andzia69 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 o matko:shake: Aza zwiała...Tosca ucieka:placz: czyżby znowu sezon ucieczek się zaczął?:-( Figa od Edytki poszła wczoraj do domku:) czyli ta Albinkopodobna:):) Quote
eliza_sk Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Fotorelacja z dzisiejszej manifestacji w Sieradzu: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216850-Manifestacja-przeciwko-FABRYCE-PS%C3%93W-w-WOJTYSZKACH-09.11.2011-Sieradz/page2[/URL] Quote
Ancyk Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='andzia69']a ty już wydalaś tą kociczkę whiskasową? ps. kiedy do nas przyjedziecie?:diabloti: Po kociczke w piątek przyjeżdza nowy domek ze Śląska. Juz jest dziewczyna zarezerwowana. Ludziska dzwonią i pytają o kocięta, a ja nie wiem czy prędko coś znajde. Ja to bym chciała przyjechac z Luśką, pokazac jaka pannica się zrobila, z bandamką na szyjce chodzi, sierściuchą zarosła jak nieprzymierzając pudel jakis:) umowę przywieźc:) moze sie jakos uda w długi weekend o ile bedzie czas i nie bedziemy przeszkadzac. Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='Linssi']Erka, ja nie widze innego wyjscia, niz takiego, ze ta pani sama przywiezie Tosce do nas, i jesli mag.da sie zgodzi, zawiezie ja do niej. podpisali chyba umowe adopcyjna, a tam jest zaznaczone, ze w razie by co, dom na wlasny koszt odstawia psa z powrotem. ja sobie nie wyobrazam, ze mamy dymac po psa do Poznania. mam juz dosc tego. problemy sie u nas pietrza, a nie rozwiazuja :( a panstwo nie chcieliby sie skonsultowac z behawiorysta?[/QUOTE] Linssi, to nie całkiem tak , to nie jest sytuacja, kiedy własciciel z jakichs wydumanych powodów chce psa oddać. Niestety nikt nie przewidział takiej sytuacji, ze sunia bedzie uciekac. Jeszcze teraz rozmawiałam z mag.dą, w hotelu nigdy takich prób nie podejmowała, kto mogł przypuszczać . Tam tez jest dobre ogrodzenie, ale od strony sąsiada jest żywopłot i siatka i ją jakoś sforsowała.A teraz wyje przywiązana, a pani pytała w wielu rozmowach, czy własnie nie wyje, bo ma takich sąsiadów,ze byłoby to problemem. Tylko nikt nie przewidział,że będzie musiała być wiązana. Linssi, jak najbardziej zrób jej allegro i jeszcce jakby ktos mogł zrobic ogłoszenia na cito na wielkopolskę. Ancyk, jutro przyjeżdza slay ze Śląska , przywozi sunie do hotelu w Borkowie, mogłby z powrotem zabrac kicię. Skontaktuj się ze mna. Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='wellington']Ktos mi przeslal dzis link do tej strony : [URL]http://www.tierhilfe-kowaneu.com/die-wahrheit/horror-tierheim-in-polen/[/URL] Trzebaby moze pania Kowalewski uswiadomic ze dzieki wielu staraniom dobrych ludzi warunki sie zmienily ? Niech nie sieje koszmarna propagande ! Niech napisze ze sa zmiany na lepsze w schronisku ![/QUOTE] Wellington, ale tam jest data z listopada zeszłego roku, to chyba wszyscy wiedzą,że to nie bieżące wiadomości. Ale rzeczywiście dobzre by było powiadomic o zmianach. Quote
Ancyk Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='erka'] Ancyk, jutro przyjeżdza slay ze Śląska , przywozi sunie do hotelu w Borkowie, mogłby z powrotem zabrac kicię. Skontaktuj się ze mna.[/QUOTE] Domek wyraził wolę przyjazdu po kociaka, no to przeciez się nie będę kłóciła:) Quote
wellington Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='erka']Wellington, ale tam jest data z listopada zeszłego roku, to chyba wszyscy wiedzą,że to nie bieżące wiadomości. Ale rzeczywiście dobzre by było powiadomic o zmianach.[/QUOTE] No jest data, ale sama wiesz jak ludzie czytaja, szybko przewijaja strone, leca do zdjec... Poza tym moga myslec ze nic sie od tamtej pory nie zmienilo , a jeszcze ktos wpadnie na pomysl zeby zbierac € na jakies konto a Wy nawet o tym nie wiecie. Takie rzeczy sie zdarzaja, niestety. Klatwa www. Quote
andzia69 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='erka'] Ancyk, jutro przyjeżdza slay ze Śląska , przywozi sunie do hotelu w Borkowie, mogłby z powrotem zabrac kicię. Skontaktuj się ze mna.[/QUOTE] a może Slay zabrałby tą kicię od Mag.dy? bo nie wiem, kiedy po naszego kociaka przyjeżdża pani z Krakowa:razz: jutro czy w piątek, no i czy da znać wcześniej... Quote
wegielkowa Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='andzia69']o matko:shake: Aza zwiała...Tosca ucieka:placz: czyżby znowu sezon ucieczek się zaczął?:-( Figa od Edytki poszła wczoraj do domku:) czyli ta Albinkopodobna:):)[/QUOTE] A dokąd poszła? Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Andzia69, adopcja kici pod znakiem zapytania. Pani zadawała b.dużo pytań co do kici, napisała ,że jest zdecydowana, a dopiero na końcu przyznała ,że jest alergikiem. Powiedziałam,ze musi zrobić testy, a jak nie, to chcociaz jakąś próbę z kotem. Choć podobno czarne koty uczulają najmniej. Quote
jkp Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jestem, no z Poznania jestem, kurcze masakra z tą Toscą :( !!!!.O hotelik nie łatwo tutaj ale zapytam dziewczyn z fundacji oczywiście a DT mam tylko jeden płatny domowy dla raczej małego psa. Szkoda ,że to suczka bo samiec to w ostatecznosci by poszedł do mnie do budy na trochę. Jestem jeszcze jutro potem wyjeżdzam wracam w niedzielę. Erka w razie czego to kontakt na komorke Quote
andzia69 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='wegielkowa']A dokąd poszła?[/QUOTE] a nie pytałam:oops: podobno fajni, młodzi ludzie:lol: [quote name='erka']Andzia69, adopcja kici pod znakiem zapytania. Pani zadawała b.dużo pytań co do kici, napisała ,że jest zdecydowana, a dopiero na końcu przyznała ,że jest alergikiem. Powiedziałam,ze musi zrobić testy, a jak nie, to chcociaz jakąś próbę z kotem. [B]Choć podobno czarne koty uczulają najmniej.[/B][/QUOTE] ooo - a to jakaś nowość!!!:crazyeye: Quote
malawaszka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='andzia69'] ooo - a to jakaś nowość!!!:crazyeye:[/QUOTE] ale przynoszą pecha :errrr: więc sie równoważy :evil_lol: Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='jkp']Jestem, no z Poznania jestem, kurcze masakra z tą Toscą :( !!!!.O hotelik nie łatwo tutaj ale zapytam dziewczyn z fundacji oczywiście a DT mam tylko jeden płatny domowy dla raczej małego psa. Szkoda ,że to suczka bo samiec to w ostatecznosci by poszedł do mnie do budy na trochę. Jestem jeszcze jutro potem wyjeżdzam wracam w niedzielę. Erka w razie czego to kontakt na komorke[/QUOTE] Dzięki Joasiu:). Na razie zapytałam supergogi, ale jeszcze mi nie odpowiedziała. Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='andzia69']ooo - a to jakaś nowość!!!:crazyeye:[/QUOTE] To podobno nie nowość, tylko my psiary , takich rzeczy nie wiemy;). Tez się dowiedziałam wczoraj,że koty czarne z uwagi na najbardziej aksamitną sierśc najmniej alergizują, a najgorsze są bure pręguski:cool3:. Quote
jkp Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jesli będziecie miały miejsce u mag.dy z powrotem dal niej to moge pomóc w transporcie 18 listopada Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Dzięki wielkie:), jak nie będzie jakiegos rozwiązania,żeby znalazła inny dom na miejscu, to przynajmniej transport by był:). Tylko czy ta kobieta wytrzyma jeszcze tydzień, nie tyle może ona, co ci sąsiedzi, którzy wyjącej Toski nie zniosą. Quote
ewab Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Jeśli uda się złapać Czuwaja (pies z terenu szpitala przy Langiewicza), to będziemy jechać do Poznania. W drodze powrotnej można będzie zabrać Toscę. Wellington jeśli ktoś zechce zbierać jakieś euro (i nie tylko) na dymińskie psiaki - chętnie przyjmiemy:razz:. Quote
jkp Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Szukam rozwiazania na przetrwanie tez .Jest takie miejsce w Poznaniu nie za dobre ale w miarę OK, nawet by ta Pani z DS ( !??) mogła ew tam Tosce odstawić ale namiar mogę zdobyc i to jest na parę dni wyjscie. Quote
erka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Joasiu, to bardzo proszę zdobądź:). Ja jeszcze jutro bedę dzwonić do pani Joasi, która jest na etapie budowy hotelu w Nowym Tomyslu, nie wiem, czy już mogłaby przyjąc sunię. Quote
savahna Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Zrobię Tosce na szybko ogłoszenia na wielkopolske:roll: [url]http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-TOSCA-sterylizowana-mloda-lagodna-suczka-mix-owczarek-niemiecki-W0QQAdIdZ329196000[/url] Erka z tablicy przyjdzie do Ciebie mail do potwierdzenia. Napisałam,że moze zamieszkac w budzie z mozliwoscią wchodzenia do domu. Zerknij w tekst co ewentualnie na przyszłośc zmienić w zwiazku z tym cvzego sie o niej dowiedzielismy. Jak jakieś dobre wieści się pojawią to zaraz dla równowagi obuchem w łeb.....:shake: Quote
wegielkowa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='savahna']Zrobię Tosce na szybko ogłoszenia na wielkopolske:roll: Jak jakieś dobre wieści się pojawią to zaraz dla równowagi obuchem w łeb.....:shake:[/QUOTE] Problem jest, nie da się ukryć, ale dobrze, że Tosca nie uciekła i np. nie miała pomysłu, żeby wracać do Kielc. Dobrze, że trzyma się miejsca. Może tęskni za domem u mag.dy? Piszę całkiem poważnie. Mag.dy hotel powinien mieć nazwę PSI RAJ. Quote
savahna Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='wegielkowa'] Piszę całkiem poważnie. [/QUOTE] A to się nie zdarza często.... Quote
wegielkowa Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='savahna']A to się nie zdarza często....[/QUOTE] Zawsze piszę poważnie, teraz tylko chciałam to podkreślić. Quote
Recommended Posts