Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Frania cudnie , miałam kiedyś Franka pchlarza :)[/QUOTE]
a ja mam kota Franka, więc też mi się podoba:)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Frania cudnie , miałam kiedyś Franka pchlarza :)[/QUOTE]

[quote name='ang']a ja mam kota Franka, więc też mi się podoba:)[/QUOTE]
No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake:

Posted

[quote name='savahna']No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake:[/QUOTE]
czy wszystko musi być na tym wątku takie skomplikowane?:roll:

Posted

[quote name='savahna']No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake:[/QUOTE]

To dobrze, bo wiejski mocz mniej śmierdzi;)

Posted

[quote name='ang'][B]czy wszystko[/B] musi być na tym wątku takie skomplikowane?:roll:[/QUOTE]
Nie wszystko.;) Wegielkowa nie jest, ona jest prosta kobieta.:lol:
[quote name='ewab']To dobrze, bo[COLOR=#d3d3d3] wiejski mocz mniej śmierdzi[/COLOR];)[/QUOTE]
Ja słyszałam,że wcale:diabloti:
[B]Szczeniaki od Justysiek Kora i Mika na Kraków.[/B]
[url]http://tablica.pl/oferta/mika-i-kora-szczeniaki-suczki-male-gladkowlose-adopcja-ID1v5Xd.html#c1b237aa;r:;s:[/url]

Posted

Franek tez był Wieśniak z łańcucha na dodatek mimo że miał kilka tygodni . Imputujesz coś Frani ...

Posted

[quote name='ewab']To dobrze, bo wiejski mocz mniej śmierdzi;)[/QUOTE]

No nie, takiej teorii to jeszcze nie słyszałam:diabloti:.

A Frania jest śliczna, lubie takie mordeczki, jaka tam wieśniara. Węgielkowa i savahna , które pojechały po sunię, już mnie straszyły,że bardzo brzydka. A nawet nie ptrafiły powiedzieć jak wygląda. To nie jest sunia o umaszczeniu "brązowego husky":cool3:,tyko czarna, a to tylko stara brunatna sierść, brzydka i matowa z powodu niedożywienia pewnie, która teraz wychodzi .
Frania był przywiązana w lesie do drzewa:mad:.

Odzewu o Kropka nie było oprócz tego jednego maila znad morza, ale nie zadzwonili juz .

Jutro wielki dzień Bridża, przyjeżdzają państwo spod Wieliczki po niego:).

Posted

[quote name='erka']No nie, takiej teorii to jeszcze nie słyszałam:diabloti:.
[COLOR=#ff0000]Bo się na bazarkach nie bywa! To teoria wegielkowej tylko nieco zmodyfikowana przez Ewab[/COLOR].;)

A Frania jest śliczna, lubie takie mordeczki, jaka tam wieśniara. Węgielkowa i savahna , które pojechały po sunię, już mnie straszyły,że bardzo brzydka. A nawet nie ptrafiły powiedzieć jak wygląda. Frania był przywiązana w lesie do drzewa:mad:.
Odzewu o Kropka nie było oprócz tego jednego maila znad morza, ale nie zadzwonili już .
Jutro wielki dzień Bridża, przyjeżdzają państwo spod Wieliczki po niego:).[/QUOTE]
Wiemy,ze Frania jest w Twoich oczach śliczna.Niczym nas nie zaskoczyłaś.
To wegielkowa nie rozróżnia kolorów niestety.Ja przeciez mówiłam w tle,że ona nie jest brązowa, a wegielkowa swoje:Taka brązowa jak niektóre haszczaki.:roll:
Myślałam,że sunia sobie chodziła tak po Nowinach, nie wiedziałam,że przywiązana była.....:shake:
Tam jeszcze w kolejce czekają jakieś dwie suczki, podobno siostry wyrzucone z jakiegoś podwórka.Widziałyśmy też przy suni jakiegoś psa , większego takiego...
Myślę,że mimo,iż to nie mój typ to dom znajdzie dosyc szybko, tym bardziej,że podobno około1,5 roku do 2 lat ma....;)

Baaardzo się cieszę z Bridżowego domku:lol: Dobrze by było jak by z Perłą poszedł.....:oops:
[B]Ewelinko[/B] dałabyś radę KROPKA zrobić??:roll: A może [B]INCIU[/B]:oops:

Posted (edited)

Savahna, widzę u Ciebie niekorzystne wpływy:evil_lol:.
Bridż raczej nie pójdzie z Perłą, bo państwo juz mają mała sunię:cool3:.

Na kieleckie psiaki wpłyneło 415 zł od divii_gg z bazarku, 100 zł od p.Doroty i 25 zł od Lato09, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu:.

Edited by erka
Posted

Savahno, jakaś Ty niedobra... przed urlopem mówiłaś, że nie dasz rady, bo urlop, a teraz? Poprzedni rzut zrobiła Ewelinka właśnie, a Incia nie zrobi, bo mnie nie lubi... normalnie mam jednego ześwirowanego psa i nikt mi nie chce zrobić ogłoszonka:placz:

Posted

[quote name='erka']Savahna, widzę u Ciebie niekorzystne wpływy:evil_lol:.
[COLOR=#ff0000]No widzisz...to znaczy,że niczym się nie różnimy.;)Ja u Ciebie też widze wpływy.Kto zaśmieca na przykład watek informacyjny pieskiem z balonikami???[/COLOR]:diabloti:
Bridż raczej nie pójdzie z Perłą, bo państwo juz mają mała sunię:cool3:.
[COLOR=#ff0000]Tamta sunia w domu przecież....A Perła spoko na podwórku może być.[/COLOR]:cool1:
:loveu:.[/QUOTE]
Jak tam erko...słyszałam ,że na darmo na Kraków szczyle ogłosiłam....:razz:
[quote name='ang']Savahno, jakaś Ty niedobra... przed urlopem mówiłaś, że nie dasz rady, bo urlop, a teraz? Poprzedni rzut zrobiła Ewelinka właśnie, a Incia nie zrobi, bo mnie nie lubi... normalnie mam jednego ześwirowanego psa i nikt mi nie chce zrobić ogłoszonka:placz:[/QUOTE]
A gdzie ja napisałam,że nie ogłoszę??:cool3::cool3: Z lekką nadzieją zadałam pytanie, bo może mię ktoś wyręczy...A w ogóle to słyszałam,że z tym szukaniem domu dla Kropka to jakaś ściema....:eviltong:
Droga ang, czy może byc po jutro? czy raczej koniecznie jutro? Bo ja w swoje ogłoszenia chcę wplatać też schroniskowe zwierzaki i właśnie jutro chciałam kociakom jakimś zrobić i może szczylom, których mają tam chyba z 50szt....:roll: a może i więcej....:shake:

Posted

Dziś przy okazji szczepień, zrobiłam mojej lokatorce kilka fotek plenerowych.

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg593/scaled.php?server=593&filename=lara042.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg528/scaled.php?server=528&filename=lara051.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg689/scaled.php?server=689&filename=lara054.jpg&res=landing[/IMG]

Resztę zdjęć wysłałam na maila do Centrali oraz Inci.

Panna waży 6,8 kilograma, w ciągu tygodnia przybrała zatem zaledwie 1,3 kg:crazyeye:

Erko, wielkie dzięki za wsparcie, zapomniałam telefonicznie, więc teraz dziękuję publicznie :loveu:

Incia niech trzaska ogłoszeń całe mnóstwo, abym i jej miała za co dziękować:eviltong:

Posted

erko przylaczam sie do ochow i achow nad sunią Franią. Toz to w pelni moj typ. Krotkie łepeczki, troszke dluzsza i piekna poczciwa mordka;) Dzis pokazalam ja kolezance, ktora ma bardzo podobna suczke juz starowinke. Tez sie zakochala od razu:)

Posted

[quote name='divia_gg']erko przylaczam sie do ochow i achow nad sunią Franią.
[COLOR=#ff0000]Tak właśnie obstawiałyśmy.[/COLOR]:evil_lol:
Dzis pokazalam ja kolezance, ktora ma bardzo podobna suczke juz starowinke. [B]Tez sie zakochala od razu[/B]:)[/QUOTE];)
Extra.Znaczy ogłaszać nie trzeba bedzie!:diabloti:

Posted (edited)

Przedstawiam rozliczenie, poprzednie było 29.07.2012, debet wynosił [B]870,62 zł.

Wpłaty:
[/B]253 zł - zostało z Brunków
500 zł - jkp
100 zł - p.Dorota /wspierała wcześniej Lolę/
100 zł - Aiszunia
50 zł - anetaks4
100 zł - muufinka /na Bridża/
50 zł - ang
40 zł - Incia /bazarek dla Faziego/
667 zł- Incia /bazarek/
550 zł - mariusz pp / bazarek/
80 zł - bazarek z breloczkami Emilii2280
415 zł - divia_gg - bazarek
25 zł - Lato09
100 zł - p.Dorota

[B]Razem: 3030 zł

Wydatki:
[/B]86 zł - Fiprex i odrobaczenie niejorków
51,50 zł - karma dla szczeniaków
390 zł - hotel Bridża /6.08-4.09/
40 zł - transport Kanisa do weta i do domu
37 zł - wizyta u weta z Kanisem
238 zł - hotel Kanisa /6.08-22.08/
50 zł - szczepienie Kanisa
110 zł - szczepienie i odrobaczenie Fiony i Meli
444 zł - hotel Misia /28.07-2.09/
360 zł - hotel Kuby /6.08-4.09/
40 zł - transport Faziego
100 zł - transport Agata do Krakowa
300 zł - hotel Perły /23.08-21.09/
300 zł - dług Oskara

[B]Razem: 2546,50 zł

Saldo: 3030 - (2546,50+870,60) = [COLOR=#ff0000]-387,10 zł

[/COLOR][/B][COLOR=#000000]Fundacja KASTOR pokryła koszt sterylki Nocki 3, Perły, Soni.

Rozliczenie Oskara, Albinki, Agata na ich wątkach.

[/COLOR][COLOR=#0000cd]Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wspieraja nasze psiaki i prosimy o dalszą pomoc :Rose::buzi::modla:[/COLOR][COLOR=#000000].

W tej chwili mamy pod opieką następujące psiaki : Albinka , Oskar, Kuba, Perła, Sonia, Mika, Kora, Lara,Frania.
[/COLOR]

Edited by erka
Posted (edited)

[CENTER]To ja po znajomości :oops:

[COLOR=#ff3366][B]-zapraszam na bazarek
dla 4 psów w tym 3 świętokrzyskich
aby przenieść się na bazarek
wystarczy kliknąć na obrazek[/B][/COLOR]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231766-MARSZ-JAMNIKÓWvolvoCZEKOLADOWNIKalbumySCRAPOUTLETbiżuP-ERFUMYi-INNE-CUDA-28-09-23-00"][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-kWNuNzZSW1k/UEhpAS7rm3I/AAAAAAAAK7U/nWGw9I2E5Cc/s720/scrap19.jpg[/IMG][/URL]
[/CENTER]

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

droga savahno:loveu: oczywiście, że może być jutro czy pojutrze, miałam zamiar kupić pakiet na bazarku, ale tak naprawdę to ja nie za bardzo ufam "obcym", a jeśli będzie pilna potrzeba i brak możliwości ogłaszania, dajcie znać, zawsze jakiemuś psinkowi w rewanżu wykupię:)
do Kropka się przywiązaliśmy, ale teraz zostaje w domu sam od 7 do 17 i coraz gorzej to znosi, zwłaszcza, że nie mamy prawie w ogóle czasu dla niego, tz całymi dniami pracuje, córka zaczęła liceum, więc ja mam wszystko na głowie, a dla Kropka trzeba mieć czas, wymaga tego i kiedy nie dostaje, zaczyna się coraz gorzej zachowywać...dlatego muszę być realistką i oddać go, oczywiście do domu ze złotymi klamkami;)

Posted

[quote name='savahna']ang możesz wkleić link do jego wątku? Znajdę tam foty? A jest treść ogłoszenia?:roll:[/QUOTE]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/229315-Przygarnij-Kropka-%29/page2"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229315-Przygarnij-Kropka-)/page2[/URL]
treść ogłoszenia w poście 27 (jeśli uważasz, że trzeba coś zmodyfikować, to się nie krępuj), zdjęcia zrobione przez Ewelinkę kilka postów dalej, wybierz:) dzięki:loveu:

Posted

jest jakiś odzew o maluchy?
ja zrobiłam im ogłoszenia na swojej tablicy i na gumtree ale same beznadziejne telefony:shake: no i sąsiad był zainteresowany, ale nie będę komentowała jego słów!:mad:
maluchy z dnia na dzień lepiej, załatwiają się na trawkę, raczej nie zdarza się w pomieszczeniu.
gotowane jedzą bardzo łapczywie, ale karmę z jogurtem już spokojniej.
przestały bać się mojego Cezara, machają do niego delikatnie ogonkami a on je ciągle liże i wącha.

Posted

[quote name='savahna']ang możesz wkleić link do jego wątku? Znajdę tam foty? A jest treść ogłoszenia?:roll:[/QUOTE]
Savanko, na jakie miasto mam zrobić ja?
[quote name='ang'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229315-Przygarnij-Kropka-)/page2[/URL]
treść ogłoszenia w poście 27 (jeśli uważasz, że trzeba coś zmodyfikować, to się nie krępuj), zdjęcia zrobione przez Ewelinkę kilka postów dalej, wybierz:) dzięki:loveu:[/QUOTE]
Nie dość, że Cię lubię, to mam jeszcze wolne dzisiaj:lol:

Posted

[quote name='Incia']Savanko, na jakie miasto mam zrobić ja?

Nie dość, że Cię lubię, to mam jeszcze wolne dzisiaj:lol:[/QUOTE]
ech....życie jest piękne :cunao: