Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Papyrus, cursive][SIZE=4]W schronisku we Wrześni przebywa suczka jamnika w ciąży.
Nazwałam ją TarikaMa ok. 3 lata.

Może rodzić w każdej chwili, równie dobrze może to być przed końcem okresu kwarantanny, jak i może to nastąpić już po tym okresie.
Tak czy inaczej dobrze by było gdyby suczka trafiła do domu.
Niestety wrzesińskie schronisko nie ma miejsca, gdzie suczka mogłaby w cieple ze szczeniakami siedzieć.

Niby robi się ciepło na dworze ale takie malutki szczeniaki w boksie na dworze???[/FONT]

[FONT=Papyrus, cursive]

Za tydzień kończy jej się kwarantanna i mogłaby zostać ze schroniska zabrana.

Zdjęcia będę miała jutro...
[/FONT]

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magenkaa gdzie te cioteczki znaleźć??
Ja bardzo kiepsko orientuje się w dogo :(

Na jutro jestem umówiona z panem Irkiem w schronisku więc zdjęcia będą.

Ponieważ (jak już pisałam w przypadku Fokusa) nie cierpię bezimiennych zwierzaczków nazwałam ją Tarika ...

Posted

Normalnie Tarika jest w pomieszczeniu, wzięłam ją na dwór aby fotki porobić.
Wygląda na dość zadbaną suczkę, ma czystą sierść.
Znaleziona została w Zasutowie przy hotelu. Może komuś uciekła ....

Ze schroniska może zostać zabrana 8 kwietnia

Posted

Jest już w schronisku tydzień więc jakby ktoś jej szukał to chyba już by się o nią pytał ...
Gdyby mój pies się zgubił to całe osiedle bym obeszła a potem pytała w schronisku.
Mnie się wydaje, że niestety gdy właściciel zorientował się, że suczka jest w ciąży to się jej pozbył :shake:
Mieć jednego psiaka a mieć jeszcze dodatkowo kilka szczeniaków to jednak różnica...

Posted

[quote name='dineh']a nikt od jamników by się nią nie znalazł ? ostatnio dziewczyny z jednego wątku tak szybko znalazły jamnikowi dom...

Bo było młody i zdrowy. Jest bardzo ciężko zobacz ile jamników czeka, na dodatek totalny kanał z tymczasami. Wszystkie zajamniczone. A jeszcze mamy Tosię specjalnej troski w hoteliku z której deklaracji wycofują się obiecujący. Chętni do wspomagania jamniczej skarpety tez jakoś wymiękli...

Ja jej zrobię oczywiście allegro - jak juz będzie można, po świetach roześle wici po jamniczopodobnych forach i portalach. Teraz nie ma sensu, wiekszość mysli o stole, czasy gdy święta były chwilami skupienia i zamyślenia sa przeszłością.

Na pewno będziemy szukać i miejmy wiare w to ze znajdzie dom.

Posted

Przy tak poznej ciązy? Ja osobiscie postawilabym na to, zeby suka urodzila a szczenieta przeniesc za TM zaraz po urodzeniu... Niewyobrazam sobie zmian hormonalnych w organizmie suczki przy tak poznej aborcji :shake: Weci sami mowia, ze taka sterylke przeprowadzac nalezy na jak najwczesniejszym etapie ciazy dla dobra suki.