luka1 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):napisz cos wiecej...skad ten domek, Kto to pilotuje ?? .................................................? Quote
b_b Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [quote name='luka1'].................................................? Rogalik jedzie do adopcji za posrednictwem fundacji Hundehilfe Polen (tak jak reszta psów), o KAZDYM psie, ktory wyjechal mamy informacje, tzn adres nowego domu, aktualnosci z jego zycia oraz zdjecia, niektorzy przysylaja do nas maile regularnie od lat, zaden pies nie "przepadl", wiemy co sie z nimi dzieje, jakie maja warunki itd. Rogalik jedzie do osob ktore niedawno adoptowaly naszego Marcela (ktory bardzo dlugo byl w schronisku), maja kilka psow, ogrod, a psiaki sa zadbane i kochane, (ponizej zdjecia - Marcel - czarny) Nie ma powodu, zeby martwic sie o Rogalika ( i reszte psow trafiajacych do Niemiec), bo jedzie na prawde do dobrego domu, wyjazd w sobote, za jakis czas pewnie zostana nam podeslane nowe zdjecia i informacje. Jak dla mnie to powody do radosci, u nas Rogalik nie mial szczescia, a teraz po latach dostanie prawdziwy dom. Quote
luka1 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 to faktycznie dobra wiadomość. Moje pytanie wynika z troski o psinkę. Z "moich"psów wyjechały już Zyta i Mruczka - wiadomości o nich raczej są szczątkowe, a o Zycie prawie wcale. Ale Rogalik moze bedzie szczęśliwy - zasługuje na to. Quote
luka1 Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Jak Rogalik się miewa w ten mało pogodny czas? Te zawirowania atmosferyczne zwalają mnie z nóg, starość nie radość. Quote
Niewiasta_21 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Rogalik opuszcza dzis schronisko i jedzie do swojego nowego domu. Quote
Niewiasta_21 Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 I Rogalik pojechał. Jak tylko będą wieści to napiszemy. Quote
ewatonieja Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Und jetzt soll es wahr werden,Rogalik, der wundervolle kleine Kämpfer, soll ausreisen dürfen auf eine liebe, private Pflegestelle, die alles für ihn tun möchte, damit er es nur noch gut hat. Eine Bitte von Herzen: Helfen Sie diesem kleinen Hund, damit er es schaffen kann.Vielen vielen Dank. http://www.hundehilfe-polen.de/index.php?option=com_content&view=article&id=189:patenhunde-2-maifahrt-2010&catid=53&Itemid=76 z tego co pisza na tej stronie wynika, że on miał dom tymczasowy zapewniony w Niemczech, dobrze rozumiem? Quote
luka1 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Ha, jak zwykle coś, gdzieś, kiedyś - grunt że nic nie wiadomo Quote
ewatonieja Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 no bo sie nie dowiesz prawdy, ile psów juz pojechało do schroniska i na tymczas a nie do domu stałego wydaje mi się, że stąd sa opóźnienia z fotkami i wieściami a UE wprowadziła takie regulacje odnośnie transportów zwierzaków "domowych" http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...03:0004:PL:PDF Quote
luka1 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [FONT=Tahoma]jeśli pies jedzie nawet na obcą planetę bo tam ktoś na niego czeka, bo tam ktoś daje mu dom - to zgoda. Ale jeśli pies jedzie do innego schroniska, czy nawet do DT - to tego nie potrafię zrozumieć. Tym bardziej gdy jest to pies starszy, czy nie najpiękniejszy, czy taki który latami siedział w schronisku i nikt się nim nie interesował. To wzbudza we mnie dziwne uczucia i podejrzenia. Pies jedzie i nikt sie o niego nie pyta, można z nim zrobić wszystko. Można go sprzedać na eksperymenty, narządy, na sajgonki…[/FONT] [FONT=Tahoma]Kiedyś miałam telefon , mocno krytykujący moje zdanie. Niestety nadal jestem przekonana, że coś tu nie jest tak, że tak doskonały naród nie potrafi wyprodukować sobie własnych kundli i musi je sprowadzać z Polskich schronisk. [/FONT] [FONT=Calibri]Wierzę, że Rogalik tak jak moje szczeniaki, Zyta i Mruczka pojechały po lepsze Zycie – chyba bardziej chcę w to wierzyć[/FONT] Quote
Niewiasta_21 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Rogalik pojechał do osoby która już nie jednego psa wzięła od nas na DT. Jesli znajdzie się osoba chętna do adopcji to dobrze,jesli nie to Rogalik zostanie w swoim DT na stałe. Mamy podane miejscowosci i nazwiska osób które zabierają od nas psy. Dostajemy naprawde dużo zdięc i informacji o psach które pojechały. Fakt, nie od kazdego psa mamy zdięcia ale to wynika z faktu ze ktos np niema aparatu cyfrowego bądź internetu, sprubujcie to zrozumiec. My tez mamy swoich ulubieńców i chcielibysmy o nich wiedziec wszystko,ale czasem jest to niemożliwe. Luka, napisze w Twoim imieniu prośbe żeby przysłali cos o Rogaliku. Quote
luka1 Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Dziękuję, a może o Zycie coś sie dowiesz. Quote
Niewiasta_21 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 A oto Rogalik: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Rogalikowi idzie bardzo dobrze: Rogalik geht es sehr gut. Er ist munter und vergnügt, versteht sich mit allen Hunden und mag auch die Kinder der Familie sehr gerne. Hier habe ich ein paar Fotos gemacht, da ist er gerade bei seiner Familie angekommen und schnuffelt erstmal den Garten ab. Sicherlich bekomme ich noch neue Fotos. Quote
Recommended Posts