Florentynka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 A jakby tak: - poszukać fundacji, pod patronatem której można by wystawić allegro cegiełkowe dla psów - wystawić taką aukcję cegiełek, z dramatycznym tekstem - w stylu, że "nie wierzymy, że uda się im znaleźć wspólny dom, więc zbieramy na wysłanie obu do hoteliku Po pierwsze - można zebrać więcej środków niż na dogo; po drugie - a nuż zaskoczy i ten wspólny dom się jednak znajdzie? Bo ja tak myślę - jeśli psy są ze sobą tak bardzo zżyte, to może lepiej razem w biedzie niż osobno w domach? Zwłaszcza, że te domy to też jakieś takie, że niech je szlag... Quote
Florentynka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Mada:)']Ale one nie szukają wspólnego domu. ;)[/QUOTE] Mada:) - zreferuj mi pokrótce czego szukają, bo ja przebrnęłam przez pierwszy post i tak zrozumiałam, że najlepiej razem, bo bardzo zżyci ze sobą. Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Dziękuję, Florentynko, że przybyłaś, mimo że samej psich problemów Ci nie brakuje...:lol: Quote
Mada:) Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Ja myślę, żeby się przenieść na osobny wątek Filipa i osobno na wątek Chico. Kiedyś, jak psiaki wyprowadzałyśmy na spacerki ze schroniska, byłyśmy przekonane, ze one są ze sobą zżyte i muszą znaleźć wspólny dom. Później okazało się, że wcale tak nie jest, że psiaki są sobie obojętne. ;) Przenieśmy się na ich osobne watki, bo tutaj trzeba by było modyfikować cały pierwszy post, a i tak nie będzie to miało sensu bo wypowiedzi na wątku dotyczą obydwóch psów... Quote
Becia66 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Florentynka']A jakby tak: - poszukać fundacji, pod patronatem której można by wystawić allegro cegiełkowe dla psów - wystawić taką aukcję cegiełek, z dramatycznym tekstem - w stylu, że "nie wierzymy, że uda się im znaleźć wspólny dom, więc zbieramy na wysłanie obu do hoteli.[/QUOTE] to dobry pomysł, na aukcji cegiełkowej mnożna zebrac dużo więcej środków niż na dogo i pewnie by starczyło na hotel dla dwóch. Tym bardziej że to starsze psy i na leczenie kasa pewnie potrzebna. Trzeba tez zdawac sobie sprawę że to wpłaty jednorazowe i co potem ? Na razie myślmy co teraz więc może faktycznie aukcja cegiełkowa rozwiąże sprawę na jakiś czas..... Quote
Mada:) Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Hej, dziewczyny, my nie szukamy hoteliku dla tych psiaków. One poznały już kanapy, ciepłe posłanka. One szukają domów stałych lub ewentualnie tymczasowych. Quote
Florentynka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 okej, a te ich osobne wątki to są gdzieś? Quote
Florentynka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='UBOCZE']Dziękuję, Florentynko, że przybyłaś, mimo że samej psich problemów Ci nie brakuje...:lol:[/QUOTE] UBOCZE - dostaniesz konia z rzędem, jak mi pokażesz osobę na dogo, której brakuje psich problemów. Quote
AlfaLS Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Florentynka']UBOCZE - dostaniesz konia z rzędem, jak mi pokażesz osobę na dogo, której brakuje psich problemów.[/QUOTE] Dołożę się do tego konia z rzędem jak znajdzie :evil_lol:. Jest nowy wątek Grażynowo-kociakowy bardzo zapraszam bo pomoc tam ogromnie potrzebna :shake:[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190018-Dogomaniaczka-i-jej-koty-z-DT-potrzebuj%C4%85-naszej-pomocy%21%21%21%21%21%21"]http://www.dogomania.pl/threads/190018-Dogomaniaczka-i-jej-koty-z-DT-potrzebuj%C4%85-naszej-pomocy!!!!!![/URL] Quote
UBOCZE Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Florentynka']UBOCZE - dostaniesz konia z rzędem, jak mi pokażesz osobę na dogo, której brakuje psich problemów.[/QUOTE] Dziękuję!!!:loveu: Wystarczy Misia z całym rzędem kotów...:evil_lol: Wątek Filipa, dzisiaj założony, jest tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/189979-Filip-odebrany-z-meliny-co-teraz-DT[/URL]! Quote
kaja555 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 tak, a Chico niestety żle się czuje i kiepsko wygląda, martwimy się o niego wczoraj dwa razy wymiotował, obiadek niestrawiony, ponadto coś mu tam wyszło w żołądku w USG, Chico jest bardzo chudy i słaby Quote
AlfaLS Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='kaja555']tak, a Chico niestety żle się czuje i kiepsko wygląda, martwimy się o niego wczoraj dwa razy wymiotował, obiadek niestrawiony, ponadto coś mu tam wyszło w żołądku w USG, Chico jest bardzo chudy i słaby[/QUOTE] Biedny Chico :-(, tyle nieszczęść na niego spadło :-( Quote
kaja555 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 mam nadzieję, ze coś się da zrobić jeszcze dla niego, ale na prawdę Chico bardzo żle wygląda Quote
kaja555 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 ma jakiegoś guza w żołądku, jest bardzo chudy mimo że je, no i osłabiony Quote
Mada:) Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Chico zaczął więcej i chętniej jeść. Na dniach powinna przyjść specjalistyczna karma dla naszego białasa. Wydaje się, że ogólnie jego stan się polepszył. Oprócz 'czegoś' w żołądku, Chico ma jeszcze minimum dwa tłuszczaki, jednak te nie są groźne, w niczym nie przeszkadzają. Jeśli chodzi o to 'coś' w brzuchu, nie wykluczone, że to część np. jelit, które splątały się tworząc na obrazie 'dziwny obiekt'. Kiedy z jelit ujdą gazy, Chico będzie miał robione jeszcze jedno USG, aby dokładnie przyjrzeć się temu tajemniczemu obiektowi. Quote
kaja555 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 dobrze że ma apetyt, bo już się o niego bardzo bałam, widuję go raz na tydzień i od razu rzuciło mi się w oczy że bardzo schudł Quote
AlfaLS Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 Trzymamy mocno kciuki za Chico, żeby nam chłopak przybrał ciałka :lol: Quote
polubek Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 och nie, tak mi się przykro zrobiło jak przeczytałam chico musi być dobrze Quote
kaja555 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 wczoraj widziałąm Chico i wygląda lepiej, choć jeszcze nie widzę że coś przytył, ale jest zdecydowanie bardziej żwawy i wesoły Quote
Recommended Posts