Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='evel']No wiecie, ja na pewno znalazłabym pracę w edukacji, zwłaszcza z małymi dziećmi, gdybym sobie wytatuowała połowę ciała i zakolczykowała drugą połowę, nie wiem, o co Wam chodzi :diabloti: Ale ja za to jestem okropna i pluję jadem, jak się przed chwilą dowiedziałam, więc nic już mi chyba nie pomoże :grins:[/QUOTE] ale jakbyś sobie zrobiła tatuaż np. na udzie to wątpię ze ktokolwiek by to zauważył, chyba że w miniówach chodzisz :grins: [quote name='a_niusia']tunele w uszach i kolorowe wlosy swiadcza twoim zdaniem o wyobrazni? bo mi sie wydaje, ze ani tunele ani kolorowe wlosy nie sprawia, ze bedziesz mniej nudna. poza tym...tak, tak...albo masz kolorowe wlosy i masz wyobraznie albo nie i jestes nudna:)))[/QUOTE] nie, po prostu lepiej się tak czuję ;) i w końcu według mnie wyglądam jak człowiek i mi się to podoba, a to chyba o to w tym wszystkim chodzi
Vectra Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 to powiem że łatwiej jest dostać kredyt , w wieku 30 lat , mając kolczyki i dziary , niż w wieku 19 lat , z wyglądem biurwy ;) a niech każdy się nosi jak lubi :) młodość ma swoje prawa. Dwa to najlepiej zająć się własnym odbiciem w lustrze i swoim podwórkiem. A inni niech żyją jak im pasuje :)
Amber Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Najlepsze jest to, że ja się z tobą zgadzam a_niusiu w kwestii ogólnej myśli na temat wyglądu, szukaniu pracy i w ogóle wszelakich konsekwencji ;) Tylko jak zwykle za bardzo się unosisz, wena cię porywa i kończy się nieporozumieniami :eviltong: Każdy ma swoje życie, system wartości, i to co go kręci na co dzień - ja akurat mam tak olewczy stosunek do wszystkiego, że o ile ktoś mi się nie pcha w moje życie ze swoimi pomysłami, to niech sobie nawet słonia nosi na głowie ;) Z drugiej strony swojemu dziecku bym nie pozwoliła tak wyglądać :diabloti: Ale moje hipotetyczne dziecko to by w ogóle miało ciężko ze mną :evil_lol:
a_niusia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Unbelievable']ale jakbyś sobie zrobiła tatuaż np. na udzie to wątpię ze ktokolwiek by to zauważył, chyba że w miniówach chodzisz :grins: nie, po prostu lepiej się tak czuję ;) i w końcu według mnie wyglądam jak człowiek i mi się to podoba, a to chyba o to w tym wszystkim chodzi[/QUOTE] tylko pytanie: po cholere jej tatuaz na udzie? i dlaczego dla lepszego samopoczucia potrzebne ci sa tunele i kolorowe wlosy?
Vectra Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='evel']No wiecie, ja na pewno znalazłabym pracę w edukacji, zwłaszcza z małymi dziećmi, gdybym sobie wytatuowała połowę ciała i zakolczykowała drugą połowę, nie wiem, o co Wam chodzi :diabloti: Ale ja za to jestem okropna i pluję jadem, jak się przed chwilą dowiedziałam, więc nic już mi chyba nie pomoże :grins:[/QUOTE] i w sumie Twoje podejście , bardzo mi się podoba. Jednak nauczyciel powinien być mało kontrowersyjny , wtedy nie wzbudza bezsensowych emocji :)
a_niusia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Amber']Najlepsze jest to, że ja się z tobą zgadzam a_niusiu w kwestii ogólnej myśli na temat wyglądu, szukaniu pracy i w ogóle wszelakich konsekwencji ;) Tylko jak zwykle za bardzo się unosisz, wena cię porywa i kończy się nieporozumieniami :eviltong: Każdy ma swoje życie, system wartości, i to co go kręci na co dzień - ja akurat mam tak olewczy stosunek do wszystkiego, że o ile ktoś mi się nie pcha w moje życie ze swoimi pomysłami, to niech sobie nawet słonia nosi na głowie ;)[/QUOTE] jasne, ze tak-tez mam to gdzies. ale szczerze...ciekawi mnie dlaczego dla lepszego samopoczucia komus sa potrzebne tunele w uszach... bo rozumiem, ze ludzie sie odchudzaja dla lepszego samopoczucia, ida se do fryzjera czy tam kupuja nowe buty. ale nie rozumiem po kiego sobie rozpychaja uszy.
Vectra Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 dlatego samego , dlaczego ludziom sprawia przyjemność nowa fryzura , czy buty ...
Amber Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 A to chyba jest proste? Tj może i każdy ma inaczej ale chyba wiąże się to z chęcią do przynależności to pewnej grupy i podkreśleniu własnej indywidualności. Niektórzy (a nawet spora część) robi to poprzez wygląd zewnętrzny. Ja np. bym w życiu nie wyszła na miasto z kolorowymi włosami, bo czułabym się niekomfortowo. Ale niektórzy czuliby się głupio gdyby mieli zwyczajne włosy ;) Tak to działa.
a_niusia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Vectra']dlatego samego , dlaczego ludziom sprawia przyjemność nowa fryzura , czy buty ...[/QUOTE] no chyba jednak nie. bo wtedy dla lepszego samopoczucia wszyscy by sobie rozciagali uszy iu nikt nie bylby nudna biurwa.
Vectra Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='a_niusia']no chyba jednak nie. bo wtedy dla lepszego samopoczucia wszyscy by sobie rozciagali uszy iu nikt nie bylby nudna biurwa.[/QUOTE] jeden lubi ogórki , a drugi ogrodnika córki :) Fryzjer mnie męczy , nienawidzę jak ktoś mi grzebie przy włosach , kupowanie butów jest udręką ... wolę robić zdjęcia ;) Za moich czasów , nie rozciągało się uszów , wtedy hitem były dziurki w nosie ;) mam taką , sama sobie zrobiłam .... ślad mam do dziś , ot moda i młodość :) Anusia każdy jest sobą , nie tobą :)
a_niusia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Vectra']jeden lubi ogórki , a drugi ogrodnika córki :) Fryzjer mnie męczy , nienawidzę jak ktoś mi grzebie przy włosach , kupowanie butów jest udręką ... wolę robić zdjęcia ;) Za moich czasów , nie rozciągało się uszów , wtedy hitem były dziurki w nosie ;) mam taką , sama sobie zrobiłam .... ślad mam do dziś , ot moda i młodość :) Anusia każdy jest sobą , nie tobą :)[/QUOTE] a ja lubie miec czyste uszy i jesc trukawki. co to ma do tematu dyskusji?
dog193 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Amber']I bardzo agresywnie stawiasz swoje zdanie, dlatego wywołujesz sprzeczki i zawsze gdzie się pojawisz jest gorąco.[/QUOTE] I z tym zgadzam się w 100% :)
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='a_niusia']tylko pytanie: po cholere jej tatuaz na udzie? i dlaczego dla lepszego samopoczucia potrzebne ci sa tunele i kolorowe wlosy?[/QUOTE] a nie wiem, to chyba jej trzeba pytać, skoro napisała że by chciała :) szczerze nie wiem, miałam długie włosy, proste, kręcone, krótkie, malowałam się na tysiąc różnych sposobów, ubierałam się na milion sposobów i nigdy się tak dobrze nie czułam jak teraz ;) [quote name='a_niusia']jasne, ze tak-tez mam to gdzies. ale szczerze...ciekawi mnie dlaczego dla lepszego samopoczucia komus sa potrzebne tunele w uszach... bo rozumiem, ze ludzie sie odchudzaja dla lepszego samopoczucia, ida se do fryzjera czy tam kupuja nowe buty. ale nie rozumiem po kiego sobie rozpychaja uszy.[/QUOTE] bo wszystko jest dla ludzi i każdy jest inny, właśnie dlatego [quote name='Amber']A to chyba jest proste? Tj może i każdy ma inaczej ale chyba wiąże się to z chęcią do przynależności to pewnej grupy i podkreśleniu własnej indywidualności. Niektórzy (a nawet spora część) robi to poprzez wygląd zewnętrzny. Ja np. bym w życiu nie wyszła na miasto z kolorowymi włosami, bo czułabym się niekomfortowo. Ale niektórzy czuliby się głupio gdyby mieli zwyczajne włosy ;) Tak to działa.[/QUOTE] dokładnie o to chodzi, tak samo jak jednym podobają się bruneci a innym blondyni- no czemu? ktoś to potrafi wytłumaczyć? :evil_lol:
LadyS Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='dog193']I z tym zgadzam się w 100% :)[/QUOTE] A ja uważam, że tylko człowiek bez dystansu do siebie się tym przejmie :diabloti: [quote name='Unbelievable'] dokładnie o to chodzi, tak samo jak jednym podobają się bruneci a innym blondyni- no czemu? ktoś to potrafi wytłumaczyć? [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][/QUOTE] Ja nie - nigdy nie podobał mi się jeden typ urody ani jeden kolor włosów :diabloti:
Amber Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [QUOTE]A ja uważam, że tylko człowiek bez dystansu do siebie się tym przejmie :diabloti: [/QUOTE] Przejmie, nie przejmie... To jest stwierdzenie faktu na podstawie autopsji ;)
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='LadyS'] Ja nie - nigdy nie podobał mi się jeden typ urody ani jeden kolor włosów :diabloti:[/QUOTE] no mi też nie, ale to taki przykład pierwszy lepszy :razz:
dog193 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ależ ja się nie przejmuję - zgodziłam się tylko z Amber, że A_niusia agresywnie wyraża swoje zdanie ;)
LadyS Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Amber']Przejmie, nie przejmie... To jest stwierdzenie faktu na podstawie autopsji ;)[/QUOTE] Czyli że co, jesteś podatna czy robisz tak samo? :lol: Pytam oczywiście żartem, nie żeby wywołać kłótnię :lol: Wyczerpałam na dziś swój zapas dla dogo :diabloti:
evel Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Dziewczyneczki :mad: Złożyłam zamówienie na obróżkę, co prawda Marta wyjechana obecnie, ale mam nadzieję, że zdążymy :siara:
Amber Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Przyznam, że nieco zgubiłam wątek ;) O co się w tym miejscu dokładnie pytasz "Czyli że co, jesteś podatna czy robisz tak samo?"? Nawet dla żartów :diabloti:
LadyS Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='evel']Dziewczyneczki :mad: Złożyłam zamówienie na obróżkę, co prawda Marta wyjechana obecnie, ale mam nadzieję, że zdążymy :siara:[/QUOTE] Dacie rade, jeszcze 17 dni! [quote name='Amber']Przyznam, że nieco zgubiłam wątek ;) O co się w tym miejscu dokładnie pytasz "Czyli że co, jesteś podatna czy robisz tak samo?"? Nawet dla żartów :diabloti:[/QUOTE] O autopsję :lol:
Amber Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 No ale autopsja to nie jest tylko opis własnych przeżyć, to też "stwierdzenie czegoś na podstawie własnej obserwacji tego" - w tym przypadku zachowań a_niusi na forum. Rozchodzi się o definicję? Czy o to, że zachowuje się podobnie jak a_niusia? ;)
sacred PIRANHA Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 OMG co tu się znow dzieje:-D co do robienia roznych rzeczy w młodości, które pozniej przeszkadzają, to zrozumie to tylko ten kto juz ma młodość za sobią i zrobił takie rzeczy i mu przeszkodziły:-D Jak ktoś nadal jest na etapie młodosci lub miał to szczescie, ze w niczym mu dziary/kolczyki itp nie przeszkadzają to raczej nie ogarnie tego tematu;-) Moj TZ jak był gowniarzem nie chciał isc do wojska, załatwił to sobie i bardzo sie cieszył, a teraz okazuje się po tyyylu latach że właśnie to marne coś przeszkadza mu w życiowej okazji...ale przeciez skad on miał wiedziec 15 lat temu, ze trafi mu sie taka możliwośc i akurat to mu moze zaszkodzic... Ja mam taką prace, ze gdybym miała tunel w uchu to nie przeszłabym rozmowy kwalifikacyjnej a tatuaze wlasnie moje nowo zatrudnione dwie kolezanki mają nakaz sobie usunąć;-) jak miałam naście lat, to nie wiedziałam ze tatutaz czy cos w uchu mi kiedyys bedzie mogło w czymś przeszkodzić - ale to wszystko nie zmienia faktu, że młodośc jest młodościa, ma swoje prawa a konsekwencje ponosimy za nią indywidualnie, każdy za swoją...czasem za póżno nam ta swiadomosc przychodzi, ale coz, trudno takie życie:-D
dog193 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Tylko każdy musi swoje życie sam przeżyć :) I gadki umoralniające typu "życie zweryfikuje poglądy", "jeszcze zobaczysz, co cię czeka gówniarzu" itd do niczego nie prowadzą, a młodzi ludzie ich wręcz nienawidzą ;) I na pewno takim gadkami nikt ich nie odwiedzie od tego, co zamierzają zrobić, nie zmieni też poglądów - jeśli życie zweryfikuje, to zweryfikuje, ale właśnie - zrobi to życie, życiowe sytuacje, a nie starsze pokolenie, prawiące morały ;) Człowiek uczy się na swoich błędach, nie cudzych.
Recommended Posts