Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anja2201']Domek super , sprawdzony i myślę ,że skoro ludzie jadą po niego z Wrocławia to chyba im zależy , ale owszem jakiś czas trzeba poczekać , ja tak na zaś pytam , żeby zaklepać te pieniadze dla Kory , bo ona ma bardzo trudną sytuacje finansową .[/QUOTE]

kora bez deklaracji jest.

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Portonio pojechał , ja jestem nowym państwem zachwycona , oby wszystkie psiaki takich miały . Przyjechali , posiedzieli godzinkę poznali się z Portosem i pojechali . Napewno będą dbać o malucha , nawet specjalne psie pasy bezpieczeństwa mieli . Zgodnie z naszymi sugestiami mieli i szelki i obrożę . Domek naprawdę super :)Zaraz Majka ma dzwonić do nich to pewnie wejdzie i napisze co państwo mówili .

Posted

ojejku jejku.... :-( ja sobie musiałam popłakać tak ze szczęścia. Nowe Człowieki Portonia wydają się super. Zakochani w psiurku po uszy a to najważniejsze. Otwarci na wszelkie sugestie i porady, zainteresowani nim jak choroba. Nie zadzwoniłam do nich jeszcze, bo zaganiana jestem okropnie - moją Fryderykę z "wczasów" musiałam odebrać prawie siłą i tak mi jakoś zleciało, ale nic straconego - zadzwonię z samego rana i zaraz wszystko przekażę. Pan i Pańcia przejęci ogromnie. Ja zresztą nie mniej. Mam nadzieję że będą razem długo i szczęśliwie.

Co do kaski to rozliczę saldo jutro lub we wtorek (dziś już na dziób padam a jutro mogę być dopiero późnym wieczorem). Dziś zapłaciłam za hotelik i ciachanko Cioci Owieczce - 255 zł. Więc troszkę tego zostanie. Ale zgodnie z prośbą Ani ja też przychylam się do przelania za jakiś czas (umówmy się na dwa tyg.) pieniążków spadkowych po Portosie na rzecz Kory. Cudna psina siedzi choroba już tyle czasu w DT u Donki a DS ani widu ani słychu, ale najgorsze jest to że Kora jest od roku praktycznie na wyłącznym utrzymaniu Ani. Dopiero co został spłacony dług dziewczynki a tylko patrzeć jak skoczy nowy. Proszę, aby wszyscy określili się czy tak mogę zrobić z Portoskową kasą. A jeśli ktoś się pokusi o przeniesienie swojej deklaracji to już w ogóle będzie super.

A i tak na konie mojego monologu:

[SIZE="4"]:loveu:Kochani ogromnie Wam dziękuję za pomoc i serce okazane Portoskowi. Bez Was, bez waszego zaangażowania, pomocy finansowej i ogromnej miłości dla psów nie było by go dziś w nowym domku. Mogło by nie być go w ogóle... Jeszcze raz dziękuję, idę sobie :placz:

Posted

[quote name='NusiaiJa']happy and!!!!!
pięknie!!!!
kibicowałam z ukrycia od samego początku[/QUOTE]

mam nadzieję że tak. Ja jeszcze nie mogę uwierzyć. Jak zadzwonili w tamtą sobotę o niego zapytać to mało się nie ... (każdy sobie wedle uznania dopowie :D) ... ze szczęścia. Bo ja to taka z natury chyba samych nieszczęść się dopatruję. Co Pan dzwonił to się bałam że jednak sobie jakiegoś Kajtusia bliżej znalazł...

Posted

Sam zresztą mówił, że znajomi się dziwią i zrozumieć nie mogą po co on po jakiegoś psa tyle km jedzie, przecież u nich we wrocławiu też są psiorki. Ale to nie jakiś pies - tylko Portosek Pana i Pańcię na allegro ujął. A i zdjęcia też będą.

Posted

Strasznie tęsknię za tym łobuziakiem... :( Nie mogę się przyzwyczaić że o jedną miseczkę mniej szykuje i słysze jego chrapania w nocy i nikt na mnie nie skacze i nie piszczy na mój widok... Ale serce rośnie bo Portonio w końcu bedzie miał własnego pańcia na wyłączność i żadem "Trymer" mu nie będzie nad głową stał i warczał :)

Cioteczki dajcie znać jak z jedzeniem, czy ładnie wszystko zjada, czy wszystko ok. Mam nadzieję, że teraz odpowiednio nabierze masy :)

Posted

to ja tez się cieszę.Myślę ,że Portos będzie szczęśliwy, bo jego ludzie są bardzo odpowiedzialni i pokochali go jeszcze na zdjęciu.

Posted

[quote name='obraczus87']Super, ze Panstwo zakochani. Ciekawe jak Portosek zniosl rozłąke z Owieczka....[/QUOTE]

Pewnie nawet o mnie nie pomyślał... :( Ma nowych pańciów i dużo się dzieje w koło niego więc nie ma czasu na sentymenty :D To bardziej ja przeżywam...

Posted

[quote name='Owieczka']Pewnie nawet o mnie nie pomyślał... :( Ma nowych pańciów i dużo się dzieje w koło niego więc nie ma czasu na sentymenty :D To bardziej ja przeżywam...[/QUOTE]

Powiedz słowo, a poszukam Ci kogoś innego :D

Posted

[quote name='Owieczka']Pewnie nawet o mnie nie pomyślał... :( Ma nowych pańciów i dużo się dzieje w koło niego więc nie ma czasu na sentymenty :D To bardziej ja przeżywam...[/QUOTE]

Owieczko mała kopia zapasowa Portosa właśnie mi kostki obgryza , powiedz tylko słowo a wsiadamy w samochód i jedziemy do Ciebie :D

Gacek i wygląd i charakterek po tatusiu odziedziczył , tylko czarny jest .

Posted

[quote name='Anja2201']Owieczko mała kopia zapasowa Portosa właśnie mi kostki obgryza , powiedz tylko słowo a wsiadamy w samochód i jedziemy do Ciebie :D

Gacek i wygląd i charakterek po tatusiu odziedziczył , tylko czarny jest .[/QUOTE]

Ale do adopcji ten GAcek jest?? :)

Posted

Dorwałam się na chwilkę więc wszystko opowiem.
Nowi właściciele zakochani byli jeszcze przed adopcją.Ich reakcja na psa po prostu powaliła na kolana. Z panem rozmawiałam w poniedziałek. Wrażenia super, wszyscy zakochani po uszy. Je baaaardzo dużo, więc na pewno szybko nadrobi zaległości. Królik już został zdegradowany przez Portonia - łobuz wyskakuje na niego, straszy i cieszy się jak choroba jak tamten ucieka.(Państwo mają domowego biegacza długousznego). Jedyny problem, to to że Portos panicznie bał się schodów. Dopiero jak Pan mi o tym powiedział to sobie uświadomiłam że Portos po schodach chyba w życiu nie chodził. Ale to nic w niedzielę (I dnia) Pan Portoska nosił na rękach - dobrze że to pierwsze piętro :D W poniedziałek już sam lazł ale mało chętnie. Poza tym wszystko cacunio. Jutro zadzwonię znowu, podam maila i czekamy na foteczki z DT.

Posted

Napisać do moda albo zmienić tytuł wątku na "ma już dom" i to też działa:)

Podoba mi się to noszenie po schodach, pies musi być odpowiednio traktowany:)

Posted

Naprawdę fajni ludzie, oboje i córka z wielkim sercem do zwierzaków. Portosek za chwilę już będzie ganiał po schodach jak się zorientuje ,że prowadzą one na spacerek.