Paula Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Ka-ka napisał(a):ja chcę więcej szczurzych fot :cool3: P.S. z ciekawości-nie posikują w czasie tych spacerów?bo to jedyna cecha, która mnie drażniła u moich milusińskich (chociaż, jak łatwo się domyśleć-najbardziej zauważalna i wyczuwalna :p była u Artura-niekastrowanego wielmożnego samca :loveu: ) Ni mam więcej na razie ;) Dziewczynki nie sikają, na początku im się zdarzało, ale sie szybko nauczyły, bo jak sikały to wracały do klatki, więc sobie chyba skojarzyły; czasem im się zdarzy, jak są za długo z daleka od kuwety ;) Chłopcy-tymczaski (też nie wykastrowani) sikają na twardą powierzchnię, na podłogę lub szafkę, jak są na łóżku, to spoko :lol: Quote
Alicja Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 :multi::multi::multi:o moje ulubione szczurkowe panieneczki :loveu: Quote
Paula Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Alicjarydzewska napisał(a)::multi::multi::multi:o moje ulubione szczurkowe panieneczki :loveu: I moje tyż :grins: ;) Karola mi podesłała śmieszne filmiki z kotkami :razz: Szczeniaczki kontra kot Koty na karuzeli Pływający kotecek :D :loveu: Quote
Ka-ka Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 paula_z napisał(a): Dziewczynki nie sikają, na początku im się zdarzało, ale sie szybko nauczyły, bo jak sikały to wracały do klatki, więc sobie chyba skojarzyły; czasem im się zdarzy, jak są za długo z daleka od kuwety ;) Chłopcy-tymczaski (też nie wykastrowani) sikają na twardą powierzchnię, na podłogę lub szafkę, jak są na łóżku, to spoko :lol: no co Ty????? nie pomyślałam, żeby tak uczyć :roll: KOCHAM szczury...tylko czasem mi przeszkadzało, że po przytuleniu sie takiego wynalazka, czułam je na ubraniu (zwykle moje szczury sporo latały same). zresztą teraz boję się, że szczurzątko mogłoby zejść na zawał serca, gdyby Zuzka za bardzo się nim zaczęła interesować... jak to nie masz fot-to trzeba dorobić :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Paula Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Ka-ka napisał(a):no co Ty????? nie pomyślałam, żeby tak uczyć :roll: KOCHAM szczury...tylko czasem mi przeszkadzało, że po przytuleniu sie takiego wynalazka, czułam je na ubraniu (zwykle moje szczury sporo latały same). zresztą teraz boję się, że szczurzątko mogłoby zejść na zawał serca, gdyby Zuzka za bardzo się nim zaczęła interesować... jak to nie masz fot-to trzeba dorobić :loveu: :loveu: :loveu: Dziewczyny też na początku sikały, jak się je brało na ramię, a wtedy od razu lądowały w klatce i się dość szybko nauczyły; najdłużej sikała ZimZum (albinoska), ale ona miała już 4-5 miesięcy, jak siostra ją wzięła, a wcześniej miała sporadyczny kontakt z człowiekiem; pozostałe dosyć szybko się nauczyły; a te najmniejsze, Twiggy i Trencik, w ogóle nie sikały, jak się je brało na ręce. Ale z kotem to nie wiem, jak postępować przy szczurkach, to już chyba zależy od kota ;) Powiem sis, żeby dorobiła szczurkowe foty ;) Quote
bonita Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Dobry wieczór :) Widziałam całe stadko małych stforków dreptających po łóżku :loveu: Quote
Ka-ka Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 paula_z napisał(a):Dziewczyny też na początku sikały, jak się je brało na ramię, a wtedy od razu lądowały w klatce i się dość szybko nauczyły; najdłużej sikała ZimZum (albinoska), ale ona miała już 4-5 miesięcy, jak siostra ją wzięła, a wcześniej miała sporadyczny kontakt z człowiekiem; pozostałe dosyć szybko się nauczyły; a te najmniejsze, Twiggy i Trencik, w ogóle nie sikały, jak się je brało na ręce. Ale z kotem to nie wiem, jak postępować przy szczurkach, to już chyba zależy od kota ;) Powiem sis, żeby dorobiła szczurkowe foty ;) oj tak, TAAAAAAAK :multi: jestem ZA :multi: co do szczurów-naprawdę, spadasz mi z tymi informacjami, jak z nieba. różnych rzeczy je uczyłam, ale żeby tak sobie poradzić z "mokrym problemem"-nie pomyślałam. co do kota-hhmmm...no właśnie nie wiem :roll: zasadniczo Zuzka ma (takie przynajmniej odnoszę wrażenie) silny instynkt myśliwski, chociaż w Kuwejcie raczej nie miała go przecież, gdzie rozwijać :roll: ale ma..i już... jednak z drugiej strony-przez parę dni mieliśmy gołębia-kombinowała, jak podejść, ale nie z jakimś dzikim szałem-bardziej jej się włącza trybik na zwierzaki poza naszym domem-np. za oknem :lol: no i, przede wszystkim, obiektami szczególnie przez nią umiłowanymi są....owady... i na to poluje z wybitnym zaangażowaniem...ale to mądra kicia-myślę, że mogłaby się nauczyć, że szczur nie służy do jedzenia-bo to swój szczur (ponoć można tego kota nauczyć :roll: ) Quote
Paula Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 bonita napisał(a):Dobry wieczór :) Widziałam całe stadko małych stforków dreptających po łóżku :loveu: Dobry Wieczór Bonitko :multi: Ka-ka napisał(a):oj tak, TAAAAAAAK :multi: jestem ZA :multi: co do szczurów-naprawdę, spadasz mi z tymi informacjami, jak z nieba. różnych rzeczy je uczyłam, ale żeby tak sobie poradzić z "mokrym problemem"-nie pomyślałam. co do kota-hhmmm...no właśnie nie wiem :roll: zasadniczo Zuzka ma (takie przynajmniej odnoszę wrażenie) silny instynkt myśliwski, chociaż w Kuwejcie raczej nie miała go przecież, gdzie rozwijać :roll: ale ma..i już... jednak z drugiej strony-przez parę dni mieliśmy gołębia-kombinowała, jak podejść, ale nie z jakimś dzikim szałem-bardziej jej się włącza trybik na zwierzaki poza naszym domem-np. za oknem :lol: no i, przede wszystkim, obiektami szczególnie przez nią umiłowanymi są....owady... i na to poluje z wybitnym zaangażowaniem...ale to mądra kicia-myślę, że mogłaby się nauczyć, że szczur nie służy do jedzenia-bo to swój szczur (ponoć można tego kota nauczyć :roll: ) Hehe :D Info nt szczurków mam z pierwszej ręki ;) ja z nimi nie mieszkam, Maksiu je ogląda tylko przez kraty ;) Sporo się od siostry na ich temat dowiedziałam, mają bardzo podobne zachowania stadne do psów :razz: sama bym wzięła dwa, ale niestety palę, a szczurki są podatne na nowotwory. Axa też próbuje polować na dzikie szczury (u nas nad kanałkiem i w parku jest ich sporo) a w domu swoich nie rusza, może kicia też by się nauczyła; są przecież ludzie, którzy mają psy, koty i szczury. Poczytaj szczurkowe forum, tam Karola szukała na ich temat info: http://forum.szczury.org/index.php Quote
Ka-ka Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 dzięki, dzięki za info ostatniego szczurka pożegnałam 3 lata temu (jeeejjj...jak ten czas leci :shake: ) i jakoś mi się zatęskniło :oops: P.S. jaki masz ładny nowy tytuł galerii :razz: Quote
clockwork Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 o ja pierdziu!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: moja Axunia z MOIMI szczureczkami :loveu::loveu: http://i142.photobucket.com/albums/r91/dgmm/galleries6/010818.jpg a czy to to czarno białe to ta moja ulubiona powsinoga??? co to jej wszędzie pełno???? :cool3::cool3: :loveu::loveu::loveu::loveu: cześć siostry z inwentarzem :multi::multi: Quote
BeaC Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 witaj Paulino!!! i sis też:diabloti: ciumaki dla Maksia i jego przyjaciówlki Axy................. szczurów nie będe lizać:cool3::cool3::cool3: Quote
Alicja Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 :multi::multi::multi: witanko :loveu::loveu::loveu:...zameldowywuję się . zamulona jestem ...jak ta durna pogoda:diabloti: niewyspana... bez humora... czekam na lepsze czasy:razz: Quote
emdziolek Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Witanko:multi: Wpadła na chwilkę się przewitać ajajaj ale mam tego biegania www.sercedlazwierzat.suwalki.pl nad ta stroną pracuje:loveu: Buziole! wróce tu niebawem!:evil_lol: Quote
clockwork Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 emdziolek napisał(a):Witanko:multi: Wpadła na chwilkę się przewitać ajajaj ale mam tego biegania www.sercedlazwierzat.suwalki.pl nad ta stroną pracuje:loveu: Buziole! wróce tu niebawem!:evil_lol: o masakra!!!!! ja też zaczynam walke z naszymi władzami o prawa psiaków w naszej dobijalni.... czy ja mogę dać linka na naszą stronkę www??? mam tam dział "POMÓZMY JE RATOWAĆ".... :modla::modla: Quote
emdziolek Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 clockwork napisał(a): o masakra!!!!! ja też zaczynam walke z naszymi władzami o prawa psiaków w naszej dobijalni.... czy ja mogę dać linka na naszą stronkę www??? mam tam dział "POMÓZMY JE RATOWAĆ".... :modla::modla: Jasne;) ja poprosze o adres waszej stronki www wstawimy do polecanych;):lol: Quote
clockwork Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 emdziolek napisał(a):Jasne;) ja poprosze o adres waszej stronki www wstawimy do polecanych;):lol: nie wiem czy mogę podawac nasza stronke :roll: ..... ukryłam linka pod napisem www :diabloti: w poprzednim poście ;) Quote
emdziolek Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 clockwork napisał(a):nie wiem czy mogę podawac nasza stronke :roll: ..... ukryłam linka pod napisem www :diabloti: w poprzednim poście ;) o Boziu nie zauwazyłam:P Ok postaram sie wkleic ;-) Buziak:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Mamy wojne z PGK:diabloti: Może uda nam się wywalczyć nowe schronisko:loveu: Quote
clockwork Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 emdziolek napisał(a):o Boziu nie zauwazyłam:P Ok postaram sie wkleic ;-) Buziak:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Mamy wojne z PGK:diabloti: Może uda nam się wywalczyć nowe schronisko:loveu: to trzymam kciuki, bo i mnie chyba czeka wojna... ale ja będę walczyć niestety:placz: sama...... :angryy::angryy: PAULA!!! pozwól że sie napije zanim wrócisz na kompecka 300 stronka :knajpa::popcorn::beerchug::drink1: Quote
Alicja Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 ;):knajpa::knajpa::knajpa: za 300 stroniczkę :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
e.v.a Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 za 599:evil_lol: :drink1::drink1::drink1::drink1::drink1: Quote
Paula Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Ka-ka napisał(a):dzięki, dzięki za info ostatniego szczurka pożegnałam 3 lata temu (jeeejjj...jak ten czas leci :shake: ) i jakoś mi się zatęskniło :oops: P.S. jaki masz ładny nowy tytuł galerii :razz: Nie ma sprawy :lol: Szczurki najlepiej od razu wziąć dwa, bo lubią towarzystwo, no chyba, że będzie z Tobą spędzał większość dnia :lol: Dzięki :lol: clockwork napisał(a):o ja pierdziu!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: moja Axunia z MOIMI szczureczkami :loveu::loveu: http://i142.photobucket.com/albums/r91/dgmm/galleries6/010818.jpg a czy to to czarno białe to ta moja ulubiona powsinoga??? co to jej wszędzie pełno???? :cool3::cool3: :loveu::loveu::loveu::loveu: cześć siostry z inwentarzem :multi::multi: Tak, to ta, Antonka :cool3: Cześć Magda :multi: evaxon napisał(a):witaneczko z ranka :multi: Witanko z wieczorka :multi: BeaC napisał(a):witaj Paulino!!! i sis też:diabloti: ciumaki dla Maksia i jego przyjaciówlki Axy................. szczurów nie będe lizać:cool3::cool3::cool3: Witaj Beato :multi: Piesy wyciumkane :lol: Szczurków dziś nie widziałam :p Quote
Paula Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Alicjarydzewska napisał(a)::multi::multi::multi: witanko :loveu::loveu::loveu:...zameldowywuję się . zamulona jestem ...jak ta durna pogoda:diabloti: niewyspana... bez humora... czekam na lepsze czasy:razz: Witaj Alu :loveu: Ja też miałam zamulony dzień :roll: Po pracy się zdrzemnęłam :cool1: Po spacerku się rozbudziłam, jak zwykle na wieczór :razz: emdziolek napisał(a):Witanko:multi: Wpadła na chwilkę się przewitać ajajaj ale mam tego biegania www.sercedlazwierzat.suwalki.pl nad ta stroną pracuje:loveu: Buziole! wróce tu niebawem!:evil_lol: Witaj :multi: O bosh, tragedia :placz: Powodzenia i wytrwałości w tej nierównej walce :kciuki: clockwork napisał(a):to trzymam kciuki, bo i mnie chyba czeka wojna... ale ja będę walczyć niestety:placz: sama...... :angryy::angryy: Dla Ciebie oczywiście też :kciuki: Quote
Paula Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 clockwork napisał(a): PAULA!!! pozwól że sie napije zanim wrócisz na kompecka 300 stronka :knajpa::popcorn::beerchug::drink1: Alicjarydzewska napisał(a):;):knajpa::knajpa::knajpa: za 300 stroniczkę :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: evaxon napisał(a):za 599:evil_lol: :drink1::drink1::drink1::drink1::drink1: U mnie też 300 :multi: No to siup :beerchug: :drinking: :drink1: Quote
Recommended Posts