Agnieszka76 Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Będzie dobrze, te pudliczki to ślicznoty, a jak się wszystcy choć po parę grosików zrzucimy, to bedzie dobrze, zobaczycie!:multi: Quote
Cheritka Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Umieściłam ogłoszenie również u nas na Forum http://free4web.pl/3/1,100348,257079,Threads.html;jsessionid=6A23B08ADE09A935906AA60D385161C3mam nadzieję, że wszystkie znajdą domy. Quote
lady_lina Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 [quote name='Ewaa']Umieściłam ogłoszenie również u nas na Forum http://free4web.pl/3/1,100348,257079,Threads.html;jsessionid=6A23B08ADE09A935906AA60D385161C3mam nadzieję, że wszystkie znajdą domy. Tez mam nadzieje ze znajda domki:) pytałam wczoraj wielu znajomych ale nikt nie chce dorosłych piesków :( na dodatek jedna osoba stwierdzila ze 'pudle sa po prostu glupie ":angryy: myslalam ze krew mnie zaleje Quote
KingaW Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Nie wiem skąd się to wzięło z tą rzekomą głupotą pudli...We wszystkich książkach kynologicznych, które miałam w ręku, zawsze są w pierwszej trójce ras pod względem inteligencji...Teraz mam Yorczycę i kocham ją bardzo, ale moja Ś.P. Pudlica, była jak człowiek... Słowo honoru!Zresztą wystarczy zobaczyć pudla z panem na ulicy, co chwila odwraca się, żeby spojrzeć panu w oczy i wyczytać co robić dalej, gdzie iść... Czyta w myślach! Quote
lady_lina Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 KingaW napisał(a):Nie wiem skąd się to wzięło z tą rzekomą głupotą pudli...We wszystkich książkach kynologicznych, które miałam w ręku, zawsze są w pierwszej trójce ras pod względem inteligencji...Teraz mam Yorczycę i kocham ją bardzo, ale moja Ś.P. Pudlica, była jak człowiek... Słowo honoru!Zresztą wystarczy zobaczyć pudla z panem na ulicy, co chwila odwraca się, żeby spojrzeć panu w oczy i wyczytać co robić dalej, gdzie iść... Czyta w myślach! Zgadzam sie pudelki sa madre..wiadomo ze jak w kazdej rasie sa wyjatki..ale pudelki nie sa głupie..Moze ludzi po prostu myli ich slodki wyglad?:???: Pudelki górą ! :) Quote
anielica Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Ja niestety pudelki tylko na zdjeciach i na wystawach widziałam. I też słyszałam, że mądre i szybko się uczą. Kinga: a jakie jeszcze pieski w tej pierwszej trójce wyczytałaś, bo jestem ciekawa...? Quote
Rickson Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 do pudli przylgnęła etykieta głupich psów ale to jedna z najbardziej inteligentnych ras,do tego bardzo szybko sie uczą,są zgodne z innymi psami-charakter praktycznie idealny.Ja też miałem jakiś czas pudla i wiem co mówię-nie ma innej tak oddanej człowiekowi rasy(no oprócz kundelków:)) Quote
lady_lina Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Rickson napisał(a):do pudli przylgnęła etykieta głupich psów ale to jedna z najbardziej inteligentnych ras,do tego bardzo szybko sie uczą,są zgodne z innymi psami-charakter praktycznie idealny.Ja też miałem jakiś czas pudla i wiem co mówię-nie ma innej tak oddanej człowiekowi rasy(no oprócz kundelków:)) Owszem sa bardzo madre :) a ta etykietka głupich niepotrzebnie psuje im tylko opinie :( Quote
Norbitka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Gdyby były głupie nie pracowałyby w cyrkach. Miałam pudelka miniaturkę wybitnie mądraliński ale charakterek fatalny :) Quote
Agnieszka76 Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 A ja mam obecnie pudla i powiem Wam, że trudno o bardziej inteligentnego, kochajacego i usłuchanego psiaczka! On uwielbia sie uczyć, aportuje z zapałem patyki, skacze przez przeszkody- jedym słowem pudel wbrew powszechnej opinii to pies madry i usportowiony:lol: Quote
lady_lina Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 ja nigdy nie miałam pudelka, ale moja znajoma ma i widze co weekend tego psiaka, jest baaardzo madry..:) i kochany Quote
monnikk Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 UWAGA !!! W rankingu psów pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa, wśród 79 ras PUDEL jest na DRUGIM miejscu po Border Collie. Bokser np. na miejscu 48, a Mastif na 72 miejscu. taką informację znalazlam na jednej z ''pudelkowych'' stron Quote
lady_lina Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 [quote name='monnikk']UWAGA !!! W rankingu psów pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa, wśród 79 ras PUDEL jest na DRUGIM miejscu po Border Collie. Bokser np. na miejscu 48, a Mastif na 72 miejscu. taką informację znalazlam na jednej z ''pudelkowych'' stron A na jakim miejscu sa CZW, Husky i malamutny? :lol: :) Quote
malagos Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 A ja o ratlerki nawet nie będe pytać :eviltong: Pudelki, do domów! Mój sasiad miał pudla Fakira i nauczył go liczyć do trzech! Pokazywał na palcach, i pies szczekał tyle razy, ile było palców. I przecież pudle często w cyrkach występowały z powodu inteligencji! Quote
Cheritka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 [quote name='monnikk']UWAGA !!! W rankingu psów pod kątem inteligencji użytkowej i posłuszeństwa, wśród 79 ras PUDEL jest na DRUGIM miejscu po Border Collie. Bokser np. na miejscu 48, a Mastif na 72 miejscu. taką informację znalazlam na jednej z ''pudelkowych'' stron Ja mam pudle od 7 lat i nie ma lepszego przyjaciela i mądrzejszego psa, o urodzie nie wspomnę !!! Potwierdzam to wszystko, to wszystko po 100 razy !!! Quote
Cheritka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Dodam tylko jedno. LUDZIE PODCHODZĄ DO PUDLA JAK DO BLONDYNKI - jak ładna to napewno głupia. A sami wiecie jak jest naprawdę :roll: Quote
Frotka Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Mam dobry, sprawdzony dom w Krakowie dla jednego pudla, płeć obojętna, wiek też :lol:. Dom u koleżanki mojej Babci. Pudel bedzie jej pierwszym psem, wiec może lepiej żeby był starszy. Nie musi byc sterylizowany, bo nikt nie pozwoli mu się rozmnażać :p . Koleżanka Babci na emeryturze, ale bardzo aktywna więc spacery zapewnione. Z kim mam się kontaktować w sprawie adopcji? Quote
Frotka Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Okazuje się że ta Pani dopiero co przeszła na emeryturę. Mimo to nadal pracuje jako nauczycielka. Ma dorosłe dzieci. W domu ma starszego kota. Quote
lady_lina Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Oo widze ze jest szansa na domek, 3mam kciuki :) Quote
Norbitka Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Nie wiem jaka jest obecnie sytacja. Anielica pisama ze 2 znalazły domek. Pytasz o kontakt trzeba by pewnie dzwonic do tej kobiety. Mam nr.telefonu do niej ale nie przy sobie (w biurze został). Wczoraj dzwonił do mnie Pan z W-wy skierowałam go do włascicielki. Jest w internecie sporo ogłoszeń o pudelkach wiec czesc moze juz byc wyadoptowana. Moze Anielica wie cos wiecej.... ale chyba jej dzis nie ma Quote
anielica Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Zostały 3 pieski. Sonia - 9 letnia Fifi - 7 lat, z chorym uszkiem Niki - piesek, 7 lat Można dzwonić do Pani i zaklepać. Ona sama wydaje pieski. Telefon na str. 5. Quote
pati Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 anielica suuuper :multi: mam tylko nadzieje ze psinki poszły do donrych ludzi. Wiesz kto je zabrał? cokolwiek gdzie poszły?? Quote
Recommended Posts