przyjaciel_koni Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Koniecznie musisz sprawdzić stan kasy po tych ostatnich wydatkach. To jest chyba dół finansowy ?????? Co do leków koniecznie zapytaj weta. Jak sraczulka ????? Jak z jedzeniem ????? No i co z kolanami ????? Quote
madziara1983 Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 No stan kasy sie ciągle zmienia bo w elwecie płace kartą to nie zawsze odciąga odrazu a dziś święto i w aptece też. Mysle ,ze dopiero w poniedziałek bedzie na 100% wiadomo jak stan kasy wygląda ale wiemy już ,ze nie za dobrze. Ze sraczką on , ślad zaginął. Jutro do weta zadzownie i zpaytam sie dokładnie o te leki nie bede nie pokoić w święto.Z kolanami ok, heheh z łokciami gorzej.Kuleje raz bardziej raz mniej . Quote
madziara1983 Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Byliśmy właśnie na spacerku.Kupa ok była. Grubas już jak zwykle dupe grzeje na balkonie Gadzina jedna. Właśnie dostał obiadek i amylanik. Wieczorem jeszce furagin i na dziś wszystko. Quote
madziara1983 Posted June 15, 2006 Author Posted June 15, 2006 Witam Dziś póxno idziemy spac bo mamy gości.... Z GRubaskiem narazie ok tz chyba już na dobre się uspokoiły te biegunki , Eukanuba działa. W poniedziałek rano znów wyniki musze zanieśc do badania, mam nadzieje,ze będa w ten sam dzień już i będziemy wsyztsko wiedzieli i ,że już będzie wszystko wporządku. Quote
madziara1983 Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Witam wszystkich. U nas nic nowego Grubasek jeszce spi bo późno w nocy byliśmy na dorku wczoraj. Teraz zjadł snidanko i poszedł spac spowrotem.Zaraz tylko jeszce drugie tabletki trzeba dać. Quote
madziara1983 Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Witam wszytskich. Dopiero mam dostęp do netu. U nas chyba bez zmian większych tylko Grubemu coś dziś oczka zaropiały, nawet mi się nie chce myśleć o okuliście. Dzwoniłam dziś do weta zapytać o ten lek i jeden wet powiedział ,że nie dawac dopuki dexawen działa, i próbowałam zadzwonić do tej wetki co to przepisała ale niestety nie było jej dziś.Jak by nie było narazie nie daje zaraz napisze na forum weterynaryjnym i zobaczymy co powiedzą na to. Quote
madziara1983 Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Przypominam numer konta i bardzo gorąco prosze o pomoc!!!!!! Nr konta MAGDALENA BERUS 94 1090 1968 0000 0001 0511 8521 Dziekujemy serdecznie za kazda zlotowke :loveu: Każdy grosz jest nam w tej chwili potrzebny!!!!! Quote
kasia_m Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 magda nie przejmuj sie ...widac nasze psy juz takie sa , ze musza przejsc iles tam chorob, poki sie na maxa nie znudza tym chorowaniem....:eviltong: skad u bialego te lambie? Quote
madziara1983 Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 NO ja nie wiem z kąd.Odrobaczałam go odrazu jak do mnie trafiła ,ale to środek był chyba tylko taki ogólny ,a nie ukierunkowany na jakiegoś gada.(PARATEX) MOże się zaraził jak coś polizał ale chodzi ciągle na smyczy i raczej zawsze widze czy usiłuje język do czegoś wyciągać, a może miał je jak go wziełam już.Sama nie wiem. Na tym paskudztwie się nic nie znam ,nigdy w życiu żaden z moich psów nie miał nawet tych zwykłych robali, to za dużo o tym nie wiem ;-( Quote
przyjaciel_koni Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Dawno mnie tu nie było. Przyłączam się do prośby Magdy o wsparcie finansowe !!!!! Ciągle coś nowego Białemu się przytrafia i jak tu się wyrabiać ???? Im naprawdę bardzo ciężko w Warszawie i jeszcze ten problem z transportem. Nic się nie da zrobić, Biały do autobusu i tramwaju się nie nadaje !!!!!! A koszty rosną. Zamiast na operację, muszą przeznaczać w obecnej sytuacji na dojazdy do lecznicy. Pomóżmy im chociaż troszkę !!!!!!!! Może transport po Warszawie w poniedziałek ?????!!!!!! Jak się nikt nie znajdzie, to znowu zarobi MPT !!!! A Biały straci !!!!! Dół kompletny !!!!!!!! Quote
madziara1983 Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 No niestety z transportem mamy ogromny problem. Pani Wanda ile moze to pomaga i bardzo jej dziękujemy.Najgorsze jest to że nawet z taxi mamy czasem problemy bo Gruby niestety się wyrywa i szrpie całą droge i musimy dopłate za psa robić a i czasem się zdaża ,ze taxi nas zabrać nie chce po zobaczeniu psa.To chyba nasze największe utrapienie, no i co najgorsze to do każdej kliniki mamy daleko i koszty rosną.W poniedziałek rano musze jechac na Gagarina, nie wiem jeszcze czy z psem ale napewno dostarczyć próbki moczu do badania. Raczej z Grubym bo nie moge go zostawić.No i chyba w ten sam dzień będe mogła je już odebrać lub na drugi dzień. Quote
Coyote Ugly FCI Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Madziu szkoda ze nie mogę Ci pomóc narazie postaram sie wsłać pare groszy jak uzbieram sama na Grafka karme, ale mysle ze w lipcu sie dorzuce ida wakacje wiec wiecej pracowac sie postaram bo pieniazki potrzebne:lol: KOCHANI POMÓŻCIE BIAŁASKOWI LICZY SIE KAŻDA ZŁOTÓWKA:lol: :lol: Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 Witam wszystkich. Dzięki Iwona za pomoc i chęci.Mam nadzieje,że Grafek też czuje sie już dobrze. My właśnie wstaliśmy i wróciliśmy ze spaceru, teraz porcja tabletek i jedzonko. O biegunkach już chyba możemy zapomnieć.Teraz znów coś jak mówiłam ,GRubas ma oko zropiałe znów, przemywamnmu oczy ciągle płynem do pielęgnacji okolic oczy więc pewnie w środku coś ma. Mam krople Gentamycin ale nie wiem czy teraz z tymiw syztskimi lekami i ogólnie tym jego innymi rzeczami to moge wkropić.Kurde ja już nie moge,Zaraz mu przemyje.I idziemy na dobre śniadanko. Dziękujemy wsyztskim z apomoc. Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 Kurcze ludki, sprawdziłam konto-sytuacja jest tragiczna, brakuje nam kupe kasy, dopiero po odjmowali mi za ten elwet z konta i wizyty ,ale jest masakra do samej operacji znów brakuje z 700zł teraz to się już stresuje i to bardzo, bo jak w poniedziałaek będzie dobry wynik to Dr może nas umówić odrazu na najbliższy dzień.....Tragedia jakaś myslałam :crazyeye: Normlanie to załamana już jestem. Ja nie wiem co my zromimy,musimy jakoś załatwić ten transport na poniedziałek bo kurde już jest tragicznie a co dopiero jak znów nie będzie czym jechac na wyniki.Bossse, gdzie ten cud. Gruby spi sobie na balkonie , ja też jakaś chora jetsem od wczoraj i xle się czuje. Quote
przyjaciel_koni Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 cyt.) do samej operacji znów brakuje z 700zł teraz to się już stresuje i to bardzo, bo jak w poniedziałaek będzie dobry wynik to Dr może nas umówić odrazu na najbliższy dzień..... O rany !!!!!! To się porobiło !!!!!!!!! cyt.) Bossse, gdzie ten cud. Ja tam w cuda nie wierzę, jedynie w ludzką życzliwość !!!!!!!! Pomóżcie !!!!!! Magda trzymaj się !!!!!!! Zrób coś z tym okiem Białego !!!!!! cyt.) musimy jakoś załatwić ten transport na poniedziałek bo kurde już jest tragicznie a co dopiero jak znów nie będzie czym jechac na wyniki. Ludzie chociaż ten transport po Warszawie w poniedziałek !!!!! Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 a co ja mam zrobić z tym okiem, może mu coś wpadło albo nie wiem co....przemywam mu płynem do przemywania oczu, nie wiem od czego to, mam krople do oczu ale one też są z antybiotykiem to nie będe dawać z tym wszytskim na raz....Jak będe szła do apteki to kupie świetlik.Może jakieś farfocle mu wpadły wkońcu tu wszytsko lata na około. Quote
przyjaciel_koni Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 cyt.) a co ja mam zrobić z tym okiem.......nie wiem co.... A może delikatnie wypłukać ????? Tak jak człowiekowi ?????? Tylko nie mam pojęcia czym ?????? Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 No własnie ja też nie mam pojęcia czym ;-( Quote
przyjaciel_koni Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 Nie mogłam się teraz powstrzymać !!!!!! Magda, a toś mnie zadziwiła - nie masz pojęcia czym ???? Jak to możliwe ???? Ty nie masz pojęcia ???? No to do czytelni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale już !!!!!!!!!! Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 heheheh No poprzedniemu psu przemywałam rumiankiem np. i też zakrapiałam świetlikiem lub Gentamycyną.Ale w Grubego wersji i stu chorobach to wole sama nic nie kombinować.Musze już notaki na kartkach na meblach przyklejać o której jaką tabletke ile i czego do czego dolać bo się gubie :shake:Penwie są jakieś roztwory do rozcieńczania do przemywania wewnątrz. Ja mam płyn antybakteryjny i taki tam do przemywania okolic oczu.Ale on tylko na zewnątrz. Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 Witam wszystkich ponownie.Wkońcu dostałam dobrą wiadomośc Przyjaciel Koni załatwila nam transport na poniedziałek :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Zawsze to oszczędnośc i to duża:multi: :multi: :multi: Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 U nas nic nowego, Gruby spi.Zaraz idziemy na spacer i dajemy tabletke.Mam nadzieje,że już przeszło to zapalenie dróg moczowych.Ale paranoja z tymi chorobami, nie długo nam wetów zabraknie. Wkońcu nie dałam tych tabletek Aniprazolu bo się boje, w poniedziałek zadzwonie do weta jak odbiore wyniki i pogadam z nim jeszce raz na ten temat. Jakiś dzien smutny dziś mamy. Martwie sie,zaczynam myśleć o tej operacji i znów mam stracha jak nie wiem co. Quote
kasia_m Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 magda co do oczu sprobuj swietlikiem mu to przemyc..swietlik nie zaszkodzi..ja jestem uczulona na wiele rzeczy a swietlik mi nie szkodzi..chyba, ze ma zapalenie spojowek , ktore u psow z opadnietymi powiekami zdarzaja sie czesto - moj Lu teraz dostaje krople na oczka ale to sa groszowe sprawy , jakies 12 zlotych za krople.. Quote
madziara1983 Posted June 17, 2006 Author Posted June 17, 2006 No ja mam krople ale Gentamycyne a to krople z antybiotykiem ,właśnie na zapalenie spojówe i nie wiem czy moge dac mu te krople z tymi wsyztskimi innymi lekami.W poniedziałek będe rozmawiała z wetem jak odbiore wyniki to odrazu zapytam o wszytsko włącznie z tym aniprazolem. Kurde już siły nie mam.Na dodatek też jestem chora i mnie ucho boli jak cholera. Quote
KICIA I JEJ PSY Posted June 17, 2006 Posted June 17, 2006 madziara1983 napisał(a):No ja mam krople ale Gentamycyne a to krople z antybiotykiem ,właśnie na zapalenie spojówe i nie wiem czy moge dac mu te krople z tymi wsyztskimi innymi lekami.W poniedziałek będe rozmawiała z wetem jak odbiore wyniki to odrazu zapytam o wszytsko włącznie z tym aniprazolem. Kurde już siły nie mam.Na dodatek też jestem chora i mnie ucho boli jak cholera. Czesc MADZIARA,Tobie polecam na ucho ANTOTALGIN,a psu sprobuj przemyc oczka esencja z herbaty,wez namocz porzadnie kawalek waty lekko wycisnij i sprobuj mu po kropelce do oczu wpuscic,mojemu to pomoglo. Quote
Recommended Posts