Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bo wizyta była bez entuzjazmu. Tzn pan robi dobre wrażenie, myślę, że to będzie dobry dom dla psa, ale na żywo chyba jednak pan stwierdził, że nie tego szuka. Tzn. jemu chodzi o towarzystwo dla młodej suczki, koleżankę do zabawy. A czy Nina będzie się bawić, nie wiadomo. Obecnie Nina bardziej potrzebuje spokoju. Na spacerze pan sam zaczął się zastanawiać, czy jego suczka nie będzie utrapieniem dla Niny. Ja nie odradzałam ani nie namawiałam.
Pan pytała o inne sznaucerowate, został pooglądać pieski przy biurze. I generalnie wolałby młodszego psa. Ale jaką podejmie decyzję nie wiem. Bo sunia mu się spodobała.

Posted

eee szkoda... to chyba nic z tego, chyba, że mu się przyśni, że to o Ninę mu chodzi... :roll: a coś wiesz o tym panu? bo jest taki jeden niezdecydowany pan, który już chyba ze dwa lata nie może sie zdecydować na żadnego psa a jakby już chciał to się spóźnia :lol: tylko jednego psa ma w domu?

Posted

[quote name='KWL']Oprócz wychodzenia i wchodzenia całkiem dobrze - stres to wyjście i wejście do boxu, poza tym całkiem w porządku - korzysta ze spacerku i całkiem dobrze się na nim zachowuje :-) O szczegóły pytaj Zonię - ona ją wyprowadzała.[/QUOTE]

Ja dopiero teraz trafiłam na wątek suni. W niedzielę byłam z nią na spacerze (nie Zonia ;)) i o ile na początku często się kładła to w miarę upływu czasu coraz bardziej cieszyła się otoczeniem. Jest taka śliczna i miękka że ciągle chciałam ją głaskać ale nie chcąc jej stresować powstrzymywałam się :roll:. Pies super, trochę trzeba będzie popracować nad pewnością siebie, ale później na pewno będzie ok. Tylko ta nóżka tak smutno zwisa, bo nie za bardzo chciała na niej stawać. Trzymam kciuki za szybką adopcję do super Domu. Niestety tak to jest, jak sunia nieśmiała i trzeba będzie powolutku ją wprowadzać w nowe otocznie to nie ma wielu chętnych, ale gdyby była w pełni sprawna i jeszcze do tego wesoła i otwarta to ludzie by się "bili" o ślicznotkę.

Posted

po tego typu operacji wskazane jest pływanie, choćby w wannie takie że trzyma się psa i on tą łapką rusza w wodzie - bez takiej rehabilitacji może nie używać łapki, przydałby jej się tymczas domowy bardzo!

Posted

Bo dużo osób po cichutku zagląda...;)
Ja byłam u Niny wczoraj.Spacerek się udał,było ciut lepiej,choć na próby głasków zamierała:shake:
Na nózce staje,czasem przejdzie parę kroków,ale generalnie zapomina o jej istnieniu.
Trzeba więcej czasu i....codziennych spacerów?

Posted

Nina lubi psy ze swojego boksu, ma z nimi dobry kontakt. Potrafi razem z innymi obszczekiwać przez kraty przechodzących ludzi ... dopóki nikt na nią nie spojrzy - wtedy ucieka, wciska się w kąt boksu :/ Nadal ciężko jej zaufać ludziom.

Posted

Ma 2 psy, 2 koty i szuka towarzyszki do zabaw dla swojej suni... Znajomo brzmi. Limbę też chciał :shake:

Nina cudna :loveu:

PS. Jakbyście słyszeli o fajowym domku dla czarnego diabła albo grzeczniutkiej tri to miejsce u Mantis się zwolni :cool3:

Posted

Cudownie by było gdyby Nineczka trafiła do Mantis.
Mantis pokochała sznaucery,ale i sznaucery kochają Mantis. Obserwowałam wątek Limby.

Jak trzeba jakieś pieniążki na sterylkę to ja chętnie wpłacę grosik.Tylko jakieś konto poproszę.

A tak przy okazji,czy ktoś dogomaniaków mógłby mi podlinkować banerki,bo w tym zakresie talentu nie mam.

Posted

[quote name='Mantis']Ma 2 psy, 2 koty i szuka towarzyszki do zabaw dla swojej suni... Znajomo brzmi. Limbę też chciał :shake:
[/QUOTE]

no co Ty??? serio??? to jakiś hobbysta poszukiwacz :shock: albo (tfu) sama nie wiem co... dziwny typ