Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z p Kasią. Psiak jest mega łagodny, żyje w komitywie z kotem, który mu notorycznie wyjada jedzenie z miski :). Z psami też się dogaduje, podobno tylko na spacerach broni swojego Pana przed małymi psiakami, a w pozostałych sytuacjach nie szczerzy się. W stosunku do dzieci jest łagodny.
Najlepszym wyjściem byłyby dla niego dom z ogrodem, ponieważ on potrzebuje dużo ruchu, uwielbia zabawę, sam podrzuca sobie swoje pluszaki i inne gadżety. Myślę, że towarzystwo innego psiaka wypłynęłoby pozytywnie na niego.
A ten sprawdzony domek z małym psiakiem gdzie się znajduje? Gdyby to było blisko może warto spróbwać i poznać ich? Z rozomowy z p. Kasią wywnioskowałam, że nie d końca reaguje agresywnie na małe stworzonka.

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='IKA & SONIA']Rozmawiałam przed chwilą z p Kasią. Psiak jest mega łagodny, żyje w komitywie z kotem, który mu notorycznie wyjada jedzenie z miski :). Z psami też się dogaduje, podobno tylko na spacerach broni swojego Pana przed małymi psiakami, a w pozostałych sytuacjach nie szczerzy się. W stosunku do dzieci jest łagodny.
Najlepszym wyjściem byłyby dla niego dom z ogrodem, ponieważ on potrzebuje dużo ruchu, uwielbia zabawę, sam podrzuca sobie swoje pluszaki i inne gadżety. Myślę, że towarzystwo innego psiaka wypłynęłoby pozytywnie na niego.
A ten sprawdzony domek z małym psiakiem gdzie się znajduje? Gdyby to było blisko może warto spróbwać i poznać ich? Z rozomowy z p. Kasią wywnioskowałam, że nie d końca reaguje agresywnie na małe stworzonka.[/QUOTE]
Qrcze jest dom i to w woj. małopolskim, tylko ze Pani chce psa do roku czasu bo jej sie wydaje, że takiego łatwiej szkolić i do dzieci przyzwyczaić. Tłumaczyłam jej juz kiedyś ze taki podrostek to nieuwazny jest i stanowi większe niebezpieczeństwo dla dziecka niż pies dorosły. przedzwonie do niej i zaproponuje bezposredni kontakt z włascicielem. Podasz mi numer na priva?

Posted

[quote name='IKA & SONIA']Rozmawiałam przed chwilą z p Kasią.[/QUOTE]

IKA a kto to jest p. Kasia? Właścicielka?

Dzieki za namiary do p. Joli. Porozmawiałyśmy chwilkę.
Spróbuję skontaktować się z tym naszym sprawdzonym domkiem w małopolskim - Dzieli ich tylko 60 km od psa, może zdecydują się pojechać, może serducho zabije

Posted

P. Kasia to osoba, która daje DT dla naszych podopiecznych, miłośniczka zwierząt. A psiak należy do jej znajomych, którzy z bólem serca muszą oddać go z powodu wyjazdu. Super, może akurat wpadnie tej Pani w oko. Nie ma to jak bezpośredni kontakt ze zwierzakiem i ocena reakcji na dzieci na żywo. Podobno psiak jest bardzo grzeczny, zna komendy.

Posted

Mam nadzieję, że wszystko się uda i ze psiak szybko znajdzie nowy, dobry dom. Taki już na zawsze. Ja niestety na razie nic nie zdziałałam, choć pytam Kogo mogę...

Posted

O losie jaki cudny!!! Zawsze o takim marzyłam wielki i błękitny... ale mieszkanie w bloku to chyba nie są dobre warunki :(

Posted

Jezeli w mieszkaniu jest dosc miejsca dla psa zeby mial swoj wygodny kat do lezenia, to ja nie widze przeszkod, niemniej jednak musi sie znalezc czas na dlugie spacery i w poblizu miejsce do zabawy z psem.

Posted

Byly dwa telefony o Ajzona, przekazalam dalej, choc ja nie bylam przekonana do tych osob ktore do tej pory sie zglosily. W jednym z tych domow jest bernenczyk i dog argentynski, jakos trzy samce mnie nie przekonuja, chociaz pani mowila ze jest duzy ogrod i moze dzielic bractwo.

Posted

bernuś:)

Takie rozdzielanie to żaden komfort dla nikogo... Dla ludzi bo ciągle trzeba pilnować i uważać, dla psów - bo czują intruza w pobliżu i ciągle czują się w gotowości...
3 duże silne samce ras bynajmniej nie uległych...?
Ludzie lubią chyba efektowne błyskotki ;) bo w codziennym życiu to może być baaardzo ryzykowne.