Jump to content
Dogomania

Tyskie Weteranki - Abra i Magnatka za TM [*],.. Żegnajcie kochane...

Recommended Posts

Posted

Alfa, niech Bog Ci w czym tam chcesz wynagrodzi ,ze mnie tu przywloklas!! zebym miala tynk gryzc 100 zl miesiecznie dla dziewczyn daje. No nie mozemy ich zostawic przeciez!!!

Posted

Leyla napisał(a):
Alfa, niech Bog Ci w czym tam chcesz wynagrodzi ,ze mnie tu przywloklas!! zebym miala tynk gryzc 100 zl miesiecznie dla dziewczyn daje. No nie mozemy ich zostawic przeciez!!!

Leyla a ja myślałam, że mnie będziesz przeklinać że Cię na ten wątek zaprosiłam :evil_lol:
Bardzo, bardzo Ci dziękuję za tak wspaniałą deklarację :Rose::Rose::Rose:
Teraz czuję się dodatkowo pozytywnie zmotywowana do starania się o wyciągniecie obu suczek :razz:

Jeśli jednak nie uda się od razu wyciągnąć obu to mam pytanie - którą wyciągamy pierwszą???? Abra czy Magnatka? Która powinna pierwsza pobiegać po zielonej trawie?????? Pomóżcie podjąć decyzję .......

Zuziu a jak u Ciebie? Miejsce na obie ewentualnie będzie? Jak pojechałby obie to jaki koszt? Jak jedna to chyba wiemy ;)........

Kurcze ale się pytań dużo zrodziło :roll:

Idę do Rumka tam taka radosna atmosfera może ktoś da grosik na Abrę lub Magnatkę:roll:

I jeszcze jedno - suczki dostały na dobry początek od Leyli calutkie 60 zł.:multi::multi::multi:

Posted

Dzisiaj zrobię rozliczenie Rumkowych funduszy.
Może darczyńcy zgodzą się, żeby cała suma poszła na ratowanie naszych weteranek...
Moja deklaracja przechodzi na nie oczywiście.

Leyla :loveu: :Rose: :calus:

Posted

moja deklaracja Rumkowa też przechodzi na sunie 10zł miesięcznie i może coś jednorazowo uda mi się wpłacić :-)
poproszę o nr konta
jeszcze nie czytałam o suniach ale nadrobię to w wolnych chwilach ;)

Posted

Wysłałam Ci Alfo zdjęcia książek na bazarek dla Abry i Magnatki, przepraszam że tak pózno :oops: Strasznie się cieszę że dziewczyny zaczynają mieć deklaracje :multi: Ja na razie bez pracy więc będę wspierać duchowo :)

Posted

diana79 napisał(a):
moja deklaracja Rumkowa też przechodzi na sunie 10zł miesięcznie i może coś jednorazowo uda mi się wpłacić :-)
poproszę o nr konta
jeszcze nie czytałam o suniach ale nadrobię to w wolnych chwilach ;)

Bardzo dziękuję :lol:. Numer konta podeślę jak ustalimy kto będzie zbierał na nasze suczki. Bardzo prosimy o zaglądanie i podnoszenie ;)

magda222 napisał(a):
Dzisiaj zrobię rozliczenie Rumkowych funduszy.
Może darczyńcy zgodzą się, żeby cała suma poszła na ratowanie naszych weteranek...
Moja deklaracja przechodzi na nie oczywiście.

Leyla :loveu: :Rose: :calus:

Magda - bardzo dziękuję :lol:

Plicha napisał(a):
Wysłałam Ci Alfo zdjęcia książek na bazarek dla Abry i Magnatki, przepraszam że tak pózno :oops: Strasznie się cieszę że dziewczyny zaczynają mieć deklaracje :multi: Ja na razie bez pracy więc będę wspierać duchowo :)

Zdjęcia dotarły - na dniach postaram się zrobić bazarek - będą suczynki miały kolejne grosiki na dobry początek :multi:
Plicha - bardzo dziękuję :lol:

To na ten moment mamy pewne:

Leyla 100 zł.
magda222 10 zł.
diana79 10 zł.
Razem 120 zł.:multi:

Sporo pracy przed nami jak mamy nazbierać na obie.......:razz:

Posted

magda222 napisał(a):
[B]
Niestety nie zrobię dziś Rumkowego rozliczenia, bo do 22-giej co najmniej jestem w pracy a zeszyt z rozliczeniami został w domu.
Jutro się poprawię :)

Magda spokojnie, nie pali się ;) Myślę, że jakbyśmy chcieli zabrać obie do hotelu to mamy wydatek ok. 700 zł. Może jakby się Zuzia jakoś zlitowała to byłoby troszkę taniej...... Rumek płacił chyba 300 zł. a chyba nie miał pełnego pokrycia w deklaracjach / mogę się mylić /. Nie liczę żeby było tak cudownie że wszyscy przeniosą swoje deklaracje na Weteranki ale niechby przeszło ok. 150-200 zł. To razem z deklaracja Leyli daje nam ok. 250-300 zł. Czyli mniej niż połowa...............Dlatego zanim nazbieramy resztę to chyba sporo wody upłynie i w Wiśle i w Odrze..........

Posted

Hej dziewczyny.
Juz odpowiadam na pytania.
Koszt za sunie ...Ja mowie po 350 zl ........... Wy po 300 zl ......
Siekierczynskim targiem .... po 320 zl.
Moze byc ?

Jesli chodzi o termin, to mam teraz komplet, bo ostatni wolny kojec zasiedlam 25.09 w sobote, ale tylko na miesiac.
Poza tym jeszcze dwie budki musimy dorobic. Materialy juz sa poskladane w garazu.
Tak wiec od ok. 26/27 pazdziernika bedzie wolne miejsce dla jednej lub dwoch suniek ( to zalezy od was ).
Powiem tak .... na poczatek sunie beda razem w jednym kojcu, ale jak sie miejsce pierwsze jakies zwolni, to beda juz pojedynczo.
Chyba, ze pogodza sie bardzo ze wszystkimi innymi suniami, to tak jak one , beda w kojcu zamykane tylko na noc, a reszte czasu beda sobie biegac luzem, albo siedziec w budkach ( moze juz byc troszke chlodno ) w otwartym kojcu. I wowczas moga pozostac w jednym kojcu razem.
Tak wiec sprawa wyglada.

Oczywiscie ten termin moze sie zmienic, jesli ktorys z hotelowych psiakow pojdzie do domu.
Wtedy kojec bedzie wolny wczesniej niz 26 pazdziernika.

Posted

To ja się tu troszkę poszarogęszę ale na razie mało osób tu zagląda a te co są chyba wstępnie się ze mną zgodzą :razz:. Myślę, że wstępnie zaklepujemy miejsce dla obu suczek:lol:. Mamy miesiac na nazbieranie deklaracji - co szczerze trzeba przyznać jest wyzwaniem nie lada :crazyeye:. Sądzę jednak, że jak się sprężymy to damy radę a może w międzyczasie coś się zmieni, może jakiś tyszak albo inny psiak znajdzie dom i ktoś ofiaruje nam swoją deklarację? Jak nie damy rady z deklaracjami to wtedy będziemy kombinować czy wieziemy jedną i wtedy będziemy musieli wybrać którą czy czekamy na lepsze czasy czy ......... sama już nie wiem co :cool3: Myślę, że z transportem to niezawodny Nikuś nam pomoże......:lol:

Na razie konkrety: potrzebujemy 640 zł. Mamy 120 zł. Brak 520 zł. Cholewcia takiego wyzwania to tyska grupa jeszcze nie miała :diabloti:

Kochani co Wy na to moje kombinowanie? Pomożecie rozsyłać wątek i żebrać???????? Bardzo, bardzo proszę - wyzwanie nie lada!!!!!!!!

Posted

Szkoda mi uroczych weteranek... Alfa, jak wygląda sprawa z kotami u Grażyny, bo widzę, ze zmieniłaś banerek. Może jeśli jest i tak w zawieszeniu, to tak jak Ty wezmę do sygnatury weteranki...
One mogą mieszkać oddzielnie? (bo chyba teraz mieszkają)...

A może rozdzielić wątki i najpierw jedną wyciągnąć, potem drugą? Wtedy brakująca suma jest mniejsza i tak nie przeraża. Która wydaje się być teraz w większej potrzebie: Abra czy Magnatka?

Wtedy warto byłoby założyć nowy wątek tej, na którą akurat zbieralibyśmy...

Posted

UBOCZE napisał(a):
Szkoda mi uroczych weteranek... Alfa, jak wygląda sprawa z kociarnią u Grażyny, bo widzę, ze zmieniłaś banerek. Może jeśli jest i tak w zawieszeniu, to tak jak Ty wezmę do sygnatury weteranki...
One mogą mieszkać oddzielnie? (bo chyba teraz mieszkają)...

A może rozdzielić wątki i najpierw jedną wyciągnąć, potem drugą? Wtedy brakująca suma jest mniejsza i tak nie przeraża. Która wydaje się być teraz w większej potrzebie: Abra czy Magnatka?

Po kolei:
Banerek zmieniłam bo mimo wszystko kociaki u Grażyny bezpieczne i "zaopiekowane" a Weteranki - sam wiesz......... Miały iść do swojego domu Toto i Wito ale nie mam wiadomości czy poszły - Grażyna bez neta a na telefony nie mam już kasy..... z Grażyną rozmowa to min. godzina a przy cenach połączeń za komórki to trochę sporo ;) ale postaram się coś dowiedzieć o kociakach..........

Suczki mieszkają teraz oddzielnie - po pogryzieniu Abra nie wróciła do swego boksu, jest w innym........

Nie mam pojęcia, która jest w większej potrzebie do wyjazdu....ale jak zostały już tylko te dwie to może niech zostaną już obie - jak się nie nazbiera kasy to łatwiej będzie zdecydować, która jedzie a która zostaje .......... Bo nie ukrywam, ze decyzję będą musiały podjąć inne osoby na wątku...... ja tego nie jestem w stanie zrobić...........

Transport obu też byłby tańszy........;)

Mamy miesiąc to dużo i niedużo zarazem, zaczynam ogromną nieustającą akcję żebraczą........ Jeśli ktoś ma chwilkę i zechce pomóc - będę bardzo, bardzo wdzięczna :lol:

Nie wiem dlaczego teraz można mieć tylko dwa banerki - kiedyś można było mieć 5 byleby w rozmiarach się mieściły a teraz tylko dwa bez względu na rozmiar........:-(

Posted

AlfaLS napisał(a):
To ja się tu troszkę poszarogęszę ale na razie mało osób tu zagląda a te co są chyba wstępnie się ze mną zgodzą :razz:. Myślę, że wstępnie zaklepujemy miejsce dla obu suczek:lol:. Mamy miesiac na nazbieranie deklaracji - co szczerze trzeba przyznać jest wyzwaniem nie lada :crazyeye:. Sądzę jednak, że jak się sprężymy to damy radę a może w międzyczasie coś się zmieni, może jakiś tyszak albo inny psiak znajdzie dom i ktoś ofiaruje nam swoją deklarację? Jak nie damy rady z deklaracjami to wtedy będziemy kombinować czy wieziemy jedną i wtedy będziemy musieli wybrać którą czy czekamy na lepsze czasy czy ......... sama już nie wiem co :cool3: Myślę, że z transportem to niezawodny Nikuś nam pomoże......:lol:

Na razie konkrety: potrzebujemy 640 zł. Mamy 120 zł. Brak 520 zł. Cholewcia takiego wyzwania to tyska grupa jeszcze nie miała :diabloti:

Kochani co Wy na to moje kombinowanie? Pomożecie rozsyłać wątek i żebrać???????? Bardzo, bardzo proszę - wyzwanie nie lada!!!!!!!!

Ja obiecuję, że w weekend wezmę sie za rozsyłanie. Ale jeśli ktoś mógłby wcześniej?

Posted

UBOCZE napisał(a):
Ja obiecuję, że w weekend wezmę sie za rozsyłanie. Ale jeśli ktoś mógłby wcześniej?

Z góry bardzo, bardzo dziękuję za pomoc w rozsyłaniu :lol:

Posted

AlfaLS napisał(a):
Po kolei:
Banerek zmieniłam bo mimo wszystko kociaki u Grażyny bezpieczne i "zaopiekowane" a Weteranki - sam wiesz......... Miały iść do swojego domu Toto i Wito ale nie mam wiadomości czy poszły - Grażyna bez neta a na telefony nie mam już kasy..... z Grażyną rozmowa to min. godzina a przy cenach połączeń za komórki to trochę sporo ;) ale postaram się coś dowiedzieć o kociakach..........

Suczki mieszkają teraz oddzielnie - po pogryzieniu Abra nie wróciła do swego boksu, jest w innym........

Nie mam pojęcia, która jest w większej potrzebie do wyjazdu....ale jak zostały już tylko te dwie to może niech zostaną już obie - jak się nie nazbiera kasy to łatwiej będzie zdecydować, która jedzie a która zostaje .......... Bo nie ukrywam, ze decyzję będą musiały podjąć inne osoby na wątku...... ja tego nie jestem w stanie zrobić...........

Transport obu też byłby tańszy........;)

Mamy miesiąc to dużo i niedużo zarazem, zaczynam ogromną nieustającą akcję żebraczą........ Jeśli ktoś ma chwilkę i zechce pomóc - będę bardzo, bardzo wdzięczna :lol:

Nie wiem dlaczego teraz można mieć tylko dwa banerki - kiedyś można było mieć 5 byleby w rozmiarach się mieściły a teraz tylko dwa bez względu na rozmiar........:-(

Tak głośno myślę, ale wiem, że decyzja trudna. Sam na pewno bałbym się jej podjąć, bo żal mi byłoby drugiej i bałbym się, ze na nią nie uzbieramy...
Nic, w miarę możliwości postaramy sie ożywić wątek i czeka nas akcja żebracza na dużą skalę...

Posted

Leyla napisał(a):

Plicha napisał(a):
No wyzwanie nie lada :) Ale co to dla Klubu Miłośników Tyszaków :) Trzeba będzie zacisnąć pasa :)

UBOCZE napisał(a):
czeka nas akcja żebracza na dużą skalę...

Dała nam przykład Leyla jak Klub Miłośników Tyszaków zwyciężać ma !!!!!!!!!!!:evil_lol:

Posted

kameralna napisał(a):
AlfaLS, dziękuję za zaproszenie. Panienki zasługują na lepsze życie. W przyszłym tygodniu dorzucę cosik do skarbonki :)

Kameralna dziękuję za przybycie :lol: Cieszę się że masz podobne zdanie do naszego odnośnie suczek, możemy liczyć na jakąś deklarację stała? Np. tą po Rumku?

Posted

kameralna napisał(a):
Na razie skromnie 10 zł (5 zł na jedną panienkę, 5 na drugą) a później to się zobaczy ;)

Super - bardzo, bardzo dziękuję :multi::multi::multi:

Polubek też przeniosła swoje 5 zł. z Rumka na jedną z weteranek a drugiej dołożyła piątkę żeby było po równo :lol::multi:

Mamy:
Leyla 100 zł.
magda222 20 zł.
diana79 10 zł.
kameralna 10 zł.
polubek 10 zł.
agata51 20 zł.
Razem 170 zł. :multi:

Posted

Jestem, Alfa. Myślałam, że odetchnę finansowo, ale mnie dopadłaś. Ok, przeniosę Rumkową deklarację na panienki, ale urwę dyszkę - tzn. 20zł/mies. po 10 na łepek. Ja już chyba się nie wyrwę zza tych niebieskich krat.

Posted

no jestem:) Livka mi mówi co się tu wyrabia:) decyzja na transport wydaje się oczywista- dziewczyny zawozimy za friko:) - i proszę mi tu nie protestować:razz: