Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

feliksik napisał(a):
ale świetne stadko. szkoda, że nas dogomaniaków jest mniej niż tych stworzeń, które są potrzebujące. Ostatnio starsza pani zadzwoniła do radio i apelowała, żeby każdy rozglądnął się czy aby jest szczęśliwy i ma przyjacioł bo zwięrzęta naprawdę dużo dają i zmieniają nasze życie - chwała dla tej Pani, tylko żeby jeszcze ktoś jej wysłuchał i wziął takąbidę ze schroniska

wiecie co, te zwierzaki dają mi więcej, niż ja im - same chore, stare, po przejściach - a okazują serce i dzielą się miską z innymi bezdomnymi... naprawdę niemało ich się ostatnio przewinęło przez mój dom -one nawet kota przyjęły, a przez lata nie brałam kota, bo bałam się przy tylu psach..... los za mnie podjął "decyzję" - stary, kaleki kot w środku zimy... cóż robić? - wzięłam...teraz czasem już z nimi na łóżku leży razem :)

patrząc na to stadko zbierane kolejno z ulic - myślę, że niejeden człowiek mógłby się od nich dobroci uczyć...
dzisiaj łzy z oczu wycisnął mi Kilusiek liżąc oczy a potem łapki swojej mamy - ona się nim opiekowała, jak był mały, a teraz już starsza i trochę chora, on tak jest dla niej czuły i troskliwy... i zawsze są razem, śpią wtulone w siebie...

masz rację, szkoda, że dogomaniaków jest mniej, niż tych biednych zwierzaków skrzywdzonych....
i przykre czasem traktowanie takich "stukniętych" jak ja,pytania "po co ci tyle psów"....
albo pytają, czy chcę być Violettą Villas - ja na to :tak, bardzo chcę, ale nie potrafię tak pięknie śpiewać"...:evil_lol:
już przestałam się przejmować - ludzi oceniam także po tym, czy potrafią pomóc zwierzętom

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mari23 napisał(a):
pytają, czy chcę być Violettą Villas - ja na to :tak, bardzo chcę, ale nie potrafię tak pięknie śpiewać"...:evil_lol:

świetne to - wykorzystam kiedyś haha

Posted

no ja też będę musiała to wykorzystać, bo ja zawsze na taki tekst mówiłam: "wypraszam sobie", ale Twoj tekst jest lepszy ;) stadko piękne :) nie powiem.... zawsze chciałam mieć dom pełen zwierzaków no i na swój sposób mam, bo mieszkanko bardzo małe a w końcu i żółw i mysz i kot.

Posted

Zachęcamy wszystkie osoby, którym nieobcy jest los naszych zwierząt do udziału w akcji "Posiłek dla schroniska".

Strona internetowa akcji: http://www.posilekdlaschroniska.pl

"Cichy Kąt" jest jedynym schroniskiem wytypowanym do akcji z terenu województwa śląskiego.

Jest o co walczyć - wygrane schronisko otrzyma milion posiłków dla swoich podopiecznych - 17 ton karmy dla kotów oraz 23 tony karmy dla psów

Prosimy o pomoc dla naszych zwierząt - takie zapasy na pewno pozwoliłyby nam w spokoju przetrwać nadchodzącą zimę.

Wszelkie szczegóły znajdują się na stronie internetowej akcji. "Cichy Kąt"znaleźć można pod numerem 12 jako "Tarnowskie Góry, Ul. Wiśniowa 30".

Posted

[quote name='OlaLola']no ja też będę musiała to wykorzystać, bo ja zawsze na taki tekst mówiłam: "wypraszam sobie", ale Twoj tekst jest lepszy ;) stadko piękne :) nie powiem.... zawsze chciałam mieć dom pełen zwierzaków no i na swój sposób mam, bo mieszkanko bardzo małe a w końcu i żółw i mysz i kot.

żółwie to ja mam 3, z tego 2 przygarnięte :cool3:, niektórzy są przekonani, że ja mam schronisko i po prostu przynoszą...
były też papużki, świnki morskie..... ze starości żywot zakończyły, a teraz psy królują...

od paru dni szukam kontaktu z Tychami.... może ktoś wie, jak do nich dotrzeć?

http://www.dogomania.pl/threads/193854-Straci%C5%82y-prac%C4%99-i-trafi%C5%82y-za-kraty-oto-ludzkie-podzi%C4%99kowanie...

• 2 weeks later...
Posted

Biedny Czarus i ten drugi ślepy staruszek... :-(

Moze zapytajcie cioteczke o niku Renata5 o platny tymczas dla Czarusia lub ślepaczka (jesli taki wogole wchodzi w gre). U Renaty byl na DT piesek Opalik, ktory kilka dni temu odszedl za TM :-(. Nie wiem czy Renata planuje brac innego pieska na miejsce Opalika i czy moze juz jakiegos ma na mysli, ale warto sprobowac.

Oto watek Opalika

• :

http://www.dogomania.pl/threads/175266-Opalik-nie-umarł-na-metrze-kwadratowym-posadzki.../page123

• Posted

Niestety Azyl w którym znajduje się Czarek nie wydaje psy do płatnych Dt czy hotelików, więc taka opcja odpada... Ale dzięki wielkie Sabinko za pomysły i obecność!!

Posted

OlaLola napisał(a):
    Niestety Azyl w którym znajduje się Czarek nie wydaje psy do płatnych Dt czy hotelików, więc taka opcja odpada... Ale dzięki wielkie Sabinko za pomysły i obecność!!

To smutne, u Renatki mialby raj na ziemi... :-(

A czy Czarek ma jakies ogloszenia?

Posted

Sabina02 napisał(a):
    Ja mu zrobie Allegro jesli mozna. Poprosze o dane kontaktowe.

jasne że można :) 602 318 518,
    0600 634 303 (po godz. 16.00) psiak znajduje się a Azylu Cichy kat w Tarnowskich Górach.

Posted

[quote name='szachrajka14']na jakich zasadach byłby ten DT bo wiem że DT (płatny) wchodzi czasem w gre

To bylby domowy DT u Renaty5 oplacany za deklaracje dogomaniakow (ktore trzeba by bylo zebrac). Renata5, to cudowna, ciepla osoba. Jest na dogo kilka watkow psiakow, ktore przebywaja lub przebywaly u niej. Ja sie jej nie pytalam o Czarka, wiec nie mam gwarancji ze bedzie mogla go przyjac, ale zanim ja zapytam to chcialam dowiedziec sie jak przytulisko do tej kwesti podchodzi.

Pare postow wczesniej wkleilam watek Opalisia, ktory niedawno odszedl za TM. On wlasnie byl u Renatki, moze zerknijce na ten watek i tam zobaczyscie jak psiaki u Renatki mieszkaja.

PS. Wczoraj pojechal tez do Renatki pies Bartek, ktory w zabrzanskim schronisku takze spedzil 10 lat. :multi: Oto watek Bartusia:

http://www.dogomania.pl/threads/68062-Bartuś-czeka-10-lat!-Jest-miejsce-w-hoteliku-ale-deklaracji-brak.-BEZ-SZANSY/page65

Posted

OlaLola napisał(a):
    Sabina skontaktuj się z Azylem i zapytaj czy istnieje taka możliwość. Jeśli tak będziemy zbierać deklaracje.

W tej kwestii licze na Was, bo mnie bedzie z tym ciezko, bo mieszkam za granica i jestem w innej strefie czasowej.

No i zanim zaczniemy zbierac deklaracje to jeszcze musimy zapytac Renate czy zgodzilaby sie Czarka wziasc. Ona jeszcze nic o tym nie wie. (Sprobuje ja zaprosic na ten watek).

Posted

Sabina02 napisał(a):
    W tej kwestii licze na Was, bo mnie bedzie z tym ciezko, bo mieszkam za granica i jestem w innej strefie czasowej.

No i zanim zaczniemy zbierac deklaracje to jeszcze musimy zapytac Renate czy zgodzilaby sie Czarka wziasc. Ona jeszcze nic o tym nie wie. (Sprobuje ja zaprosic na ten watek).

Dziekuję Sabinko za zaproszenie i zaufanie:)
    Niestety nie moge wziąc Czarusia,ponieważ przyjechał Bartuś,który miałbyć na hoteliku kojcowym w pomieszczeniu.Jednak jak dziewczyny go przywiozły,to stwierdziłam,że nie mam serca dac go tam,gdzie człowieka jest mniej,bo ten pies jest tak przerazony i zestresowany,że w zyciu nie nadawałby sie do adopcji,gdyby go wsadzić do kojca.I tak Bartus został w domu na miejscu Opalisia,który odszedł na raka:-(
    Dlatego nie mogę wziąć póki co następnego psiaka,przepraszam:sad:

Posted

Renata5 napisał(a):
    Dziekuję Sabinko za zaproszenie i zaufanie:)
    Niestety nie moge wziąc Czarusia,ponieważ przyjechał Bartuś,który miałbyć na hoteliku kojcowym w pomieszczeniu.Jednak jak dziewczyny go przywiozły,to stwierdziłam,że nie mam serca dac go tam,gdzie człowieka jest mniej,bo ten pies jest tak przerazony i zestresowany,że w zyciu nie nadawałby sie do adopcji,gdyby go wsadzić do kojca.I tak Bartus został w domu na miejscu Opalisia,który odszedł na raka:-(
    Dlatego nie mogę wziąć póki co następnego psiaka,przepraszam:sad:

Rozumiem Renatko i dziekuje za wyjasnienie. Trzymam caly czas kciuki za Bartusia, aby sie przyzwyczail do nowych warunkow i otworzyl.

Posted

Cioteczki, nie zniechecajmy sie. Prosze aby ktoras z Was skontaktowala sie z azylem i zapytala czy zgodza sie oddac Czarka na platny DT lub hotel. Jesli tak, to zaczniemy szukac deklaracji i DT lub hoteliku dla Czarusia.

PS. Zrobilam Czarusiowi Allegro, tylko prosze jeszcze o e-mail kontaktowy do ogloszenia, bo mam tylko numery telefonow : :lol:

http://allegro.pl/czarek-ktory-nigdy-nie-byl-kochany-i1294109270.html

• 2 weeks later...
    Posted

Sabina02 napisał(a):
    Odnowilam Czarusiowi Allegro z wyroznieniem... Oby to cos pomoglo....

oby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!