Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No to czekamy na uaktualnienie pierwszego postu, żeby zacząć akcję żebraczą :) Obiecuję dziś pół dnia spędzić na rozsyłaniu pw dla maluchów! Jutro przyjeżdżają do mnie trzy szczeniorki Koni (podobno są dzikawe i śmierdzą na kilometr) więc będę miała co robić ;) Quote
agada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Weszłam dzisiaj i oczom nie wierzę, co za sprawna akcja logistyczna, poprosze o nr. konta to coś w kwietniu przeleję... Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dzięki Jadwiga :) Przesle nr konta jak tylko wszystko dogramy. Masz rację - ostrożności nigdy nie za wiele.. szczególnie, że teraz ten właściciel to największa przeszkoda do przeskoczenia bo wszystko inne zaczyna się ładnie układać.. Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Pierwszy post aktualny. Będę zmieniać na bieżąco :) Sama nie wierzę, że wszystko tak wspaniale się układa :loveu: Ja deklaruję na początek 30 zł miesięcznie dla suni. Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='jadwiga']witam,proszę o nr konta w razie zbiórki,przepraszam za to co napiszę,ale radzę ostrożnie rozmawiać z właścicielem,a jak trafi się oszołom,co będzxie chciał wszystko zxałatwić hurtem i np struje psy albo odstawi ciupasem w niewiadome miejsce?[/QUOTE] Kobieto masz przepieknego NICKA " juz Cię za niego lubię !!! :D Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Aga, wiem, ze jestem strasznym upierdliwcem ale popraw proszę literówke w tytule (ziebramy) i dodaj może to info (jesli ja mam zbierac kasę): Wszystkie wpłaty będą raportowane na bieżąco w pierwszym poście na wątku. Konto udostępnia Maada - prosimy o kontakt do niej na pw po nr konta i wpłaty[SIZE=3][COLOR=Black] [SIZE=2]z dopiskiem: [/SIZE] NICK + darowizna dla szczeniaków z Nowego Miasta[/COLOR][/SIZE] Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No i żeby to rozliczanie kasy miało jakieś ręce i nogi to proszę starajcie się brać paragony przy jakichkolwiek wydatkach (karma, wet itp). Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Aga - masz zapchaną skrzynkę, wyczyść proszę, może się tam dobijają jacyś ofiarodawcy :) (i już jestem cicho) Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Tytuł porawiłam, skrzynkę odepchałam ;) Owieczko już rozmawiałam z mamą bardzo się ucieszyła że jest szansa dla maluchów. Kupi im tabletki na robale. Możesz dzwonić, żeby ustalić szczegóły. Quote
amica Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='polubek'][URL="http://www.dogomania.pl/threads/181890-6-szczeniakA-w-cudem-przeA-yA-o-zimAE-na-opuszczonej-dziaA-ce-2-zamarzA-y-POMOCY"][IMG]http://img704.imageshack.us/img704/6744/k141dv1.jpg[/IMG][/URL]***[URL="http://www.dogomania.pl/threads/181890-6-szczeniakA-w-cudem-przeA-yA-o-zimAE-na-opuszczonej-dziaA-ce-2-zamarzA-y-POMOCY"][IMG]http://img219.imageshack.us/img219/5919/k141dv2.jpg[/IMG][/URL]***[URL="http://www.dogomania.pl/threads/181890-6-szczeniakA-w-cudem-przeA-yA-o-zimAE-na-opuszczonej-dziaA-ce-2-zamarzA-y-POMOCY"][IMG]http://img138.imageshack.us/img138/3991/2emogmu1.jpg[/IMG][/URL] ciotki na razie wstawiam tylko te takie sobie. po prostu nie mam dzisiaj już siły po pracy. jutro będzie więcej banerków i obiecuję że będą ładniejsze.[/QUOTE] Polubek super robota! Banerki świetne, hasło "Pomóż tym, które żyją chyba najbardziej adekwatne!" Super, że już są banerki, teraz do roboty! Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 No paragony konieczne o ile wet wyda... Dajcie znac jak najszybciej co udało się kupuć i co musze dokupic dla maluchów i mamuśki. Quote
Agucha Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kolejne maluszki, straszne! Mają bajeczne umaszczenie i pewnie "rozejdą się jak świeże bułeczki"...tylko co z mamuśką? :( Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Owieczka, a Ty masz czadowego avatara :) sorki za offa ;) Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 z tym "rozchodzeniem się jak swieże bułeczki" to bym nie przesadzała :( Kielce zapchane szczeniakami.. z moich doświadczen wynika, że jak duzy mieszaniec to a. ma być groźny ale oczywiście łagodny (hehe) b. i najlepiej zeby wyglądał do złudzenia jak rasowy.. najlepiej owczarek niem. (hehe).. Odsiewanie wątpliwych domów to najbardziej upierdliwa robota.. i najtrudniejsza :( Quote
Kar0la Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Wowww. Ależ szybka akcja. Oby wszystko dobrze poszło. Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='Kar0la']Wowww. Ależ szybka akcja. Oby wszystko dobrze poszło.[/QUOTE] Taaa żeby tak szybko pieniądze się znalazły to było by super... ;/ Quote
andzia69 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ale się tu podziało:):) [quote name='Owieczka']Jestem !!! Ja mieszkam dosłownie 6 km od Nowego Mista. Moge pomóc w złapaniu maluchów ale dopiero w weekend. A co z matką maluszków ? W razie co jest miejsce w hoteliku ( kojec z dużą budą ) u mojej sąsiadki. Za ok 300 zł Zapytam jutro znajomego bo chciał dużego szczeniaka to moze jeden by poszedł juz do DS...[/QUOTE] Owieczka - tak myślałam o tobie:loveu: tylko myślałam, ze to miejsce jest dla małego pieska a nie dla prawie krowy:p co do maluszków - jak już gdzieś pisałam - super by było gdyby znalazły dt - zawsze to łatwiej by było...no i socjalizacja... no w najgorszym razie schron w Radomiu - są tam wolontariuszki;) nie jest taki zły:) [quote name='Maada']andzia podaj link do tego allegro[/QUOTE] [url]http://www.allegro.pl/item963490880_psia_rodzinka_matka_i_jej_maluchy_na_mrozie.html[/url] Quote
Ania012 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Dziewczynki poproszę na PW nr konta, dorzuce jakiś grosik. Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='andzia69']ale się tu podziało:):) Owieczka - tak myślałam o tobie:loveu: tylko myślałam, ze to miejsce jest dla małego pieska a nie dla prawie krowy:p co do maluszków - jak już gdzieś pisałam - super by było gdyby znalazły dt - zawsze to łatwiej by było...no i socjalizacja... no w najgorszym razie schron w Radomiu - są tam wolontariuszki;) nie jest taki zły:) [URL]http://www.allegro.pl/item963490880_psia_rodzinka_matka_i_jej_maluchy_na_mrozie.html[/URL][/QUOTE] andzia60 ja mam i miejsce dla maluszka :) ale w innym miejscu w domu. Moja sąsiadka i tak chodzi koło mojego zwierzyńca jak jestem w pracy . Ma wolny kojec z duża budą ( wybitą od środka kożuchem :cool3: ) moze nie wygląda to efektownie ale na pewno jest funkcjonalne a oto przecież chodzi. :eviltong: DT juz wstepnie sa tylko maluchy dobrze było by odrobaczyc i odpchlić na miejscu. Potem przywioze towarzystwo do Wawy :p Quote
Kago Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Kago dziękuję za tak szybką reakcję i za to że przygarniesz maluchy pod swój dach:iloveyou: :Rose: Mama zamartwiała się losem maluszków, bo nic poza jedzeniem nie może im zaoferować. Owieczko, Kago czy ten wekend by wam pasował? Można by było zadzwonic po faceta i chociaż już dwa maluchy byłyby bezpieczne. Teraz pytanie, co z sunią?? Jest oferta kojca dla niej, czyli potrzebujemy deklaracji, bazarków. Kago na jakich warunkach przyjmiesz maluchy na tymczas? Bezpłatnie, z karmą czy bez, a co z pokryciem kosztów leczenia? Maado u ciebie tymczas tak jak zawsze? Za pokryciem opieki medycznej i zaopatrzeniem w karmę?[/QUOTE] Do dyspozycji jestem w niedzielę, jeśli mam gdzieś dojechać. Jeśli odbiór z Ursynowa, cały przyszły tydzień, mogę w ciągu dnia wyskoczyć:evil_lol:. Karmę i różne szamponidła mam. Podstawową opiekę weta biorę na siebie, chyba , że coś poważniejszego wyniknie. Czekam na info:lol: Quote
Maada Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Wysłałam już nr konta do: Ania012, Agada, Jadwiga. Cioteczki, każda najmniejsza wpłata to krok do przodu :) Wielkie dzięki! :) Ja niestety muszę mieć finansowaną karmę i weta dla moich tymczasiaków.. nie wyrabiam sama :( Szczególnie, że szukanie domów generuje dodatkowe koszty (druk, benzyna, płatne ogłoszenia), nie wspominając o tonach papieru toaletowego tudzież ręczników kuchennych ;) Quote
mtf zalesie Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ja sie doloze do sterylki suki,czy to miejsce podlega pod wojta i gmine grabow nad pilica-walczymy z tym chamem aby podpisla umowe ze schronem i zbieramy wszelkie zgloszenia do gminy o psach bezdomnych na ktore wojt nie reaguje Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 [quote name='mtf zalesie']ja sie doloze do sterylki suki,czy to miejsce podlega pod wojta i gmine grabow nad pilica-walczymy z tym chamem aby podpisla umowe ze schronem i zbieramy wszelkie zgloszenia do gminy o psach bezdomnych na ktore wojt nie reaguje[/QUOTE] W ogóle w tych okolicach to nie wiadomo co z psami robić... Nie ma nawet do kogo zadzwonic w tej sprawie, wszyscy umywaja ręce :( Quote
agnieszka24 Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='mtf zalesie']ja sie doloze do sterylki suki,czy to miejsce podlega pod wojta i gmine grabow nad pilica-walczymy z tym chamem aby podpisla umowe ze schronem i zbieramy wszelkie zgloszenia do gminy o psach bezdomnych na ktore wojt nie reaguje[/QUOTE] Miejsce, w którym przebywa sunia podlega pod Urząd Miasta i Gminy Nowe Miasto nad Pilicą. Ale tutaj też nikt nie widzi problemu bezdomności zwierząt :( Quote
Recommended Posts