Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja się martwie o Potrosa... :( Odkąd jest Trymer to Portonio stał się taki bardziej nerwowy i lękliwy. Albo nie chce jeśc w ogóle albo rzuca się na jedzenie i łyka w całości. :( Kiedys jak mu dawałam szykje kurczaka albo kurzą łapkę to ładnie, spokojnie sobie chrupał a teraz mało ręki nie odgryzie... Schudł... I mimo tego ze go dokarmiam teraz nie widze większej różnicy. Zjada swoją porcje i czasami zostawia... Dostaje jeśc u siebie w klateczce , Trymera nawet nie ma na widoku więc powinien mniej się stersować i normalnie jeść. Nie wiem co zrobić :shake: może ta kastracja pomoże...
Postaram sie go ustawić na koniec tygodnia żebym mogła z nim posiedziec trochę...

Posted

obraczus87 napisał(a):
Zdjęcia są boskie, tak jak i Portosek! Nie rozumiem czemu nikt nie dzwoni po Portoska :(

Właśnie... Nikt się nim nie interesuje :( A On jest taki kochany....

Posted

Owieczka napisał(a):
Właśnie... Nikt się nim nie interesuje :( A On jest taki kochany....

Ja przypominam o tym, że mam plakaty Portoska. Może jest ktoś chętny aby rozwiesić je w swojej okolicy??

Posted

A my mamy chętny domek dla Portosa , szuakmy kogoś na wizytę we wrocławiu , domek wydaje się ok , mieli psiaka z adopcji , ale wyrawł im się na spacerze i wpadł pod auto , dlatego trzeba domek dokładnie prześwietlić .

Posted

Anja2201 napisał(a):
A my mamy chętny domek dla Portosa , szuakmy kogoś na wizytę we wrocławiu , domek wydaje się ok , mieli psiaka z adopcji , ale wyrawł im się na spacerze i wpadł pod auto , dlatego trzeba domek dokładnie prześwietlić .

Chmmmmm to faktycznie trzeba bardzo dokładnie prześwietlić!!!! Bo Portosek jest bardzo ruchliwy i generalnie nie wiem czy On ciągle na smyczy da rade chodzić.....

Ale sprawdzić trzeba.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Chmmmmm to faktycznie trzeba bardzo dokładnie prześwietlić!!!! Bo Portosek jest bardzo ruchliwy i generalnie nie wiem czy On ciągle na smyczy da rade chodzić.....

Ale sprawdzić trzeba.

trzeba portosa oddac na szkolenie ,własciciel niech go na kurs posłuszenstwa zapisze.

Posted

Z panią rozmawiała Majka , a że nie ma dostępu do neta to ja przekazuje . Pani zgadza się na wizyty przed i po adopcji , podpisze umowe , na Portosa czeka kosz zabawek , jest przygotowana na to ,że psiak może coś zniszczyć . Ale mi nie daje spokoju ten ich poprzedni psiak . Jeśli ktoś by się znalazł do zrobienia wizyty i wyszło by wszystko ok , to Porotnio od soboty był by w nowym domku .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Z panią rozmawiała Majka , a że nie ma dostępu do neta to ja przekazuje . Pani zgadza się na wizyty przed i po adopcji , podpisze umowe , na Portosa czeka kosz zabawek , jest przygotowana na to ,że psiak może coś zniszczyć . Ale mi nie daje spokoju ten ich poprzedni psiak . Jeśli ktoś by się znalazł do zrobienia wizyty i wyszło by wszystko ok , to Porotnio od soboty był by w nowym domku .

no zeby portos nie trafił jak to sie mowi: z deszczu pod rynne.

Posted

majku33krakow napisał(a):
trzeba portosa oddac na szkolenie ,własciciel niech go na kurs posłuszenstwa zapisze.

Portosek jest psem posłusznym. JEst w typie Terriera, stąd Jego masa energii. I absolutnie nie ma potrzeby oddawania Portosa na szkolenie.

Posted

Podjęłam się wykonać wizytę przedaopcyjną dla Portosa. Bardzo proszę napiszcie mi tutaj w skrócie jego charakterystykę i na co mam zwrócić szczególną uwagę.
Ew.dom Portosa znajduje się w bardzo ruchliwym miejscu.Dla bezpieczeństwa trzeba nakłonić ludzi ,aby na początku prowadzili go na obroży, szelkach i 2.smyczach.

Posted

Poker napisał(a):
Podjęłam się wykonać wizytę przedaopcyjną dla Portosa. Bardzo proszę napiszcie mi tutaj w skrócie jego charakterystykę i na co mam zwrócić szczególną uwagę.
Ew.dom Portosa znajduje się w bardzo ruchliwym miejscu.Dla bezpieczeństwa trzeba nakłonić ludzi ,aby na początku prowadzili go na obroży, szelkach i 2.smyczach.

Portonio jest posłuszny ale trzeba z nim powtarzac wszystko. Pieknie siada na komende , idzie na miejsce, wychodzi albo zostaje ( to komendy które zna) Ostatnio miał opory zeby przyjść na zawołanie ( Obraczus świadkiem) bo dawno nie puszczałam go ze zgrają psów na spacer po sadzie i musiał się wyszaleć.
On kocha ludzi ale:
- Skacze i tego go raczej nikt nie oduczy ... przynajmniej ciężka sprawa. Ja juz nauczyłam go tego, że jak skacze a ja powiem " nie skacz" to siada i jest trochę spokoju ale nie na długo.
- To psiak który się nie męczy :diabloti: nigdy nie ma dość.
- jest czujny ale na komende " spokój " albo " cisza" grzecznie się uspokaja..
- Na pewno pierwsze spacery na smyczy dopóki Państwo nie nauczą go chodzenia przy nodze. Portos dobrze rozumie co znaczy " wróć" :eviltong: albo " do mnie" Na podwórku nie ma z tym problemów, gorzej na otwartej przestrzeni. Jeśli pańciowie będa go z czasem czesto puszczać i czesto wołać i nagradzac to nie powinno byc problemów.
- Portos nie lubi być zamykany ( płacze w kojcu albo w klatce w domu) co prawda nie zbyt długo ale zawsze...
- Portonio uwielbia kopac dołki i robic podkopy... w koncu to terier nie ?! :evil_lol: Zna komende " zostaw" więc nie ma problemu jesli nie jest zostawiony sam sobie.
- Czasem poluje na krety albo myszy...
- Jest bezproblemowy do innych psiaków ( nawet samców) albo chce się bawić albo gwałcić :diabloti: ( kastracja w tym tyg.)
- zabaweczki to jest to co kocha ( szczególnie je rozpracowywac na cześci pierwsze )
- bywa upierdliwy i namolny ale nie da sie go nie lubić :loveu:
- No i KONIECZNA jest ardesówka !!! Bo Portos to roztrzepaniec i może polecieć za zwierzyna itp. Co prawda jest do odwołania ale lepiej nie ryzykować. :shake:

Posted

to już coś wiem, ale co to znaczy skakać? na człowieka? a czy wiecie jak do dzieci?
Myslę ,że spacery nie tylko pierwsze na smyczy , ale i setne.Dom jest w bardzo ruchliwym rejonie miasta.
To co , mam dzwonić i umawiać się na randkę? Trzeba kuć żelazo póki gorące.

Posted

a czy ci ludzie tylko na spacery po ulicach , czy też do parku , czy zamierzają wyjeżdżać na łono natury? jak przeczytałam o nim , to może być dla niego męczarnią blok w centrum

Posted

nic o nich jeszcze nie wiem, ale na wszelki wypadek chcę znać jego zachowanie i ocenić czy to jest dom dla niego.
Z tego co tu czytam , to on potrzebuje aktywnych właścicieli, którzy wyszaleją się z nim na spacerowicze, bo oinaczej będzie głupawki dostawał. Czy coś wiadomo jak on zachowuje się w domu, gdy zostaje sam?