat.suwalki.pl
nad ta stroną pracuje:loveu:
Buziole! wróce tu niebawem!:evil_lol:

Witaj :multi:
O bosh, tragedia :placz:
Powodzenia i wytrwałości w tej nierównej walce :kciuki:

clockwork napisał(a):
to trzymam kciuki, bo i mnie chyba czeka wojna... ale ja będę walczyć niestety:placz: sama...... :angryy::angryy:

Dla Ciebie oczywiście też :kciuki:

Posted

clockwork napisał(a):
PAULA!!! pozwól że sie napije zanim wrócisz na kompecka
300 stronka
:knajpa::popcorn::beerchug::drink1:

Alicjarydzewska napisał(a):
;):knajpa::knajpa::knajpa:
za 300 stroniczkę :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

evaxon napisał(a):
za 599:evil_lol:

:drink1::drink1::drink1::drink1::drink1:

U mnie też 300 :multi: No to siup :beerchug: :drinking: :drink1: