Ada-jeje Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Tez jestem tego zdania, maja ogrod dla psow 100 m kw. i podzielony jest w tej chwili na dwa odzielne a chca podzielic na trzy. Zaden z samowcow nie jest wykastrowany a tak bardzo im zalezy ze nawet kase proponowali. :angryy: Quote
IKA & SONIA Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Jacyś niepoważni ci ludzie, co to za frajda izolowanie zwierząt :angryy::angryy::angryy: Quote
Ulaa Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 ...w myśl zasady "kiedy dają to brać". Ciekawe czy o kundelka też by tak walczyli :/ Quote
vena&vivi Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Z tymi samcami to nie zawsze tak źle :) Ja sama mam w mieszkaniu doga i kanara, mam znajomą która ma 3 samce dogów i jest ok. Wiele zależy od charakteru psów i umiejętności właściciela :) Oczywiście nie odnosze tego do tych Państwa bo z tego co piszesz to co najmniej dziwne mają podejście. Quote
Ulaa Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Berneńczyki nie są tolerancyjne dla innych dużych silnych samców. Nawet chowane razem od małego wdają się w bójki. Znany był przypadek reproduktora, który wsadził głowę przez siatkę do drugiego repro i tamten zdarł mu skórę z głowy... Pies niestety nie przeżył... O ile w obecności człowieka jeszcze jakoś można je okiełznać, o tyle sam na sam chyba nikt nie ryzykuje zostawiać... To bardzo terytorialne stwory. A i DA z tego co wiem, zbytnio tolerancyjny nie jest... Napewno zgłosi się jakiś bardziej pasujący dla "malucha" domek :) gdzie żadne rozdzielanie i kombinatorstwo nie będzie potrzebne, aby każdy czuł się komfortowo :) Quote
vena&vivi Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 O kurcze zaskoczyłaś mnie z Tymi berneńczykami. Fakt że się na nich nie nam ale nie spodziewałam, że są ta trudne w stadzie z innym samcem. Quote
Evelka Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Właśnie z tymi berneńczykami to większości osób się nie wydaje, żeby tak było, a to prawda... Zresztą sama to coraz częściej obserwuję u mojej Miłości;):loveu: Niedawno skończył 2 lata i odzywają się w Nim męskie zwyczaje... Rhodesiana, który mieszka na naszym osiedlu musimy już omijać szerokim łukiem...:mad: A co do Ajzona to mocno trzymam kciuki, żeby prędko zgłosił się po Niego rozsądny dom...! Quote
Ada-jeje Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Byl dzisiaj kolejny telefon, wydawal sie najrozsadniejszy z dotychczasowych, dom bez psow z ogrodem, poczekajmy na dalszy rozwoj losow Aajzona. Quote
IKA & SONIA Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='Ada-jeje']Byl dzisiaj kolejny telefon, wydawal sie najrozsadniejszy z dotychczasowych, dom bez psow z ogrodem, poczekajmy na dalszy rozwoj losow Aajzona.[/QUOTE] Brzmi obiecująco. Trzymam kciuki!!! Quote
IKA & SONIA Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Nasz arystokrata pozbędzie się swoich klejnotów w najbliższy poniedziałek tj. 12 kwietnia. Quote
bebcik Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Czyli moj Dream dog ma szanse na dom? Jeżeli będą jakieś problemy to proszę o kontakt bo ja zakochana jestem już w nim. Ajzon, pies moich marzeń :) Mam w domu sunię Astkę, trochę zazdrosną jedynaczkę ale sądzę że udałoby mi się ją ujarzmić bo generalnie to kocha wszystkie psy tylko nie lubi gdy je głaszczę. Spacery zapewnione. Długi wieczorny min1,5 godz biegam z sunią. Rano i popołudniu krótsze z córkami (17 i 18 lat) Mieszkanie na 3 piętrze, 60 m2. takie mam warunki :) Quote
izulkabu Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Podałam namiar na Was babeczce, która miała już doga, ma dom z ogrodem i zależy jej żeby pies był przyjazny dzieciom. Pani ma na imię Hania. Quote
bebcik Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Trzymam kciuki za dobry domek dla Dream doga :) Quote
bebcik Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 kasiek_ona napisał(a):i Co z psiakiem? no właśnie co u doga? Quote
IKA & SONIA Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Na razie cisza jak makiem zasiał ... Quote
Ania&Kasia Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Azjon jest naprawdę taki wielki? :O Widziałam jego ogłoszenie na allegro. Przepiękny pies. Mam nadzieję że jak najszybciej znajdzie dom. Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Ajzon dzisiaj pojechał do ds, ale niestety molestuje swoją koleżankę ONkę. Trzeba będzie go odebrać i szukać mu dalej ds lub dt. Sprawa jest coraz bardziej nagląca :( za tydzień właściciele Ajzona opuszczają Polskę ... Quote
halbina Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 to może mu przejść, po prostu ustala hierarchię... co z jego kastracją? Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 On w poniedziałek stracił klejnoty, ale zanim hormony ulotnią się musi minąć trochę czasu. Quote
halbina Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 powinien się uspokoić, tylko potrzebuje czasu... państwo nie chcą czekać? Quote
IKA & SONIA Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Podobno nie chcą, jutro mają go oddać ... Quote
Mroowa Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 :shake:Nie chce sie wierzyć.:shake:Taki piękny pies.....szkoda :( Quote
Ania&Kasia Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 porozmawiam z koleżnaką która ma dom tymczasowy i troche znajmych. Ona sama raczej nie weźmie Azjona ale może zna kogoś kto byłby w stanie zpewnić mu dom Quote
Recommended Posts