Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tez jestem tego zdania, maja ogrod dla psow 100 m kw. i podzielony jest w tej chwili na dwa odzielne a chca podzielic na trzy. Zaden z samowcow nie jest wykastrowany a tak bardzo im zalezy ze nawet kase proponowali. :angryy:

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tymi samcami to nie zawsze tak źle :) Ja sama mam w mieszkaniu doga i kanara, mam znajomą która ma 3 samce dogów i jest ok. Wiele zależy od charakteru psów i umiejętności właściciela :) Oczywiście nie odnosze tego do tych Państwa bo z tego co piszesz to co najmniej dziwne mają podejście.

Posted

Berneńczyki nie są tolerancyjne dla innych dużych silnych samców.
Nawet chowane razem od małego wdają się w bójki.
Znany był przypadek reproduktora, który wsadził głowę przez siatkę do drugiego repro i tamten zdarł mu skórę z głowy... Pies niestety nie przeżył...
O ile w obecności człowieka jeszcze jakoś można je okiełznać, o tyle sam na sam chyba nikt nie ryzykuje zostawiać... To bardzo terytorialne stwory. A i DA z tego co wiem, zbytnio tolerancyjny nie jest...

Napewno zgłosi się jakiś bardziej pasujący dla "malucha" domek :) gdzie żadne rozdzielanie i kombinatorstwo nie będzie potrzebne, aby każdy czuł się komfortowo :)

Posted

Właśnie z tymi berneńczykami to większości osób się nie wydaje, żeby tak było, a to prawda... Zresztą sama to coraz częściej obserwuję u mojej Miłości;):loveu: Niedawno skończył 2 lata i odzywają się w Nim męskie zwyczaje... Rhodesiana, który mieszka na naszym osiedlu musimy już omijać szerokim łukiem...:mad:

A co do Ajzona to mocno trzymam kciuki, żeby prędko zgłosił się po Niego rozsądny dom...!

Posted

[quote name='Ada-jeje']Byl dzisiaj kolejny telefon, wydawal sie najrozsadniejszy z dotychczasowych, dom bez psow z ogrodem, poczekajmy na dalszy rozwoj losow Aajzona.[/QUOTE]

Brzmi obiecująco. Trzymam kciuki!!!

Posted

Czyli moj Dream dog ma szanse na dom? Jeżeli będą jakieś problemy to proszę o kontakt bo ja zakochana jestem już w nim. Ajzon, pies moich marzeń :) Mam w domu sunię Astkę, trochę zazdrosną jedynaczkę ale sądzę że udałoby mi się ją ujarzmić bo generalnie to kocha wszystkie psy tylko nie lubi gdy je głaszczę. Spacery zapewnione. Długi wieczorny min1,5 godz biegam z sunią. Rano i popołudniu krótsze z córkami (17 i 18 lat) Mieszkanie na 3 piętrze, 60 m2. takie mam warunki :)

Posted

Ajzon dzisiaj pojechał do ds, ale niestety molestuje swoją koleżankę ONkę. Trzeba będzie go odebrać i szukać mu dalej ds lub dt. Sprawa jest coraz bardziej nagląca :( za tydzień właściciele Ajzona opuszczają Polskę ...