Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

numer: 1000
numer chip: 985121017341978
imię: Rogalik
wielkość: srednia
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2006-06-01
przebywa w boksie: kociarnia

opis: Rogalik jest mieszkańcem naszego schroniska od 2006 roku. To bardzo długi czas w psim życiu. Historia Rogalika, tak jak historie większości naszych psów nie jest wesoła. Rogalik trafił do schroniska po wypadku, został wyleczony. Następnie zamieszkał w boksie, gdzie niestety nie miał szczęścia i został dotkliwie pogryziony. Psiak nie poddał się i po operacjach i leczeniu doszedł do siebie. Teraz po tamtych urazach nie ma już śladu, poza jedną "pamiątką" - Rogalik trzyma głowę lekko pochyloną w bok, co zupełnie nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu.

Psiak zamieszkał w biurze, wiele miesięcy upłynęło mu tutaj, niestety znów nie miał szczęścia i doznał urazu przedniej łapki - kuleje na nią. W tej chwili mieszka w kociarni, zadomowił się tam, dobrze dogaduje się z kotami i pozostałymi psami.

Rogalik to przesympatyczny, bardzo łagodny i spokojny pies. Zupełnie nie rzuca się w oczy jest cichutki, zazwyczaj leży sobie spokojnie i obserwuje otoczenie. To psiak zupełnie niekonfliktowy i bardzo grzeczny.

Czy Rogalik ma jeszcze szansę na swój prawdziwy dom, w którym będzie bezpieczny i dożyje w spokoju późnej starości? Tego nie wiemy, ale umieszczamy go na stronie w nadziei, że kogoś poruszy jego historia i pełne ufności spojrzenie.

Rogalik ostatnio bardzo nam posmutniał. A nam trochę wstyd, że tak jakby "zapomnieliśmy" o nim. Rogalik wrósł w krajobraz schroniska do tego stopnia, że ustaliśmy w poszukiwaniach domu dla niego. Dopiero ostatnio jego smutne, zrezygnowane oczy przypomniały nam o tym co jest naszym obowiązkiem. Panie z kociarni nazywają

Przekopiowałam to ze strony schroniska w Łodzi. Nie dbam - wolno czy nie wolno, mam w nosie prawa autorskie. Ale znając zaangażowanie wolontariuszek z Łodzi nie zlinczują mnie.
Mój "romans" z Rogalikiem zaczał się bardzo dawno temu. Własciwie już o nim zapomniałam kiedy zobaczyłam go na stronie schroniskowej. Jest jeszcze smutniejszy niż kiedyś niż kiedyś. Proszę, sprawmy by znalazł dom.

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może ktoś ma fotki Rogalika? Proszę się nie krępić i proszę wstawiać. :p
Ktoś będzie w schronisku? - wymiziać proszę psinkę i pstryknąć foteczki :roll:

Posted

i co z Rogalikiem? Siedzi w kociarni zamiast ganiać po trawie. Zdjęcia są mało ukazujące jego urodę - ciężko do ogłoszeń wstawić. Ale chyba na tym trzeba bazować.

Posted

mam nadzieje, że ktoś Rogalika dziś odwiedzi i może nawet zdjęcia zrobi. Jest w łódzkim schronisku troche fajnych osób, które mnie i Rogalikowi pomogą. Prawda?