Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odwiedziłam dzisiaj wilka;) Byliśmy na spacerku..całe szczescie przestało lać! Byłam dzisiaj strasznie brudna po spacerze. Wilk bardzo się ucieszył jak tylko mnie zobaczyl. Na spacerze skoczył na mnie, wtulił się łapkami i główką, piszczał z radości i nie chciał isc....to było takie strasznie słodkie..... Domek potrzebny na już!

Posted

Biedne te psiny w tym schroniskowym bałaganie -melioracji. Oby przynajmiej ta pogoda się utrzymała. Asiu dzięki Tobie widać wyraźnie zmianę zachowania u Wilka, staje się całkiem ufnym psem. Trzymam kciuki za wspaniały domek.

Posted

Kochani jest domek chętny z warszawy. Dostałam parę pytań w tym cenę adopcji psiaka. Cena wynosi 80zł wiec jesli pani się zdecyduje to będziemy kombinować transport. Może będę go mogła zawieźć ale musielibysmy zebrac kasę na paliwo.. No i nie wiem zaproponuje Pani, że jeśli nie bedzie w stanie pokryć kosztów wyciągnięcia wilka ze schroniska dołożymy się co wy na to?Jesli nie to dołożę jakoś od siebie(ale u mnie z kasa strasznie krucho ostatnio...). To może być dla Wilka niepowtarzalna i jedyna szansa dlatego mysle, ze trzeba zrobić wszystko żeby pomoc mu wyjść do domu;) I tak jak pisałam ja jestem zwolenniczką wizyt poadopcyjnych zeby przekonac się jak psiak ma się w domku;)

Posted

Asia_Klero napisał(a):
Kochani jest domek chętny z warszawy. Dostałam parę pytań w tym cenę adopcji psiaka. Cena wynosi 80zł wiec jesli pani się zdecyduje to będziemy kombinować transport. Może będę go mogła zawieźć ale musielibysmy zebrac kasę na paliwo.. No i nie wiem zaproponuje Pani, że jeśli nie bedzie w stanie pokryć kosztów wyciągnięcia wilka ze schroniska dołożymy się co wy na to?Jesli nie to dołożę jakoś od siebie(ale u mnie z kasa strasznie krucho ostatnio...). To może być dla Wilka niepowtarzalna i jedyna szansa dlatego mysle, ze trzeba zrobić wszystko żeby pomoc mu wyjść do domu;) I tak jak pisałam ja jestem zwolenniczką wizyt poadopcyjnych zeby przekonac się jak psiak ma się w domku;)

Asiu, już Justyna wolontariat pisała na wątku rudy że psiaka wydamy nieodpłatnie , rezygnujemy ze zwrotu kosztów weterynaryjnych na rzecz transportu, niech te pieniądze które by miała Pani zapłacić za szczepienia dołoży do transportu. Tak robimy gdy pies gdzieś dalej wyjeżdża.
A co do wizyty przedadopcyjnej to ja myślę że jest jak najbardziej wskazana, tym bardziej że jak pisałaś że jest to starsza osoba , mieliśmy wiele adopcji gdzie psiaki od takich osób wracały do schroniska , bo Pani szła do szpitala lub zachorowała, a psem nie miał się kto zająć . Teraz wydajemy tylko w wypadku że ma się kto psem zaopiekować na wypadek choroby właściciela. Na wątku Gliwic , jetek pisała że mają właśnie taką sytuacje że muszą psa z Łodzi ściągać . Do nas dzwoniła kilkakrotnie Pani z Alzchaimerem i nigdy nie pamiętała że dzwoniła. Podpadło nam to że mówiła że miała dużo psów, a jej ostatni zginął w powstaniu. Ja bym się upewniła czy ta Pani jest na tyle sprawna i na siłach, żeby się pies po Warszawskich schroniskach nie włóczył . Starsza osoba może mieć 50 lat ale może mieć też 80 . Poproś Piankę ona urzęduje w Wa- wie , napewno nie odmówi zrobienia wizyty.

Posted

Asiu, nie wznowiłam allegro... Za tydzień jadę pociągiem do Warszawy - więc jeśli dom będzie sprawdzony i ludzie pofatygują się na dworzec to mogę go wziąć - ale przypuszczam że i tak będziesz wolała odwieźć go sama?

Posted

Niestety domek przynajmniej teraz nieaktualny...pani ma problemy ze zdrowiem i jest w szpitalu...moze i lepiej..gdyby wilk tam był co by się z nim stało?? narazie trzeba szukać domu nadal:(

Posted

Przykro mi że tak się stało, ale to tak bywa niestety :( , dorzućcie do allegro te zdjęcia z moim małym, ludzie jak widzą psa z dzieckiem też na to inaczej patrzą . Trzymam kciuki za Wilka .