agaga21 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 madziara1983 napisał(a):polecam tez ze względu na niesamowity olejek eteryczny , zapach imbiru świeżego jest niesamowity ja nacieram skronie jak mnie głowa boli, naprawdę wyjątkowy zapach herbatkę polecam jeszcze osłodzić miodem i dodać kilka kropli cytryny na zimę nie ma nic lepszego i wrażenia smakowe i właściwości :-) nigdy nie próbowałam ale brzmi nieźle :) u nas wiocha. z marketów to jedynie intermarche, biedronka i netto a tam nie widziałam imbiru. no chyba, że nie zwracałam uwagi. bedę się w kazdym razie rozgladać :) Quote
agaga21 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 madziara1983 napisał(a):ok numer Ci wyśle ale może poczekajmy agaga21 może któryś zechce ,może ona potrzebuje bardziej niż ja :-) nieeee, no cos ty. ja sobie kupię. ty mas bliżej ;) Quote
madziara1983 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 agaga21 napisał(a):nigdy nie próbowałam ale brzmi nieźle :) u nas wiocha. z marketów to jedynie intermarche, biedronka i netto a tam nie widziałam imbiru. no chyba, że nie zwracałam uwagi. bedę się w kazdym razie rozgladać :) Można tez kupić imbir w proszku ale osobiście polecam świeży ze względu na zapach olejku eterycznego. U mnie w takich małych sklepach warzywnych tez można kupić. Quote
madziara1983 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 agaga21 napisał(a):nieeee, no cos ty. ja sobie kupię. ty mas bliżej ;) Chociaż się sama na sobie dowiem jak to niby działa hehehe powiem wam ,że przepisali mi na kręgosłup Nimesil ale jak dziś przeczytałam ulotkę i kilka razy pojawiło się zdanie ... że z tego czy tego powodu może nastąpić zgon lub w taki wypadku może nastąpić zgon to zwątpiłam . Wiele różnych rzeczy jadłam ale ta ulotka na 2 strony a4 bardziej przeraża jak uświadamia mnie ,ze to mi niby pomoże. Quote
fioneczka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 madziara1983 napisał(a):Chociaż się sama na sobie dowiem jak to niby działa hehehe powiem wam ,że przepisali mi na kręgosłup Nimesil ale jak dziś przeczytałam ulotkę i kilka razy pojawiło się zdanie ... że z tego czy tego powodu może nastąpić zgon lub w taki wypadku może nastąpić zgon to zwątpiłam . Wiele różnych rzeczy jadłam ale ta ulotka na 2 strony a4 bardziej przeraża jak uświadamia mnie ,ze to mi niby pomoże. powiem Ci tak ... mój Krzysiek choruje, bierze sterydy, chemię i kupę innych przeciwbólowych/przeciwzapalnych i immunosupresyjne itp i ma zakaz czytania ulotek ;) Quote
madziara1983 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 fioneczka napisał(a):powiem Ci tak ... mój Krzysiek choruje, bierze sterydy, chemię i kupę innych przeciwbólowych/przeciwzapalnych i immunosupresyjne itp i ma zakaz czytania ulotek ;) Ty mi nic nie mów to tak u mnie jest , lekarz do mnie mówi tak. Magda posłuchaj jak uważnie przeczytasz ulotkę od ibupromu to tez możesz wywnioskować ,że Cie zabije...U mnie jest taki problem ,że ja miałam kiedyś wstrząs po lekarz uczuleniowy od tamtej pory moje zamiłowanie do farmacji bardzo wzrosło, a tym bardziej,że chodzę do wielu lekarzy , serce,nerki ,kręgosłup i po operacji tej głowy .Idąc do lekarza i rzucając mu na stolik milion kartek tylko z ostatnimi moimi chorobami nie mogę czuć się bezpiecznie ,że on zapamiętał wszystko co do niego powiedziałam. Co innego lekarze których odwiedzam stale ale jak idę do nowego to wszystko dokładnie czytam. Z Miskiem moim tak samo on ma milion chorób jak i ja więc muszę zawsze przypominać jego główne schorzenia co by lekarstwo nie zaszkodziło na inne schorzenie. Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Wiecie co dziś daliśmy Hillsa... masakra . Oczywiście mam jeszcze trochę royala i pomieszaliśmy ale normalnie tragedia, Misiek zapluł całą kuchnię ... poprostu brał do dzioba i RC wybierał a tą resztę mniejszą wypluwał pod miskę... Powiem wam ,że najbardziej mnie to denerwuje w tym weterynaryjnym hillsie te kawałki takie małe sa jak dla chomika ,a nie psa, jak duży pies ma to gryźć jak one są takie małe ,że misiek pół miski do gęby jednorazowo weźmie:angryy: I te większe zjada ,a mniejsze jak przez sitko wypluwa:shake:cwaniak... Quote
koosiek Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek Maksa, psiaka uratowanego przed morbitalem, który od miesiąca jest w hotelu, a ma tylko 20 zł deklaracji :( http://www.dogomania.pl/threads/189585 Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 LUDKI MAM WAŻNĄ SPRAWĘ. Wiem ,że dziewczyny jeżdżą do dłużyny, więc mam kolegę ,który jest redaktorem takiej sobie gazety w naszym Województwie i właśnie z nim rozmawiałam i mam dobre wieści ,a mianowicie namówiłam go na zamieszczanie zdjęć psów do adopcji z dłużyny i w dodatku może uda się to robic w każdym wydaniu. OGROMNA PROŚBA. Proszę kogoś kto jest zorientowany , jakie psy trzeba najszybciej wyciągać o wysłanie mi opisu psa wraz ze zdjęciem na maila [email protected] . Mam jeszcze znajomych w gazetach w jeleniej górze, może uda mi się coś więcej.Oczywiście jesli nikt sie nie odezwie ze zdjęciami to wtedy pojade tam ale uważam ,że tak będzie szybciej bo wy wiecie dokładnie jak sytuacja wygląda. Bardzo się ciesze jak to wypali Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 No i udało się tz na 99%. Wybrane zostały 3 psy ,które idą do gazety na pierwszy ogień. Opisane ,zdjęcia zrobione i czekamy co będzie dalej. Mam nadzieje,że pomysł wypali. Teraz czekam tylko jak już wyjdzie gazetka. Quote
Freya73 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 madziara1983 napisał(a):polecam tez ze względu na niesamowity olejek eteryczny , zapach imbiru świeżego jest niesamowity ja nacieram skronie jak mnie głowa boli, naprawdę wyjątkowy zapach herbatkę polecam jeszcze osłodzić miodem i dodać kilka kropli cytryny na zimę nie ma nic lepszego i wrażenia smakowe i właściwości :-) Ja uwielbiam herbate imbirowo - cytrynowa. Super, mocno polecam. Mam zamiar rowniez wystawic bazarek z herbatami i bedzie miedzy innymi taka. Magda, a zdradzisz, ktore psiaki zostaly wybrane? Pozdrawiam i Ciebie i Grubego. Quote
Freya73 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Za chwile usune fotke, co by Ci watku nie zasmiecac. ;) Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Freya73 napisał(a):Za chwile usune fotke, co by Ci watku nie zasmiecac. ;) spoko spoko fotka może zostać. Ale powiem Ci najlepiej zrobic samemu herbatkę :-) zielona herbatka, plaster cytryny, plaster imbiru, i łyżka miodu. psów jest 5 w planie teraz a prawdopodobnie pierwsze 3 które pójdą to wilhelm, budrys i uszatek :-) Quote
Freya73 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 madziara1983 napisał(a):spoko spoko fotka może zostać. Ale powiem Ci najlepiej zrobic samemu herbatkę :-) zielona herbatka, plaster cytryny, plaster imbiru, i łyżka miodu. psów jest 5 w planie teraz a prawdopodobnie pierwsze 3 które pójdą to wilhelm, budrys i uszatek :-) Uwazam, ze to swietny pomysl z tymi ogloszeniami. I czestotliwosc na wielki uzytek, co tydzien. Twinings robi herbaty tylko na naturalnych skladnikach, ale rzeczywiscie, nie ma jak wlasnej roboty, pachnacy, goracy napar. Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Freya73 napisał(a):Uwazam, ze to swietny pomysl z tymi ogloszeniami. I czestotliwosc na wielki uzytek, co tydzien. Twinings robi herbaty tylko na naturalnych skladnikach, ale rzeczywiscie, nie ma jak wlasnej roboty, pachnacy, goracy napar. gazeta będzie co dwa tygodnie. Co do herbaty to polecam spróbować świeży korzeń.. wypas. Quote
agaga21 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 jeszcze wrócę do preparatów, znalazłam takie coś: http://vetlandia.pl/pl,product,259464,dolfos,arthrofos,90,tabletek.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-09&utm_content=259464 znacie to? Quote
magda z. Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Madziara masz niesamowitą wolę, jestem pod ogromnym wrażeniem. Będę Grubego odwiedzać, może kiedyś na żywo zobacze, jak w końcu do fioneczki na sernika zajadę;) Bardzo wielkie dzieki za te ogłoszenia psiurów. Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 agaga21 napisał(a):jeszcze wrócę do preparatów, znalazłam takie coś: http://vetlandia.pl/pl,product,259464,dolfos,arthrofos,90,tabletek.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-09&utm_content=259464 znacie to? skład taki jak arthroflex . Skład tabletki (1g): Siarczan glukozaminy 300 mg Siarczan chondroityny 250 mg Witamina C 25 mg Magnez 1 mg Glukonian Miedzi 1 mg Glukonian Manganu 1,15 mg ale teraz należało by porównać ile jest tej glukozaminy i chondroityny i policz podawanie czyli ile musiała być podawać psu o Twojej wadze i wtedy będziesz wiedziała czy Ci się opłaci. Ja osobiście tego nie podawałam ale wiem ,że nie którzy podają i sa zadowoleni. Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 magda z. napisał(a):Madziara masz niesamowitą wolę, jestem pod ogromnym wrażeniem. Będę Grubego odwiedzać, może kiedyś na żywo zobacze, jak w końcu do fioneczki na sernika zajadę;) Bardzo wielkie dzieki za te ogłoszenia psiurów. Nic nie dziękuj tu każdemu chyba zależy żeby jak najwięcej psów wyciągnąć ze schronu... Co do spotkania to jasne kiedyś może będzie okazja :-) Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 agaga21 napisał(a):jeszcze wrócę do preparatów, znalazłam takie coś: http://vetlandia.pl/pl,product,259464,dolfos,arthrofos,90,tabletek.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-09&utm_content=259464 znacie to? zobacz : Skład tabletki (1g): Siarczan glukozaminy 300 mg Siarczan chondroityny 250 mg Witamina C 25 mg Magnez 1 mg Glukonian Miedzi 1 mg Glukonian Manganu 1,15 mg arthrofleX:kład: 5ml preparatu zawiera: siarczan glukozaminy 600mg, siarczan chondroityny 240ml, M.S.M. 250mg, Harpagophytum procumbens 0,5ml, mangan 2,5ml, witamina C 50mg. Widzisz jaka jest różnica: glukozamina arth. 600 dolfos 300, chondroityna arth.240, dolfos-250, vit C arthr. 50, dolfos-25, arthroflex ma jeszcze M.S.M duża różnica jest w glukozaminie az połowa . policz ile tabletek by ci wyszło teraz na miesiąc tego i ile ml arthroflexu gdyś podwala dawkę taka jak ma arthroflex jeśli wyjdzie dużo taniej ten preparat to możesz spróbować. Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 aaa zapomniałam napisać , dziś byłam z wizytą u fioneczki po te laki na stawy no i bardzo wielkie dzięki na 100% się przyda . Miałam okazje poznac tez Mone :-) Quote
majku33krakow Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 czy ten tytuł to prawda?,plombowaliscie zeby psu? Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 majku33krakow napisał(a):czy ten tytuł to prawda?,plombowaliscie zeby psu? tak między innymi plombowaliśmy zęby też. Quote
madziara1983 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Mam takie wieści. Gazetka jest już w przygotowaniu , i w piątek będzie do kupienia w kioskach wiem już jak wygląda ta kolumna ale w zwiąku z tym,że gazeta wychodzi w piątek to dopiero w piątek będę mogła wstawić na forum ostateczna wersje. Poszły dwa psy Budrys i Wilhelm , miały byc 3 ale sa dwa ponieważ mój kolega nie był na to przygotowany i chodzi tutaj o miejsce ale dobra wiadomość to taka ,że docelowo bedzie można zamieszczać ogłoszenia co dwa tygodnie w każdym kolejnym wydaniu 2 lub 3 psy Quote
magda z. Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 madziara1983 napisał(a):Mam takie wieści. Gazetka jest już w przygotowaniu , i w piątek będzie do kupienia w kioskach wiem już jak wygląda ta kolumna ale w zwiąku z tym,że gazeta wychodzi w piątek to dopiero w piątek będę mogła wstawić na forum ostateczna wersje. Poszły dwa psy Budrys i Wilhelm , miały byc 3 ale sa dwa ponieważ mój kolega nie był na to przygotowany i chodzi tutaj o miejsce ale dobra wiadomość to taka ,że docelowo bedzie można zamieszczać ogłoszenia co dwa tygodnie w każdym kolejnym wydaniu 2 lub 3 psy teraz będziemy w kioskach polować:) Quote
Recommended Posts