Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ewaa']Umieściłam ogłoszenie również u nas na Forum http://free4web.pl/3/1,100348,257079,Threads.html;jsessionid=6A23B08ADE09A935906AA60D385161C3mam nadzieję, że wszystkie znajdą domy.
Tez mam nadzieje ze znajda domki:) pytałam wczoraj wielu znajomych ale nikt nie chce dorosłych piesków :( na dodatek jedna osoba stwierdzila ze 'pudle sa po prostu glupie ":angryy: myslalam ze krew mnie zaleje

Posted

Nie wiem skąd się to wzięło z tą rzekomą głupotą pudli...We wszystkich książkach kynologicznych, które miałam w ręku, zawsze są w pierwszej trójce ras pod względem inteligencji...Teraz mam Yorczycę i kocham ją bardzo, ale moja Ś.P. Pudlica, była jak człowiek... Słowo honoru!Zresztą wystarczy zobaczyć pudla z panem na ulicy, co chwila odwraca się, żeby spojrzeć panu w oczy i wyczytać co robić dalej, gdzie iść... Czyta w myślach!

Posted

KingaW napisał(a):
Nie wiem skąd się to wzięło z tą rzekomą głupotą pudli...We wszystkich książkach kynologicznych, które miałam w ręku, zawsze są w pierwszej trójce ras pod względem inteligencji...Teraz mam Yorczycę i kocham ją bardzo, ale moja Ś.P. Pudlica, była jak człowiek... Słowo honoru!Zresztą wystarczy zobaczyć pudla z panem na ulicy, co chwila odwraca się, żeby spojrzeć panu w oczy i wyczytać co robić dalej, gdzie iść... Czyta w myślach!

Zgadzam sie pudelki sa madre..wiadomo ze jak w kazdej rasie sa wyjatki..ale pudelki nie sa głupie..Moze ludzi po prostu myli ich slodki wyglad?:???:
Pudelki górą ! :)

Posted

Ja niestety pudelki tylko na zdjeciach i na wystawach widziałam. I też słyszałam, że mądre i szybko się uczą. Kinga: a jakie jeszcze pieski w tej pierwszej trójce wyczytałaś, bo jestem ciekawa...?

Posted

do pudli przylgnęła etykieta głupich psów ale to jedna z najbardziej inteligentnych ras,do tego bardzo szybko sie uczą,są zgodne z innymi psami-charakter praktycznie idealny.Ja też miałem jakiś czas pudla i wiem co mówię-nie ma innej tak oddanej człowiekowi rasy(no oprócz kundelków:))

Posted

Rickson napisał(a):
do pudli przylgnęła etykieta głupich psów ale to jedna z najbardziej inteligentnych ras,do tego bardzo szybko sie uczą,są zgodne z innymi psami-charakter praktycznie idealny.Ja też miałem jakiś czas pudla i wiem co mówię-nie ma innej tak oddanej człowiekowi rasy(no oprócz kundelków:))

Owszem sa bardzo madre :) a ta etykietka głupich niepotrzebnie psuje im tylko opinie :(

Posted

A ja mam obecnie pudla i powiem Wam, że trudno o bardziej inteligentnego, kochajacego i usłuchanego psiaczka! On uwielbia sie uczyć, aportuje z zapałem patyki, skacze przez przeszkody- jedym słowem pudel wbrew powszechnej opinii to pies madry i usportowiony:lol:

Posted

UWAGA !!! W rankingu psów pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa, wśród 79 ras PUDEL jest na DRUGIM miejscu po Border Collie. Bokser np. na miejscu 48, a Mastif na 72 miejscu.

taką informację znalazlam na jednej z ''pudelkowych'' stron

Posted

[quote name='monnikk']UWAGA !!! W rankingu psów pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa, wśród 79 ras PUDEL jest na DRUGIM miejscu po Border Collie. Bokser np. na miejscu 48, a Mastif na 72 miejscu.

A na jakim miejscu sa CZW, Husky i malamutny? :lol: :)

Posted

A ja o ratlerki nawet nie będe pytać :eviltong:
Pudelki, do domów!

Mój sasiad miał pudla Fakira i nauczył go liczyć do trzech! Pokazywał na palcach, i pies szczekał tyle razy, ile było palców. I przecież pudle często w cyrkach występowały z powodu inteligencji!

Posted

[quote name='monnikk']UWAGA !!! W rankingu psów pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa, wśród 79 ras PUDEL jest na DRUGIM miejscu po Border Collie. Bokser np. na miejscu 48, a Mastif na 72 miejscu.

Ja mam pudle od 7 lat i nie ma lepszego przyjaciela i mądrzejszego psa, o urodzie nie wspomnę !!! Potwierdzam to wszystko, to wszystko po 100 razy !!!

Posted

Mam dobry, sprawdzony dom w Krakowie dla jednego pudla, płeć obojętna, wiek też :lol:. Dom u koleżanki mojej Babci. Pudel bedzie jej pierwszym psem, wiec może lepiej żeby był starszy. Nie musi byc sterylizowany, bo nikt nie pozwoli mu się rozmnażać :p . Koleżanka Babci na emeryturze, ale bardzo aktywna więc spacery zapewnione. Z kim mam się kontaktować w sprawie adopcji?

Posted

Nie wiem jaka jest obecnie sytacja. Anielica pisama ze 2 znalazły domek. Pytasz o kontakt trzeba by pewnie dzwonic do tej kobiety. Mam nr.telefonu do niej ale nie przy sobie (w biurze został). Wczoraj dzwonił do mnie Pan z W-wy skierowałam go do włascicielki. Jest w internecie sporo ogłoszeń o pudelkach wiec czesc moze juz byc wyadoptowana. Moze Anielica wie cos wiecej.... ale chyba jej dzis nie ma

Posted

Zostały 3 pieski.
Sonia - 9 letnia
Fifi - 7 lat, z chorym uszkiem
Niki - piesek, 7 lat

Można dzwonić do Pani i zaklepać. Ona sama wydaje pieski. Telefon na str. 5.

Posted

anielica suuuper :multi: mam tylko nadzieje ze psinki poszły do donrych ludzi. Wiesz kto je zabrał? cokolwiek gdzie poszły??