Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania i Kajber']Szkoda Ślimaka,że musi zostać, mam nadzieję, że z milszymi kolegami.[/QUOTE]

A Ślimak trafił już na boksy ogólne?

Posted

[quote name='magda z.']Jescze nie, bo chyba by Kasia o tym napisała, no i fotę ma na zewnątrz, wiec pewnie też dochodzi jesczze i siedzi na izolatkach.[/QUOTE]

tak dokładnie:) Ślimak jest w pojedyńczym boksie i mam nadzieję, że przynajmniej na razie tak zostanie:)

Posted

Przepraszam za off, ale...

[CENTER][B]Big jest wielki... I wielki mamy z nim problem. BIG problem.[/B]
[/CENTER]

Big jest stary, schorowany. Na ciele ma ślady po pogryzieniach. Mieszka w malutkim kojcu w przytulisku, z którego w każdym momencie może go czekać wywózka do Korabiewic... Prosimy o chociaż najmniejsze wsparcie! Inaczej walka o niego będzie z góry przegrana... [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG]

Wątek Biga: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/182356-prA-bujemy-walczyAE-o-Biga-starego-duA-ego-bez-szans-pomA-A-cie-proszAE"]http://www.dogomania.pl/threads/1823...-A-cie-proszAE[/URL]

[CENTER][IMG]http://img682.imageshack.us/img682/5862/06032010674.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='zachary']Super,że Ślimak pojedzie do hotelu, oby dalej od miejsca masakry.To już tylko 5 dni do 28 marca...[/QUOTE]
Ale to nie Ślimak jedzie, Ślimak to pogryziony onek ze zdjęcia, ten drugi, który zostanie w schronisku.

Posted

[quote name='magda z.']obraczus my tego nie ogarniemy - po prostu jest nas za mało, a psów jak mrówków. Z naszego schronu tylko kilka z nich ma osobne watki, a reszta siedzi na zbiorowym:([/QUOTE]

aaaaaa zapomniałam, że macie watek zbiorowy, sorki. ;)

Posted

Furciaczek zakupiła pakiety ogłoszen, ale że Eccia poszła wczoraj do domu, to pozwoliłam sobie ślimaka wytypować - ja nasze hotelowce ogłaszam w miarę możliwości, ona są bezpieczne. Ja sama mam Bismarcka, którego w Jelonce prawie psy w boksie załatwiły i ślimak mi leży bardzo. Telefon bedzie na Beatę, która ma reke do ludzi i wyczuwa wariatów;)

Posted

[quote name='magda z.']Furciaczek zakupiła pakiety ogłoszen, ale że Eccia poszła wczoraj do domu, to pozwoliłam sobie ślimaka wytypować - ja nasze hotelowce ogłaszam w miarę możliwości, ona są bezpieczne. Ja sama mam Bismarcka, którego w Jelonce prawie psy w boksie załatwiły i ślimak mi leży bardzo. Telefon bedzie na Beatę, która ma reke do ludzi i wyczuwa wariatów;)[/QUOTE]
Superowo, urzekł mnie ten biedak, zresztą ja ogólnie mam miękkie serce ale coś psy pod moją opieką nie chcą do domu tylko w hotelach ostatnio siedzą to kolejnego nie mogę wziąć.

Posted

[quote name='obraczus87']super, ze Eccia poszła do domku :)[/QUOTE]
niom - juz zawojowała łóżko, koła do góry i spimy mocno:) Tyle psica przeszła, że jej się nalezy - pseudo, schron i *****, no i mam nadzieję, ze teraz to już koniec jej tułaczki.
Teraz kolej na tych chłopaków. Marek Ramzesika nam wyprowadzi na fajnego piesa, który pewnie pozna podstawy posłuszenstwa, co nam ułatwi jego adopcję. Lolka ostatnio widziała prezentację wszystkich psów i była pod wrażeniem.

Posted

Dziewczyny, załóżcie może Ślimaczkowi odrębny wątek- może uda sie zebrać deklaracje i pojdzie do jakiegoś hoteliku.
Trzeba próbować- jezeli jest grzeczny i niekonfliktowy, to może Kikou-ona ma chyba miejsce-Ślimak nie jest co prawda chory i stary, ale może by się zgodził z innymi psami...

Posted

Aniu, ale my nie dysponujemy czasem - ja za chwilę mogę odlecieć na 2-3 tygodnie w życie naukowe i mnie nie będzie w ogóle, lolka też pracuje całymi dniami, kasia dopiero na dogo zdobywa szlify, a Beaty tutaj w ogóle nie ma. Nie ogarniemy tego, dlatego nei zakładamy kolejnym psom osobnych wątków, bo wiemy, że ich nei poprowadzimy fachowo - z całego schronu tylko Ramzes, dwa szkieletorki z interwencji, lalka i Semir, Sindy mają osobne watki, a psów około 200 czeka. Kolejny psiak w hotelu to duże wyzwanie, na które nas nie stać w tym momencie - mamy za małe zaplecze kadrowe, że tak powiem. Na razie możemy ślimorowi pomóc ogłoszeniami, chyba że jakaś fala adopcji ogarnie nasze pozostałe hotelowce....

Posted

To tak, jak w każdym schronie: 2-3 wolontariuszki, pracujące normalnie poza schronem 8-16, a po 16.00 i weekendy w schronie, a psów kilkaset ( u nas :800).
Myslę,że watki zazwyczaj ciągną i deklaracje zdobywają miłośnicy rasy, których się na watek zaprosi, ale rozumiem brak czasu, bo wszyscy się z tym zmagamy.

Posted

Jeszcze 2 lata temu owczarki nam pomogły z Hektorem, teraz już chyba nie działają tak jak kiedyś. Ślimak jest na ogłoszeniach na stronie owczarkiwpotrzebie. Na prowadzenie tam watku nie mam czasu, każdy psiak którego ogłoszę to kolejny sukces dla mnie, bo od tygodnia nie mogę do bazarku się przedrzeć, aby go zrobić. Poza tym szukam pracy, coraz intensywniej, więc musze dzielić czas na szperanie po portalach i takich tam, dopóki sie nie ustabilizuję sama nie ma szans, abym się pakowała w kolejne zobowiązania - własnie dzisiaj przepraszałam dyrektora szkoły, w której uczyłam, za to, ze nie mogę pomóc w konferencji i zamilkłam, a obiecywałam kontakt. Niestety mam coraz więcej takich spraw, a za chwilę znowu mnei wywieje, dlatego wolę nie tworzyć zobowiązań

Posted

Na owczarku to już niewiele się dzieje. Czasem udawło mi się tymczasy znajdować dzieki temu, że tam są miłośnicy. A gdyby ten wątek owczarkowy był trochę bardziej dramatyczny to może by się ktoś ulitował. Postaram się w wolnej chwili założyć mu wątek na forum owczarek.pl.

Posted

Teraz to z tymczasami nie da rady - w zasadzie większość płatna. jak ogarnę bazarosy to Ślimakowi od nowa wystawię te klika moich portali z nowymi fotami, teraz lecę ze swoim miśkiem i na pocztę wysłać co trzeba. Postaram się jak najszybciej ogarnać, bo wiosna idzie i już mi oczy puchną. Normalnie chyba się starzeje, taka maruda ze mnie;)