Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']
Ewelinko_m, jakbys jednak moga jutro zrobić te fotki psiakowi u p.Ewy R., to by było fajnie, bo miałam zamiar dzisiaj, ale ona wychodzi na Andrzejki.
.[/QUOTE]
Erko próbowałam dziś skontaktować się z Ewą kilkakrotnie ale niestety bezskutecznie :shake:

mam nadzieję, że chociaż Lord już bezpiecznie jedzie?

Posted

Ewelinko_m, może jutro zrobisz te fotki, bo dzisaj fatalna pogoda.
Chociaż o borderku, czyli Fuksiu, bo tak go w koncu nazwał dt są dzisiaj lepsze wieści:). Fuksio dzisiaj o 4 nad ranem wskoczył pani Ewie do łóżka, zaczął ją ciągnąć za koszulę, myślała,ze może chce wyjść, więc musiała sie zwlec, zrobił na dworze , co trzeba , ale potem jeszcze chcial sie bawić:).
Jeszce sie trochę boi na zewnątrz, również w domu, jak jakis hałas, również , jak sie do niego pochodzi, to lekka obawa, ale jak sam inicjuje kontakt, to ok.
No i juz schodzi sam po schodach, bo do tej pory trzeba go było znosić. Czyli rozkręca się chłopaczek, bardzo mnie to cieszy, bo juz mnie przerażają te wszystkie dzikuski.

Posted

Matko, pogoda taka okropna... Mam nadzieje, ze Psi Ratownicy jakos jedzie. Ciekawe gdzie juz psiaki dojechaly?

Erka, mysle ze Fuksio powoli sie otworzy. Z pewnoscia jest zdezorientowany. Biedak byl wyrzucony. Jeszcze domki beda sie o niegobily ;)

Posted

Pogoda fatalna, w małopolsce zawieje i zamiecie, autostrada Kraków-Katowice zatkana, jeszcze nie dojechała Nitka na miejsce, a kiedy dojedzie Lord nawet nie chcę myśleć.

Posted

Niteczka juz dojechała do dt:), trzymamy kciuki za dalszą szczęsliwą drogę Psiego Ratownika i Lorda, bo warunki fatalne, ale juz większą część jazdy mają za sobą .

Posted

[quote name='erka']Niteczka juz dojechała do dt:), trzymamy kciuki za dalszą szczęsliwą drogę Psiego Ratownika i Lorda, bo warunki fatalne, ale juz większą część jazdy mają za sobą .[/QUOTE]

Trzymamy cały czas i czekamy na wieści ze bezpiecznie dojechali :)

Posted

Erko a czy Niteczka ma zalozony watek? Podobno bidula weszla pod lozko, i wyjasc nie chciala. U p. Kasi sa jeszcze 3 pieski wiec napewno jak wypocznie to ja rozruszaja, bo dzis nawet z szczeniorem nie chciala sie bawic choc mala wchodzila pod lozko i ja zaczepiala. Moze jutro jakies nowe wiadomosci. No i trzymamy kciuki za szczesliwa droge, Psiego Ratownika.

Posted

Psi Ratownicy recznik dla Nitki mozesz przyslac na adres [B]Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom
ul. Żeromskiego 6, 32-500 Chrzanów.[/B] Dziekujemy za dowoz Niteczki.

Posted

To super. Teraz czekamy z niecierpliwoscią na wiesci z domków i moze jakies zdjęcia.
Ciekawe jak Lord sie odnajdzie w nowym domu no i w towarzystwie wreszcie....
A Niteczka, troche czasu jej potrzeba...
[B]Ogłosiłam Opieńka na Śląsk.[/B] Mam wykupiony bezlik bajtów nocnych. Myślałam ,ze będzie działać od 10.12 ale jak na razie jest ok. więc chyba to juz działa. Jeśli nic sie nie skwasi to moge nadal ogłaszać psiaki.Narazie zajme sie tymi od Jaagi( bez Albinki niestety :-( narazie).
Pozdrowienia dla Psiego Ratownika:lol:

Posted

Gdzie moge znalezc wiecej info o Sofi? Nie mam jej na pierwszej stronie niestety...
Ile Dymek moze miec? Szczepione towarzystwo bylo? Dane potrzebne do allegro :)

edit. ok, znalazlam, ze Dymek ma ok. roku :)

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/196076-Sofi!!!!!-cudem-unikn%C4%99%C5%82a-KIELECKIEJ-MORDOWNI!!!-DYMIN!-Potrzebna-dalsza-pomoc[/url]

To watek Sofii.;) A tak w ogóle to chyba ona na szczeniakach jest....

Posted

Dziekujemy Psiemu Ratownikowi za to,ze w tak ekstremalnych warunkach szczęśliwie dowiózł nasze psiaki:loveu::loveu:.

Denerwowałam się bardzo, bo wiadomo, jak wczoraj było,śnieżyca przyszła wcześniej, niz sie spodziewalismy. Wydawało mi się,że Psi Ratownik jest juz wykończony po kilkunastu godziach jazdy w takich warunkach , ale kiedy dzwoniłam wieczorem do pani, u której zostawił Niteczkę, ona powiedziała,ze wogóle nie wyglądał na zmęczonego:eviltong:, więc juz byłąm spokojniejsza ,ze dotrze bez problemu do Wrocka:).

Dzwoniłam juz do nowego domu Lorda, na razie troszkę zdezorientowany, chyba nie był wcześniej w domu, choć wcześniejszych losów Lorda nie znamy, ale ostatnie pół roku z pewnością w mieszkaniu nie był.
Pani powiedziała, ze chciał jeszcze wychodzić w nocy i najchetniej by został na dworze. Ale juz powoli się odnajduje w mieszkaniu. Na razie bedzie wychodził na smyczy, również po ogrodzie, żeby mógł poznac teren.
Państwo prowadzą rodzinny dom dziecka, rąk do głąskania mu nie braknie, a Lord podobno wciska każdemu głowę do pieszczot, na razie poznaje i obwąchuje dzieci.

Tak bardzo się cieszę,ze Lord znalazł swoje miejsce, daje to jakąs nadzieję,że również nasza niepełnosprawna Albinka znajdzie dom[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG].

Ada-jeje, Niteczka nie ma osobnego wątku, mamy za dużo psiaków,żeby każdemu zakładać wątek i tak już ledwo ogarniam, te które są.
Niteczka musi troszke mieć czasu, transport w kontenerku , to był spory stres dla niej, ona bardzo boi się psów, tak,że one jej chyba nie rozruszają.

Posted

Wczoraj wysłałam info i fotki Dymka i Sofi lady Swallow, ma je dzisiaj ogłosić. Wkleje tu to info o psiakach do Allegro.
Tylko są to fakty o psiakach, jakie znam, trzeba jakos w ogłoszeniu zmodyfikowac, może nie pisac o przestraszonym psiaku, bo to z każdym dniem się zmienia.

Dymek - malutki psiaczek, wiek 1-1,5 roku,waży ok.5kg, wyrzucony pod schroniskiem
kieleckim ,mordownią w Dyminach, koczował ponad tydzień na dworze, teraz przebywa w domu tymczasowym, na poczatku był dosyc przestraszony, ale teraz pomalutku sie rozkręca, chodzi na smyczy, w domu na razie ogranicza sie do poruszania w jednym pokoju, ale jest juz coraz śmielszy, zachowuje czystośc w domu, dogaduje sie z innymi psiakami. Na razie jest tylko odrobaczony.

A teraz Sofi: znaleziona na ulicy kieleckiej , też jej sie udało, bo
schron juz był wtedy zamknięty. młoda , ok. 7 mies., wazy 17 kg, chyba
nie miała jakichs traumatycznych przejść za sobą, wesoła ,żywiołowa, jak
każdy młody pies potrzebuje sporej ilości ruchu, bardzo kontaktowa,
przyjacielska, otwarta na człowieka, pojętna,lubi inne psy, kilka dni
temu została wysterylizowana. Przebywa teraz w hotelu psim.

Fotki obu psiaków wstawiałam niedawno na ten wątek.

Posted

Zapraszam na kolejne bazarki:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197296-****-Na-kieleckiego-Szopena-z-%C5%82a%C5%84cucha-do-13.12.10-do-10-RANO.ZAPRASZAM-serdecznie-%29"]http://www.dogomania.pl/threads/197296-****-Na-kieleckiego-Szopena-z-%C5%82a%C5%84cucha-do-13.12.10-do-10-RANO.ZAPRASZAM-serdecznie-%29[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197349-**Superowe-gad%C5%BCety-na-prezenty-na-KIELCE.-Do-13.12.10-do-10-rano.-ZAPRASZAM-GOR%C4%84CO-%29?p=15839036#post15839036[/URL]

Trzeci w przygotowaniu:) Ale te dwa sa otwarte i dzialaja juz. Zagladnijcie czasem.:)

Posted

W Kielcach w schronisku zmiany na lepsze ,a w Olkuszu dalej to samo, szczeniaki przymarzaja do ogrodzenia , Missieek 2 takie własnie wziela i podobnie z kotami, nic się nie zmienia.

Posted

[quote name='Therion']W Kielcach w schronisku zmiany na lepsze ,a w Olkuszu dalej to samo, szczeniaki przymarzaja do ogrodzenia , Missieek 2 takie własnie wziela i podobnie z kotami, nic się nie zmienia.[/QUOTE]

boshe...:( i jak tu pomagać:(:(