Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, popytałem się wśród znajomych i... Koleżanka ze studiów wraca pociągiem z Warszawy do Wrocławia dnia 3 maja (najpóźniej 4 maja). Trzeba tylko zorganizować jakiś transporter dla psiaków żeby jakoś mogły znieść te 6h w pociągu pod jej opieką :) Dałoby radę to załatwić? Transporter odeślę pocztą polską jak już psiaki będą na miejscu. Z tego co się orientuje za psiaki płaci się jak za bagaż - małe kwoty. (coś do 10zł). Może ktoś się orientuje jak wyglądają dokładne opłaty?
Jeszcze jedno pytanie - nie przydałoby się wysterylizować suni żeby w przyszłości nie było niespodzianek? Może na to uda się zrzucić, hm? Ile z reguły kosztuje sterylizacja?

Posted

pirania15_15 napisał(a):
Słuchajcie, popytałem się wśród znajomych i... Koleżanka ze studiów wraca pociągiem z Warszawy do Wrocławia dnia 3 maja (najpóźniej 4 maja). Trzeba tylko zorganizować jakiś transporter dla psiaków żeby jakoś mogły znieść te 6h w pociągu pod jej opieką :) Dałoby radę to załatwić? Transporter odeślę pocztą polską jak już psiaki będą na miejscu. Z tego co się orientuje za psiaki płaci się jak za bagaż - małe kwoty. (coś do 10zł). Może ktoś się orientuje jak wyglądają dokładne opłaty?
Jeszcze jedno pytanie - nie przydałoby się wysterylizować suni żeby w przyszłości nie było niespodzianek? Może na to uda się zrzucić, hm? Ile z reguły kosztuje sterylizacja?

Oj transporter pewnie da się załatwić a udzwignie maluchy w jednym ??? Ile by nie trzeba było zapłacić to sie zapłaci . Podaj koleżance numer do mnie ja się z nia dogadam , ktos dostarczy jej pieski do pociągu , chyba ze wczesniej się znajdzie transport . A co do sterylki to zależy gdzie ją sterylizujesz i jakie sa w lecznicach ceny . W warszawie kosztuje to duzo około 400 zl i więcej u mnie za 200 sterlizacje moge załatwic , jak masz znajomego weta podpytaj go i żebraj o upust :)

Posted

trzeba by było zadzwonić lub regulamin dokładnie przejrzeć, na pewno opcja tania, tylko czy koleżanka zgodzi się, bo tłok w pociągu będzie straszny:(((

Posted

To weterynarza podpytam :) Koleżanka się zgodzi. Już się zgodziła, o ile wcześniej jakiegoś transportu nie załatwimy :) Dla niej nie ma problemu :) Ktoś jej wsadzi do pociągu psy, a ja we Wro ją odbiorę, więc nie będzie musiała nic dźwigać :) Dam znać jak uzgodnię co z ceną za sterylkę u mnie we Wro :) Co do transportu jeszcze- koleżanka będzie jechać albo w pon w południe/po południu albo we wtorek ale to tak około 4-5 rano (z pon na wtorek) :) Byłby problem z takimi godzinami? Ja z nią porozmawiam dokładnie w poniedziałek i dam znać :) Ale zgoda jest na 100% :) Telefon podam w razie potrzeby tak gdzieś koło czwartku/piątku. Może do tego czasu uda się załatwić kogoś kto za darmo podrzuci maluchy do Wro. Cuda się zdarzają :D

Mam takie pytanie odnośnie transportu - zdarzyło się kiedyś, że ktoś wziął psa żeby go gdzieś zawieść a ktoś się po niego nie zgłosił? Jestem nowy i pytam się czy zdarzały się takie sytuacje ;)

Posted

Co tutaj tak cicho ... :( Psiaki miały mieć zapewniony DT do połowy kwietnia, jest prawie maj. Sprawa przycichła, chociaż nie jest załatwiona :/
Pojawiła się opcja złożenia się na przejazd po podzieleniu kosztów (czytać na transportowym psiaków). Ale chyba już lepiej odczekać ten tydzień i za darmo przewieźć maluchy pociągiem.
Ciotki - dałybyście radę się złożyć na sterylkę dla suczki? We wtorek będę u wet i się dopytam o koszty. Kiepsko widzę ze zbieraniem kasy :( Ciekawe czy będzie jakiś odzew :(

Posted

tripti napisał(a):
ja odświeże wątek, z pieskami wszystko w porządku? będą mogły pojechać z koleżanką domu tymczasowego za tydzień?

Moga jechac w każdej chwili ale psiaki sa chyba za cięzkie żeby je wpakowac do kontenera . Czekam na ten trasnsport samochodowy za 170 zł ...

Posted

Rozmawiałem z koleżanką. I uzgodniliśmy, że KTOŚ (może jakiś znajomy/chłopak Wasz) wstawi psiaki w "kontenerze" jej do przedziału, a ja go spokojnie odbiorę. Koleżanka jedzie prosto do Wrocławia i nie będzie musiała nic dźwigać. Siądzie z nimi i się nie będzie ruszać. Będzie to kosztować ok. 20zł, a nie 200zł (które notabene można przeznaczyć na sterylkę suki).
Koleżanka specjalnie by nie jechała w poniedziałek (w ten największy tłok), tylko pojedzie z samego rana (ok. 5rano) we wtorek żeby ominąć tłumy ludzi i spokojnie móc z psiakami pojechać :)

Napisz mi proszę tutaj ile jeden psiak mniej więcej waży, ile ma obecnie w kłębie. Będę wdzięczny :-)

Posted

o wagowo będzie najlepiej, pamiętam, że mtf zalesie miała kiedyś taki duży kennel, może akurat tam zmieszczą się, jeszcze kwestia tego czy mtf nadal go ma, czy może komuś pożyczyła. Potrzebna waga dla rozeznania w sytuacji.

Posted

Słuchajcie ..... zdażył się cud ..... Milka i Kakao jutro jadą do DS :)
Pirania nie płacz znajdę Ci pieski na Dt , bardzo ale to bardzo Ci dziękuje za pomoc ... ale cieszę się ze maluchy maja DS .

Posted

pirania15_15 napisał(a):
TO SUPER! :) :) :) Baaardzo się cieszę z tego powodu! :D Mam nadzieję, że dasz jakąs relację z nowego domku! :)

I razem jadą do jednego domku?? :)

Mają jechac do jednego domku albo jeden do rodziców pana co ma je wziac . Domek znalała osoba która poprosiła o założenie wątku . Pirania mam nadzieję ze wexmiesz jakiegos pieska na Dt bo szkoda by było takiego dobrego domku :)

Posted

pirania15_15 napisał(a):
Czekamy na relację z nowego domku :) jakieś małe zdjęcie może w ramionach ukochanych właścicieli? :D :) Byłoby miło i fajnie :) Marlenka - w razie czego pisz :) Będziemy myśleć ;)

Jasne ze będę się Ci szukac psiesków :)

Posted

Marlenka, pisz proszę co u naszego rodzeństwa! Jeżeli ten DS nie wypalił to postaraj się o nowe zdjęcia i dokładny opis psiaków. Wiesz- co lubią itd. Ludzie lubią wiedzieć co to za psy :) ja pomogę w ogłoszeniach!

Posted

[quote name='Szarotka']I co u maluchow ??[/QUOTE]

Same złe wieści , iestety dom który miał wziąć maluchy sie nie odezwał , Pirania wział maluszka na Dt a my wracamy do punktu wyjścia . :( I co teraz z Wami biedne maluchy ???