pietrucha204 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 chciałam się Ciebie zapytać czy Fige na teriery wrzucać :) z tego wątku. jej DT nie jest potrzebne tylko DS http://www.dogomania.pl/threads/183114-FIGA-z-przytuliska-SZUKA-DOMU-KAE-DZIERYZN-KOA-LE-6-letnia-do-mieszkania-po-sterylce Quote
pietrucha204 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 jest miejsce u Agi-czarkowianki 13 zł za dobę z wyżywieniem, trzeba tylko podjąć decyzję:) Quote
pietrucha204 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 dudek dzisiaj nie raczył wyjśc z budy :( Quote
NatiiMar Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Jaka decyzja? Dudek wyjeżdża? Pietrucha, potrzebujesz pomocy przy wyciąganiu go ze schronu? Ja jestem tak wściekła na szanowne kierownictwo,że moja gęba może sie przydać w razie wu...:) Quote
pietrucha204 Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/146779-Hotel-u-Agnieszki Dudek od dzisiaj przebywa w hotelu:):) w związku z tym potrzebujemy wsparcia finansowego... jutro Aga pojedzie z nim do weterynarza i zobaczymy czy potrzebne są jakieś lekarstwa. Czy ma ktos jakieś fanty do przekazania na bazarek? chętnie podejmę sie jego wykonania Quote
NatiiMar Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Dobrze,że się udało. Kto wam wydawał psa? Jakies problemy były? Quote
pietrucha204 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 przy wydawaniu nigdy nie robili mi problemów... Quote
carolinascotties Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 wybaczcie, ze tak dlugo mnie nie bylo... Poprosze o numer konta na PW i o adres, pod ktory moge wyslac rzeczy na bazarek Quote
kizimizi Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 dziewczyny czy to "norma" z eu was w schronie psy w taka depresją wpadają? i Dudek i Pleban? :( Quote
NatiiMar Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Kizimizi, to nasze schronisko to pic na wodę. U nas jesli pies nie padnie z głodu lub nie zostanie zagryziony, to prędzej czy później umrze na jakies choróbsko,albo wykończy się psychicznie na deprechę...NORMA. Quote
pietrucha204 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 u nas niestety psy sie traktuje bardzo przedmiotowo "kolejna sztuka - kolejna kasa z miasta" a psy maja zerowy kontakt z ludźmi, tyle co przy karmieniu i sprzątaniu. depresje głównie łapią od siedzenia w ciasnych boksach miesiącami, latami... bez wychodzenia. jak działał wolontariat to nieraz mi łzy leciały jak widziałam jak taki biedak wyprowadzany przeze mnie ma frajdę, że moze sobie powąchać trawę, krzaki, wytarzać się itp. ... robiły to z taką radością, nie potrafiły się nacieszyc chodzeniem po zwykłej trawie, czy "zakopywaniem" po załatwieniu się - potrafiły tak z 3 minuty wierzgac łapami. tego wszystkoego - co powinno byc dla nich normą na co dzień, są stale pozbawione. do tego im zimą zimno od betonu i blachy a latem gorąco bo blacha nagrzewa sie jak puszka...no i nie zawsze jeść dostają...:( Quote
kizimizi Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Pytam sie bo u nas nie ma w ogóle spacerów, psy od momentu wejścia az do wyjścia siedza w kojcach ale takich przypadków jak te 2 jeszcze nie widziałam. To chyba nie jest normalne a tak jak pisze u nas warunki zdają sie byc bardziej "nieludzkie". Czy pracownicy ich biją i straszą? Quote
pietrucha204 Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 niestety nic więcej nie mogę na forum ogólnym napisać bo podejrzewam, że tu zaglądają :/ Quote
NatiiMar Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Ale stan psów mówi sam za siebie. Reszty można sie domyslić. Quote
carolinascotties Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 moze by tak do wladz napisac? poruszyc urzedy i instytucje... Quote
Asia_Klero Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ja mogę podpisać takie pismo nawet jako pierwsza. Jak najbardziej. Quote
carolinascotties Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 jak tylko potrzebna bedzie pomoc w wysylaniu pism, maili itp. - prosze o wiadomosc :) przelalam deklaracje kwietniowa - w sobote poleci do Pietruchy paczka edit - i dobrze, ze nie piszecie na ogolnym - watki sa czesto podczytywane przez..te druga strone... wszystkie wazne informacje najlepiej przesylac na PW Quote
brazowa1 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 nie musisz nic pisac na forum, Pietrucha,każdy kto wejdzie do schroniska i zobaczy psa w takim stanie-będzie wiedział,jak tam traktowane są psy. Quote
pietrucha204 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 tez prawda... tym bardziej, że dudek to nie odosobniony przypadek:( Quote
Nemko Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 o Boze...Duduś...:( i to jeszcze z mojego rodzinnego wojewodztwa... Quote
pietrucha204 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 u Dudka jak na razie ok:) szybko chłopak dochodzi do siebie, bryka po trawie z innymi psami, apetyt dopisuje(trudno żeby nie! po tych miesiącach głodowania!), został odrobaczony, odpchlony noi z dnia na dzień pieknieje:) wkleję potem zdjęcia z terierkowa - nie poznacie go ;) Quote
pietrucha204 Posted April 18, 2010 Author Posted April 18, 2010 mówiłam, że się zmienił :):):) Aga z hotelu i Iza z terierkowa odwaliły juz kawał dobrej roboty przy psiaku :) jest tylko jeden minus ale podejrzewam, że juz też problem prawie nie istnieje ;) pies przez pobyt w schronisku albo nigdy nie umiał, zalatwiał się w domu ale Aga pracuje nad nim intensywnie :) Quote
Recommended Posts