AlfaLS Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Na konto Weteranek wpłynęło: - od Kameralnej 10 zł., - od Figi33 10 zł., - od NINKI1 60 zł., - od Malibo57 60 zł., - od Magdy222 20 zł., - od Tymotei 25 zł., - od Agaty51 40 zł. - od Taks 160 zł. - przeniesione z wpłat na Paryska(*) Razem: 385 zł. Dziś Weteranki mają na koncie 753 zł.[B] Bardzo dziękuję za wszystkie wpłaty!!!![/B] W poniedziałek płacimy za Hotelik 640 zł.... Kochani czy ktoś ma zbędne 5 zł.??????? Bardzo prosimy o podarowanie tej 5-tki Weterankom...... Wykruszyły się kilka miesięcy temu deklaracje na 20 zł. Jednak kilka miesięcy to już jest spory brak... Niektóre deklaracje wpływają bardzo nietermiowo... Przyznam szczerze, że co miesiąc się zastanawiam czy będzie kasa na kolejny przelew..... Może ktoś zrobiłby bazarek dla suczek?????? Quote
zuziaM Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Magi bardzo szybko sie uczy wszystkich psich zachowan. Juz swietnie wraca do swojego kojca, kiedy ide pozamykac psiaki. Wchodzi wtedy do siebie i czeka na smakolyk, ktory bierze z reki. Moze nie daje jeszcze do siebie podchodzic, kiedy sobie chodzi sama, ale za to nie ucieka do kojca, a mozna obok niej spokojnie przejsc nawet w odleglosci 1 metra. Generalnie lubi i tak lezec sobie w swoim kojcu, mimo ze jest otwarty. Ale i bardzo czesto spaceruje po calym ogrodzie, a nawet przychodzi pod dom i przed schody pod drzwiami. [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f9d0fdc22cc80454.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1041/f9d0fdc22cc80454gen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e406726abefcbbf8.html"][IMG]http://images46.fotosik.pl/989/e406726abefcbbf8gen.jpg[/IMG][/URL] Quote
magda222 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 A na tym 1-szym zdjęciu za Megi kto stoi? :) A jak się miewa Abra? Dalej taki dzikus? Quote
zuziaM Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Na zdjeciu z Magi jest staruszka EMKA. Tez byla dzikuska, ale w kilka dni sie zupelnie zmienila. Abra w kojcu zachowuje sie juz super. Nie ucieka i nie chowa sie do budy. Podchodzi blisko, ale nie daje sie dotykac. I jeszcze Magi ... tuz pod domem [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/64de1394565e6465.html"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1024/64de1394565e6465.jpg[/IMG][/URL] Quote
magda222 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Czyli dobrze zrobiło dziewczynom rozdzielenie :) Quote
AlfaLS Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Super fotki, super wiadomości. One teraz będą siłą rzeczy bardziej samodzielne i nie będą się na siebie oglądały. A to będzie dawało - mam nadzieję - dobre efekty. Quote
polubek Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 cioteczki moja deklaracja za sierpień poszła, jest mi bardzo przykro ale niestety z powodów niezależnych ode mnie(problemy zdrowotne z moim kundlikiem-jednak i pracą) muszę na jakis czas zawiesić swoje deklaracje do tej pory udawało mi się łatać dziury ale niestety w tej chwili już nie jestem w stanie temu podołać sami zauważyliscie że od jakiegos czasu jestem bardzo mało na dogo Quote
AlfaLS Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 [quote name='polubek']cioteczki moja deklaracja za sierpień poszła, jest mi bardzo przykro ale niestety z powodów niezależnych ode mnie(problemy zdrowotne z moim kundlikiem-jednak i pracą) muszę na jakis czas zawiesić swoje deklaracje do tej pory udawało mi się łatać dziury ale niestety w tej chwili już nie jestem w stanie temu podołać sami zauważyliscie że od jakiegos czasu jestem bardzo mało na dogo[/QUOTE] Polubek kochana wszystko rozumiemy. Życzymy dużo zdrowia Twojemu pieskowi i dużo cierpliwości i siły Tobie. Zaglądaj do nas tak często jak dasz radę. A za całą dotychczasową pomoc - bardzo, bardzo Ci dziękujemy!!!!!! Na konto naszych Weteranek wpłynęło ostatnio: - od Diany79 10 zł., - od Nikusia 15 zł., - od Livki 10 zł., - od Polubek 10 zł. Razem: 45 zł. [B]Bardzo dziękujemy za wszystkie wpłaty!!!!!![/B]. Ponieważ ostatnio poszedł przelew za Hotelik / za okres 09.08-08.09./ 640 zł. to dziś Weteranki mają na koncie 158 zł. Quote
zuziaM Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Magi jest juz bardzo odwazna i nie boi sie juz nawet nas. Potrafi pod samym domem podejsc na przywolanie i obwachac wyciagnieta reke. Abra na razie od kilku dni ma otwierany kojec, ale wyszla tylko jeden raz , powachala troszke trawke i weszla do kojca obok, do sasiada. Ale mam nadzieje, ze za jakis czas tez bedzie sie odwazala wychodzic na dluzsze spacerki. Quote
kameralna Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Miałam obawy, że suczki nie dadzą rady. Teraz cieszę sie razem z Wami, dobrze im idzie to oswajanie :) Nabiorą manier i ogłady a wtedy i domek się znajdzie :) Ja swoją deklarację jednorazową aczkolwiek w miare systematycznie powielaną, prześle pod koniec tygodnia. Quote
zuziaM Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [B]W nastepny weckend bedziemy szczepic psiaki p.wsciekliznie.[/B] [B]Data szczepienia juz jest na dniach, wiec prosze o przelanie na szczepienie 75 zl za obie sunie ( w tym jest 5 zl koztu dojazdu pani doktor, ktory rozlozy sie na kilka psiakow, ktore trzeba zaszczepic ).[/B] Quote
zuziaM Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [B]Sprostowanie ... 60 zl potrzebne[/B] ( policzylam szczepionki po 35 zamiast po 25 zl ... przepraszam ). Magi jest juz taka fajna, ze naprawde trudno uwierzyc, ze to byl kiedys taki dzikusek straszny. Ona zachowuje sie jak dzieciak. Biega, podskakuje ... a najbardziej, kiedy ide z jedzeniem. Normalnie wierzga jak mlody zrebak. Podchodzi tez do mnie smialo i bierze smakolyki z reki. Nie daje sie jeszcze dotykac ani glaskac, ale kto wie ... moze wkrotce i do tego dojrzeje. Natomiast Abra nadal siedzi w kojcu. Za nic nie chce z niego wychodzic. Lezy najchetniej na dachu budy albo pod furtka przy krawezniku ... oczywiscie furtka jest otwarta. Juz dosc dlugo to trwa, bo przeciez pierwszy raz ja otworzylam jakies dwa tygodnie temu. I tylko pierwszego dnia wyszla kawaleczek i przeszla do kojca obok. Quote
agata51 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Wysłałam dziś panienkom za sierpień. Za wrzesień lada dzień. Przepraszam. Quote
zuziaM Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 No nasza Abra nareszcie zaczyna wychodzic. Jeszcze na chwilke i nie caly czas, ale za to kiedy juz wyjdzie, to sie nie boi i nie ucieka zaraz, ale podchodzi ciekawie do innych psiakow i dopiero, kiedy jestem bardzo blisko, ona wraca do kojca. Nabrala naprawde sporo odwagi. Powinno juz teraz isc to znacznie szybciej. Wkladam jej teraz caly czas kocyki do budki zeby sie do nich wreszcie przyzwyczaila. Na razie je wyrzuca, ale sukces jest, bo kawalek wykladziny dywanowej jest juz tam od dawna i niunia na nim spi. Powinno byc dobrze i do zimy ( jesli oczywiscie nie znajdzie domku ) juz bedzie miala w budzie cieple kocyki. Ta zima bedzie juz dla Abry samotna, bo nie bedzie sie do kogo przytulic ..... Magi juz u siebie w kojcu i nie wyrzuca koca, ale na nim spi. Quote
AlfaLS Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Na konto Weteranek wpłynęło: - od Kameralnej 10 zł. - od Randy 60 zł. / za dwa miesiące/, - od NINKI1 60 zł., - od Magdy222 20 zł., - od Tymotei 25 zł., - od Figi33 20 zł./ za dwa miesiące/, - od Malibo57 60 zł., - od Agaty51 40 zł., - od Nikusia 25 zł., - od Livki 10 zł. Razem 330 zł.[B] Bardzo serdecznie dziękujemy za wszystkie wpłaty!!!!!![/B]. Dziś Weteranki mają na koncie 488 zł. A jutro muszę zrobić przelew za Hotelik - 640 zł....i 60 zł. za szczepienia..... [B]Kochani sytuacja Weteranek staje się dramatyczna. Pewne deklaracje nam się wykruszyły. Odpadły nam deklaracje na kwotę 20 zł. niby niedużo ale ... inne choć niby aktualne to kasa nie wpływa:shake:. I o ile możemy ,tak sądzę ;), liczyć na pieniądze od [B][COLOR="blue"]Leyli[/COLOR][/B] czy [B][COLOR="blue"]li1[/COLOR] [/B] o tyle nie sądzę żeby wpłynęły pieniądze od [B][COLOR="blue"]majku33kraków[/COLOR] [/B]. Tu zaległość jest ogromna, 4 m-ce i choć Majku, który na dogo ma bana zapewnia mnie w mejlach, ze kasę wpłaci to jakoś nic z tego nie wynika :-(. Tak też zapewniał u Paryska (*) i tam też nic z tego nie wyszło... A jego deklaracja to 100 zł./m-c więc brak ich to dziura ogromna :-(. Dlatego nie mamy na bieżące zapłacenie za Hotelik... A na koncie powinien być zapas bo niektóre wpłaty są sporo do przodu... Czy ktoś mógłby pomóc Weterankom????? Bardzo prosimy o jakąkolwiek pomoc - wpłaty jednorazowe, deklaracje stałe, choćby minimalne, bazarki........Ja postaram się zrobić bazarek ale jeden bazarek to za mało.... BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!! Innymi słowy Weterankom brak w tej chwili 120 zł. stałych deklaracji. Bardzo proszę osoby przyjazne naszym suniom o pomoc w szukaniu choćby najdrobniejszych nowych deklaracji a naszą kochaną ZuzięM o fotki naszych suczek. Piękne, wyraźne i dużo...... Musimy próbować wyadoptować nasze panienki bo nie utrzymamy ich w Hotelu... A to może dla nich znaczyć tylko jedno.....Powrót do schroniska... Nikt z nas tego nie chce ale finanse są nieubłagane... Tylko ogromna ilość ogłoszeń z dobrymi fotkami może nam pomóc w szukaniu domu ...[/B] Quote
magda222 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 [B][quote name='AlfaLS'][B]... a naszą kochaną ZuzięM o fotki naszych suczek. Piękne, wyraźne i dużo...... Musimy próbować wyadoptować nasze panienki bo nie utrzymamy ich w Hotelu... A to może dla nich znaczyć tylko jedno.....Powrót do schroniska... Nikt z nas tego nie chce ale finanse są nieubłagane... Tylko ogromna ilość ogłoszeń z dobrymi fotkami może nam pomóc w szukaniu domu ...[/B][/QUOTE][/B] [B]Koniecznie musimy mieć dobre fotki do ogłoszeń. To bardzo ważne, bo to połowa sukcesu. I to nie tylko Weteranek, ale wszystkich tyszaków, które są u zuziM. Inaczej psy zostaną dożywotnio u zuziM (o ile będzie na to kasa) albo wrócą do schroniska. Myślę, że nie o to nam chodziło ratując te biedne psy i że to byłby dramat. ZuziuM, czy masz możliwość zrobienia dobrych ogłoszeniowych zdjęć?[/B] Quote
Sabina02 Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 [quote name='AlfaLS'] [B]Kochani sytuacja Weteranek staje się dramatyczna. Pewne deklaracje nam się wykruszyły. Odpadły nam deklaracje na kwotę 20 zł. niby niedużo ale ... inne choć niby aktualne to kasa nie wpływa:shake:. I o ile możemy ,tak sądzę ;), liczyć na pieniądze od [B][COLOR=blue]Leyli[/COLOR][/B] czy [B][COLOR=blue]li1[/COLOR] [/B]o tyle nie sądzę żeby wpłynęły pieniądze od [B][COLOR=blue]majku33kraków[/COLOR] [/B]. Tu zaległość jest ogromna, 4 m-ce i choć Majku, który na dogo ma bana zapewnia mnie w mejlach, ze kasę wpłaci to jakoś nic z tego nie wynika :-(. Tak też zapewniał u Paryska (*) i tam też nic z tego nie wyszło... A jego deklaracja to 100 zł./m-c więc brak ich to dziura ogromna :-(. Dlatego nie mamy na bieżące zapłacenie za Hotelik... A na koncie powinien być zapas bo niektóre wpłaty są sporo do przodu... Czy ktoś mógłby pomóc Weterankom????? Bardzo prosimy o jakąkolwiek pomoc - wpłaty jednorazowe, deklaracje stałe, choćby minimalne, bazarki........Ja postaram się zrobić bazarek ale jeden bazarek to za mało.... BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!![/B] [B]Innymi słowy Weterankom brak w tej chwili 120 zł. stałych deklaracji. Bardzo proszę osoby przyjazne naszym suniom o pomoc w szukaniu choćby najdrobniejszych nowych deklaracji a naszą kochaną ZuzięM o fotki naszych suczek. Piękne, wyraźne i dużo...... Musimy próbować wyadoptować nasze panienki bo nie utrzymamy ich w Hotelu... A to może dla nich znaczyć tylko jedno.....Powrót do schroniska... Nikt z nas tego nie chce ale finanse są nieubłagane... Tylko ogromna ilość ogłoszeń z dobrymi fotkami może nam pomóc w szukaniu domu ...[/B][/QUOTE] Ja moge wspomoc 25 zl miesiecznie, tyle niestety tylko moge, bo mam juz sporo deklaracji. :oops: Pieniazki wysle dopiero poczatkiem listopada, bo jak wiesz wysylam hurtem wszystkie moje deklaracje co dwa miesiace, a dopiero co wyslalam ostatnie poczatkiem wrzesnia. Moja pierwsza moja wplata bedzie wynoscic 100 zl, zaleglosc za wrzesien i pazdziernik oraz za dwa nastepne miesiace. Poprosze o dane do przelewu na PM. :lol: Quote
Grosziwo Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Wczoraj wysłałam moją deklarację na Mikunię i Deri za dwa miesiące, dorzuciłam 20 zł. dla Weteranek. Nie mogę obiecać stałej deklaracji dla dziewczynek ale zawsze będę się starać coś wpłacić. Quote
zuziaM Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Lidziu, nie przelewaj na razie tych 60 zl za szczepienia, bo dziewczyny sie nie daly zaszczepic. Pani doktor przyjechala po 19-tej i zanim poszczepila te, z ktorymi nie bylo problemow, to zrobilo sie nam ciemno i dziewczynek nie udalo mi sie w zaden sposob zlapac do szczepienia. Mozna to bylo oczywiscie zrobic po chamsku, ale to nie wchodzi u mnie wgre. Wolalam ich nie stresowac az tak bardzo. Z Magi nie bedzie juz problemu przy nastepnej wizycie za jakis czas, bo dziewczynka juz naprawde zrobila ogromne postepy. Ona juz chodzi sobie kolo mojej nogi i kiedy sie do niej nachylam, to moge ja lapac za puszczek. Nie probuje juz, jak na poczatku, lapac zabkami i nie ucieka. Bierze smakolyczki prosto z reki, kiedy jest poza kojcem. Tak wiec naprawde juz niedlugo bedzie mozna ja poglaskac, jak to jest teraz z Dagunia. Abra, mimo ze jescze nie pozwala do siebie podejsc, to juz od kilku dni zaczela sie wypuszczac dosc daleko od swojego kojca. Kiedys nawet sie wystraszylam, bo wracalam ze spaceru z Deniskiem, a Abra jak nas zobaczyla to ruszyla w naszym kierunku ze szczekaniem i balam sie, ze chce nas zaatakowac ..... no ciekawe, jak by sie to skonczylo gdybym nie krzyknela na nia...... Glownie teraz lezy sobie przed swoim kojcem na trawce, albo nadal na swojej budzie. Ale kojec ma otwarty i moze w kazdej chwili sobie wyjsc. Co do zdjec .... postaram sie , ale nie potrafie obiecac. Mam naprawde niewiele czasu ostatnio i poza tym nie za bardzo umiem robic ladne zdjecia. Ale ma byc u mnie od przyszlego tygodnia studentka na praktykach i poprosze zeby mi pomogla. Quote
AlfaLS Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Ok, to za szczepienie Madnatki i Abry przeleję jak będzie zrobione :lol: A do studentki bardzo się o te fotki uśmiechamy bo musimy zacząć ogłaszać te nasze starsze panie a bez dobrych fotek to żadne ogłoszenie nie zachwyci...... Quote
magda222 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Gosiu, a czasem bywa u Ciebie dziewczyna ze Zgorzelca (Lidzia zna nick) i robi piękne zdjęcia (widziałam na innym wątku). Może ona by pomogła? Quote
zuziaM Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Dagmara byla dopiero raz, ale obiecala, ze jeszcze zajrzy do nas. Poprosze oczywiscie. Mam piekne zdjecia Magi, juz je wgrywam. Abrze na razie nie robilam, bo biega moj Karmelek i jak pojde blisko kojcow, to zaraz poleci pod kojce duzych chlopakow i beda sie znow gryzly. Karmel nie podchodzi tam nigdy sam, ale jak ja jestem w poblizu nich, to jest zazdrosny i zaraz do nich gna. Ostatnio mu jeden nochal rozwalil.... MAGI [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/dc25c79dcf587791.html"][IMG]http://images46.fotosik.pl/1047/dc25c79dcf587791gen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/cb59ca2cda019122.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1099/cb59ca2cda019122gen.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/de95c68ff8dd7b4d.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/1099/de95c68ff8dd7b4dgen.jpg[/IMG][/URL] I tak mi nochal prawie w obiektyw wsadzila .... ciekawska pannica [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f7f5848363186667.html"][IMG]http://images39.fotosik.pl/1056/f7f5848363186667gen.jpg[/IMG][/URL] Quote
AlfaLS Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 [quote name='magda222']Gosiu, a czasem bywa u Ciebie dziewczyna ze Zgorzelca (Lidzia zna nick) i robi piękne zdjęcia (widziałam na innym wątku). Może ona by pomogła?[/QUOTE] Te zdjęcia wypatrzyłyśmy na wątku Amora, bo tam też zaglądamy ;). A robiła je [B]daga31081980[/B]. teraz założyła wątek psiaczkowi, który u Ciebie Gosu jest, Maxowi :lol:. Quote
Recommended Posts