Ada-jeje Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Troche daleko, niemniej mysle ze warto dac Ajzonowi szanse na 2 hektarach w osrodku hpoteriapii Tecza. http://bleemek.webd.pl/tecza/dziennik.html Quote
Ada-jeje Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 To oni nas znalezli w internecie, a wlasnie stracili psa i chetnie zaopiekuja sie naszym Ajzonem. Nalezy tylko dograc transport. Z przeprowadzonej rozmowy moim zdaniem tam powinnien trafic Ajzon, tym bardziej ze w Kujawsko Pomorkim jest kilka osob z dogo ktore rowniez mogly by isc na wizyte poadopcyjna gdyby tam trafil. Quote
izulkabu Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ada-jeje napisał(a):To oni nas znalezli w internecie, a wlasnie stracili psa i chetnie zaopiekuja sie naszym Ajzonem. Nalezy tylko dograc transport. Z przeprowadzonej rozmowy moim zdaniem tam powinnien trafic Ajzon, tym bardziej ze w Kujawsko Pomorkim jest kilka osob z dogo ktore rowniez mogly by isc na wizyte poadopcyjna gdyby tam trafil. Ada jeje dogi-adopcje mają w kujawsko pomorskim kilka ludzi do sprawdzenia domu, może akurat w pobliżu, napisz na maila adopcyjnego jaka miejscowość. Quote
Ada-jeje Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Osrodek jest w linku ktory wkleilam, to miejscowosc Jaksice, ich dzilalalnosc mozna sprawdzic pod tym linkiem, kontakt tez jest podany. Quote
halbina Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 izulkabu napisał(a):Ada jeje dogi-adopcje mają w kujawsko pomorskim kilka ludzi do sprawdzenia domu, może akurat w pobliżu, napisz na maila adopcyjnego jaka miejscowość. Izulkabu, podobno jakiś dog siedzi w schronisku w Chorzowie... wiesz coś o tym? Quote
izulkabu Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 halbina napisał(a):Izulkabu, podobno jakiś dog siedzi w schronisku w Chorzowie... wiesz coś o tym? Nie :shake: W sprawie sprawdzenia ośrodka dam Wam odpowiedź, jak tylko ja ją dostanę. Quote
Mroowa Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Taki ośrodek jak ten w linku to wspaniała perspektywa dla takiego psa:)cały czas coś się będzie koło niego działo,tylko żeby intencje tych ludzi były oki.Przy okazji chciałam zaprosić na Animalsowy Bazarek;) http://www.dogomania.pl/threads/183793-Super-Bazar!!!!Ubierz-Się-Modnie-i-Wspomóż-Psiakii!!!!-Do30.04.-g.22-00-zapraszamy!! Quote
vena&vivi Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Witam Iza dzwoniła do mnie w sprawie wizyty przed adopcyjnej. Jeśli chcecie moge tam podjechać choćby jutro razem z moimi dogami:diabloti: Dajcie znać. Quote
Ulaa Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 i to z dogami, super!!! od razu będzie widać reakcję ludzi, bo nieraz jest tak, że na obrazku ładny a na żywo "ooo... to on jednak TAKI jest...?!". I to może dotyczyć każdej rasy... (raz miałam wizytę ludzi, którzy chcieli zobaczyć na żywo berneńczyka przed kupnem, byli zdziwieni, że "one tak szybko się ruszają"... myśleli, że tylko leży albo stoi przed domem i ładnie wygląda, a jeśli się porusza to "przechadza z godnością" ;) ) Quote
Glutofia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 izulkabu napisał(a):Podałam namiar na Was babeczce, która miała już doga, ma dom z ogrodem i zależy jej żeby pies był przyjazny dzieciom. Pani ma na imię Hania. Jesli owa Hania jest z Tarnowskich Gór to spytajcie co stało się z jej poprzednimi 5 dogami. Mnie niestety nie wyjawiła tej tajemnicy po zadaniu niewygodnego pytania rozłączyła się. Quote
izulkabu Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Glutofia napisał(a):Jesli owa Hania jest z Tarnowskich Gór to spytajcie co stało się z jej poprzednimi 5 dogami. Mnie niestety nie wyjawiła tej tajemnicy po zadaniu niewygodnego pytania rozłączyła się. Nie wiem czy z Tarnowskich Gór bo dostałam tylko maila, szczegółów nie otrzymałam do tej pory, ale nazwisko na F.....r Quote
Glutofia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 to ta sama osoba. Szuka doga już długo w październiku dzwoniła do mnie w sprawie Pepera. Quote
Ada-jeje Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 vena&vivi pani czeka na wizyte przeadopcyjna, choc dogi sa jej znane, byla w zwiazku kynologicznym, i cieszy sie ze Ajzon jest wykastorwany. Chcialy bysmy zeby Ajzon w sobote najpozniej mogl wyruszyc w podroz po swoje szczescie. Quote
vena&vivi Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 Mogłam jechać w poniedziałek ale nikt nie dał znać. Moge się umówić na piątek. Quote
Matylda-Ropuszka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Witajcie! Jestem z Trzebini i mieszkam opodal domu, w którym mieszka Ajzon. To faktycznie bardzo łagodny i oddany pies, śliczny, cudo wręcz... On został sprowadzony do domu, z którego teraz odchodzi dopiero przed rokiem. Właściciele nie wiem, czy faktycznie wyjadą dokądkolwiek, czy tylko się go pozbywają, bo jest duży, wymaga sporo zainteresowania i uwagi... Mnie jest go bardzo żal, bo jest cudny, sama bym go wzięła, lecz nie mam dostatecznie dużo miejsca w domu, ani czasu na spacery ... Pies ma mieszankę w głowie moim zdaniem-to już kolejna przeprowadzka w jego życiu, a ledwo w zeszłym roku przybył do nowego, wydawałoby się, ostatecznego domu ... Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Witaj w szeregach dogomani ! Matylda-Ropuszka, Ajzon pojechal dzis do wspanialego miejsca, i mamy nadzieje ze to juz ostatnia przystan w jego zyciu. W obecnym domu bedzie tez wizyta poadopcyjna i poprosimy cioteczki z dogo o fotki z nowego miejsca, jak rowniez bedziemy w kontakcie z nowa pania Ajzona, a tym samym od czasu do czasu cos o nim skrobniemy. Coz nie kazdy podchodzi do tematu "pies przyjaciel czlowieka" jednakowo. Jest wiele ludzi ktorzy lubia swoje pupile ale nie jest dla nich trudno jak widac sie z nim rozstac. Quote
Matylda-Ropuszka Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Cieszymy się cała rodziną szczęściem(mamy nadzieję) Ajzonka ;) szkoda tylko, że już nie spotkamy sie na spacerach ... a.propos-sami mamy ochotę bardzo na pieska, tylko sie jeszcze zastanawiamy nad rasą. Między bokserkiem, labradorkiem a bordogiem sie wahamy-szkoda, że bordożki są takie drogie :( Quote
IKA & SONIA Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Matylda witaj! Ja również mam nadzieję, że Ajzonek będzie szczęśliwy w nowym domu :) Póki oc nie zmieniam na razie tytułu. Quote
Ulaa Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 hej Matylda-Ropuszka! W Krakowie jest/był do adopcji DDB. Zdarzają się - ale zwykle chore. Kupując tego psa nawet z rodowodem trzeba być świadomym niekończących się wydatków... Więc zakup to pikuś w porównaniu z dalszym ciągiem... Generalnie odradzałabym... Pies żyjący max 8 lat i męczący się przez większość tego czasu to dla mnie jakaś masakra. Takie moje skromne zdanko... Kundelka nie chcesz? ; ) http://www.dogomania.pl/threads/182730-Dramat-rodzinki!-SZCZENIAKI-POD-ZIEMI%C4%84-wszystkie-5-ju%C5%BC-wydobyte-%29-Jeszcze-DZIKA-MAMA A Labrador jest do adopcji gdzieś na śląskiej części Dogomanii, czarny 7 miesięczny. Quote
vena&vivi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ciesze się z domku:) To oznacza, że wizyta odwołana? Quote
Ada-jeje Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Vena & vivi, podam Ci na PW nr. tel do pani, oczywiscie jest przygotowana i wyrazila ochte na wizyte, niemniej jednak nie moglismy dluzej czekac, bo transport byl dzis albo dopiero w przyszlym tygodniu, a to by bylo juz za pozno. Jestem spokojna o ta adopcje, ale jak beda fotki ktore nam zrobisz z nowego DS i Twoja realcja to juz bedzie komplet do spokoju. Quote
vena&vivi Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Ok, czekam na pw. Ale w takim razie wizyte zrobie w przyszłym tyg lub w weekend jak nie jest już tak paląca :) Quote
Ada-jeje Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Mam dobre wiesci z nowego DS Ajzona. Pani sama zadzwonila kolo poludnia zeby mi przeakazac jak bardzo sa zachwyceni z zachowania Ajzona. Rozbraja ich na kazdym kroku. Nie pozwolili mu wczoraj wejsc na skorzana kanape, to Ajzon ich rozbroil przynoszac w pysku swoja poduszeczke i zabawke kaczke. Dzis przed poludniem obszedl z pania 2 h. i zapoznal sie z zrebakami, oczywiscie zaprzyjaznil sie z nimi i vice versa. Ma juz tez pierwsze fotki ktore otrzymamy jak tylko pan wroci z delegacji, bo pani nie umie. Jedynym slowem udalo sie Ajzonowi dotrzec do miejsca w ktorym juz bedzie mial dozywocie. Quote
Recommended Posts