Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1sze zdjęcie-jak piękna foczka w wielkimi wyłupiastymi oczkami, patrzącymi tak, aż serce się rozpływa.....
Bardzo podobna do mojej starszej suńki [*]

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=Red][B]Cekinka, nasze małe stareńkie psie nieszczęcie ma dom i to razem z Zeniem !!!![/B][/COLOR]

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Nie do wiary, sama nie mogę w to uwierzyć.....chyba śnię - wydaje mi się co rano - bo wiemy o tym z majuską od poniedziałku... tylko trzeba było wszystko sprawdzić i załatwić kupę rzeczy związanych z transportem.....
A było tak :
Siedzę ja sobie w poniedziałek w przytulisku z Cekinką na rękach, a tu telefon z pytaniem czy Cekinka już domek znalazła bo państwo wypatrzyli ją wczoraj wieczorem i ciągle o niej myslą......
Więc ja mówię, że własnie mam ja na kolanach, głaszczę po tym starym łebku - a pani się bardzo wzruszyła.
I że jej tak strasznie szkoda, że po śmierci właściciela, że taka malutka, że taka podobna do jej ukochanej suni, że taka biedna i samotna.......to ja o Zeniusiu wspomniałam....a Panią zatkało i od razu - że ich nie można rozdzielić, że weżmie dwoje....Teraz mnie zatkało.....
No a teraz wszystko pod górkę : Pani ze Stuttgartu, sama na razie do Polski nie jedzie, pyta czy ktoś nie jedzie do Niemiec na święta, podjadą wszędzie gdzie trzeba....
Mnie zaświtało coś w głowie i powiedziałam że jak wrócę do domu to podzwonię i się zorientuję....
W domu czekał już na mnie miły mail od Pani Ilony, z jej danymi, telefonem itp. i wystarczy powiedzieć że w ciągu tego dnia dzwoniła do mnie 5-krotnie. Skontaktowałam się z Reksiu21 bo wiedzialam że ma przyjechać na święta do Rzeszowa bo ona z tamtych okolic i ta cudna dziewczyna powiedziala że może psiaki zabrać / [B]Reksiu kocham cię !!![/B] / mimo że będzie ze swoją rodziną, psem i jeszcze zabiera komuś psa do Niemiec. Załatwiłyśmy też jeszcze dla naszych psiakow postój 1-2 dniowy we Wrocławiu [B]/Koperku kocham cię !!![/B] / bo Reksiu się tam zatrzymuje u rodziny w drodze powrotnej. W międzyczasie oczywiście sprawdziłysmy p.Ilonę, o ktorej wypowiadano sie w samych superlatywach i że psiaki będą mieć jak w raju.......że lepiej trafić nie mogły.....
To tak w skrócie - jestem z p.Iloną w codziennym kontakcie, Reksiu również się z nią zdzwoniła i niebawem załatwiamy czipy i paszporty, zabieramy psiaki z majuską zaraz po świętach do domu, kąpiel itp....no i 08.04 - w drogę psiaczki po lepsze życie.....
Czy to sen ???

Posted

O RANY, aż mnie zatkało. Czyli te przepiękne stworzonka będą w niemczech mieszkały? U polaków? Niesamowite, i chce oba pieseczki:-)
A jak sprawdziliście Panią Ilonę?
Niewiarygodne, cudownie!!!

Posted

Luuuudzie, ale tempo !:crazyeye: No proszę : i psy na eksport jadą .:evil_lol:
No żeście się sprawiły na medal i szóstkę z plusem.Nowej pani proszę powiedzieć, że baaardzo duża część Polski ją kofa:iloveyou:, a św.Franciszek też się wzruszył.;)

Posted

[quote name='Dzika_Figa']I moje obrazki na nic się nie przydały!!![/QUOTE]

wiesz, tak myslę - gdybyś je miała robić nadaremnie ale z takim skutkiem to sie opłaca. :diabloti:

Posted

No wreszcie sie wszystko wydało...ale nie mogłyśmy pisać, dopóki nie było wszystko pewne i dograne...becia przez kilka dni non stop na telefonie wisiała, cóż to były za emocje, Ciotki kciuki trzeba wciąż trzymać, aby wszystko wypaliło, aby podróz szczęśliwie przebiegła i zwierzaki nam się mocno nie stresowały....nie dopuszczałysmy za bardzo myśli do siebie, że uda się im znaleźć wspólny dom, a jednak....to jest jak bajka..i po raz kolejny dowód na to, że trzeba zawsze próbować, z każdym psem, każdy, czy młody, czy stary, czy zdrowy, czy chory ma takie same szanse na dom !!!

Posted

[quote name='becia66']Przed chwileczką dzwoniła p.Ilona potwierdzić że zrobiła przelew na czipy i paszporty. A więc czipujemy...:multi:[/QUOTE]
Huuuraa!!!!!!:multi::multi::multi: nasz parka będzie teraz światowa!!

Posted

Czyli pieseczki będą fotografowae i na bieżąco <w miarę> Pani Ilona będzie co nieco opisywała....
Mam nadzieję, że jak zobaczy te dwa cuda na własne oczy to będą dla niej jeszcze piękniejsze niż na fotkach i filmach:-)