Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy]Filipki! Właśnie sprawdziłam - Twoje 50 zł już jest! :)[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=darkgreen][COLOR=navy]Wielkie dzięki za troskę o Topika![/COLOR] :)[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]Kolejny mail z hoteliku TOPIKA:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]"Topiczek dzisiaj biegał sobie luzem po ogrodzie! Bawił się ładnie z dziewczynami, oczywiście najchętniej z Jaris.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Nie było problemu, żeby go zwołać, nie miał oporów przed podchodzeniem do nas i oczywiście nurkował w kieszeni za smakołykami.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Wygląda na to, że wszystko jest na dobrej drodze.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Wczoraj zapomniałam napisać, że szwy zostały ściągnięte bez żadnych problemów.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Łapka jest już używana, ale Topiczek bardzo ją oszczędza. Wet powiedział, że to dobrze niech się spokojnie kuruje.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=red][FONT=Book Antiqua][SIZE=4][I]Pozdrawiamy serdecznie, a Topiczek merda ogonkiem do wszystkich Kochanych Cioteczek!"[/I][/SIZE][/FONT]:loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy]A teraz trochę języków obcych. :crazyeye:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][U]Odpisałam, pocztą internetową, obu zainteresowanym z Niemiec[/U]:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][I]"Hallo,[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][I]Sind Sie an der Adoption von TOPIK interessiert?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][I]Es wird erst im Juli 2010 mÖglich, aber ich kann Ihnen schon jetzt Fotos und Informationen über TOPIK schicken.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][I]KÖnnten wir weiter in Englisch oder Franzosisch schreiben?[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][I]Liebe Grüße[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][I][COLOR=navy]Monika (moje pełne nazwisko), Polen, Katowice[/COLOR]"[/I][/SIZE][/FONT]

[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue][U]czyli (mniej więcej):[/U] :p[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]"Witam, [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=blue]Czy pani jest zainteresowana adopcją Topika? Będzie to możliwe w lipcu 2010. Mogę przekazywać zdjęcia i informacje o Topiku. Czy dalszą korespondencję możemy prowadzić w języku angielskim lub francuskim? Pozdrowienia serdeczne."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]

[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][U]I jeszcze maile niemieckie (wolne tłumaczenie):[/U] :eviltong:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]

[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy]"Na YouTube widziałam psa Topika. Czy jeszcze coś jest o Topiku?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy]Gdzie go mogę zobaczyć i poznać jego charakter? Dziękuję. Kristin"[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]

[I][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=#000080]"Jestem zainteresowana Topikiem. Mieszkam w Saarland, ale 1.06. przeprowadzam się do Berlina. Kocham zwierzęta. Mam już jednego psa Lylę. Lyla jest z Krety, miała rany postrzałowe. Niemieccy weterynarze ją uratowali. Lyla jest u moich dziadków, tam musze ją zostawić po przeprowadzce. Chciałbym mieć u boku zwierzę. Jestem zainteresowana Topikiem. Pozdrawiam serdecznie. Vivien"[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]

[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=darkgreen][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]Kolejny mail z hoteliku TOPIKA:[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]"Topiczek dzisiaj biegał sobie luzem po ogrodzie! Bawił się ładnie z dziewczynami, oczywiście najchętniej z Jaris.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Nie było problemu, żeby go zwołać, nie miał oporów przed podchodzeniem do nas i oczywiście nurkował w kieszeni za smakołykami.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

[quote name='Monika z Katowic'][COLOR=red]A TOPIK chyba ... się w Jaris zakochał[/COLOR] :) :) :)[/QUOTE]

Hm... A chcecie zobaczyć jak Jaris wygląda....?

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]Poproszę Panie z hoteliku o zdjęcie Jaris, bo sama jestem bardzo, bardzo ciekawa do kogo mocniej bije serce TOPICZKA![/COLOR][/SIZE][/FONT] :) :) :) :)

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy]Bjuta kochana? A może Ty masz zdjęcie Jaris?[/COLOR][/SIZE][/FONT] :loveu:

Posted

Nie trzeba... W Jaris zabujał się kiedyś nasz Kajtuś... UWAGA - oto miłość Topika - Panna Jaris!

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afc9eec596d3b447.html"][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afc9eec596d3b447.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/276/afc9eec596d3b447.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Filipki! Właśnie sprawdziłam - Twoje 50 zł już jest! :)[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Wielkie dzięki za troskę o Topika! :)[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Wygląda na to, że wszystko jest na dobrej drodze.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Wczoraj zapomniałam napisać, że szwy zostały ściągnięte bez żadnych problemów.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=red][I]Łapka jest już używana, ale Topiczek bardzo ją oszczędza. Wet powiedział, że to dobrze niech się spokojnie kuruje.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=red][FONT=Book Antiqua][SIZE=4][I]Pozdrawiamy serdecznie, a Topiczek merda ogonkiem do wszystkich Kochanych Cioteczek!"[/I][/SIZE][/FONT]:loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]

Ciotki po tym opisie wniskuje ze z Topikiem nie jest wcale tak zle. Czy jest sens czekac do Czerwca z ogloszeniami? Moze teraz znajdzie sie domek na tyle cierpliwy zeby wprowadzic Topika do nowego lepszego zycia? Domki nie rosna na drzewach i kazdy dzien jest wazny zeby Topik nie stracil szansy na znalezienie domu. Ja proponuje zeb juz wystartowac z ogloszeniami i po prostu czekac na ten jedyny wymarzony dom. Moze jakis aniol nad nim czuwa i szybko znajdzie mu dom wtedy Topik nie przezywalby po raz drugi traumy rozstania z obecnym miejscem pobytu gdzie z dnia na dzien coraz bardziej sie przyzwyczaja (sorry cos sie zepsulo i nie mam polskich znakow)

Posted

[COLOR=darkslateblue]Anouk! Przecież "nie zapsypiam gruszek w popiele' - zaczęłam już korespondencję z zainteresowanymi (patrz - poprzednia strona).[/COLOR]
[COLOR=#483d8b]Ja widziałam TOPIKA (w realu!) we wtorek -i myślę, że mogę to ocenić empirycznie - TOPIK to mały, bardzo lękliwy psi Budda. :-([/COLOR]
[COLOR=#483d8b]Dotykałam TOPIKA, głaskałam Go i miziałam, mówiłam do Niego.[/COLOR]
[COLOR=#483d8b]Jego zaskakujący spokój to maskowany, zaskakujący lęk...:-([/COLOR]
[COLOR=#483d8b][/COLOR]
[COLOR=#483d8b][B]Teraz, da Bóg, otworzy się na kontakt z człowiekiem!:loveu:[/B][/COLOR]

[COLOR=#483d8b]A ogłoszenia będa - nie martw się! Czuwam, bo pokochałam TOPIKA!:loveu:[/COLOR]

Posted

[quote name='Bjuta']Nie trzeba... W Jaris zabujał się kiedyś nasz Kajtuś... UWAGA - oto miłość Topika - Panna Jaris![/QUOTE]
Topik! Ty to masz gust:) A jak panna na te zaloty?

Posted

Jest jeszcze taki czynnik, że te dziewczyny z hoteliku - od lat się psami zajmują. Psy im ufają na dzień dobry. One po prostu są naprawdę dobre w czytaniu języka psiego ciała. Widziałam to po tych naszych staruszkach - jak w parę godzin nabierają zaufania - po 10 latach w schronie - totalna zmiana warunków. A człowiek z ogłoszenia - po prostu jest bardziej "kanciasty" . Jak się Topik psychicznie wzmocni, to i "kanciastemu" zaufa.

Posted

[quote name='Bjuta']Jest jeszcze taki czynnik, że te dziewczyny z hoteliku - od lat się psami zajmują. Psy im ufają na dzień dobry. One po prostu są naprawdę dobre w czytaniu języka psiego ciała. Widziałam to po tych naszych staruszkach - jak w parę godzin nabierają zaufania - po 10 latach w schronie - totalna zmiana warunków. A człowiek z ogłoszenia - po prostu jest bardziej "kanciasty" . Jak się Topik psychicznie wzmocni, to i "kanciastemu" zaufa.[/QUOTE]

[COLOR=navy]Dokładnie! Nie chcę od razu "szarpać" TOPIKA, a po kilku dniach odbierać z nieudanej adopcji.[/COLOR]
[COLOR=#000080]Niech się TOPICZEK wzmocni, niech uwierzy w człowieka![/COLOR]
[COLOR=#000080]Niech nie będzie taki ... pokurczony![/COLOR]
[COLOR=#000080][/COLOR]
[IMG]http://img193.imageshack.us/img193/4782/img2425ws.jpg[/IMG]

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][B]Dobrej nocki kochany Topiczku, Ty moje "oczko w głowie".:) [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=navy][B]Jesteś teraz bezpieczny - śpij i śnij o szczęściu![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]

[IMG]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/qj/gf/gba0/TWghihRxV8QsalI8mA.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][COLOR=navy]Dokładnie! Nie chcę od razu "szarpać" TOPIKA, a po kilku dniach odbierać z nieudanej adopcji.[/COLOR]
[COLOR=#000080]Niech się TOPICZEK wzmocni, niech uwierzy w człowieka![/COLOR]
[COLOR=#000080]Niech nie będzie taki ... pokurczony![/COLOR]
[COLOR=#000080][/COLOR]
[IMG]http://img193.imageshack.us/img193/4782/img2425ws.jpg[/IMG][/QUOTE]

Topiczku jestes bardzo milusi :)