Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To oni nas znalezli w internecie, a wlasnie stracili psa i chetnie zaopiekuja sie naszym Ajzonem. Nalezy tylko dograc transport. Z przeprowadzonej rozmowy moim zdaniem tam powinnien trafic Ajzon, tym bardziej ze w Kujawsko Pomorkim jest kilka osob z dogo ktore rowniez mogly by isc na wizyte poadopcyjna gdyby tam trafil.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
To oni nas znalezli w internecie, a wlasnie stracili psa i chetnie zaopiekuja sie naszym Ajzonem. Nalezy tylko dograc transport. Z przeprowadzonej rozmowy moim zdaniem tam powinnien trafic Ajzon, tym bardziej ze w Kujawsko Pomorkim jest kilka osob z dogo ktore rowniez mogly by isc na wizyte poadopcyjna gdyby tam trafil.

Ada jeje dogi-adopcje mają w kujawsko pomorskim kilka ludzi do sprawdzenia domu, może akurat w pobliżu, napisz na maila adopcyjnego jaka miejscowość.

Posted

izulkabu napisał(a):
Ada jeje dogi-adopcje mają w kujawsko pomorskim kilka ludzi do sprawdzenia domu, może akurat w pobliżu, napisz na maila adopcyjnego jaka miejscowość.

Izulkabu, podobno jakiś dog siedzi w schronisku w Chorzowie... wiesz coś o tym?

Posted

halbina napisał(a):
Izulkabu, podobno jakiś dog siedzi w schronisku w Chorzowie... wiesz coś o tym?

Nie :shake:

W sprawie sprawdzenia ośrodka dam Wam odpowiedź, jak tylko ja ją dostanę.

Posted

i to z dogami, super!!!
od razu będzie widać reakcję ludzi, bo nieraz jest tak, że na obrazku ładny a na żywo "ooo... to on jednak TAKI jest...?!".
I to może dotyczyć każdej rasy...

(raz miałam wizytę ludzi, którzy chcieli zobaczyć na żywo berneńczyka przed kupnem, byli zdziwieni, że "one tak szybko się ruszają"... myśleli, że tylko leży albo stoi przed domem i ładnie wygląda, a jeśli się porusza to "przechadza z godnością" ;) )

Posted

izulkabu napisał(a):
Podałam namiar na Was babeczce, która miała już doga, ma dom z ogrodem i zależy jej żeby pies był przyjazny dzieciom. Pani ma na imię Hania.

Jesli owa Hania jest z Tarnowskich Gór to spytajcie co stało się z jej poprzednimi 5 dogami.

Mnie niestety nie wyjawiła tej tajemnicy po zadaniu niewygodnego pytania rozłączyła się.

Posted

Glutofia napisał(a):
Jesli owa Hania jest z Tarnowskich Gór to spytajcie co stało się z jej poprzednimi 5 dogami.

Mnie niestety nie wyjawiła tej tajemnicy po zadaniu niewygodnego pytania rozłączyła się.

Nie wiem czy z Tarnowskich Gór bo dostałam tylko maila, szczegółów nie otrzymałam do tej pory, ale nazwisko na F.....r

Posted

vena&vivi pani czeka na wizyte przeadopcyjna, choc dogi sa jej znane, byla w zwiazku kynologicznym, i cieszy sie ze Ajzon jest wykastorwany. Chcialy bysmy zeby Ajzon w sobote najpozniej mogl wyruszyc w podroz po swoje szczescie.

Posted

Witajcie!
Jestem z Trzebini i mieszkam opodal domu, w którym mieszka Ajzon. To faktycznie bardzo łagodny i oddany pies, śliczny, cudo wręcz...
On został sprowadzony do domu, z którego teraz odchodzi dopiero przed rokiem. Właściciele nie wiem, czy faktycznie wyjadą dokądkolwiek, czy tylko się go pozbywają, bo jest duży, wymaga sporo zainteresowania i uwagi...
Mnie jest go bardzo żal, bo jest cudny, sama bym go wzięła, lecz nie mam dostatecznie dużo miejsca w domu, ani czasu na spacery ...
Pies ma mieszankę w głowie moim zdaniem-to już kolejna przeprowadzka w jego życiu, a ledwo w zeszłym roku przybył do nowego, wydawałoby się, ostatecznego domu ...

Posted

Witaj w szeregach dogomani ! Matylda-Ropuszka, Ajzon pojechal dzis do wspanialego miejsca, i mamy nadzieje ze to juz ostatnia przystan w jego zyciu. W obecnym domu bedzie tez wizyta poadopcyjna i poprosimy cioteczki z dogo o fotki z nowego miejsca, jak rowniez bedziemy w kontakcie z nowa pania Ajzona, a tym samym od czasu do czasu cos o nim skrobniemy. Coz nie kazdy podchodzi do tematu "pies przyjaciel czlowieka" jednakowo. Jest wiele ludzi ktorzy lubia swoje pupile ale nie jest dla nich trudno jak widac sie z nim rozstac.

Posted

Cieszymy się cała rodziną szczęściem(mamy nadzieję) Ajzonka ;)
szkoda tylko, że już nie spotkamy sie na spacerach ...

a.propos-sami mamy ochotę bardzo na pieska, tylko sie jeszcze zastanawiamy nad rasą. Między bokserkiem, labradorkiem a bordogiem sie wahamy-szkoda, że bordożki są takie drogie :(

Posted

hej Matylda-Ropuszka!
W Krakowie jest/był do adopcji DDB. Zdarzają się - ale zwykle chore.
Kupując tego psa nawet z rodowodem trzeba być świadomym niekończących się wydatków... Więc zakup to pikuś w porównaniu z dalszym ciągiem... Generalnie odradzałabym... Pies żyjący max 8 lat i męczący się przez większość tego czasu to dla mnie jakaś masakra.
Takie moje skromne zdanko...

Kundelka nie chcesz? ; ) http://www.dogomania.pl/threads/182730-Dramat-rodzinki!-SZCZENIAKI-POD-ZIEMI%C4%84-wszystkie-5-ju%C5%BC-wydobyte-%29-Jeszcze-DZIKA-MAMA

A Labrador jest do adopcji gdzieś na śląskiej części Dogomanii, czarny 7 miesięczny.

Posted

Vena & vivi, podam Ci na PW nr. tel do pani, oczywiscie jest przygotowana i wyrazila ochte na wizyte, niemniej jednak nie moglismy dluzej czekac, bo transport byl dzis albo dopiero w przyszlym tygodniu, a to by bylo juz za pozno. Jestem spokojna o ta adopcje, ale jak beda fotki ktore nam zrobisz z nowego DS i Twoja realcja to juz bedzie komplet do spokoju.

Posted

Mam dobre wiesci z nowego DS Ajzona. Pani sama zadzwonila kolo poludnia zeby mi przeakazac jak bardzo sa zachwyceni z zachowania Ajzona. Rozbraja ich na kazdym kroku. Nie pozwolili mu wczoraj wejsc na skorzana kanape, to Ajzon ich rozbroil przynoszac w pysku swoja poduszeczke i zabawke kaczke. Dzis przed poludniem obszedl z pania 2 h. i zapoznal sie z zrebakami, oczywiscie zaprzyjaznil sie z nimi i vice versa. Ma juz tez pierwsze fotki ktore otrzymamy jak tylko pan wroci z delegacji, bo pani nie umie. Jedynym slowem udalo sie Ajzonowi dotrzec do miejsca w ktorym juz bedzie mial dozywocie.