Niebieska713 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 kikou napisał(a):mnie się też wydaje że jest młodsza.. tylko pewnie rzutem na taśme dopisano jej w metryke pare lat ze względu na te guzy... JEJKU,ile sunka ma latek ? Na szczescie juz ma domek staly. Dobrze doczytalam ???? Quote
kikou Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Niebieska713 napisał(a):JEJKU,ile sunka ma latek ? Na szczescie juz ma domek staly. Dobrze doczytalam ???? Ella jest u mnie na dt, nie ma domu Quote
kikou Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 byłam dzisiaj z Małą na badaniach, wyniki nadal są fatalne, w sumie trzustka w zastraszającym tempie sie nawet pogorszyła z 1400 na 2000, hemoglobina nadal fatalna, miała w zeszłym miesiącu 8 teraz jest 10 ale to nadal ciężka anemia... minimalna norma dla psa to 15 :( o zabiegu nie ma mowy... a ona i w pyszczku cos ma, strasznie marnie je.... błędne koło Quote
amensalizm Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 kikou napisał(a):byłam dzisiaj z Małą na badaniach, wyniki nadal są fatalne, w sumie trzustka w zastraszającym tempie sie nawet pogorszyła z 1400 na 2000, hemoglobina nadal fatalna, miała w zeszłym miesiącu 8 teraz jest 10 ale to nadal ciężka anemia... minimalna norma dla psa to 15 :( o zabiegu nie ma mowy... a ona i w pyszczku cos ma, strasznie marnie je.... błędne koło Erytrocyty w normie? i wątroba? Quote
kikou Posted May 12, 2010 Author Posted May 12, 2010 wątroba w normie a erytrocyty chyba nie mogą być w normie skoro hemoglobina taka niska ale ona nie miała pełnej biochemii robionej tylko te podstawowe Quote
amensalizm Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 teoretycznie mogą. jestem ciekawa. Bo dieta nie jest uboga ani w k. foliowy, ani w B12, ani w żelazo. Wątroba sobie ładnie działa, wiec recykling erytrocytów prowadzi. Ciekawe czy śledziona jest powiększona. i jak sie szpik czuje. No nic. Mam nadzieje, że sie ustabilizuje. Quote
Niebieska713 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Trzeba sie liczyc z tym,ze sunia jednak ma juz te swoje lata i nie bedzie w pelni zdrowa jak mlody pies... Quote
laikinia Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 A czy ja cos boli? ..., bo jezeli nie, to moze tak troche jeszcze sobie przy tobie pozyje... przy tobie jest jej napewno b. dobrze, nawet jezeli niestety nie wyjdzie juz z raka... Cos trzeba tylko z Kuba zrobic, u mnie tez zastopowalo sie wszystko... :( Quote
kikou Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 bardzo ciężki koniec zeszłego tygodnia, Ellinka spuchła, te popsute ząbki już tak miały sie paskudnie że podeszły ropą, mimo jej ogólnego złego stanu trzeba było podać jej narkoze chociaż na pare minut, bo z tymi popsutytymi zębami i tak by sie wykończyła, nie mogła w ogóle jeść, usunęłyśmy dziewuszce niemal cały tył, w odróżnieniu od innych staruszków Ella była ewidentnie karmiona nawet słodyczami bo miała straszną próchnice, a nie tylko kamień... na dzień dzisiejszy, buzia sie zagoiła i sunia troche je.... wyników krwi ten zabieg pewnie nie poprawił... z drugiej jednak strony sam fakt że może lepiej jeść, że w ogóle może jeść powinien troche jej pomóc... Quote
laikinia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ojej... Kasia, ty to masz serce dla tych bidulek... niejedna osoba juz by sie poddala :shake: . Trzymam kciuki za slicznotke... :kciuki: Quote
K-wiki Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Witam ciepło Psiuńkę :-)! Jak dziś samopoczucie? Quote
kikou Posted May 30, 2010 Author Posted May 30, 2010 K-wiki napisał(a):Witam ciepło Psiuńkę :-)! Jak dziś samopoczucie? niezbyt dzisiaj..:shake: wczoraj jeszcze cos tam poskubala dzisia teraz znowu nie chce jesc... chyba jutro znowu trzeba do lekarza Quote
laikinia Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ojej... mam zle skojarzenia.... moj pies rankiem nie chcial jesc, a wieczorem juz byl kolaps i musielismy go uspic... :( Miejmy nadzieje, ze niunia bedzie silna... Quote
Grazia4514 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 taka sliczna nie oddawaj sie kruszynko walcz ,, Quote
kikou Posted June 2, 2010 Author Posted June 2, 2010 ...tak dziwnie z malutką... nie chce nic, nie chce...aż tu nagle wczoraj jak sie dorwała do mielonej surowej wołowiny , jak dzikusek... może jeszcze nie bedzie tak źle... Quote
laikinia Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 idzie ladna pogoda, to dziewczyna sie wygrzeje na sloneczku i wzmocni :) Quote
K-wiki Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Witam i dziś! Do mnie słońce dotarło i liczę, że do Psińki także :-). Jakieś nowe wieści ? Quote
kikou Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 K-wiki napisał(a):Witam i dziś! Do mnie słońce dotarło i liczę, że do Psińki także :-). Jakieś nowe wieści ? z niunią raz lepiej, raz gorzej, było kilka dni krytycznych, Elunia wymiotowała wszystkim co zjadła... ale odpukać od przedwczoraj znowu coś je i zatrzymuje sie w brzuszku... Quote
Recommended Posts