Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skowronia czeka na przesiadke i jest teraz w : http://www.przyjacieleczterechlap.pl/index.php

odpoczywa i znajduje sie w kochanych rekach. Daje sobie doskonale rade, choc w obcym srodowisku , nie boi sie ani duzych czworonogow ani dwunoznych. Ma osobista guvernatke a ja dziennie telefonuje z Gitta. Gitta donosi, ze wysiek z oka moze byc wynikiem zapalenia zebow.

Dzis ugotowalam dla niej kurczaczka i czekam na jutrzejsza noc, kiedy w koncu dotrze do nas.

ciag dalszy nastapi......

Posted

Kava napisał(a):
Jada, jada , granice juz przekroczyli......

Siedze jak na szpilkach........daj zaraz znac prosze jak juz bedziesz ja miała na kolankach.

Posted

rita60 napisał(a):
Siedze jak na szpilkach........daj zaraz znac prosze jak juz bedziesz ja miała na kolankach.

ja tez tuptam kopytkami w napięciu oczekując na wieści.

Posted

wstawilam dwa zdjecia z pierwszych obwachiwan z nowa rodzinka. Prawde mowiac, przydlaoby mi sie szkolenie z ta dogomania.
Skowronia zrobila kupke i siusiu, zjadla ze smakiem sniadanie, obeszla 100 razy caly dom, i po tym jak jej sie nie udalo wejsc na kanape( krociotkie nozki hi,hi )
polozyla sie na dla niej przygotowanej mini-kanapie i spi teraz jak zabita.
Koty siedzialy na schodach i sceptycznie przygladaly sie nowemu przybyszowi, Anton usilowal zapanowac nad sytuacja i od czasu do czasu przypominal, ze on tu "dyrektor",
ale jakos nikt nia niego nie reagowal. Kava zachowuje sie neutralnie.

Skowronia podroz zniosla dobrze, tak jakby nic innego w zyciu nie robila. My obie wiemy juz, ze jestesmy para---- a reszta sie okaze.
P.S. jej paznokcie sa prawie tak samo dlugie jak u japonskiej cesazowej, bede musiala kogos poprosic o skrocenie .
Czy jamnikom nie scieraja sie samoczynnie paznokcie?
czy ona po prostu zbyt duzo i dlugo lezala na kanapie, na niekorzysc spacerkow?????

ide spac mialam ciezka noc.

Posted

O mój Boże, to już u siebie w domku??
cudne fotki, cudne zwierzaki, dziękuje, Kava!
Pazurki to jej tak z wiekiem urosły, trzeba obcinać jak tylko znó podrosną.
ale dobre wieści!

Posted

Ale się cieszę, że Skowronia już bezpieczna i szczęsliwa w swoim wlasnym domku, ze swoją wlasna pańcią i ekipą kolegów i koleżanek:):)
Teraz tylko zdrowko potrzebne:)

Posted

Moja Milusia ( mix jamnikowy) z pazurkami też ma ten sam problem, pomimo, że dużo biega po utwardzonej nawierzchni. Obcinanie u weterynarza to największa tragedia jaka może się jej przydarzyć. Trzyma ją dwie osoby, kaganiec na pysiu i cała lecznica słyszy, że robią psu straszną krzywdę :evil_lol:

Posted

a jak czesto robicie ta procedure obcinania?

Skowronia jest tak pelna zycia i z godziny na godzine pokazuje nam swoje nowe strony, ze jestem pewna iz bedziemy mieli z nia duzo radosci
Ma doskonaly apetyt i oproznia swoja miseczke, potem kontroluje pozostale, ale tak robia wszyscy inni tez.
jej wycieczki na dworzu coraz dluzsze, zasuwa na tych malenkich nözkach z predkoscia o ktöra bym ja nie posadzala.
dzis pojade z nia do veta na ogledziny no i w sprawie paznokci

nie umiem nadal wstawiac zdjec. kto moglby mnie wyklarowac?

Posted

[quote name='Kava']a jak czesto robicie ta procedure obcinania?

Skowronia jest tak pelna zycia i z godziny na godzine pokazuje nam swoje nowe strony, ze jestem pewna iz bedziemy mieli z nia duzo radosci
Ma doskonaly apetyt i oproznia swoja miseczke, potem kontroluje pozostale, ale tak robia wszyscy inni tez.
jej wycieczki na dworzu coraz dluzsze, zasuwa na tych malenkich nözkach z predkoscia o ktöra bym ja nie posadzala.
dzis pojade z nia do veta na ogledziny no i w sprawie paznokci

nie umiem nadal wstawiac zdjec. kto moglby mnie wyklarowac?[/QUOTE]

[B]Tutaj masz instrukcję:[/B]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/176362-Jak-wstawi%C4%87-zdj%C4%99cia-na-nowej-dogomanii[/url]

Posted

[quote name='Jagoda1']Radość i wzruszenie....
Malutka, zdrowia ci życzę.[/QUOTE]
Ja też, ja też!
Co do pazurków, sama zobaczysz, kiedy znów będą do przycięcia, zależy jak szybko będą rosły. 2 czy 6 miesięcy, u każdego psa inaczej :)

Posted

[quote name='Nutusia']Super wieści, super stadko, super Domek i jak jeszcze będą super wieści od weta, to chyba trzeba będzie co najmniej szampana otworzyć! :)[/QUOTE]
Nutusia ja mysle,ze co najmniej jeden szampan na głowe:razz:/ale nie dosłownie:evil_lol:/.