Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mag.da napisał(a):
Frytka dojechała.
Jest przestraszona, ale nie dzika. Wbija się w kącik, jak do niej podchodzę i czeka, co będzie. Można ją głaskać i brać na ręce.
Jest skołtuniona i ma trochę dredów więc pewnie błąka się już jakiś czas.
Tatuażu w uszach, ani pachwinie nie znalazłyśmy. Po sutkach widać, że miała już szczeniaki.
Na ząbkach ma trochę osadu, ale niedużo - może 2 -3 latka mieć.
Dzisiaj przenocuje w kociarni, a jutro zobaczymy, czy będzie mogła zamieszkać z którymś psiakiem.
Zjadła kurczaka z ryżem i poszła na legowisko, ale jak wychodziłam, to wyszła i patrzyła, gdzie znikam ;)

Świętokrzyskie SPA zadba o maleńką i szybko się odmy o nią będą biły :)
Jak będą zdjęcia i wątek dam ją na fb .

wegielkowa napisał(a):
Ziemniaczkowa jest cudownie grzeczna, spokojna. Mag.da przeznaczyła dla niej specjalny (mój ulubiony) apartament, czyli kociarnię. Miałam okazję być wylizana przez całe towarzystwo z Marianka na czele. Głupie, szczęśliwe, uśmiechnięte od ucha do ucha kretyńskie kundliszony.
A Tasza śmiga jak struś pędziwiatr po całej posesji na zasadzie-"jestem zwariowany szczeniak i nic mi nie dolega".

Ależ tam musi być wesoło :)

ang napisał(a):
Ja się chyba do takich akcji nie nadaję:) tak się wczoraj zestresowałam łapaniem małej mendy, że dziś jestem zmęczona fizycznie i psychicznie:)
Frytka za nic nie chciała dać się złapać, podwórko duże i cimno, że oko wykol....ale w 3 osoby daliśmy radę, potem mój mąż wziął Frytkę na kolana, najpierw się trzęsła z 10 minut, ale strasznie, jakby jej ktoś okrutną krzywdę robił, a potem przestała i się przytuliła, a na koniec, jak trzeba było iść to nie można jej było podnieść, jakby była do tych kolan przyspawana:) widać było, że psinka potrzebuje dobrego człowieka, bliskości...
no a potem miałam przyjemność poznać Węgielkową:) cieszę się, że w podróży wszystko było ok
jeszcze raz dziękuję węgielkowej, erce i mag.dzie za całą akcję :loveu:
udało mi się kiedyś z Truflem, a teraz z Frytką, cóż, widać głupi ma zawsze szczęście;)
dziś założę Frytce wątek i podam linka, żeby na ogólnym nie przytruwać, bo ja czasem przytruwam:diabloti:

Jeszcze z 10 psów do taty przywleczesz i będziesz specem w łapaniu dzikusów ;)
No i zakładaj ten wątek ;-)

wegielkowa napisał(a):
moim skromnym zdaniem imię jest fajne, nie wiem, co inni sądzą:)

Nie wiem czy i ja mogę sądzić, ale mnie się podoba :)

Posted

wegielkowa napisał(a):
Jestem mocno zaniepokojona, bo mija już 12 godzin pobytu Fryty u mag.dy i przez tyle czasu żadnych zdjęciowych newsów:-o. To niepodobne do mag.dy:roll:.

Mag.da czeka na obiecany wątek i tam będzie śliczne słit focie Kartoflanki wstawiała ;)

Posted

[quote name='Roszpunka']Mag.da czeka na obiecany wątek i tam będzie śliczne słit focie Kartoflanki wstawiała ;)

Roszpun, mam Cię pogonić i porządek z niunianiem i tu zrobić ... czy zrezygnujesz przez to z dogo :diabloti: ?

Posted

eliza_sk napisał(a):
Roszpun, mam Cię pogonić i porządek z niunianiem i tu zrobić ... czy zrezygnujesz przez to z dogo :diabloti: ?

Kysz jędzo!
Od dziś ani jednej słit foci Twoich kupkających psiulków :diabloti:

Posted

[quote name='wegielkowa']Jestem mocno zaniepokojona, bo mija już 12 godzin pobytu Fryty u mag.dy i przez tyle czasu żadnych zdjęciowych newsów:-o. To niepodobne do mag.dy:roll:.

:eek2: Kiedyś to miałam kilka dni na pierwsze foty, a teraz to już po kilku godzinach człowieka poganiają :placz:
Jak wymagania będą rosły w takim tempie, to niedługo transmisji na żywo się będzie ode mnie żądać :shake: :eviltong:

[quote name='Roszpunka']Mag.da czeka na obiecany wątek i tam będzie śliczne słit focie Kartoflanki wstawiała ;)

O właśnie!
Wątek jest, to są i foty :p
A tutaj tylko jedną wstawię :eviltong::

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Ależ Frytka jest cudowna... zdecydowanie w moim typie :loveu:
aż nie mogę przeboleć, że wczoraj musiałam zrezygnować z wycieczki z węgielkową:placz:

No Spajkusiowi pewnie by się spodobała ;)

Posted

ewelinka_m napisał(a):
ja też tak to widzę :diabloti: szkoda tylko, że reszta domowników jeszcze nie :mad:

To może wreszcie pokaż rodzince Frytkę. Bo tak tylko po opisie, to im się nie dziwię, że nie widzą :p

Posted

Jakby co, to Frytella będzie jutro gościć w Kielcach - zawsze może osobiście zaprezentować swe wdzięki przed niezdecydowaną Ewelinkową rodzinką :razz:

Posted

A propos Waszych rozważań - myślę, że Frytka live jeszcze zyskuje:)

Dziś byłam u mojego znajomego fryzjera w Końskich, pokazywał mi zdjecia ze swojej wyprawy do Wietnamu (był w lutym), uwierzcie mi, nie chciałybyście oglądać tych zdjęć...

Posted

ewelinka_m- czy juz pokazałaś Spajkusiową, bo ja też chcę wiedzieć. Bierz Ziemniaczkową na tymczas i po bólu. Nie oddadzą, założę się, a Spajkowiec wreszcie towarzyszkę będzie miał podczas Twoich nieobecności nieusprawiedliwionych.

Posted

[quote name='wegielkowa']ewelinka_m- czy juz pokazałaś Spajkusiową, bo ja też chcę wiedzieć. Bierz Ziemniaczkową na tymczas i po bólu. Nie oddadzą, założę się, a Spajkowiec wreszcie towarzyszkę będzie miał podczas Twoich nieobecności nieusprawiedliwionych.

To najlepszy sposób,nawet mój Tata się poddał przy Bazylu ;)

Ech piękną parkę by tworzyli :)